koliko se sjeĂŚam jedino osobnu iskaznicu :-DOriginally Posted by Mor-on
koliko se sjeĂŚam jedino osobnu iskaznicu :-DOriginally Posted by Mor-on
Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost!
Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.
Pitanje za studente i sve upoznate s procedurom upisa.
Nemojte me ismijati zbog pitanja koja ĂŚu postaviti jer stvarno nije lako brucoĹĄu u zgradi u kojoj nikad nije bio,vjerujem da ste i vi osjetili tu paniku i tremu.
Dakle,ovako-upao sam bez plaÌanja i vjerojatno se upisujem u petak.E,sad-na stranici fakulteta piťe da bih svjedodŞbu trebao podignuti u Tajniťtvu na Trgu marťala Tita 14.Adresa nije problem jer sam tamo pisao i razredbeni,ali gdje se toèno nalazi Tajniťtvo?
Uz to imam joť jedno pitanje-piťe da na upisu predajem index sa upisanim kolegijima prvog i drugog semestra?Koji su to kolegiji?Imam vodiè u kojem piťu neki predmeti,misli li se na to?
Puno hvala na pomoĂŚi
Dakle, pretpostavljam da se sjeÌať gdje smo predavali papire za prijemni. Kat ispod onih dvorana, gledajuÌi na desno kada doðeť na taj kat sa prizemlja, se nalazi dekanat, proðeť kroz vrata gdje je taj isti naziv istaknut zlaÌanim slovima na bijeloj podlozi, skreneť desno i druga vrata nadesno bi trebala biti ona koja traŞiť.
Ako sam neĹĄto promaĹĄio, neka me ovi stariji :smt039 isprave.
"Kolega, jesu li to slušaliceee!!! Maknite tooo!!! Ali ja vam to kažem za vaše zdravlje, vi gubite 30% sluha i pameti s tim." - prof.dr.sc. Šefko Kurtović
pa ako se ja sjecam dobro, uplatis u banku na odreðeni racun i tu potvrdu da si platio kao nosis na upis..Originally Posted by Mor-on
valjda je tak bilo..
ak se netko bolje sjeca neka napise, ali mislim da sam tako radila
Colour my life with the chaos of trouble.
da li itko zna kolko dode index? to se kupuje u skriptarnici,ne? :)
pogledala bi na stranicu, ali nazalost je toliko zakrcena da je ne mogu otvorit ni pod razno...
mislim da je nekih 100-120 kn
ĹĄta mi odmah dobimo indeks kad se upiĹĄemo ili...? a kad dobivamo iksicu? jel tko zna? ako ima tu netko tko studira na redovno
Trebať se pro slikati za iksicu... Poèinje ti vrijediti od 1.10.Originally Posted by bond007
Da, index dobivať èim se upiťeť. Ili bolje reèeno, kupiť ga kad se upisujeť.
Ako me ostavis, kad pozelis kraj,
I nebo ce plakati, izgubit ce sjaj,
SAD VI!!!
Ako me ostavis, ne rusi drugo sve,
Pusti da vjerujem da voljela si me.
*Bumo si spili*
Družba je družba, a služba je služba!
e a ĹĄta je sa latinskim? kada to moram polagat buduĂŚi da ga nisam imala u srednjoj? dali je to jako teĹĄko poloĹžit?
latinski moraĹĄ posebno platit,nekih 1500knOriginally Posted by bond007
sve je subjekitvno... preporuèam uèenje u nsb-u. to doðe kao izlazak, a i upozna se hrpa ljudi s prava (tamo je najmanje svaki drugi pravnik).Knjige su velike, ali vrlo brzo Ìete se naviknuti da je to realnost i da broj stranica niťa ne znaèi.Originally Posted by bond007
opĂŚa povijest-800 str.
nacionalna700
politièka-550
teorija-500
rim-450
sociologija-350
Meni je npr. sociologija do sa bila najteŞa, a sve sam dao osim Rima tako da vam je moja preporuka da uèite, a ne razmiťljate o broju stranica.
Ako me ostavis, kad pozelis kraj,
I nebo ce plakati, izgubit ce sjaj,
SAD VI!!!
Ako me ostavis, ne rusi drugo sve,
Pusti da vjerujem da voljela si me.
*Bumo si spili*
Družba je družba, a služba je služba!
da vam malo pomognem...
dodite na upis sa ispunjenom prijavnicom i prvom stranom indexa te uplatnicom sa uplacenom skolarinom.
u dvorani za upise imate papir tj upute kako ispuniti index i prijavnicu.
u dvorani uzmete s prvog stola dva primjerka ugovora i upisni list.
uzmite i jednu fotku sa sobom. prvo vam pregledaju taj upisni list i uplatnicu. isprintaju kolegije i zaljepe na index te na taj upisni oni zalijepe sliku.
tada idete u drugi red tamo vam pregledaju sve svjedodzbe, ugovore, prijavnicu, upisni list i sve. zaĹžigaju index i dodete po njega taj dan u 14.30h
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
Demagogija, demagogija, demagogija sa svih strana :-D pa predstavljanja ugruga i vannastavnih sadrzaja, setnja po faksu s mentorima, neki tulumcek, itd.Originally Posted by Nela
Pretpostavljam da 8. onda pocinju predavanja, a nis ne pise jer im je jos prerano... inace se sve na ovom faksu dozna par dana (ili sati) ranije![]()
Pretpostavljam da si se fotkala za iksicu... podaci o prebivalistu idu teti u referadu (ak se ne varam), a iksica se moze krajem 9. mj (ionak vam ne vrijedi prije 1.10.) pokupiti u pisarnici (kod porte)... i da, ak si izvan zg, dobivas dvostruko vise na iksiciOriginally Posted by Nela
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
potvrdu za zdravstveno moras kupit u knjizari u 2 primjerka, ispunit ju i to ti potvrde u referadi.... ja sam na prvoj godini nadobudno kupila potvrdu u narodnim novinama i nije im se svidala :smt002
iva
[quote=jad.i.cemer]Jel izvanredni imaju kolokvije. ak imaju dal su isti kao i kod redovnih??[/quote:2o5uusy4]Originally Posted by "Personal Guru":2o5uusy4
Izvanredni u zimskom semestru imaju kolokvije samo iz kolegija na kojem su seminaristi, ali mogu izaci zajedno s redovnim studentima na kolokvije iz sociologije i OTPD-a, ali samo jednom. Dakle ako polozis te kolokvije u zimskom semestru, mozes izaci na ispit i rijesiti se dva kolegija. No ako ne polozis te kolokvije, ne mozes ponovno izaci na njih u ljetnom semestru kad izvanredni imaju OPPD, OTPD i sociologiju. Kolokviji su jednaki za sve, ali ukoliko si seminarist moras izaci na kolokvije iz tog kolegija i moras poloziti barem jedan da bi stekao pozitivnu ocjenu iz seminara. To ce ti jos sve detaljno objasniti profesori na uvodnim predavanjima.
OPPD ima 4 kolokvija (prosle godine je za izvanredne bilo tri - prvi je bio veci), ali na te kolokvije mogu izaci samo seminaristi, OTPD ima 3 kolokvija, na njih mogu izaci svi, sociologija ima 2 kolokvija, s time da 2. kolokvij obuhvaca cijelu knjigu (ukljucujuci i 1. kolokvij) i isto na njih mogu izaci svi, politicka ekonomija ima 3 kolokvija, samo za seminariste, rimsko 3, samo za seminariste, nacionalna isto 3, isto samo za seminariste.Originally Posted by Iustitia
Ispravak kolokvija: OPPD - ispravak svih kolokvija (samo seminaristi), OTPD - ispravak samo jednog kolokvija, sociologija - nema, rimsko, politicka i nacionalna - samo jedan ispravak.
Oslobaðanje od pismenog - polozeni svi kolokviji: OPPD - nema pismenog niti usmenog za seminariste, upisuje im se ocjena na temelju prosjeka kolokvija i seminarske radnje (glavni razlog zasto je to najbolje uzeti za seminar), OTPD - nema pismenog, prosjek kolokvija odreðuje ocjenu, na usmenom profesor jednim pitanjem potvrðuje ocjenu, osim ako zelis vise, sociologija - 80 bodova na kolokvijima oslobaða od pismenog, usmeni obvezan, 110 bodova (od 150) donosi sigurnu dvojku na usmenom (minimalno), rimsko - polozena sva tri kolokvija, prosjek 3.5 oslobaða pismenog, ali nema garancije da neces pasti na usmenom. Za nacionalnu i politicku nisam tocno siguran koje uvjete osim polozenih kolokvija moras zadovoljiti, jer nisam bio seminarist, ali sve ce ti reci na uvodnim predavanjima.
Ukoliko polozis pismeni dio ispita iz politicke ekonomije, profesor ti ponudi 2 i ne moras odgovarati, samo ti upise ocjenu u indeks. Na svim ostalim ispitima moras i odgovarati ukoliko nisi seminarist (ovdje mislim na OPPD, vidi gore)![]()
al i OPPD moĹžeĹĄ odgovarat za viĹĄe, a ni sociologija nije zagarantirana 2 na usmenom ukoliko imaĹĄ 110 bodova. MoĹžeĹĄ ju prihvatit ili preuzet rizik i odgovarat.
i seminaristii iz politièke ove god redovni nisu imali kolokvije kolko ja znam
ovdje se nalazi moj potpis
engleski se polaŞe kao ispit, po novom imate pismeni s gramatikom i rijeèima te potom usmeni kojih 8 lekcija (dakle sve zajedno ne viťe od 2 dana posla ak i tolko) :-D . a moŞe se toga svega rijeťit ukoliko se javite za napravit powerpoint prezentaciju na neku njenu temu koju onda izlaŞete na satu
ovdje se nalazi moj potpis
buduĂŚi kolega/kolegica ima pitanje, pa pomagajte ako znate:
Originally Posted by bevande_amo
All sinners go to law school!!!
koliko ja znam ne priznaju se bodovi s natjecanja vec
Pristupnici koji vladaju u potpunosti nekim od svjetskih jezika (engleski, njemaèki, francuski, talijanski, ťpanjolski i ruski) dobivaju dvadeset bodova za svaki jezik pod uvjetom da im to nije materinji jezik, niti jezik koji su uèili u srednjoj ťkoli. Bodovi Ìe im se priznati samo na temelju potvrde Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
http://www.pravo.hr/isite_view_3/defaul ... a=&jezik=1
to je jedina opcija da se dobiju dodatni bodovi.
UFSF
nisam siguran ali ak si iz upravne ĹĄkole i bio prvi na drĹžavnom iz struke onda imaĹĄ direktan upis. tako su bar nama govorili proĹĄle godine, tj. poticali nas da idemo na natjecanje. a ja mulac nisam htel iti![]()
sve si ok izraèunao, gledaju se samo zavrťne ocjene i matura-i nema decimala.Originally Posted by bevande_amo
460 je po meni solidan broj bodova.
mislim ja sam upisala redovno s plaĂŚanjem a imala sam 360 bodova-tako da se ti fakat ne moras brinuti.
nauèi dobro povijest i hrvatski i upast ces bez placanja![]()
UFSF
Ljudi gledam primjere zadataka iz prijemnog ( http://www.pravo.hr/isite_view_3/defaul ... d=&jezik=1 ) i ima par zadataka iz log. zakljuèivnja koji mi nisu bistri.
Npr:
73. Ako neki Wovi jesu Hovi i neki Hovi jesu Zovi, tada su neki Wovi sigurno Zovi.
Bez obzira na istinitost tvrdnji, ovaj izvod je:
a) toèan
b) netoèan
c) ne moĹže se utvrditi
57. Navedite rijeè suprotnu rijeèi dinamièan.
a) nepokretan
b) brz
c) otporan
d) trom
e) spor
60. Dopunite relaciju: tajna â poricati : istina -?
a) prisiljavati
b) dokazivati :?:
c) priznavati
d) razuvjeravati
e) suditi
69. U teniskom turniru nastupaju 32 natjecatelja. Turnir se igra tako da pobjednici napreduju u slijedeĂŚe kolo, poraĹženi ispadaju. Kliko puta treba pobijediti da bi se pobijedilo na turniru?
a) ĹĄest
b) pet
c) èetiri
d) osam
e) sedam
67. Izbacite pojam koji po znaèenju odudara od ostalih.
a) kriza
b) prijelom
c) suglasje :?:
d) neprilika
e) svaða
:?: :?: :?:
da mislim da si toèno ovo zaokruŞio.
uglavnom logièko ti je najmanja briga uèi povijest jako jako.
hrvatski sve ponovi i filozofiju ponovi no najvise vremena ostavi za povijest![]()
UFSF
ma nemoj po tim pitanjima...nabavi od nekog skriptu s priprema.Originally Posted by mali_od_batina
100str knjiz&gramatika i rasturať sve toèno![]()
UFSF
skripta iz priprema nije nikad ni izlazila u toj knjizariOriginally Posted by mali_od_batina
to dobijes kad ides na pripreme ili od nekog tko ide na pripreme posudiĹĄ
ne prodaje se to okolo
UFSF
Ah, onda bum posudil od nekoga, posto na pripreme idem za neki drugi faks. Zaskocit cu frenda pred 10. gimnazijom!
Jos jedno pitanje. Preporucili su mi za filozofiju neku knjigu od 300 stranica, autora Borisa Kalina?! Trebao bih tocan naslov knjige ako netko zna.
Osniva se mali_od_batina fan club!
Prvih 100 novih clanova dobiva na dar majicu s mojim potpisom i mali prijenosni oltar za slavljenje mog lika i djela.
Povijest filozofije je naslov
izdavaè ťkolska knjiga
preporuèam da po toj uèiť jer je fakat najbolja
UFSF
na prijemnom imas pov, hrv, filozofiju i neki test tipa IQ test koji nemozes ucit, filozofija ti ima 10 pitanja, pa ti razmisli sta ces ucit
pa naravno da ces ucit povijest i hrv.
hrv se koncetriraj na pravopis i knjizevnost a pov moras sve ko skim, kad, zasto itd.
to je bar moje misljenje, ako netko misli da sam u krivu neka me ispravi da ne zeznem nekoga bezveze!
Kako se usuđujete tako sa mnom razgovarati? Nisam ja s vama čuvao ovce! Ja sam ovce čuvao sam!
Originally Posted by tanya1711
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officer
Bookmarks