+ Reply to Thread
Page 3 of 27 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 61 to 90 of 796

Thread: Pomoć oko prijemnog, upisa i svega ostalog

Forumaš prvog reda kikich's Avatar

Default Re: Pomoć oko prijemnog, upisa i svega ostalog

placa se oko 1250 ili 1500 (zaboravila sam :oops: ) nije tezak, tak da se ne moras brinut.... :smt006

a kaj se ostalih tice, ucis eng ili njem.... :smt006
    Stand up for what you believe is right even if you're standing alone....

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by don_mario
    Eto ljudi, vidjeh da je ovo ponovno otključano, pa pomislih da pitam koje pitanjce. Imat ću otprilike 420 ili 440 bodova, koliko bih trebao riješiti zadataka na prijemnom da upadnem među redovne? I da...čitam gore da se treba bazirati na hrv i pov, pa sad neki kažu da to nije toliko bitno, i ja sam zbunjen.....help... :smt010
    trebat ces rijesiti oko 45-50 od 75, tako je bilo ove godine.. ali u biti i manje, jer dosta ljudi odustane pa se crta poprilicno pomice.. ali definitvno trebas vise od 40. prijemni je bio vise kao opca kultura, to je bio moj dojam. hrvatski je bio dosta lagan, za povijest ne znam, jer mi bas i ne ide, filozofija je po mom misljenju bila teska .. a pitanja iz logickog zakljucivanja sasvim ok. a vidjet ces, oko prijemnog se trebas najmanje brinuti :-D sretno :smt006

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by sanjich88
    :smt006 svima.....evo ovako prošle godine sam išla na prijamni za pravo i nisam upala i pebacila bodove na upravno, e sad da li postoji ikakva mogućnost da prebacim na pravo koji ispit (pošto su mi bili isti prof. kao i predmeti prvi semestar) i da li imam ikakve bodove dodatne pošto sam išla i prošle godine i prešla prag (aaaaaaaaa :smt010 imala sam 820 bodova a za upis je trebalo 830 ) :?: :?:
    molim vas ako netko ima ikakve informacije da mi odgovori....
    kaj se tiče prebacivanja ispita ima šanse ali morat ces nadoknadivati razliku ili ce ti snizenu ocjenu upisati u index.
    radi se o engleskom, teoriji i sociologiji. o tome ces se morati s profesorima dogovoriti

nemas nazalost nikakve dodatne bodove zbog prosle godine

:smt006
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

lena_norsic1
    Guest

:smt006 pozdrav ljudi, jako mi je drago da sam našla forum sa ovoliko korisnih informacija! Veliki pozdrav svima koji pomazu nama "manje upucenima" u sve te stvari :-D
    imala bi jedno pitanje..naime, ove godine bi trebala izvanredno upisati pravo (jer radim, ne mogu si drugacije to omoguciti), ali nigdje ne mogu pronaci skripte (iliti zbirke sa primjerima zadataka sa prijamnih ispita), barem su mi tako rekli u Knjizari pravnog faksa (kao da se te zbirke ne prodaju vec 2, 3 godine)..Posto sam prosle godine zavrsila srednju ekonomsku tesko mi je zbog filozofije (koju uopce nisam imala) i povijesti (koje sam nesto malo imala u 1. i 2.)..da li postoji netko da jos uvijek posjeduje te skripte i da li bi ih mogla kupiti? svaka pomoc mi je dobrodosla...

Forumaš prvog reda tyrandas's Avatar

za ovo jel još prodaju ili ne, ne bih znala.
    ali uglavnom na pripremama daju materijale sa pitanjima za prijemni, i te zbirke koje neposredno prije iziđu :?
    pa ako znaš nekoga tko je išao na zimske, ili ide na ljetne pripreme..
    Everyone has photographic memory; some just don't have the film.

Forumaš u usponu suresha's Avatar

meni su pripreme gubitak vremena jednostavno, pogotovo kad je pravo u pitanju. dobro naučiš jezik i književnost, logiku sam zaključuješ i to je to. što se povijesti i filozofije tiče nisam radila taj dio već sam išla po sjećanju i eliminaciji jer sam povijest dobro znala zbog ranijih natjecanja (još iz osnovne) i dosta mi je toga ostalo 'tu negdje'. nađeš li neku skriptu škicni to malo. imala sam odličnu skriptu iz filozofije s najosnovnijim činjenicama koja je drugima poprilično pomogla, a imala je samo kojih 11 str.
    pioneer to the falls...

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

Quote Originally Posted by hipster
    Quote Originally Posted by suresha
    . imala sam odličnu skriptu iz filozofije s najosnovnijim činjenicama koja je drugima poprilično pomogla, a imala je samo kojih 11 str.
    filozofija? 11 strana? nemoguće...samo jedan citat svakog filozofa od grčke filozofije do suvremene zauzme nekih 20tak strana u wordu, veličina fonta 12 (po mojoj skromnoj procjeni, možda i više). još kad tome dodaš kalinov udžbenik gdje je izdvojeno samo ono najosnovnije i još i to skratiš, skripta iz filozofije ne može imati manje od 50 strana ni teoretski.

i ja sam imao još manju skriptu, od nekih sedam stranica... i na prijemnom sam znao bar 80% filozofije iako je nisam učio u srednjoj nego samo po toj skripti. stvar je u tome da je skriptica napravljena po starim prijemnim ispitima i zato je tako mala i tako kvalitetna. a možda su mi se samo pitanja posrećila

osnove filozofije na više od 5o str.? vidim ima mnogo nadobudnih ljudi :lol: zbilja, podjeljena je na najvažnije filozofe čiji je rad ukratko opisan, pojmove i pokoji citat/djelo. što ćeš više? ako se riješi odlično hrvatski i logika ostalo ne moraš ni pipnuti gotovo :-D
    pioneer to the falls...

hipster
    Guest

ma nisam ja jedan od 'nadobudnika', bez brige... :lol:
    ali učim tu filozofiju za maturu i stvarno si ne mogu zamisliti da se sve to sažme u 10-tak stranica...brijem da su to optimisti...osim ako to nije skripta tipa da se o svakom filozofu kaže doslovce jedna rečenica (sokrat je bio debeo i rekao je da zna da ništa ne zna...next!)....u tom slučaju 10 stranica bi bilo ok.
    ja samo želim upasti :-D

zamaraš se sitnicama trust me. imala sam i sama za maturu filozofiju za što sam pročitala bilježnicu od frendice i potrefila su me dobra pitanja. a sam prijemni nije bio daleko od takvog (ne)rada. vjerujem da si vidio lanjski - nije tako strašno, zar ne? :p
    pioneer to the falls...

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Quote Originally Posted by hipster
    prestani me ohrabrivat....to mi daje dojam da mi ohrabrivanje treba...a ne treba...ja idem na pripreme :lol:
    baš me briga, na pomakovoj stranici piše da je 97% ljudi koji su pohađali njihove pripreme upalo...ako je tako, šta se ja imam brinut...ništa... *look_at_me_not_worrying*
    Joj, sve te pripreme su iste kad pogledaš. Neće tamo tebi nitko znanje uliti u glavu, sve tak i tak moraš solo naučiti. Jedina prednost priprema je da vam daju zbirke sa nekakvim fol primjerima od brat-bratu 500injak pitanja. I opet, da bi ih rješio, moraš solo doma učiti. Tako da se ne uzdaj pretjerano u pripreme same, jedino ako ćeš uz njih učiti, tek tada je to dobitna kombinacija za upis. Sretno! :smt006
    Po šumi, širom, bez staze, puta
    Ježurka Ježić povazdan luta.
    Lovom se bavi često ga vide,
    s trista kopalja na juriš ide.
    I vuk i medo, pa čak i – ovca,
    poznaju ježa, slavnoga lovca.
    Jastreb ga štuje, vuk mu se sklanja,
    zmija ga šarka po svu noć sanja.
    Pred njim dan hoda, širi se strava,
    njegovim tragom putuje slava.

hipster
    Guest

a ono prije sokrata, pitagorejci, sofisti, milećani i ostala ekipa?

Sa filozofijom se ne zamarajte previše. Ima svega 10 pitanja, stoga vam je pametnije koncetrirati se na hrvatski jezik (pogotovo književnost) i povijest. Logika vam je čisto stvar (logičkog) zaključivanja, dakle nema tu nekakvog učenja, sve u svemu je zdravorazumski. A filozofiju će vam na većini priprema podijeliti neke skriptice iz filozofije, od kojih je Pomakova stvarno dobra, te su vam te skripte sasvim dovoljno za prijemni.

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Ja imam trinomovu...meni je super, ima sve ono osnovno, kaj je ko laprdao i takve stvari....

a ono prije sokrata, pitagorejci, sofisti, milećani i ostala ekipa?
    Ko bi ga znao...možda hoće, a možda neće...treba sve proći i onda si miran,a i kao što je rekla Ježurka, mislim da na filozofiju netreba potrošiti najviše vremena, ako riješiš povijest i hrv kako spada, logiku zaključiš čim je bolje moguće, onda ćeš i nešt filozofije, i unutra si.... :-D

e sad.....daj Bože da riješim sve ovo kako spada [-o<

Prvoborac foruma Poison Ivy's Avatar

Quote Originally Posted by tyrandas
    Quote Originally Posted by don_mario
    E ljudi, koja je točno razlika između izvanrednog i redovnog studenta na faksu? Ne kužim koja bi bila razlika ako ne radiš, studiraš, ali kao izvanredni.... :?
    nemaš studentska prava (xicu, pokaz), ne moraš pisati seminarske radnje, predavanja su ti jednom il dvaput tjedno, premda ni redovnima nisu obavezna, koliko znam :-D
    i nemaš pravo na dom, na stipendiju, za zdravstveno se moraš prijavit na zavod za zapošljavanje ili se zaposlit negdje, predavanja su ti svaki drugi tjedan (barem na prvoj godini jesu) i puno manje se radi na njima nego što rade redovni, i tak... :-D
    i zato se ti potrudi koliko god možeš da ne budeš izvanredni!
    :-D :smt006
    Panta rei.
    http://www.google.hr/images?q=tbn:PQ7z0MN0aDlkkM::<a href=http://www.niktitanik.com/wordpress/wp-content/uploads/vidosevic%2526clooney.jpg&h=78&w=138&usg=__2FsN8cSgS_I4COv4HohlWJNjfHs= target=_blank>www.niktitanik.com/wordpress/wp-content/uploads/vidosevic%2526clooney.jpg&h=78&w=138&usg=__2FsN8cSgS_I4COv4HohlWJNjfHs=</a>

Početnik na forumu

Pozdrav! Evo i mene Postavit cu pitanje koje se postavlja svako malo, ali eto... Bili ste svi prije nas u ovoj situaciji pa nadam se da razumijete strah, postavljanje glupih i manje glupih pitanja iako smo vec skoro sve procitali o upisima. Svejedno, zanima me:
    Moje ocjene koje se broje za upis idu ovako: 4 , 5, 5, 5, 5 (recimo da je matura 5 :-D , pripremljena je dobro) hm....to je ok pretpostavljam? :oops:
    Muci me prijemni - logika (nema problema), filozofija isto ko i logika. Brine me hrvatski i povijest. Mozete me utjesiti da ipak nije ni hrvatski strasan?

Hvala vam ljudi... PUsa
    Brucošica

obrati pažnju da se na prijemnom polaže logičko zaključivanje a ne logika. velika razlika.

povijest ne znam kakva je jer je nisam uopće učio pa ne znam da li je bila teška :oops:

a hrvatski je stvarno lagan, čak se prošle godine našao i odgovor u pitanju :smt005
    imao sam u srednjoj iz hrvatskog 2, a na prijemnom mi je bilo prelagan, da su takvi ispiti bili u srednjoj iz hrvatskog sigurno bi imao 5 :-D

zaključak: prijemni je pljuga :smt006

Gle, hrvatski stvarno nije bauk. Dio koji se tiče gramatike je prilično lagan, ako se ne varam ticalo se razlikovanja riječi na č/ć, ije/je, tako da uz nekakvo solidno poznavanje književnog jezika ne bi trebalo biti problema. Što se književnosti tiče, pitanja se većinom tiču nekih osnova, poput djela istaknutijih pisaca i pjesnika, eventualno povezivanje nekih likova s djelima ili stihova s pjesmama. Dakle, ako si čitala lektiru i ako si pripremila hrvatski OK za maturu, onda problema neće biti.
    Povijest... a gle, 15 pitanja iz gradiva sva 4 razreda srednje škole, mada koliko me sjećanje služi niti tu nisi inzistirali na nekim bolesnim detaljima, već na čisto osnovnim stvarima.
    Bez brige, sve ce biti OK! :smt006

Logičko zaključivanje isto ok - na profesionalnoj su rekli da bih trebala pravo ili nešto vezano uz logiku i logičko zaključivanje; probala sam na primjerima - meni se cinilo laganim hvala ti na odgovoru; Strah meeee! Joooooooj! :smt010 jos cu napravit paniku i sva cu se zbuniti :smt011
    Gle, ja sam u istoj kaši ko i ti. Sve nas je strah, i one koji idu na pravo i one koji idu na FER.... Samo primiti se knjige, pokušati što je bolje sve naučiti, i onda hladne glave riješiti 75 pitanja i vidimo se ove godine u ZGu :-D .....samo da prođe ovih mjesec dana....ako sve prođe kako spada, onda je LOM

I onda će doći ovaj period iduće godine kad ćete se sa sjetom sjećati koliko je tada bilo lako spremiti gradivo za prijamni... Ah, svi smo bili tak (pozitivno) blesavi. :-D

Početnik na forumu

ja sam jedna od onih koji zele ici na pripreme jer misle da nemaju dovoljno predznanja za prijemni, a cijelo to gradivo me baca u depresiju..a od priprema bih htjela da mi nekako probaju sredit zbrku koja je nastala u glavi od silnog ucenja cinjenica.. jel postoje neke kvalitetne pripreme koje bi bas preporucili? s kvalitetnim profesorima? ..trebam neko usmjeravanje..sto mislite? pocela sam ucit..ali lakse mi je kad me netko vodi kroz gradivo.. help!! zelim pripreme..a ne znam koje!!

ja sam bila na pomaku. bilo mi je okej

http://www.pripreme-pomak.hr/

prođu kroz gradivo, dobiješ hrpu materijala i pitanjam ponavljaš po tome.. i učiš učiš učiš :-D

ja sam jedna od onih koji zele ici na pripreme jer misle da nemaju dovoljno predznanja za prijemni, a cijelo to gradivo me baca u depresiju..a od priprema bih htjela da mi nekako probaju sredit zbrku koja je nastala u glavi od silnog ucenja cinjenica.. jel postoje neke kvalitetne pripreme koje bi bas preporucili? s kvalitetnim profesorima? ..trebam neko usmjeravanje..sto mislite? pocela sam ucit..ali lakse mi je kad me netko vodi kroz gradivo.. help!! zelim pripreme..a ne znam koje!!

Ja sam bio u Trinomu. I kao što je tyrandas rekla, prođeš gradivo, dobiješ skripte, i jednostavno dalje učiš sama. Makar moje mišljenje je da je svejedno dal je Trinom il Pomak, sve je ipak na tebi...sretno :-D

Početnik na forumu

ja sam bila na zimskim na zcp-u ; kako je bilo: pa ono....Na kraju, ipak moras sjesti i sam uciti, nece ti na pripremama uliti znanje u glavu. I bilo je jako malo pravnika sto me tjesi da ih valjda nece puno doci na prijemni za pravo
    Brucošica

Veteran foruma djevojcica sa sibicama's Avatar

meni se čini da su pripreme za pravo totalno bespotrebne but that's just me
    mislim da nitko ne može 4-5 sati il kolko već traju dnevno konecntrirano nešto SLUŠATI i učiti
    sve materijale i s pomaka i s trinoma može se nabaviti bez da se ide na same pripreme [kopirajte, posuđujte ] i onda to treba iščitavati i memorirati najvažnije jer prijemni se ipak svodi na prepoznavanje, a ne načisto reproduciranje činjenica
    ak baš 'žudite' za pripremama i mislite da ćete puno propustiti ako ne odete, imate besplatne ubrzane pripreme koje organizira grad zagreb, bar je bilo kad sam se ja upisivala.
    u principu, pripreme vam više dođu kao neka 'psihološka' sigurnost.
    i bez njih sam bila među 50 najboljih na prijemnom kao i još dosta ljudi koje znam dakle može se
    i'm a thin girl with fat girl problems

Forumaš u usponu Hira's Avatar

Slažem se u vezi navednoga. Na prijemnome je upravo ta činjenica najvažnija:prepoznavanje. Tako da one nebuloze da morate pamtiti sve one godine iz povijesti ili sve termine pjesničkih sredstava iz hrvatskoga jezika možete najkomotnije izbaciti. Najbolje je uzeti skriptu sa priprema i pročitati je puno puta. Tako se omogućuje da neke stvari nikada neće moći zaboraviti ili barem u narednih nekoliko mjeseci....

dakle bitno je čitati, a ne učiti....
    Učiti se može eventualno filozofija, a to samoo jer je to malo gradiva..

dakle...

Quote Originally Posted by _johnny
    evo ovako. kako sam onemogucen prisustvovat razredbenom postupku u
    prvom roku, moram izaci na drugi.
    e sad. kolike su uopce sanse da na taj nacin upisem faks i po kojem statusu cu studirati?
    u referadi kazu da drugog roka uopce ne bude ukoliko kapaciteti budu popunjeni u prvom.
    jesu li se popunjali prijasnjih godina?
    kakva je situacija s ostalim pravnim fakultetima u drzavi?

bilo kakva pomoc je i vise neg dobrodosla.
    pa eto.. možda netko ima nekakve drukčije informacije da nema gužve ove godine jer svi bježe od prava k'o vrag od tamjana :-D

navodno se upisne kvote smanjuju tako da nije za očekivati postojanje drugog upisnog roka. mislim da je prije koju godinu u splitu bio i treći upisni rok :roll:

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by _johnny
    Quote Originally Posted by suni
    vec niz godina nema na nasem faxu drugog upisnog roka na jesen.

mozes probati na upravni studij, tam ima na jesen mjesta :smt006
    i mogu li se onda prebaciti na pravo? vjerojatno treba polagati razliku ispita, imati ultra prosjek etc.
    i jel' se moguce prebaciti nakon prvog semestra ili treba rijesiti godinu?
    ne mozes se prebacivati. moras na prijamni na pravo opet i sve ispite ispočetka.

ja bih ti preporučila da upišeš na jesen upravu da imas studentska prava(pokaz, zdravstveno, iksicu) i onda se spremas za prijamni za pravo iduce godinu.
    jer se upravu ne isplati završiti. znam jer sam ju ja završila i ne isplati se :-D
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Ove godine upisuje se 800 studenata. Oće li se i to promijeniti? Mogu li to promijeniti sad, pa da još smanje?

Znači od iduće godine slijedi veće smanjenje kvota ili?

+ Reply to Thread
Page 3 of 27 FirstFirst 1234513 ... LastLast

Bookmarks