Ispiti: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/7-I.-Politi%C4%8Dka-Ekonomija
Tema je kratka, velika je šansa da ćete dobiti odgovor na sve što vas zanima ako je pročitate![]()
Ispiti: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/7-I.-Politi%C4%8Dka-Ekonomija
Tema je kratka, velika je šansa da ćete dobiti odgovor na sve što vas zanima ako je pročitate![]()
Last edited by *tearsinheaven; 04-03-2012 at 11:19.
prošle godine redovnima nije dao mogućnost kolokviranja, a izvanrednima je. mi smo mogli izabrati hoćemo na seminaru pisati svaki put anonimni test :roll: za vježbu gradiva (svaki put oko 70ak stranica iz knjige) ili da tražimo članke, pratimo poslovne vijesti, političko ekonomska zbivanja u svijetu i izaberemo jednu aktualnu temu toga tjedna i o tome raspravljamo na seminaru.Originally Posted by damjan
neće biti ocjena iz seminara, nego će nam samo udariti pečat i napisati da smo zadovoljili. dakle, svima isto.
jedini uvjet je da redovito dolazimo na seminar. :roll:
ali mu priča ne drži vodu. izvanredni imaju kolokvije. :evil: redovni nemaju, pod izlikom da ne može stvoriti sterilne :lol: uvjete za pisanje kolokvija i da mu se ne da ispravljati te kolokvije, pa onda ispravljati ispravke kolokvija ako netko padne... bla bla...
Last edited by axl; 08-10-2010 at 01:06.
I like nonsense, it wakes up the brain cells.
ukratko-
ni na seminar ni na predavanja ne moraš dolazit ,..jedina obveza ti je skupit dovoljan broj bodova u svim kolokvijima zajedno za prolaz. Moj savjet je da pristupiš svakom kolokviju jer je svaki bod na kraju bitan.
AKO imaš dva il više iz seminara možeš uzet 2 i iz predmeta PE bez obaveze da ideš na usmeni.
S ljudima zajedno smrdi, ali je toplo. M.K.
zaboravih napomenuti da je tako bilo sad u prvom semestru...ja sam svojedobno pitala pilipovića jel moram dolazit jer radim ,on mi je rekao da ne da sam dođem po potpis ,ali ja sam bila svega dva puta ( kao i 60 posto seminarista),došla sam samo po taj potpis ,riješila kolokvije ( inače,bilo ih je 3) i to je to.
ako je došlo do nekih promjena ,ne znam ,..jer do sada nisam još od nikoga čula da je imao problema ako nije dolazio na seminar.
a ocjenu smo dobivali na temelju kolokvija
Last edited by pseudo; 15-03-2010 at 15:44.
seminaristi nisu obavezni izaći na sutrašnji kolokvij jer za ispunjenje seminarske obaveze moraju ostvariti najmanje 50%, što znači ako sutra ne izađu na kolokvij, na 2. kolokviju moraju ostvariti 100%.
što se tiče neseminarista oni također ne moraju izaći na kolokvij, ali ako ne prođu 1. (dakle minimalno 2,5 boda) ne mogu izaći na 2. kolokvij.
seminaristi su u ovome u blagoj prednosti jer nisu primorana da ostvare na 1. kolokviju 50% (mogu ostvariti i manje od 50%) jer ionako imaju pravo izlaska na 2. kolokvij i zbrajaju se bodovi 1. i 2. kolokvija
nama je rekao da je prezentacija uvjet za 4 i 5, a da se za 2 i 3 može komotno spavat na seminaru :lol:
inače, ja se iskreno nadam da je istina to da nam prolazak kolokvija nije uvjet za prolaz seminara jer sam pročitala nekih 20 strana i odustala. nije gradivo nešto uberteško al mi se brkaju pojmovi i nema šanse da savladam to do sutra do 9 ujutro. valjda mi neće zamjerit kad predam prazan test :lol:
Anyone's daughter
Nekak mi zvoni da moras biti na bar 70% predavanja, a najidealnije je izostajanje do 3 puta![]()
Na pismeni predrok koji će se održati posljednji tjedan u svibnju (točan datum će se odrediti naknadno)
MOGU IZAĆI:
a) seminaristi koji su skupili ukupno 4 boda iz kolokvija
b) studenti koji su imali prezentaciju odnosno izlaganje
c) ostali seminaristi koji nisu imali prezentaciju odnosno izlaganje ili nisu skupili 4 ili više bodova iz kolokvija pišu kolokvij za ispunjenje seminarske obveze
Seminaristi koji putem kolokvija skupe 5 ili više bodova izlaze na usmeni predrok ( datum koji će se naknadno i na vrijeme objaviti)
Oni koji prođu kolokvije sa 5+ bodova i naprave izlaganje imaju 4 ili 5. Oni koji samo naprave izlaganje 2 (ili 3?).
Seminarska obveza je 4 bodova iz kolokvija ili predrok (moraš imati pismeni) no ako to ne prođeš onda izlaganje. Ono.. ni ja nisam izašla na prvi predrok (bezveze - pola sam znala, trebala sam) pa sad za ovaj kolokvij ful učim da dobijem ta 4 boda (5 bi bila mila majčica no ne zavaravam se ja) i položim seminar. Ne ulazi u prosjek tako da mi je 2 sasvim dovoljno! E a onda na pismeni predrok da vidim dali to sve mogu dobro napisati i podići ocjenu. Ono. Ful ću se potruditi. Već sad učim. Vidjeti ćemo.
Imaš vremena. Počni učiti. Iz prošlog kolokvija na 5 dana učenja su dobivali 4 boda.
Last edited by CroatianAngel; 05-05-2010 at 20:07.
tko je tu lud?
jučer na seminaru, u 14:00 nam je asistent Ozren rekao da ako imaš dvije prezentacije, 6 ili više bodova imaš 4 iz predmeta PE, to je 100% jer je kolegica htjela 5 iz predmeta pa joj je rekao da joj ne može dati 5 na lijepe oči nego mora odgovarati, a pošto smo mi neki imali dvije prezentacije i zato jer smo se tolko potrudili ne bi bilo fer da nas ograniči s ocjenom 3, to je on rekao i slava mu budi
p.s.
a mislim da je to logično, jer ako čovjek ima 4,5 bodova na prvom kolokviju (i otprilike toliko na drugom) a mislim da se za to treba ipak potruditi da se nauči (ja nisam jedna od onih koji uče po božjoj providnosti) i mislim da mi ove dvije prezentacije nisu pale s neba tako ne vidim razloga da se naša aktivnost nagradi, + meni je PE odličan predmet, super su mi ljudi na katedri i rado bi bila demos slijedeće godine![]()
Believe in yourself, in the power you have, to control your own life, day by day...
Evo da napisem svoje dojmove sa seminara iz ovog predmeta,da buduce kolege imaju neke smjernice jer na ovom topicu bas i nema nekih informacija...Ugl.kada sam dobila ovaj seminar bila sam toliko ljuta jer sam ocekivala da ce se seminari dijeliti prema prosjeku,a ne prema prijemnom,ali to je zapravo ispalo dosta dobro jer mozete u 4.mjesecu bez problema poloziti onaj predmet koji vam je ostao iz 1.semestra(nakon toga gotovo mjesec dana sam ljencarila)...Vrlo lako mozete imati 5...ja sam ucila ovaj predmet manje od 10 dana,a imam 4 bez odgovaranja(i to me danas na upisu nagovarao da odgovaram za 5,ali bolje vrabac u ruci nego golub na grani)...Sto se tice samog seminara kod asistenta Pilipovica,mogu samo reci da je bilo PREDOBRO..doslovno nemate nikakvih obaveza,mozete imati prezentaciju(koja vam dize ocjenu) i jako je opustena atmosfera...On je jako zanimljiv i smijesan predavac i nastava je interaktivna i lezerna..Mozete uvijek kasniti,samo udjete unutra,ne gnjavi,mozete dolaziti u koju grupu hocete,samo mu se javite da vas zapise....ma stvarno mi je bilo super...naravno da je nedostatak taj sto ovako naciju i rim ne mozete kolokvirati,ali ako uspijete povijest ili nesto drugo sto vam je ostalo,onda vam to prakticki dođe na isto..
Na pol. ekonomiji se definitivno isplati malo potruditi, jer ako se napravi dobra prezentacja (znaci ne hrpa teksta, copy/paste sa wikipedije i takav nonsense) moze se fino podici ocjena .. meni je cak za dvije ocjene podigao onu s kolokvija![]()
Ozren je car!![]()
Every lawyer has an ego complex!
Evo da napisem svoje dojmove sa seminara iz ovog predmeta,da buduce kolege imaju neke smjernice jer na ovom topicu bas i nema nekih informacija...
Ugl.kada sam dobila ovaj seminar bila sam toliko ljuta jer sam ocekivala da ce se seminari dijeliti prema prosjeku,a ne prema prijemnom,ali to je zapravo ispalo dosta dobro jer mozete u 4.mjesecu bez problema poloziti onaj predmet koji vam je ostao iz 1.semestra(nakon toga gotovo mjesec dana sam ljencarila)...Vrlo lako mozete imati 5...ja sam ucila ovaj predmet manje od 10 dana,a imam 4 bez odgovaranja(i to me danas na upisu nagovarao da odgovaram za 5,ali bolje vrabac u ruci nego golub na grani)...Sto se tice samog seminara kod asistenta Pilipovica,mogu samo reci da je bilo PREDOBRO..doslovno nemate nikakvih obaveza,mozete imati prezentaciju(koja vam dize ocjenu) i jako je opustena atmosfera...On je jako zanimljiv i smijesan predavac i nastava je interaktivna i lezerna..Mozete uvijek kasniti,samo udjete unutra,ne gnjavi,mozete dolaziti u koju grupu hocete,samo mu se javite da vas zapise....ma stvarno mi je bilo super...naravno da je nedostatak taj sto ovako naciju i rim ne mozete kolokvirati,ali ako uspijete povijest ili nesto drugo sto vam je ostalo,onda vam to prakticki dođe na isto..
Last edited by *tearsinheaven; 04-03-2012 at 11:14.
Dobila sam politicku za seminar, i predaje mi prof. Medić, imam dosta pitanja
1. Dali ce mi on biti voditelj seminara?
2.Kada su kolokviji i koliko str obuhvaca koji
3.Knjiga ili skripta? ( i vidjela sam da u knjizi ima na pocetku dosta teksa sa manjim fondom dali i to trebamo ili?)
4. Wft je sa 70% dolaska da bi mogli na ispit? Dali je to za dolaske na seminar ili na predavanja opcenito?
Hvala![]()
1. mislim da ne, prošle godine su bili ozren i bajakićka samo
2. ne sjećam se kad su bili, al imaš dosta vremena ziher za naučit sve pa makar i da vam kažu 5 dana prije, svaki je po pol knjige, oko 300 i kusur strana, al u skripti je mislim 1. kolokvij do 52. strane
3. jel stvarno opet to pitanje? daklem, knjiga je po meni odlično napisana a skripta jako štura, dosadna i nerazumljiva...međutim, sama po sebi je dobra i bila je dovoljna za kolokvije prošle godine i za većinu rokova. ali, ja bi preporučila pročitat knjigu iz 2 razloga - ak si tutlek za tu ekonomiju ko ja, super je objašnjeno, baš za decu-debile, puno je primjera i zanimljivo je i zato što kad ju samo pročitaš zapamtiš puno bitnih stvari, pa je lakše onda učit po skripti jer se već pola toga sjećaš. e, mali font nikad pa ni onda.
4. seminar, sto posto![]()
Last edited by keeva; 02-03-2011 at 13:17.
Anyone's daughter
znatiželjna sampa jel mi može itko reći kako se dijele voditelji seminara? po abecedi, kao i na ostalim predmetima? i kojeg voditelja obično dobiva kraj abecede?
ja sam u sredini i imala sam ozrena i moj frend koji je na t isto
inače ne znam...
Anyone's daughter
Mislim da je Pilipović imao sve seminarske grupe prošle godine
U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije
Bolje je šutjeti i biti smatran budalom, nego otvoriti usta i ukloniti svaku sumnju.
Jeli onda bio seminar u četvrtak?
Malo sam ljut na tu katedru. Naime, oni se još uopće nisu dogovorili oko kriterija za rješvanje ispita preko kolokvija. Sve je smušeno, ne samo to.
Evo npr. ovo piše na stranici:
Uvjeti za uspješno polaganje seminara:
1. 70 % dolazaka ili liječnička ispričnica
2. Položena oba kolokvija
3. Izlaganje: nije uvjet, ali je poželjno
A ja sam siguran da je ona rekla na seminaru da je dovoljno položiti jedan kolokvij da se prođe seminar. Mislim, ja imam jako dobar prvi seminar, i drugi ću proći nadam se, ali nije uredu da se takve stvari neznaju unaprijed.
Poruka ekipi s katedre: sjednite, popite kavu i u laganom razgovoru dogovorite sve uvijete vezane uz ovaj seminar i predmet. Nakon toga to što ste dogovorili smisleno složite u nekoliko rečenica i objavite na internetu. How hard can it be?
postoji li ispravak seminara? ako sad na drugom kolokviju ne uspijemo skupiti dovoljan broj bodova (25) što onda?
nama su prošle godine dali posebni seminarski kolokvij za ispunjavanje obveze, negdje u vrijeme prvih rokova, možda vam to i sad bude
Anyone's daughter
pitala je danas jedna cura na seminaru da li ima ispravka kolokvija i Bajakićka je rekla ne
moze li se dobiti 4 ili 5 na usmenom na temelju skripte?
Imam pitanje..što ako ne položimo nijedan kolokvij, a imamo za seminar taj predmet?
ako su položeni kolokviji dio seminarske obaveze, onda padaš seminar
ali do sad su imali popravne kolokvije za seminariste koji nisu položili kolokvije (za redovne studente, za izvanredne nisam sigurna).
Tema je očišćena.
Preporuča se da pročitate prve dvije stranice prije postavljanja pitanja jer su velike šanse da ćete naći odgovor.![]()
*tearsinheaven
Last edited by *tearsinheaven; 04-03-2012 at 11:19. Reason: čišćenje teme
What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.
Bookmarks