Seminarski kolokvij je bolje. Oslobodiš se sem.obveze, a na ispitu je zup alfa i omega tako da se riješiš najbitnijeg dijela gradiva.
E sad je li lakše...bodovanje je vjerujem isto. Zup je po materiji teži od općeg kolokvija ali ga ima manje.
Seminarski kolokvij je bolje. Oslobodiš se sem.obveze, a na ispitu je zup alfa i omega tako da se riješiš najbitnijeg dijela gradiva.
E sad je li lakše...bodovanje je vjerujem isto. Zup je po materiji teži od općeg kolokvija ali ga ima manje.
Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)
Pozdrav zanima me da li sve seminarske grupe pišu kolokvij u ponedjeljak 16.1.
Hvala
Mogu potvrditi da moja grupa(druga izvanredni)ima u isto doba kada je i seminar(19.15), tako da mislim da vjerojatno svi imaju u vrijeme kad inače imaju seminar..
life sucks-and then you die..
Da li možda netko zna kako možemo prijaviti seminar ako smo to propustili iz vrlo opravdanih razloga, da li je to uopće moguće i kome se treba javiti dali u referadu ili u kartoteku? hvala svima
SVAKA SEKUNDA JE VANA
pitanja na kolokviju 1.grupe: pokretanje postupka po službenoj dužnosti, nagodba, prigovor na upravni ugovor i odustanak od žalbe i odricanje prava na žalbu
acta, non verba..
seminarski kolokvij kod turudića danas: sukob nadležnosti, postupanje drugostupanjskog tijela po žalbi, raskid upravnog ugovora, očevid
da li ima vjezbi sutra za izvanredne ili samo u pon predajemo onu zadacu?
s koliko se množi ocjena iz seminarskog kolokvija ako dobijemo 4 ili 5?
VJEŽBE KOD TURUDIĆA:
grupa od 15:30 ima sljedeći tjedan potpise u 14h (znači obje grupe u isto vrijeme)
Cinderella, she seems so easy
"It takes one to know one," she smiles
And puts her hands in her back pockets
Bette Davis style
par dojmova sa seminara kod turudića.
za svaki susret se odredi nekoliko stranica zakona što se treba pročitati za slijedeći susret. onda na temelju toga dobijete 3 slučaja u kojem trebate uočiti nepravilnosti i na pravilan način primjeniti zakon. to sve u grupama. smije se 3 puta izostati. seminar stvarno nije zahtjevan. velika povlastica je seminarski kolokvij krajem siječnja. ako dobijete 4 ili 5, rješavate se toga za ispit. koliko čujem, na ispitu to stvarno inzistiraju da se baš sve zna, dok je kolokvij s 4 ili 5 riješilo makar pola grupe s relativno slabije naučenim zakonom. dakle, kriteriji su nešto blaži tako da se stvarno isplati odvojit nešto vremena od spremanja ispita i pročitat ZUP par puta da se to napiše kak spada. preporuka definitnivno za seminar![]()
Može li mi netko reći da li sutra imamo seminar i jel imamo kakve zadatke? Znam da možda zvuči suludo jer bi to trebao biti zadnji ali eto ipak da pitam jer nisam bila zadnja dva puta![]()
Dojmovi sa seminara asis. Lana Ofak
Toplo preporucam.Na seminaru se obrađuje ZUP što je jako korisno posto je to najtezi dio koji morate pripremiti za ispit. Cilj seminara je shvatiti znacenje pojedinih odredaba ZUP-a i primijeniti ih na konkretni slučaj. Na seminaru smo radili različite slučajeve, zatim par presuda Ustavnog suda, a dio seminara nam je asistenica odrzala predavanje o kljucnim institutiima i razjasnila eventualne nejasnoce. Seminarska obaveza je poloziti kolokvij koji ima 4 pitanja koji su naslovi članaka iz ZUP-a, s tim da ne trebate doslovno citirati zakonski tekst, ja sam npr. pisala svojim rijecima i dobila dobru ocijenu, s tim da naravno morate obuhvatiti kljucne pojmove. Ako dobijete 4 ili 5 iz kolokvija oslobodili ste se toga dijela (2 pitanja) na ispitu i ta povlastica vam vrijedi do komisije do kraja akademske godine. Tjedan dana prije kolokvija asistentica je odrzala repetitorij što je isto bilo od velike koristi. Mozete pisati i seminarski rad koji se sastojao od usporedbe postupovnih odredaba nekog od posebnih zakona (koje nam je asistentica ponudila) sa odredbama ZUP-a. Seminar je trebalo predati na prvom sastanku poslije Nove godine. Sve pohvake za asistenticu, ljubazna, pristupacna, brzo odgovara na mailove.
![]()
+ pitanja sa seminarskog kolokvija:
1.Načelo razmjernosti
2.Rješavanje prethodnog pitanja
3.Predaja žalbe
4. Izvrsenje nenovcane obveze putem trecih osoba
acta, non verba..
kolokvij prof. Staničić
1. postupanje nenadležnog tijela po podnesku
2. zaključak
3. odgodni učinak žalbe
4. izvršnost rješenja
je li vam proveden seminar u studomatu?
Nije još.
Kolege, ima li netko kakvu informaciju glede ponavljanja seminarskog kolokvija? Na stranici katedre još nema ništa, a asistent Turudić je rekao da će rok biti krajem 2. mjeseca.
Evo, objavili datum ispravka seminarskog kolokvija, 10.travnja (a spominjali ožujak). Tjedan dana prije rokova. Bar imamo dovoljno vremena za naučiti. nemojte zaboraviti prijaviti preko studomata, već sad se može.
Molim vas,kolege,jedno pitanje. Ima li netko da je napisao seminarski rad iz upravnog prava, a da mu nigdje u indexu nije to evidentirano?
Bookmarks