I da li je dosta skripta za položiti drugi kolokvij??
Za prvi baš nije bilo po meni...
I da li je dosta skripta za položiti drugi kolokvij??
Za prvi baš nije bilo po meni...
Jel mi može netko, molim vas, reći, kad točno pišemo kolokvij 17.1., u kolko sati, kako su grupe (ono ponovo a-l, l-z) i to, hvala PUNO!
Jel može netko napisati pitanja s drugog kolokvija kod prof. Tereze? Hvala unaprijed!![]()
ne znam hoću li uspjeti sve napisati ali izgledalo je otprilike ovako:
+pod kojim uvjetima je isporuka dobara oporeziva pdv-om u republici hrvatskoj
+koji su razlozi za oslobođenje od pdv-a
+što je pretporez i od čega se odbija
+jednadžba indirektne metode te njezine specifičnosti i razlike od direktne metode
+objasni metodu običnog odbitka kod sriječavanja međunarodnog dvostrukog oporezivanja
a ova na zaokruživanje:
koja je isporuka dobara oporeziva? a/b/c/d
tko plaća porez na promet nekretninama? ponuđeni odgovori su bili stjecatelj, otuđitelj...
što spada pod luksuzne proizvode? ponuđeni odgovori: obuća od reptila, pirotehnika, satovi...
koja su obilježja posebnih poreza na promet? ponuđeni odgovori: neutralnost, stabilnost....
i mislim da je zadnje tko su obveznici pdv-a?
eto![]()
Kad bi trebali biti rezultati kolokvija kod mijatovića??
Ima li kakve srece od ove skripte za drugi kolokvij? Stvarno je kratka. Pa me zanima. Merci,merci!![]()
Da li su rokovi za prijavu seminara na studomatu već prošli ili još nisu ni otvoreni??![]()
Rezultati kolokvija seminarske grupe prof.dr.sc.Mijatovića
Last edited by Malegria; 15-01-2012 at 04:58.
Love is a blind whore with mental disease and no sense of humor.
sad sam pogledala na studomatu da su otvorili rokove, al meni za seminar piše da nema raspoloživih rokova? jel to znači da oni na katedri ih još nisu otvorili il da odem u referadu??
Mi želimo!
i ja sam sada bila na studomatu i isto to mi pise,pa pretpostavljam da onda jos nisu otvorili rok...
Šta ako se padne prvi i drugi kolokvij? Jel postoji mogućnost da se ispuni seminarska obveza? Pitanje se odnosi na izvanredne.
samo da obavijestim da se moze na studomatu prijaviti seminar![]()
"and though the course may change sometimes, rivers alwalys reach the sea"
pitanja kod prof. Šimovića, A grupa
esejska: pretporez i od čega ga porezni obveznik može odbiti, indirektna metoda izračunavanja PDV-a, predmet oporezivanja kod trošarina na luksuzne proizvode, razlika između poreznog oslobođenja u sustavu PDV-a i nulte stope.
na zaokruživanje: metoda izuzimanja, obilježja pojedinačnih poreza na promet, porezni obveznik poreza na promet nekretnina, carinski postupci, predmet oporezivanja PDV-om, regresivni učinak.
Najbolji prolaze najteži put-zato i jesu najbolji.
meni na studomatu nema ništa za prijavu seminara... jel još nekome tak???
nisam prijavila sem... sad pise da nema raspoloživih rokova
jel se to jos nekom dogodilo, što sad?
zna li itko moramo li sutra doći na kolokvij i mi koji ga ne planiramo pisati, budući da nemamo upisane ocjene ni ništa, a 30. su već rokovi![]()
mislim da moramo jer proziva stoga vjerojatno samu prisutnost na kolokviju broji pod dolaske na seminar. nisam sigurna, ali dođi bez obzira.
pioneer to the falls...
jel zna netko kad se predavanja održavaju?? odnosno kad ce potpise dijeliti..
može tko staviti rezultate drugog kolokvija u wordu na forum jer ih ne mogu ovakve otvoriti...
hvala![]()
Evo osvrt na seminar kod Mijatovića ovaj semestar. Dakle, seminarske obveze bile su dva kolokvija i seminarska radnja. Za položiti seminar trebalo se položiti jedan kolokvij i dolaziti redovito na seminar, dva puta se moglo izostati. Radnje nisu izlagali svi, nego samo neki, jer se nije stiglo vremenski, dva puta su otpala zbog pisanja kolokvija. Što se tiče kolokvija, 1. je bio 2 pitanja na zaokruživanje, 8 esejskih, a drugi kolokvij sva pitanja esejska. Odgovori su trebali biti sažeti, ne pisati bajke nego točno napisati ono što vas traži, makar to bila jedna rečenica ili riječ. Mijatović ne voli piskaranje i muljanje. Pitanja su bila normalna, tipa onih koje postavlja na ispitu. Seminar sam po sebi nije bio nešto extra zanimljiv, ali barem smo se mogli riješiti ispita preko kolokvija ili barem dijela ispita. Bio je i predrok zadnji seminarski sastanak, tako da ste stvarno mogli dobro proći ako ste riješili oba kolokvija, izišli na predrok, gdje nam je Mijatović postavio samo jedno pitanje svakom i fino se riješiti ispita. Jest da je malo bilo zamorno čitav semestar samo financije raditi, ali tko je htio, mogao je komotno i nešto drugo pored toga, jer Mijatović nije davio, davao je korektna pitanja, lijepo smo se dogovorili za datume kolokvija i predroka, gradivo podijeljeno na tri dijela i što je prednost u odnosu na gp1 i kpp, moglo se riješit čitav ispit. Iako sam na početku negodovala jer me ovaj seminar nije baš nešto privlačio, na kraju je bilo stvarno ugodno i još bolje jer sam dala ispit prije redovnih rokova bez nekih većih stresova i knapiranja s vremenom. Ako već možete, izaberite si seminar financije kod Mijatovića, jer je stvarno imao beneficija za seminariste naspram ostalih kolegija.![]()
Potvrđujem sve iznad napisano!I dodajem ako nekog zanima:
Pitanja za 3.seminarski kolokvij kod Mijatovića danas: žalba po opz-u, virmaniranje proračuna, zastara po opz-u, proračunske rezerve!
jel jos nekome nije upisana ocjena iz seminara?
ej ljudi! nisam seminarist, mislim izaci na ispit u 4.mj pa me zanima iz čega je najbolje učit financije, im više skriptipa neznam koja je najbolja, skripta od 217 str. obuhvaća samo jednu knjigu-hrv.fisk.sustav a druga knjiga je u skripri opci dio i jedna ima 57str, a jedna 191. Jel netko od vas vec polozio i po cemu je ucio.treba i nekakve zakone? koje? Molim vas odgovorite....HITNO
Bookmarks