+ Reply to Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 91 to 120 of 140

Thread: I. Politička Ekonomija

lotus flower Moderator *tearsinheaven's Avatar

Default Re: I. Politicka Ekonomija

Quote Originally Posted by larin izbor View Post
    Koji je Pilipovićev mail ispravan - ovaj iz prvog posta ili onaj s pravo.hr?Prijateljica je poslala mail prije tjedan, a nema odgovora.
    Vjerojatnije je da je točan onaj s pravo.hr. Nek pošalje na oba, pa čeka odgovor
    ''Drži se čvrsto mala, svijet je lud.''

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Re: I. Politička Ekonomija

jel 1. kolokvij do XII.elementi teorije troškova ( skripta 56. str)?

Početnik na forumu

Je se mora učiti za 1 kolokvij ovaj povjesni dio sa malim slovima od 1 do 39 stranice?

Moderator Moderator brinettica's Avatar

ne,ne zamaraj se sa sitnim slogom općenito.
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Početnik na forumu pupsy's Avatar

Jel postoji kakva rotacija profesora na peku ko na naciji? Ja ne bi Ozrena, Bajakićka mi se čini kao bolji izbor
    Htjela bi na usmeni, ali imam osjećaj da što više učim to manje znam... Počela sam učiti po skripti, sad sam se prebacila na knjigu, ali i dalje mi nejde
    "Postoje u nama neke neprevodive dubine..."

Quote Originally Posted by pupsy View Post
    Jel postoji kakva rotacija profesora na peku ko na naciji? Ja ne bi Ozrena, Bajakićka mi se čini kao bolji izbor
    Htjela bi na usmeni, ali imam osjećaj da što više učim to manje znam... Počela sam učiti po skripti, sad sam se prebacila na knjigu, ali i dalje mi nejde
    i meni je tako bilo kad sam učila pe...svi ekonomski predmeti su mi koma jer me ne zanimaju i dosadni su mi... ugl s obzirom da ja to nisam mogla nikak naučiti, ja sam čitala,čitala,čitala skriptu i ušlo mi je u glavu, naravno probaj razumijeti što čitaš, ukoliko imaš kakvih nejasnoća, konzultiraj knjigu, inače učeći po knjizi je gubitak vremena. također prođi sve grafove i sheme jer većinom uvijek jedan zadataka bude crtanje.

što se tiče rotacije, prošle god. u 6.mj., na 1.roku je bio ozren pa bajakić pa opet ozren...e sad je li to pravilo ili se slučajno tako dogodilo, ne znam.

usmenog se nemoj bojati, ako naučiš i imaš više bodova na pism, nikako nemoj uzet 2, odi na usm jer skoro svi ili zadrže ocjenu ili povise.
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Quote Originally Posted by brinettica View Post
    i meni je tako bilo kad sam učila pe...svi ekonomski predmeti su mi koma jer me ne zanimaju i dosadni su mi... ugl s obzirom da ja to nisam mogla nikak naučiti, ja sam čitala,čitala,čitala skriptu i ušlo mi je u glavu, naravno probaj razumijeti što čitaš, ukoliko imaš kakvih nejasnoća, konzultiraj knjigu, inače učeći po knjizi je gubitak vremena. također prođi sve grafove i sheme jer većinom uvijek jedan zadataka bude crtanje.

što se tiče rotacije, prošle god. u 6.mj., na 1.roku je bio ozren pa bajakić pa opet ozren...e sad je li to pravilo ili se slučajno tako dogodilo, ne znam.

usmenog se nemoj bojati, ako naučiš i imaš više bodova na pism, nikako nemoj uzet 2, odi na usm jer skoro svi ili zadrže ocjenu ili povise.
    Hvala na savjetima. Ja ću izaći sad u 4.mj pa što bude.
    Čitala sam savjete u vezi učenja, ali me brine to što znaju propitati i stvari i izvan knjige, a fakat ne bi htjela pasti na usmenom. Ne pratim baš zbivanja u ekonomskom svijetu

Quote Originally Posted by pupsy View Post
    Hvala na savjetima. Ja ću izaći sad u 4.mj pa što bude.
    Čitala sam savjete u vezi učenja, ali me brine to što znaju propitati i stvari i izvan knjige, a fakat ne bi htjela pasti na usmenom. Ne pratim baš zbivanja u ekonomskom svijetu
    potrudi se što bolje napisati pism, bit će ti lakše na usm a ako i ne budeš znala nešto od aktualnih zbivanja, neće te rušiti, eventualno to pitaju za 5... ja sam odg.kod bajakić i dobila sam 5, a držala se striktno knjige, ništa izvan nije pitala, čak ni kolege koji su odg. sa mnom... možeš se ipak prije usm.malo informirati iz dnevnog tiska ... sretno

Početnik na forumu

zanima me je li moguće preko skripte proći kolokvije? i koja je to točno skripta? jer ih ima vise tu.. i do koje stranice skripte je 1. kolokvij?

Početnik na forumu

Treba li uciti ove puste ljude i ekonomiste koji se nešto govorili -.-

Lawcornernik Smrdim's Avatar

Quote Originally Posted by tinika1969 View Post
    zanima me je li moguće preko skripte proći kolokvije? i koja je to točno skripta? jer ih ima vise tu.. i do koje stranice skripte je 1. kolokvij?
    Breederova skripta, moguće je naravno, ljudi su dobivali i četvorke (za petice ne znam) učeći samo preko te skripte...uzmi si 5 dana za prvi kolokvij, laganini Ne znam do koje je stranice, pogledaj na katedri pa usporedi sa skriptom.

Početnik na forumu

šta stvaaaaarno moramo ići na 50% predavanja da dobijemo potpis?

Ja nisam nijednom bila na predavanju, cak ni uvodnom i dobila sam potpis...dakle, ocito se ne treba dolaziti na predavanja...

Početnik na forumu Dominik123's Avatar

Je li mi moze netko reci u cemu je stvar s grafovima .... sto ih sve moramo znati kako tocno izgledaju pa crtati ili samo skicirati???

Mlada nada foruma hann's Avatar

Quote Originally Posted by Dominik123 View Post
    Je li mi moze netko reci u cemu je stvar s grafovima .... sto ih sve moramo znati kako tocno izgledaju pa crtati ili samo skicirati???
    Da,u ispitu ćeš imati 1 graf za nacrtati i objasniti ga.Ali,pogledaj si prijašnja pitanja,stalno ih ponavljaju,pa ćeš znati koje grafove treba,a koje ne.
    When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.

Početnik na forumu

ljudi, pomoć molim! Ovako, vidim rok iz političke ekonomije je 19.4,danas počinjem učit jer prije nisam stigao počet..koliko vam je okvirno trebalo vremena za naučit i iz čeg ste učili? do ispita ima nekih 2 i pol tjedna +- koji dan.. jel to dovoljno za naučit iz knjige? ja imam i skriptu korinaema, knjigu i posebno grafove. I,zanima me, dali izać na usmeni ili uzet dvojku, čitao sam postove one sve,al ne znam jel taj usmeni rizik jer kolko vidim svi reže i upozoravaju na prof.bajakić.. na predavanju sam imao prof.Pilipovića i dojam je da je dosta zahtjevan, cinik i da bi mogo radit probleme kasnije.. svi savjeti, prijedlozi, žalbe, tužbe, presude dobrodošle

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Quote Originally Posted by bojnik12 View Post
    ljudi, pomoć molim! Ovako, vidim rok iz političke ekonomije je 19.4,danas počinjem učit jer prije nisam stigao počet..koliko vam je okvirno trebalo vremena za naučit i iz čeg ste učili? do ispita ima nekih 2 i pol tjedna +- koji dan.. jel to dovoljno za naučit iz knjige? ja imam i skriptu korinaema, knjigu i posebno grafove. I,zanima me, dali izać na usmeni ili uzet dvojku, čitao sam postove one sve,al ne znam jel taj usmeni rizik jer kolko vidim svi reže i upozoravaju na prof.bajakić.. na predavanju sam imao prof.Pilipovića i dojam je da je dosta zahtjevan, cinik i da bi mogo radit probleme kasnije.. svi savjeti, prijedlozi, žalbe, tužbe, presude dobrodošle
    Uči iz skripte i nadopuni pokoju stvar iz knjige ako imaš potrebu mada bih se usudio reći da za to nemaš potrebe. Vremena je i više nego što trebaš. Ja sam odgovarao kod prof. Bajakić i nemam nikakvih primjedbi. Doduše,čuo sam da je nekad znala biti "čudna" na usmenom.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Lawcornernik Smrdim's Avatar

Quote Originally Posted by bojnik12 View Post
    10 dana ti je dovoljno za jako visoku ocjenu, ali uzmi si 2 tjedna ako ti je muka od tog predmeta kao većini iako sam uvjeren da se može naučiti i za 5 dana, ali idi na sigurno. Nemoj prihvaćati dvojku, radije idi na usmeni, svi povise ocjenu...a iz čega učiti, probaj paralelno knjiga i skripta iako sam ja recimo po skripti (Korinaema) i super je prošlo Iskreno, ovo je jedini predmet s prve godine koji se isplati učiti po skripti. Sretno!

za 1 kolokvij,dovoljna skripta? i kolko otprilke dana...i jel ima neka špranca kolko pitanja iz čega ? hvala

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by caesarus 14 View Post
    za 1 kolokvij,dovoljna skripta? i kolko otprilke dana...i jel ima neka špranca kolko pitanja iz čega ? hvala
    Da, dovoljna je. 4 dana. Iako nekima treba manje, nekima više, ovisi kako ti legne predmet. Možeš proći prijašnja pitanja iz kolokvija da vidiš na što se usredotočiti.

Mlada nada foruma

pozdrav može mi netko malo objasniti ovu lekciju iz skripte,uvjetovanost političkog suvereniteta,valjda uvjetovanost od ekonomskog suvereniteta i tehnološke razvijenosti,no kako je to uvjetovano? onako,laički ako može unaprijed hvala!

jesu na prvom kolokviju samo grafovi do onog koji ukljucuje udio novca u znanstveno istraživacke radove(6. na ovoj skripti grafova) i dal od 5 pitanja ce doc bar 3 grafa kao sto se prica? hvala

Mlada nada foruma respect's Avatar

Quote Originally Posted by caesarus 14 View Post
    jesu na prvom kolokviju samo grafovi do onog koji ukljucuje udio novca u znanstveno istraživacke radove(6. na ovoj skripti grafova) i dal od 5 pitanja ce doc bar 3 grafa kao sto se prica? hvala
    Pogledaj iz skripte Breeder,Korinaema. Grafovi koji su tu ce najvjerovatnije bit. Ima ih mozda 10ak.
    Od pet pitanja bit ce sigurno 1 graf.
    Last edited by Browneyes; 02-04-2012 at 23:37.

dali cuvaju rezultate kolokvija recimo do roka 20.6 ili ong roka pocetkom 7 mjeseca ako ne zelimo uzet samo dvojku nakon prolaska kolokvija...i kakvi su opcenito po tom pitanju i na usmenom ..dal je u rangu pismenog ili ipak teze ?? hvala

ja sam mail slala, i u 7.mj možeš izaći

Početnik na forumu Dominik123's Avatar

Je li prolazak na pismenom (bez kolokvija) isto garantira dvojku, tj da li je se može samo uzeti ili se mora ići na usmeni??? ... htio bih tu ekonomiju što brže maknuti s dnevnog reda da se mogu rimu posvetiti ...... i da, je li zna netko kako se to kreće na usmenom s prolazima i padovima? ... pretpostavljam da nisu rušilački raspoloženi DD

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by Dominik123 View Post
    Je li prolazak na pismenom (bez kolokvija) isto garantira dvojku, tj da li je se može samo uzeti ili se mora ići na usmeni??? ... htio bih tu ekonomiju što brže maknuti s dnevnog reda da se mogu rimu posvetiti ...... i da, je li zna netko kako se to kreće na usmenom s prolazima i padovima? ... pretpostavljam da nisu rušilački raspoloženi DD
    Možeš uzeti 2 bez usmenog. Nisu "rušilački raspoloženi", ali se ipak traži znanje.

Ako ciljaš na prosjek i višu ocjenu, isplati se ići na usmeni.

No, može se uzeti 2 bez usmenog. I ogromna većina to i učini.
    Last edited by CroatianAngel; 11-04-2012 at 16:45.

Mlad, sumnjiv i nedokazan Agua's Avatar

S dvojke možeš bez većih problema podići na trojku, ako se nisi nešto naročito spremao, ali za sve više treba pošteno učiti.
    Možda i nisam neki biser, ali sam barem svoj režiser.

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

Moj Dominik, slijedi svoje instinkte, upikni labuda i odi na pivu. Šta će ti više od dva iz PE, još treba i učit i ne znam šta. Ja sam objeručke prihvatio tu dvojku i ne žalim za ničime.
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Kad su otprilike usmeni iz političke ako je pismeni u srijedu? Jesu odma drugi dan ili od idućeg tjedna?

+ Reply to Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast