+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 130

Thread: IV. Pomorsko i Općeprometno Pravo

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default IV. Pomorsko i Općeprometno Pravo

Forumaš u usponu Insecure's Avatar

Default Dojmovi sa seminara

O seminaru

Moji dojmovi sa seminara kod prof. Bravara su odlicni.
    Ali neka se ima na umu da ja seminare biram po kriteriju - "sto manje truda i dodatnog zamaranja". Nije nas gnjavio, na kraju smo se dogovorili pa smo mogli birati da li neki zele pisati zavrsni kolokvij ili seminarski rad. Seminarski rad je bila slobodna tema, tako da smo mogli obraditi bilo koji dio, a posto sam ujedno bila i na vjezbama iz Pomorskog i opceprometnog - nisam imala nikakvih problema sa pisanjem rada.
    Sto se tice rada na seminaru, svaki put bi netko od studenata dobio odredeni slucaj iz prakse koji je trebao obraditi (obraditi znaci napraviti slide ako ti se bas da i znati ga izloziti na seminaru, nista da sam rjesavas slucaj i kopas po literaturi jer dobijes i slucaj i presudu uz njega vec od samog profesora). I slucajevi su fakat zanimljivi, narocito ako netko voli recimo sudar brodova na otvorenom moru, slucajno torpedirani brod, prijevoz robe brodom koja se pokvarila i sl. Meni su bili bas zanimljivi ti slucajevi, a i prof. stvarno objasnjava sve sto se zeli znati. Naravo, dok student izlaze slucaj, prof. se nadovezuje i nadopunjava i objasnjava stvari vezane za slucaj a da spadaju u gradivo.
    Medjutim, ovo je samo za prof. Bravara.
    Cula sam da su se drugi ljudi na seminaru kod drugih profesora poprilicno namucili oko ovog, prvenstveno radi nekakvih zadataka koje su dobivali svaki put, pa su ih morali polozit odredeni broj, pa su jos na kraju svi pisali zavrsni kolokvij i uglavnom su ih gnjavili vise.
    E sad, to ipak nije informacija iz prve ruke, pa se za druge profesore raspitajte.
    Prof. Bravar je legenda.
    Povlastica na ispitu, osim da birate profesora - nema.
    Ali predmet se ionako moze kolokvirati i putem kolokvija organiziranih na predavanjima.

Browneyes, 27-05-2010
    Seminar kod profesorice Radionov:
    Dakle na seminaru se obrađivalo osiguranje, spašavanje i zaštita okoliša po konvencijama. Dovela nam je i goste koji su bili zanimljivi i pokušali nas upoznati kako to funkcionira u praksi (pravilo KĆTP!). Na većini seminara bile su prezentacije na temu koja se taj seminar obrađivala, po dvije osobe na svaku temu, po 20 minuta, sa ppt prezentacijama ili bez njih. Studenti koji su imali prezentaciju im je za jednu ocjenu povećavala završnu ocjenu seminara.
    Na seminaru se pišu blitz testovi iz dijela gradiva koji je zadala za pročitati i naučiti (ne svaki put) i zadaje zadaće u obliku eseja. Prosijek ocjena koji se na tome dobije iznosi polovicu ocjene. Piše se završni kolokvij (od dva dijela, jedan je na zaokruživanje i nadopunjavanje, a drugi dio je esej) koji je druga polovica završne ocjene, a ujedno i treći dio ispita koji oslobađa usmenog (tu povlasticu imaju samo seminaristi, ostali moraju usmeno odgovarati taj dio koji nije u prva dva kolokvija). Seminarski rad nije obavezan (oni koji ga nisu pisali u zimskom semestru morat će u ljetnom...).
    Završna ocjena se izračunava tako da se prosječna ocjena (zbroj svih testova i zadaća podijeljen s ukupnim brojem koliko ih je bilo) zbroji s prosječnom ocjenom iz kolokvija (zbroj ocjena iz dijela na zaokruživanje i eseja podijeljen sa dva) i podijeli sa dva i to je ocjena sa seminara. Oni studenti koji su imali prezentaciju dobivaju za završnu ocjenu jednu ocjenu više ukoliko je prosječna ocjena barem dva.
    Ukoliko se padne kolokvij (kojemu se mora prisustvovati da bi se položio seminar) ili se iz zadaća ima negativna ocjena, moguća je pozitivna ocjena, ukoliko je barem jedno od to dvoje pozitivno.
    Smije se izostati tri puta, za sve više od toga potrebna je ispričnica od liječnika.
    Zanimljiv seminar, očekuje se rad i minimalan trud bit će nagrađen. Profesorica se trudi objasniti taj malo zajeban dio gradiva i povezati ga s nečim što se aktualno događa (ove godine eksplozija paltforme u Meksičkom zaljevu).
    I da, ispravljanje završnog kolokvija ide na ruku seminaristima. Ove godine je prolaznost bila katastrofalna pa je spustila kriterije za dio o zaokruživanje, a i na eseju je davala pozitivno ako si napisao bilo kaj kaj ima smisla.
    Osim mpp-a definitivno najbolji izbor u ovom semestru za seminar. I to ne samo kod prof Radionov nego i kod drugih profesora.

tehnička pogreška, 18-05-2010
    danas na seminarskom kolokviju kod prof.nikolete mi se čini da je bilo samo 1 pitanje iz institutskih klauzula... koja je razlika između inst.klauzula A,B i C.. nije bil ponuđen odgovor klauzula o osiguranim rizicima..pa sam ja zaokružil odgovor da se razlikuju po visini pokrića... eto.. a iz onečišćenja smo trebali znat nabrojat najmanje 2 broda koja su imala nesreće..to su amoco cadiz,erica,itd... i koja je nesreća 2002. bila povod za nemam pojma kaj,al odg.je bil prestige... bio je negde 10 pitanja iz onečišćenja...
    ukupno 20 pitanja + esej.... nadam se da sam nekome pomogel, pogotovo onima kaj imaju sutra kod marina kolokvij.....

advocatus diaboli, 17-05-2010
    Ja ne znam jesam to sanjala ili je meni frendica rekla da su kod Marina pitanja na zaokruživanje. Pa eto, ako pomogne mrvicu... (iako nije odgovor na tvoje pitanje, al eto)
    Mene muči što ne znam kakv je koncept pitanja kod moje Radionov, al čisto sumnjam da je kod nje tak, još ima i esej...a moje je znanje na razini raspoznavanja

Browneyes, 24-03-2010
    Pa ono, dobili smo zadatak naučiti od 435. do 470. strane (da, naučiti, jer navodno će biti neki blitz testovi koji nose pola ocjene iz seminara, a drugu polovicu nosi završni kolokvij). I svaki put će 6 ljudi izlagati, 3 teme, po dvoje na svaku, može biti a i ne mora ppt prezentacija. za to se možeš sam prijaviti ili da te prozove, i svi će morati imati po jednu prezentaciju. Ovo se ne smatra seminarskom radnjom.
    Mora se redovito dolaziti.
    Gradivo za kolokvij kod Radionov i Marina su očuvanje okoliša i osiguranje.
    Last edited by Browneyes; 16-05-2011 at 23:06.
    When the lasagna content in my blood gets low, I get mean.

Mlada nada foruma holander's Avatar

Default Re: Dojmovi sa seminara

jel moze betko napisati kakav je seminar za izvanredne studente? ko predaje? kakav je kolokvij? I zanima me kod pitanja na zaokruzivanje dal ima jedan tocan odgovor ili vise njih?! hvala
    I da mi je dolinom smrti proći zla se ne bojim, jer imam najveću palicu i najveći sam gad u dolini!!!

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

Koliko se sjećam prošle godine je za izvanredne seminare držao Bravar (frendica je išla). Imali su isto mogućnost održavanja izlaganja i kolokvij iz osiguranja ako se dobro sjećam.
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

jel zna netko nesto o pocetku seminara? jos nema nikakve obavijesti na stranici katedre...

Bit će ti sve na vrijeme objavljeno na stranici. Oni su oko toga ažurni.
    ...
    Don't push it, though.

vidim da nikoleta drzi ove godine izvanrednima seminar iz pomorskog!!! jos su predavanja ujutro pa necu moci dolaziti svaki puta kada radim ujutro. al valjda nece nam te blic testove davat o kojima sam procitao na pravokutniku
    I da mi je dolinom smrti proći zla se ne bojim, jer imam najveću palicu i najveći sam gad u dolini!!!

Mlad, sumnjiv i nedokazan krvava meri's Avatar

Quote Originally Posted by holander View Post
    vidim da nikoleta drzi ove godine izvanrednima seminar iz pomorskog!!! jos su predavanja ujutro pa necu moci dolaziti svaki puta kada radim ujutro. al valjda nece nam te blic testove davat o kojima sam procitao na pravokutniku
    nismo podijeljeni na redovne i izvanredne. i za seminare i za vježbe smo pomiješani :s

zelenih i rozih markera nikad dosta

kaj se radilo danas na prvom seminaru kod radionov? ja iam sutra pa da znam planirat kolko ce nas zadrzat? hvala

Početnik na forumu

jel može netko ko je kod bravara na seminaru reć što se radilo sada u srijedu? što treba uraditi d ase zadovolji seminarska dužnost i tako to? hvala unaprijed

Mlad, sumnjiv i nedokazan

dali netko možda zna može li se birati profesor ako smo bili seminaristi prošle god. a još nismo izašli na ispit...točnije me zanima za Bravara-a ako nebi bio problem pitat na seminaru pa javit....tnx

Forumaš prvog reda Moderator kadija's Avatar

Quote Originally Posted by VITAMINKA View Post
    jel može netko ko je kod bravara na seminaru reć što se radilo sada u srijedu? što treba uraditi d ase zadovolji seminarska dužnost i tako to? hvala unaprijed
    Za oslobođenje od sem. dužnosti - neki kolokvij ili pisanje seminarske radnje. Ako nisi pisala u prošlom semestru, sada se automatski oslobađaš toga + seminara. A ništa se nije radilo u sri, prozvao nas je, rekao kako će izgledati i to je to. Ja kasnila, pa samo ovo i znam
    You're going sane in a crazy world.
    ~Raširi ruke,ruke su ti kuke~

cota

Default Re: IV. Pomorsko i Općeprometno Pravo

Tko zna napisat ovaj drugi zadatak za vježbe kod nikolete? dali su literaturu, ali ja ne znam gdje da nađem one njezine članke neke niti mi se ne da prevodit ona uredba na engleskom. hellppppppppppp!!!

Mlada nada foruma

jel govorio Bravar kaj o seminarskim radovima jučer na seminaru ??

Mlada nada foruma little_snowflake's Avatar

Molim vas, jel zna netko što ulazi u taj seminarski kolokvij kod Nikolete? mislim da bih to polako počela učiti, a kad ne znam koliko ima toga?

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Quote Originally Posted by little_snowflake View Post
    Molim vas, jel zna netko što ulazi u taj seminarski kolokvij kod Nikolete? mislim da bih to polako počela učiti, a kad ne znam koliko ima toga?
    Mislim da ima oko 130 str. i da obuhvaća onečišćenje i osiguranje, pogledaj dojmove od prošle godine, radi se o istom gradivu.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

I možeš komotno početi učiti tjedan dana prije kolokvija. Zajedno s učenjem za blitz testove, zbilja lako ulazi u glavu.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

molim kolege koji su kod prof Bravara na seminaru da napisu da li je dijelio teme za sem radove prosli put i da li imamo ovaj tjedan seminar, hvala

Početnik na forumu

SEMINARA NEMA ovaj tjedan zbog rokova, a sto se tice seminarskih radova, ponovno je rekao da si malo pogledamo sami sto bi pisali pa cemo se dogovoriti.

zasto se nitko ne zali na ovaj uzas od seminara??? ili samo meni smeta to sta nas se bombardira sa zadacama, esejima,blic testovima i seminarskim kolokvijem od kojeg necu imat nikakvu korist ako sam odlucila ne ici na kolokvije i polagati ispit u cjelini...
    kakve su to gluposti, svi nesto ucimo i imamo vec i previse obaveza sa ispitima koje pripremamo,a onda nam oni tu otkrivaju neku toplu vodu...
    da lijepo je aktivirati studente,potaknuti ih da razmisljaju o predmetu, pisu eseje i bla,bla,bla...
    LI ZABORAVILI SU JEDNU VRLO VAZNU STVAR,A TO JE DA TAKVE STVARI NE FUNKCIONIRAJU NA PRAVNOM FAKULTETU!!!!
    to si mogu dozvoliti fakulteti koji veliku paznju posvecuju svojim studentima te stoga imaju i pravo od njih zahtjevati takve aktivnosti! fakulteti gdje je svaka zadaca korak blize prema polozenom ispitu,gdje svaka ocjena eseja ulazi u konacnu ocjenu iz tog predmeta!!!
    A ZNAMO DA JE NASA OCJENA IZ SEMINARA JEDNO VELIKO NISTA, A SEMINAR U VELIKOM BROJU SLUCAJEVA VELIKI GUBITAK VREMENA JER NI NA KOJI NACIN NE DOPRINOSI VASJ KONACNOJ OCJENI PREDMETA!!!!

To su sasvim regularne obveze koje postoje na svakom drugom fakultetu, ne znam zašto bi pravo bilo iznimka. Uostalom, ova katedra posvećuje pažnju studentima, tako da tvoja optužba ne stoji. Uostalom, svaki profesor mož sam odlučivati koji su uvjeti za položiti seminar kod njega. Nitko nije rekao da je sminar iz pomorskog lađenje jaja.
    ...
    Don't push it, though.

pa ja sam i napisala da te obveze postoje kao uobicajene na svim fakultetima, ali onda itekako budu nagradene tj.budu ubrojene u ocjenu tog predmeta... seminarski kolokvij i seminarska radnja se podrazumijevaju ( iako ne znam ni jedan fakultet na kojem se polaze kolokviji cija je jedina funkcija polozit seminar,a od seminara nemas koristi...ja pod koriscu mislim na pologanja predmeta...a kolko znam nama se ocjena iz seminara cak ne ubraja ni u prosjek)

Tako je. Ali ovaj seminar je napravljen tako da slijedi predavanja (kako bi to i trebalo izgledati inače) i zajedno s time i kolokvije koji idu uz predavanja. I njime se rješava trećeg dijela koji bi se inače polagao usmeni. Kaj bi sad trebao biti drugačiji režim za one koji idu na kolokvije i za one koji ne idu?
    ...
    Don't push it, though.

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Quote Originally Posted by sunce moje malo View Post
    zasto se nitko ne zali na ovaj uzas od seminara???
    Suosjećam s tobom jer sam u istom sranju i žao mi je što sam upisala ovaj seminar, ali jebiga što reći osim toga - ko mi/nam je kriv...

@Brown
    Mogli bi i nama koji nismo išli na prva dva kolokvija, priznat treći pa da bar to ne moramo na usmeni. Samo sanjarim...
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Je, to sam i ja maštala jedno vrijeme.
    ...
    Don't push it, though.

Quote Originally Posted by Malecka View Post
    Suosjećam s tobom jer sam u istom sranju i žao mi je što sam upisala ovaj seminar, ali jebiga što reći osim toga - ko mi/nam je kriv...

@Brown
    Mogli bi i nama koji nismo išli na prva dva kolokvija, priznat treći pa da bar to ne moramo na usmeni. Samo sanjarim...
    da,to valjda i je najgore u svemu tome sto sam si sama kriva... a valjda cemo prezivjet...

Mlada nada foruma

do kad moramo napisat seminarsku radnju kod prof.Bravara na seminaru ?? i neka ideja za temu moždu ?

Početnik na forumu

zanima me da li je prof Bravar na seminaru dao možda neku literaturu za seminarski kolokvij?
    hoće li nam dati kakve teme za seminarski rad? stvarno nemam pojma o čemu da piše,

Forumaš prvog reda Moderator kadija's Avatar

Quote Originally Posted by kadija View Post
    Za oslobođenje od sem. dužnosti - neki kolokvij ili pisanje seminarske radnje. Ako nisi pisala u prošlom semestru, sada se automatski oslobađaš toga + seminara. A ništa se nije radilo u sri, prozvao nas je, rekao kako će izgledati i to je to. Ja kasnila, pa samo ovo i znam
    Danas je rekao Bravar da ćemo ipak svi pisati kolokvij za oslobođenje od seminarske dužnosti, tako da ništa od ovoga šta je gore ranije rekao.
    You're going sane in a crazy world.
    ~Raširi ruke,ruke su ti kuke~

Početnik na forumu

ima li itko da je bija na prošlom seminaru (27.4.) u Marina? zanima me šta ste radili i ima li ovaj tjedan seminara (pretspostavljan da da).. i jel imamo neku zadaću? aj budite dobri i napišite nešto

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast