+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 56 of 56

Thread: I. Opća Teorija Prava i Države

Veteran foruma keeva's Avatar

Default Re: I. Opća Teorija Prava i Države

Quote Originally Posted by belatrix View Post
    ok. ja sam uzela "građansku neposlušnost" djeluje mi kao nesto s puno literature....
    znam da je ovo retardirano pitanje, al šta trebam stavit u uvod i zaključak? izjavio je da mu je to najbitnije..
    većina ljudi ti je u uvodu pisala o povijesti toga o čemu pišu (neki su čak citirali bibliju i dobili 3 ), a neki definicije i objašnjenja. ovo prvo je po meni pametnije i koliko se sjećam bolje je prolazilo.
    na kraju možeš napisati svoj stav o tome o čemu pišeš i obrazložiti ga ili navesti općenito neke probleme koji su aktualni, a vezani uz taj problem.
    bitna stvar koju moraš zapamtiti je da ako ideš obrazložiti svoj stav, moraš u jednakom omjeru obrazložiti i stav druge strane da ti rad ne bi bio pristran. inače, tema ti je dosta dobra

Quote Originally Posted by belatrix View Post
    e btw. vi koji ste imali seminar kod miličića, jel ima netko neku skriptu za ovaj seminarski kolokvij iz metodologije?
    što nije to isto iz knjige? uči po knjizi u svakom slučaju
    Anyone's daughter

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Molim starije kolege koji su bili kod miličića na seminaru za pomoć....tema je načelo slobode....kako početi pisati o tome,kako taj središnji dio semianra(bez uvoda,zaključka,literature) treba izgledati....jel mogu pogledati negdje primjeri seminara koji su kolege pisali do sada?jeli mi 10 dana dovoljno za to?hvala)

Veteran foruma keeva's Avatar

e jedna cura na mom seminaru (3 je dobila) je imala načelo zajedništva i počela je sa citatima iz biblije i raznoraznih knjiga koje nemaju veze sa pravom i sl. sad, ne bih ti preporučila da se baš referiraš na bibliju, ali nije loša ideja da ukratko napišeš svoje viđenje slobode kroz povijest, ubaciš neki poznati citat i daš svoj komentar. što se samog središnjeg djela tiče, to sam već napisala - pitaj miličića da ti preporuči par knjiga, pročitaj sve iz tih knjiga što je relevantno, nađi zajednički nazivnik, prepričaj ga svojim riječima i onda eventualno komentiraj. možeš i usporediti mišljenja nekih pravnika o tome i sl.
    10 dana ti je u principu dosta, al očekuj da će ti ga vratiti natrag :lol:
    Anyone's daughter

Početnik na forumu

Svi koji imate seminar kod Miličića budite spremni na sve i svašta kod njegovog komentara vašeg seminara jer će vas on "popljuvati" kako prepisujete,kako se neznate izražavati,kako ste nepismeni i sl.Nemojte se pokolebati,važno vam je da poslušate ono što vam kaže da očekuje od vas u tom seminarskom radu.Sve tuđe misli što izvlačite iz neke knjige citirajte,neke pokušajte prepričati,i pazite na formu jer je na to jako osjetljiv,pišite fusnote.
    Za njega su vam važni uvod i zaključak,pokušajte ga uvesti u rad nekom malom filozofskom raspravom o pitanju koje obrađujete i temeljnim odrednicama samog rada, dok mu u zaključku obavezno navedite glavne misli rada.

Moje iskustvo s njegovim seminarom je bilo ok,napravio sam taj rad po ovim naputcima i dobio sam trojku bez ispravljanja teksta rada.
    Ako netko želi da mu pošaljem rad da vidi otprilike kako to izgleda neka mi pošalje PM

Quote Originally Posted by lord View Post
    ovako, imam pitanje.. seminar kod burazina, logičko-semantička struktura pravne norme i zanima me što sve uopće uključuje ta tema?? to su sve one podjele pravnih normi, prema adresatima, sastavu,intenzitetu i bla bla bla??? i da, kolko mi otprilike treba da spremim tu temu, ako netko zna.. hvala.. )) 10 dana dovoljno, više manje??
    heh.... pitanje uz milijunaša lol... dakle ovako: hmmm pa sve ovisi koliko ti želiš da ti rad bude sadržjano dobar i kvalitetan.... i naravno da bude dobro napisan u smislu da to nije puko prepisivanje rečenica iz knjige..... pa 10 dana bi ti trebalo po meni biti sasvim dovoljno... ali kreni s pretraživanjem i prikupljanjem literature već danas evo ja sam kod krešića i sad se fino lagano pripremam započet pisanje seminarskog rada e da i bilo bi dobro možda ako možeš da mu i odneseš koji put prije konačne predaje rada.. svoj rad na uvid tako da znaš ispraviti ako treba šta i da vidiš di si grješila i onda će na kraju sve biti za 5

Mlad, sumnjiv i nedokazan birdie's Avatar

Quote Originally Posted by lord View Post
    ovako, imam pitanje.. seminar kod burazina, logičko-semantička struktura pravne norme i zanima me što sve uopće uključuje ta tema?? to su sve one podjele pravnih normi, prema adresatima, sastavu,intenzitetu i bla bla bla??? i da, kolko mi otprilike treba da spremim tu temu, ako netko zna.. hvala.. )) 10 dana dovoljno, više manje??
    Što se tiče sadržaja teme, ne mogu ti bas puno pomoći, sigurno ste dobili od asistenta popis literature pa po tome pogledaj što točno trebas napisati. Osim toga uvijek ti ostaju konzultacije, što ti je mozda i najbolje rjesenje ako si nesigurna oko seminarske radnje. Prvi semestar, prve godine-posve normalno da imas pitanja i odes na konzultacije. Oni ionako uvijek kazu da je smisao da na 1. godini naucite pisati radnje...
    Svatko drugacije funkcionira, ali mislim da ti je najbolje uzeti jedan produzeni vikend i to lijepo skoncentrirano napisati. Cini mi se da se ne isplati to razvlacit na vise od tjedan dana...sretno!

Mlad, sumnjiv i nedokazan birdie's Avatar

Quote Originally Posted by Justanyone View Post
    Divno.... samo još nešto. Nešto nam je Burazin trkeljao da kao ak nemamo ni jednu fusnotu il tako nešto da onda vraća seminare na doradu(jedan od uvjeta). Jel pod tim misli BILO kakvu fusnotu ili fusnotu sa vlastitim razmišljanjima?
    u fusnoti ti nije potrebno nikakvo objasnjenje. imala sam seminar kod burazina i na nekih 10-tak stranica mozda 20 fusnoti (iako moze i manje), i u njima sam se iskljucivo referirala na literaturu iz koje sam citirani dio izvadila (dakle autor, naziv djela, godina izdanja, mjesto i stranica knjige/clanka) i dobila sam 5

Mlada nada foruma ReMi's Avatar

Quote Originally Posted by Tiana0708 View Post
    Ejjj ljudiii....tema za seminarsku radnju mi je Što je pravo??!! Jel mi može neko objasniti šta treba pisati...bla bla, kak se sve to treba sloziti, šta treba bit na 1.str. Kak da tu dajem svoje mišljenje, tu ne mogu tako pisati ! Bilo bi super kad bi mi neko mogao poslati napisani neki rad...da vidim točno kak to treba izgledati, pošto mi je ovo 1. rad i ništa ne znam, ja bi to najrađe napisala kao referat u srednjoj. Molim vas pomognite, evo i mail ako će neko biti dobar i poslat mi primjer: t.seremet@hotmail.com
    nemoj pisati kao referat u srednjoj, nadji upute i drzi ih se.
    sto vam nije voditelj seminara rekao sto i kako trebate, po kojoj literaturi raditi i sl.?
    znam da su asistenti inace precizni u davanju smjernica za pisanje.

evo ti link: Obvezna literatura za pisanje seminarskog eseja "Što je pravo?"
    Last edited by ReMi; 02-05-2011 at 15:42.
    Protect me from what I want.

Mlad, sumnjiv i nedokazan loly1's Avatar

malo mojih dojmova iz zimskog semestra

prvi dio abecede je imo savić do f čini mi se, onda je jedan dio imao miličić do m, također nisam sigurna, zatim krešić negdje do p, a zatim do kraja burazin

ja sam bila na seminaru kod krešića, makar sam prvo prema prezimenu pripala kod savića
    ko premještanja između seminarskih grupa na relaciji savić-krešić-burazin nije bilo nikakvih problema, niti je trebalo pisat nikakve zamolbe, samo se njima javit, jedino što je kod savića najveća potražnja za doć u grupu
    za premjestit se od miličića k asistentima je trebalo pisat molbu prodekanu Petraku

za ispunjene seminarske obveze je trebalo proći jedan kolokvij i napisat seminarsku radnju, zbrajale su se ocjene iz ta dva elementa
    na seminaru kod krešića smo obrađivali ustavne presude, teme seminarskih radova su bile prema tim presudama pa smo u radnji također trebali i o presudi nešto napisat

na svakom satu seminara je jedan iz grupe, kako ga krešić zove ''izvjestitelj'', prezentira jednu presudu, onu koju je obrađivao u radnji, svi neće doć na red jer ni nema tolko sati seminara, a i dosta će vas imat po istu temu
    tako da se od toga javnog govora možete izvuć :P

Početnik na forumu

Default Re: I. Opća Povijest Prava i Države

moze mi netko rec u kolko je sati kolokvij kod milicica u ponedjeljak, u kojoj dvorani, i do koje strane treba naucit? hvala

premjestih ti post ovdje, u silnom si uzbuđenju zamijenila oppd i otpd topice
    Last edited by zgmetropola; 20-10-2011 at 15:25.

Početnik na forumu

Tmt 14, dvorana 1, 16 sati

trebaš naučit sociološku teoriju... znači od 60-e (tak negdje ak se sjećam) pa do 101

Početnik na forumu

jel ima netko da je radio kod vjeke anketu za seminar? može pomoć, ideja! imam temu ćudoređe i deontologija profesije sveučilišnog znanstvenika/nastavnika.

Početnik na forumu

što se dogodi kod asistenata u onome slučaju ako se padnu sva tri prva kolokvija , a jedan je uvjet za seminarsku radnju ? da li onda ne možemo predati seminar ili postoji neka opcija kod voditelja seminara ? te da li možemo normalno izići na 1.rok ukoliko ne ispunimo tu seminarsku obvezu?

Mlada nada foruma ruby's Avatar

Quote Originally Posted by panonska_provincijalka View Post
    što se dogodi kod asistenata u onome slučaju ako se padnu sva tri prva kolokvija , a jedan je uvjet za seminarsku radnju ? da li onda ne možemo predati seminar ili postoji neka opcija kod voditelja seminara ? te da li možemo normalno izići na 1.rok ukoliko ne ispunimo tu seminarsku obvezu?
    uglavnom se to ne događa, budući da postoji i ispravak svakog pa ćeš jedan valjda položit... ali koliko se ja sjećam neki ljudi koji su pali sva tri su kod jednog od asistenata odgovarali usmeno i dali seminarsku obvezu (njima je ipak to u interesu). i da, može se normalno izaći na rok.
    ... e daj pazi, da ne ideš malen ispod zvijezda ...

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by ruby View Post
    uglavnom se to ne događa, budući da postoji i ispravak svakog pa ćeš jedan valjda položit... ali koliko se ja sjećam neki ljudi koji su pali sva tri su kod jednog od asistenata odgovarali usmeno i dali seminarsku obvezu (njima je ipak to u interesu). i da, može se normalno izaći na rok.

hvala ti puno nadam se, još imam šanse da položim II.na ispravku i III. valjda će biti treći put, treća sreća

Početnik na forumu

Ako se seminarska obveza kod asistenata (položiti jedan od prva tri kolokvija) NE izvrši da li nam se "blokira" da izlazak na ispit ili seminarska obveza nema veze s ispitom već samo s seminarom?

le derpina galatea's Avatar

Quote Originally Posted by panonska_provincijalka View Post
    Ako se seminarska obveza kod asistenata (položiti jedan od prva tri kolokvija) NE izvrši da li nam se "blokira" da izlazak na ispit ili seminarska obveza nema veze s ispitom već samo s seminarom?
    ako ne položiš nijedan kolokvij onda odgovaraš gradivo jednog kolokvija po izboru kod asistenta koji ti je voditelj seminara... i te usmene velika vecina ljudi prođe, ali naravno, moraš znati
    Last edited by galatea; 06-01-2012 at 02:04.
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Početnik na forumu

ej, kad obicno pocinju kolokviji u 2. semestru?tj. kad je prvi kolokvij?fala

Početnik na forumu Oh_so_sensational's Avatar

Exclamation Re: I. Opća Teorija Prava i Države

Evo ovako ljudi. Seminaristica sam kod Miličića i ocjenio je seminarski rad kao definitivnu 0. Tj. svima nama, nas 20, rekao je da nemamo pravo ispravljati naše seminare, dok je nekima dao priliku. Totalno sam očajna i ne znam šta raditi. Rekao mi je da sam promašila temu i to je to. Sve sam kolokvije položila iz prve i redovita sam na predavanjima i na seminarskom kolokviju sam ostvarila 9/10. On je rekao da do dvadesetog treba dati popis ljudi koji su prošli taj seminar dekanu. Ne znam što raditi. Je li istina da će on stvarno oboriti svih 20 i da neće dati apsolutno ikakvu šansu da to ispravimo? Ovo je pitanje za njegove ex seminariste. Molim vas neku informaciju o tome. Trebam li ga sada moliti na koljenima i obasipati ga mailovima da mi se smiluje ili je to gotova priča?

Početnik na forumu

Kao seminarista OTPD - te kako sam pala prvi kolokvij te moram na ispit, da li se mora izići na drugi kolokvij ispravak ili se može izići samo na treći bez da se drugi pokuša ako nam je jedan od ta tri kolokvija obveza za seminar ?

Mlada nada foruma Lucky38's Avatar

Obveza ti je da daš jedan kolokvij za seminar, tako da je ja mislim svejedno koji daš jer 3. u svakom slučaju možeš pristupit
    Ima nas još, koliko hoš

Početnik na forumu

Imam jedno pitanje , zanimaju me posljedice neizvršenja seminarske obveze.Na forumu sam našla informaciju da iako ne izvršiš sem. obvezu možeš normalno izaći na ispit ali mene zanima da li onda na kraju godine mogu normalno upisati drugu godinu (ako naravno skupim 50 ECTS bodova i uredno napišem seminarsku radnju za predmet u 2. semestru) pa onda samo ponovno upišem taj seminar dogodine ili zbog tog seminara upisujem pad ili parcijalu ili...?

Moderator Moderator brinettica's Avatar

Quote Originally Posted by Amara471 View Post
    Imam jedno pitanje , zanimaju me posljedice neizvršenja seminarske obveze.Na forumu sam našla informaciju da iako ne izvršiš sem. obvezu možeš normalno izaći na ispit ali mene zanima da li onda na kraju godine mogu normalno upisati drugu godinu (ako naravno skupim 50 ECTS bodova i uredno napišem seminarsku radnju za predmet u 2. semestru) pa onda samo ponovno upišem taj seminar dogodine ili zbog tog seminara upisujem pad ili parcijalu ili...?
    ne upisuješ pad ako imaš 50 ects bodova...na ispit možeš izaći bez obzira na seminarsku obvezu...jedino što ćeš u III. semestru morati upisati ponovo seminar iz I. semestra.
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zna netko od Miličićevih seminarista kad je 1. kolokvij?! Postavio sam već na drugom forumu pitanje, ali nitko ne odgovara. Zaista mi je hitno.

Početnik na forumu

Bok ljudi, u brigama sam pa vas molim da me prosvijetlite ! Naime, nisam prošla prva dva kolokvija, sutra je ispravak 2.kolokvija i piše se 3., i stvarno mi je jasno i gradivo i učila sam, ali nekako onaj sistem pitanja me tako zbuni, oni ogdovori kojih može biti više, ne mora biti ni jedan točan itd.- uostalom, znate sve! No radi se o tome da nisam ispunila seminarsku obvezu u prvom semestru pa me zanima šta znači ako ju ne ispunim ni u drugom o.O? Tj.postoji li neka šansa da asistenti budu uviđavni pa daju još jednu šansu za ispravak?

Mlada nada foruma Lucky38's Avatar

Asistenti su tu blagonakloni, ako ne uspiješ dat ni jedan od tih kolokvija bit će nekakav usmeni za ispunjenje seminarske obveze, barem je tako bilo za redovne prošle godine. Ako ne uspiješ dat ni ovaj seminar nagodinu ga opet upišeš, isto kao što ćeš morat ponovo upisivat ovaj iz prvog semestra. Btw možda je bolje da si učila za 3. kolokvij, po meni je tu gradivo podosta lakše... u svakom slučaju imaš još jedan pokušaj na ovoga, good luck
    Ima nas još, koliko hoš

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12