+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 49 of 49

Thread: II. Ekonomska Politika

Početnik na forumu Smartybarty's Avatar

Default Re: II. Ekonomska Politika

Nisam seminarist ali sam upisao predmet prvi put, tu i jeste caka.

Prvoborac foruma Moderator

Quote Originally Posted by Smartybarty View Post
    Nisam seminarist ali sam upisao predmet prvi put, tu i jeste caka.
    Aha. Sorry, mislio sam da jesi budući da si postao na topiku za seminare. Al svejedno, formulacija katedre glasi: "Svi oni studenti koji ostvaruju pravo izlaska na 1. kolokvij...", a tu ulaze i oni koji to prvi puta upisuju, tako da mislim da svejedno možeš izać na kolokvij.

Quote Originally Posted by Grizzly View Post
    Trebao bih nekoliko informacija o "malom kolokviju" jer na 1. stranici nisam našao dovoljno informacija.

Može li se nakon tog "malog kolokvija" pristupiti 2. kolokviju pa ići onda odmah na usmeni dio ispita? Kakva su iskustva bila prošle godine? Koliko vas je išlo na taj "mali kolokvij"? Kakve su ocjene seminara bile za vas koji ste išli na taj "mali kolokvij"? Vrlo vjerojatno ću proći ovaj sutrašnji 1. kolokvij, ali eto, pitam za svaki slučaj.
    - Ne možeš pristupiti 2. kolokviju nakon malog kolokvija jer se mali kolokvij piše zadnji, na kraju, nakon svih kolokvija.
    - Prolaz na malom kolokviju ne omogućuje oslobođenje od pismenog dijela ispita pa tako ni izravan odlazak na usmeni.
    - Prošle godine na mali kolokvij je, od 120 redovnih seminarista, izašlo 78 redovnih seminarista.
    - Ocjene iz seminara bile su razmjerne prosjeku izračunatom na temelju rezultata kolokvija (redovnog ili malog), seminarskog rada i izložene prezentacije.

Quote Originally Posted by Marquez View Post
    Mene zanima slična stvar. kad okvirno bude "mali" kolokvij?
    Krajem petog mj, za vrijeme ljetnih rokova? Ili se tipa može položit i kasnije?
    Mali kolokvij je prošle godine bio 25.05. Postoji samo jedan jedinstveni termin za taj kolokvij i ne može se polagat kasnije. Jedina opcija ako se ne pristupi malome kolokviju (ili se pristupi pa padne) je usmeno odgovaranje kod voditelja seminara za ispunjenje seminarske obveze, a to je prošle godine trebalo napravit do 01.07., ovisno o dogovoru s voditeljem seminara.
    Last edited by axl; 01-12-2010 at 21:24.

Forumaš u usponu Grizzly's Avatar

Je li se zna koliko točno puta se smije izostati s seminara? 3, 4 puta? Mislim da je ukupno 10 seminara.

Mlada nada foruma annabel's Avatar

3 puta, nakon treceg puta treba ljecnicka ispricnica il neki jako opravdan razlog...tak su bar rekli na prvom

Quote Originally Posted by Grizzly View Post
    Kakve su se ocjene dijelile iz seminara prošle godine? Jesu li bile dobre?

Što sve utječe na ocjenu iz seminara te što je potrebno da bi se dobila jedna trojka ili pak četvorka?
    Ocjena, tj. bodovi iz kolokvija + ocjena iz seminarskog rada + prezentacija.
    Prva dva elementa su kvalitativno izražena u obliku ocjena koje se zbrajaju, a prezentacija se procjenjuje subjektivno i manje uzima u obzir tako da se ocjena iz seminara zapravo svodi na aritmetičku sredinu dobivenu zbrajanjem ocjena iz kolokvija i seminarskog rada. Uz to se sa strane gleda dolazak na predavanja/seminare.

Ocjene prošle godine su bile čisto objektivne, sve u okviru spomenute aritmetičke sredine.

Quote Originally Posted by annabel View Post
    pitanje,jel zna netko,kolko cesto oni zapravo vracaju seminarske radove "na popravak" i koji su im razlozi najcesce za to?
    Jako često. Prošle godine je ogroman broj radova vraćen. Kod Vedriša su više od pola seminarske grupe vraćeni radovi.
    Razlozi: Ljudi ne znaju pisat seminarske radove. Žalosno, ali istinito. Ljudi nisu svjesni da ne mogu kopipejstat tekst otkud se njima poželi i predat to tako bez da ih se išta pita. Ova katedra traži strogo poštivanje forme pisanja seminarskih radova, pri čemu posebno treba obratit pažnju na pravilno citiranje izvora literature i jasno razlikovanje i razgraničenje između vlastitog teksta autora seminarskog rada i citiranog teksta iz stručne literature. Ja sam se na svoje oči prošle godine uvjerio koliko su neki ljudi nepismeni. Bilo je doslovno seminarskih radova koji su kopipejstani s neta na način da čak nije ni formatiran tekst, nego je bilo različitih vrsta i veličina fonta, kako je već preuzeto s koje Internet stranice. Tako da shvatite ozbiljno te seminarske radove da ih ne morate ispravljat i pisat ponovno usred ispitnih rokova.

Na ovom topiku imate korisne informacije o pisanju seminarskog rada:
    http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?t=1817

a jel moguce nakon tog popravka dobit ocjenu vecu od 2? ..mislim ono,seminar,ne ulazi u prosijek,al pitam zbog ucenja za kolokvij ... dal se trudit ili ne kad ti i radnja kao i prezentacija ulazi,a to je neizvjesno ... Da, i kolko otprilike brzo isprave ponovo te radnje i daju ocjenu,kaj fakat jos u 6.mj. oduzuju s tim?
    Seminarski rad im je jako bitan element u ocjenjivanju seminara. Ne znam sad konkretno kakve ocjene daju onima koji moraju ispravljat rad, al ne znam zašto bi odustala od truda samo zbog tog na kolokvijima. Koristit će ti svakako za ispit.
    Kaj se tiče vraćenih seminarskih radova, prošle godine su dali onima kojima je vraćen rad rok do 23.06. da ponovno napišu rad i predaju ga, tj. onima koji nisu položili kolokvije, do 01.07. mogućnost za usmeni ispravak kolokvija.

Quote Originally Posted by shizika View Post
    Zanima me moram li se bar formalno pojaviti na "malom" kolokviju ili je dovoljno da se ne pojavim i da odmah računam na usmeno ispitivanje radi seminarske obveze??

Jer...ostalo mi je predmeta iz prve godine,ekonomska mi nije baš prioritet i sad...htjela bih to riješiti poslije ovih rokova.. Stvaraju li oni neke probleme oko tog usmenog ili su korektni? Naravno,išla sam redovito na seminar,napisala seminarski rad i bla bla..

Jel se moram pojavit na malom kolokviju i predat prazan papir ili je dovoljno da ne dođem?
    Hm... Ovako. S obzirom da si ispunila sve osim kolokvija, bilo bi šteta odustat sad ili past seminar samo zbog njega. Problem s usmenim ispravkom je u tome kaj je on baš usred rokova, sredinom 6.mj. tako da ti ispadne još gore. A seminarski kolokvij stvarno nije tako težak, stave najosnovnija pitanja i ocjenjivanje je full blago tako da ti preporučam da svakako probaš na taj način riješit.
    Last edited by axl; 01-12-2010 at 21:24.

Forumaš u usponu suresha's Avatar

doista se treba paziti glede pisanja seminarskog rada na što upućuje i činjenica da su u jednoj seminarskoj grupi vraćeni svi radovi na prepravak osim možda kojih šest radova. opet, kad sam čula iz pozadine: 'kaj ti je to ibidem?' ni ne čudim se. radije žrtvujte kojih tjedan, dva da to obavite kako spada da kasnije ne gubite vrijeme, pogotovo s ispitnim rokovima za vratom. slušajte axl-a i obavezno proučite neka pravila koja su i pod samom temom o pisanju radova ukoliko već ne znate jer će vam poprilično pomoći. good luck!

Jel mogu seminaristi koji nemaju uvjet s prve izac na taj predrok?? ... dakle ako nisu prošli taj drugi kolokvij...jel im se cuva ocjena ili?

dakle nisi ostvarila 5o/52 boda na prvoj godini? hmm... znam da se ocjena ne čuva, daju ti šest mjeseci da, ukoliko si dala kolokvije, možeš ići direktno na usmeni kad skupiš dovoljno ispita s prve da možeš prijaviti i riješiti ekonomsku. ovo s predrokom pismenog onda sumnjam ako ne možeš dati ispit kad nemaš uvjet da ga polažeš. prof.vedriš je rekao baš u pon da se ocjene ne čuvaju, imaš samo tih 6.mj. da središ zaostatke. ne znam, neka me netko ispravi ako sam u krivu :S
    Last edited by axl; 01-12-2010 at 21:25.
    pioneer to the falls...

Quote Originally Posted by fichoo View Post
    Da li mi neseminaristi koji su položili oba kolokvija, imamo pravo uzeti dvojku bez odgovaranja?? Da li ima toga uopce na ovoj katedri?
    Ne, moraš svakako odgovarat.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by axl View Post
    Probaj poslat mail nekome s katedre pa pitat. Iako, koliko me sjećanje vara, prošle godine su bili otvoreni kasnije još neki termini za prijavu seminara, al nemoj me uzet za riječ, ne sjećam se više. Najbolje da pošalješ mail pa će ti valda netko reć.
    ma otići ću u petak kod tajnice i pitat. jel ima ova katedra "tajnicu" uopće?

Quote Originally Posted by truffle View Post
    ma otići ću u petak kod tajnice i pitat. jel ima ova katedra "tajnicu" uopće?
    Ima, Kaja Pavić, TMT14, drugi kat. Kad dođeš gore po stepenicama, idi lijevo do kraja hodnika i onda tamo opet lijevo u hodnik. Tamo di ste polagali političku ekonomiju.

Početnik na forumu

kakav rezultat na kolokvijima se treba postić za oslobođenje od pismenog? jel usmeni obavezan? do kad čuvaju ocjenu iz kolokvija, to mi je jako bitno jer nisam očistila prvu god pa bi bilo glupo uzet seminar kojim se neću moć rješit pismenog jer će mi ocjena prestat vrijedit.
    puuuno zahvaljujem

Na svakom od dva kolokvija moras imati najmanje 8 bodova. Ako to ostvaris, oslobođena si pismenog i izlazis samo na usmeni kod svog voditelja seminara. Oslobođenje od pismenog cuvaju do roka u 11.mj. Samo prijavis ispit na studomatu i posaljes mail tajnici katedre da tebe skupa s tvojim rezultatima kolokvija uvrsti na listu za usmeni.
    Što se tice seminara, ako ne prođes seminar preko jednog od ovih kolokvija, izlazis na tzv. "mali kolokvij" na kraju semestra koji obuhvaca cijelokupno gradivo i njime polazes samo seminar, ne mozes se oslobodit pismenog ispita. Inace, a ovom seminaru dosta drze do seminarskih radnji, tako da se pripremi da ces dio vremena morati ostaviti za radnju.

Mlada nada foruma

a mogu li oni koji nisu seminaristi a poloze kolokvije, cuvati ocjenu do iduceg roka da izadju na usmeni? dakle poloze kolokvije , a zele izaci npr. 16.6 na usmeni?

cuvaju ti ocjenu iz kolokvija do roka u 11.mj.

Početnik na forumu

Moze li mi netko ljubazan pomoci:nisam bila na uvodnom seminaru 15.3.,redovan sam student.jesmo li vec rasporedeni u grupe i kada se odrzavaju seminari,tj.da li je cetvrtak u 8:30 fiksno vrijeme ?

Početnik na forumu

zna li netko kada ce se odrzati kolokviji ove godine ?

Mlad, sumnjiv i nedokazan hanibani's Avatar

Quote Originally Posted by KrisGirl View Post
    zna li netko kada ce se odrzati kolokviji ove godine ?
    26.4

Početnik na forumu

Koliko sam shvatila,treba proći 1.ili 2.kolokvij za ispunjenje seminarske obveze.To znači da ako sad padnem sutra,mogu izaći na 2.kolokvij i opet imam taj "uvjet" za seminar.Neka me netko ispravi ako sam krivo shvatila

Početnik na forumu

kad ce se odrzati seminarski kolokvij kod profesora Rancica ako itko zna bila bih mu zaista zahvalana da mi odgovori?

Početnik na forumu Pravnica :)'s Avatar

ako smo napisali seminarsku radnju i održali prezentaciju da li moramo imati položeni taj kolokvij? jer profesor je rekao da je pisanje seminarske radnje zamijena za kolokvij, a koliko vidim ovdje po komentarima potreban je i kolokvij za prolaz seminara, pa ako netko ima točnu informaciju bila bi zahvala da kaže.

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12