+ Reply to Thread
Results 1 to 15 of 15

Thread: Trebam li upisivat apsolventsku ako mi je ostao samo diplomski i sl.

monti
    Guest

Arrow Trebam li upisivat apsolventsku ako mi je ostao samo diplomski i sl.

mislim da sam nešto slièno veæ pitala, ali ne znam gdje je nestao post. :scr:
    Dakle, zanimala me papirologija oko upisa apsolventske godine. Jel moramo kupit neke posebne papire i gdje se to uopæe upisuje (u kojoj od naših milih referada)? Jesu li one potvrde (za zdravstveno...i sl.) iste kao i dosad? Molim lijepo odgovor na ta i neka druga pitanja koja ne znam ni postavit jer mi je sve to veeeeeeeelika nepoznanica! :bonk:
    Hvala! :slt:

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Nikakve procedure..samo odes u referadu i to je to. Ne znam dal se uplacuje neka lova. Potvrde su razlicite od studentskih...dakle, mali trik da dodatno zarade. :roll:
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

monti
    Guest

hvala! :clr:

the cool
    Guest

Jel netko zna da li ja moram upisati apsolventski da bih mogla obranit diplomski ili to mogu sa 4. god. naime ja sam izvanredni student i godina mi traje 2 god, a to mi je dovoljno da diplomiram bez upisivanja apsolventskog?

Ea
    Guest

Upisivanje apsolventskog staza je pravo, a ne duznost! Dakle, ako uspijes diplomirati dok si i dalje na 4. godini - bravo! Nitko te nema pravo stopirati u tome da diplomiras i tjerati te da duze studiras nego sto ti je potrebno.

Bonnie
    Guest

Mene zanima da li moram produĹžavati apsolventski staĹž ako dam posljednji ispit na dekanskom roku, a ostane mi diplomski?

jacktheripper
    Guest

Meni je Relkovic rekao ako se pocisti godina do 31.10. i ostane samo diplomski ne treba nista upisivati nego imas vremena do kraja kalendarske godine da diplomiras.

Mlada nada foruma

Default Re: Trebam li upisivat apsolventsku ako mi je ostao samo diplomski i sl.

e studiram po starom programu,izvanredni student a prošle godine sam upisao 4.godinu,ostala mi još dva ispita do kraja i diplomski.da li moram upisat apsolventsku?

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Default Re: Trebam li upisivat apsolventsku ako mi je ostao samo diplomski i sl.

Quote Originally Posted by Amadeus View Post
    e studiram po starom programu,izvanredni student a prošle godine sam upisao 4.godinu,ostala mi još dva ispita do kraja i diplomski.da li moram upisat apsolventsku?
    mislim da ako ti je ostao SAMO diplomski da možeš tražiti produljenje prava ili takvu neku ludoriju, ali pitaj relkovića
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Početnik na forumu

redovan sam student,studiram pet godina, studentska prava mi traju do 30.9., ali u tom roku neću moći obraniti diplomski...
    je li itko zna što trebam činiti?
    čitala sam ovaj post na početku stranice, i ne spadam ni u jednu kategoriju od onih ljudi koi trebaju platit 500 kn za ocjenu diplomskog..
    uglavnom, nije mi baš to sve jasno

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Cekaj, znaci, polozila si sve ispite? I ostalo ti je samo obraniti diplomski?

Ako je tako, ne upisujes nista sada, pa time ni ne placas nista (to provjeri s relkovicem).

Sto se ovih 500 kn tice, to je vezano uz obranu diplomskog i nema veze s upisom godine. Mislim da ih ti neces morati platiti, jer kako kazes, ne spadas u one tri kategorije. A iako ce ti prava istec 30.9., racunat ce se da si studirala 5 godina, buduci sad ne moras upisivati novu, 6. godinu.
    Valjda.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Početnik na forumu

valjda
    hvala na odgovoru

Početnik na forumu

Dakle ako mi je ostao samo diplomski ništa ne upisujem, ali sam prava izgubila 30.9.2020. ? Budući da sam upisala 2004.-redovan student, moram prije obrane uplatiti 500kn. Samo mi nije jasno kako reguliram zdravstveno... Navodno se treba prijaviti na hzzo, samo ne razumijem u kojem statusu i koja nam točno potvrda od faksa treba i kod koga je potvrđujemo? A tih 500 kn nije potrebno uplatiti sada dok traju upisi, već bilo kad?

Mlada nada foruma

Ljudi trebam suvislo objašnjenje! Što je po starom programu zapravu bila apsolventska godina?Je li se to smatralo padom godine ili? Koliko shvaćam, po Bolonji apsolventska godina ne postoji- ili si 5. godina odradio u 5 godina ili si pao godinu. Dakle ako upišeš 11.semestar čak samo i s radom, bez i jednog preostalog ispita, vodiš se kao 'ponovljeni upis godine'. Jel tako?

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Po starom programu zadnja godina se nije mogla past, nego kad odslušaš sve ispite upisuješ apsolventsku. (barem mislim da je bilo tako)

Po bolonji se ne moraš nužno u ovoj situaciji koju si navela voditi kao ponovljeni upis godine. Dat ću ti svoj osobni primjer: ja sad prvi put upisujem četvrtu (zapravo upisujem trgovačko, sve izborne, bez prakse), u ljetnom semestru upisujem ris i mpp, a iduće jeseni upisujem diplomski i vježbe što će mi biti prvi upis pete godine.
    Ne postoji 11. semestar, to je 10. semestar samo što ga neki upišu u ljetnom a neki u zimskom semestru.
    Ali načelno da, ako bi ove godine upisala petu i nešto ti iduće jeseni ostane, ponovo bi upisivala petu.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

+ Reply to Thread