+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 49

Thread: III. Upravna znanost

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default III. Upravna znanost

Ispit: Upravna Znanost

O seminaru

sijft; sij 19, 2008
    drugi klokvij će biti bez eseja, ako položimo prvi i drugi kolokvij onda na usmenom odgovaramo samo drugi kolokvij i imamo ocjenu u indeksu, a ako je netko položio 1 kolokvij samo tada ima seminarsku obvezu jer je potrebno položit jedan kolokvij za seminarsku obvezu....
    ..treba otići na konzultacije po potpis za seminarsku obvezu navodno...

sijft; čet sij 24, 2008
    TEME ZA SEMINARSKI ESEJ
    1. Značenje lokalne samouprave za kvalitetuživota građana
    2. Pravna regulacija uprave u funkciji zaštite građana
    3. Ulazak hrvatske uprave u Europski upravni prostor
    4. Profesionalizam službenika u funkciji kvalitetnih javnih usluga
    5. Moderna informacijsko-komunikacijska tehnologija kao pokretač reforme hrvatske uprave
    Studenti se upućuju koristiti relevantnu literaturu na koju se potrebno referirati kod pisanja eseja.
    pa to su ti naslovi eseja, teme su vezane uz dio gradiva koji učimo u 2 knjizi za drugi kolokvij, tako ako naučiš za kolokvij znat ćeš napisati i esej...sve to imaš u knjizi...a sad ne znam da li možete birati temu, ja mislim da ne možete nego će oni reći jednu....sad me baš zanima hoće li i ovaj post biti obrisan pročitaj si malo knjigu i sve ćeš tamo naći, sve je ugl vezano uz kolokvij

sijft; čet sij 24, 2008
    ako ne položiš niti jedan kolokvij vjerojano to nemože značiti da nećeš moći polagati upravu nego nećeš imati 4 boda za seminar...a to puno znači ili ćeš se spasiti na taj način da ćeš u 2 semestru užicati seminare iz dva predmeta....sad kako si u mogućnosti
    ako si imala izlaganje ne moraš pisati esej
    za seminarsku obvezu potrebno je položiti BILO KOJI kolokvij + esej, dakle možeš birati između prvog i drugog kolokvija..koji ti je lakši
    ako položiš 1 kolokvij onda će se moći samo drugi i usmeni polagati na roku koji je tjedan dana nakon kolokvija, a ne na roku u 4 mjesecu....vrlo je mala mogućnost za to, jedino ako se smiluju...a za to je potrebno da više studenata ode na konzultacije s istom molbom kako bi oni to shvatili
    oni koji pišu esej bi se trebali malo informirati o tome prije nego dođu na kolokvij da se nebi iznenadili...koliko sam shvatila mora sadržavati 2-3 stranice...i dodatnu literaturu...također se moraju navoditi neki citati i objašnjavati...bilo bi dobro da pošaljete prof. marčetić mail pa da pitate nešto o tome jer kako ćete inače znati napisati
    inače ako netko nešto zna o tom eseju i o tome kako će to izgledati i slično, a bio je na konzultacijama...bilo bi lijepo da to napišete jer ima puno studenata koji bi to htjeli znati a nisu bili u mogućnosti ići na konzultacije ili su išli pa nisu baš shvatili jer je možda netko od članova katedre bio loše volje
    u ime tih studenata zahvaljujem, meni ne treba, ali imam neke prijatelje kojima bi dobro došla informacija
    ________
    sami odaberete neku od gore navedenih tema eseja
    esej se piše uz kolokvij i bit će prilagođeno vrijeme...tako kažu
    sastavite si kod kuće esej i samo tamo napišete što se sjetite naravno
    mora sadržavati 2 - 3 stranice i mora se navesti literatura
    morate koristiti i dodatnu literaturu osim knjiga...
    i na kraju napisati literaturu kojom si se služio
    esej je potrebno pisati da vide kako mi razmišljamo i kako mi zapravo doživljavamo upravu, kako povezujemo...eto toliko koliko sam ja čula
    to ti je kao da pišeš seminarski rad i ne služiš se samo literaturom iz knjige....tako je prof.marčetić rekla jednoj kolegici na konzultacijama...ona je odabrala nešto s profesionalizmom i otišla u knjižnicu nabavit dodatnu literaturu na koju će se referirati + knjiga
    sretno u pisanju eseja

Servant; vel 13, 2008
    Htio sam dodati jos jednu stvar - predavanja i seminar apsolutno nicem nisu posluzili kad je rijec o laksem prolasku ispita. Mislio sam da hoce, da ce te biljeske necem sluziti, al uzalud vam trud sviraci. Sve sto treba za ispit je deset puta bolje koncipirano u skripti ovdje na pravokutniku.

sijft; čet sij 24, 2008
    što se tiče seminara, po meni se ne isplati....ja sam se 5 mjeseci zamarala s seminarom iz uprave, a to je samo 300 stranica koje sjedu ljudi i nauče za recimo 3 tjedna do mjesec dana...isto tako kolokviji su po strukturi teži od ispita i dođe ti zlo kad vidiš pitanja....istina puno znači kad možeš ispit položit u 2 dijela....onda odgovaraš samo 2 kolokvij koji ima nekih sve skupa sa zakonom 200 stranica...ali previše je to razvlačenja...sama činjenica da nam je 1 kolokvij bio 14.1., a 2 kolokvij 12.2 i usmeni negdje 15.-19. 2 već nešto govori...
    ...upravo zbog tog silnog razvlačenja nismo uspjeli izaći na neki drugi ispit...isto tako činjenica da nas je bilo seminarista oko 61 mislim i da ni dvadeset nije položilo isto nešto govori ...osim toga od tih 20 ljudi koji su prošli 90% njih je dobilo 2, dok ljudi sjednu pošteno i nauče u nekom ne prevelikom roku...dođu na usmeni i polože...
    .....bilo je dosta ljudi na ovom roku npr. koji su od prve položili...iskreno seminar ne preporučam, osim ako ne mislite imati kolokvij sredinom 6 mj pa da vam to omete druge ispite...pravo izbora
    usemeni je obavezan, položiš 1 kolokvij za koji nema usmeni, a zatim drugi kolokvij nakon kojeg ideš na usmeni i na usmenom odgovaraš samo gradivo drugog kolokvija, nekih 200tinjak starnica....ma nema veze kaj piše, ne drže se oni riječi...

sijft; čet sij 24, 2008
    istina da je 8/20 za prolaz, ali smiješ imati 4 nule...to je sto posto...tako smo se i mi bojali, ništ nam nije bilo jasno, na kraju smo smjeli imati 4 nule...

evelina; tra 28, 2008
    kolokvij se sastoji od 2 pitanja (pod a i b) iz pusića, 2 pitanja iz nastavnih materijala i jednog iz zakona, tako da ti nije pametno bilo što potpuno preskočit. ako nemaš vremena uči samo po pitanjima s pravokutnika, pitanjima je pokriveno sve što je važno, bar mislim tako.

evelina; lip 06, 2008
    što se seminara tiče - to nikome ne preporučam, kod nje pogotovo (nije se uopće pojavila na seminaru), ali i seminar općenito je skroz beskoristan.
    sve u svemu, ovo je po meni definitivno najbespotrebniji predmet, odavno nisam bila ovako sretna radi položenog ispita jer ako još jednom u životu čujem riječ "naporedno" ili da teorija organizacije plovi kroz bespuće metafunkcionalnosti ili općenito filozofske kontemplacije uvaženog akademika pusića, mislim da ću povratiti!

Bip; ožu 12, 2009
    ...imao sam seminar kod prof Koprića i položio oba kolokvija i išao na usmeni nisam znao i reko mi da dođem odgovarat na konzultacije....položio i tad uz minimalno znanje i još mi je čuvao ocjenu jedno godinu i pol...stvarno je bio fer...preporučam ga

djapana; 24-02-2009
    pogledaj si na http://www.pravo.hr/UZ/nastava/seminari kako je to funkcioniralo prosle god. ne znam dal iste obveze (sem.rad i slicno) vrijede i za izvanredne??

baby_bear; 29-03-2009
    Na uvodnom predavanju je prof. Koprić rekao da iz Nauke o upravi treba samo krupni slog, a iz Javne uprave da bi bilo dobro proći i sitni slog
    Mislim da su ona pitanja od sijft najbolja. Rađena su po onim pitanjima za seminariste sa njihove stranice katedre, tako da mislim da je to sasvim dovoljno. A i prof. Marčetić je rekla da po tim pitanjima učimo za kolokvij....

malimrav85; 14-04-2009
    10 dana za naučit prvi kolokvij
    ali mislim da će 90% učit 3-6 dana zbog gp-a

saracela; 16-04-2009
    meni se cini da je dovoljna ona skripta sto ima 240 pitanja za prvi kolokvij(cini mi se 42 str). Jer proso sam knjige i sve sto ima u njima iam i u skripti od rijeci do rijeci, la je lakse ucit jer imas pitanje pa odgovor
    Horinzotalna diferencijacija je, hrvatski rečeno, proces kod kojeg se uprava kao cijelina proširuje, tj. postaje sve kompleksnija. Pojavljuju se pojedine grane uprave(npr. ministrarstva i sl). A bitno je da ona ostaje cijelina sto se tiče teritorija.
    Vertikalna diferencijacija ti je ,bukvalno rečeno, pojava lokalne samouprave. Dakle posto centralna uprava postaje toliko složena, ona prebacuje pojedine ovlasti na teritorijalne jedinice. Tu ti se javljaju oni problemi vezani uz bolju prometnu i informacijsku povezanost, te kako te pojave remete ˝koherntnost i linearnost verikalne diferencijacije˝.
    Uglavnom vertikalnu diferencijaciju poveži sa lokalnom samoupravom i sjest će ti sve.

titan224; 16-04-2009
    da, meni se isto ta skripta cini dobra(ima 38 str.)
    ma ja isto ucim samo po onim pitanjima, makar su i pitanja i odgovori urnebesno glupi. Moj nacin ucenja tako glupog suhoparnog gradiva je proc kroz pitanja nekoliko puta, pa bu valda nekaj sjelo. 238 pitanja zvuci puno, ali to je utkano na 30-ak stranica, a to mi zvuci prihvatljivo. Tih 30-ak stranica mi je ustvari jedina motivacija da pokusam naucit to smece
    Skripta:
    http://www.pravokutnik.net/skripta/upravna-znanost/pitanja-i-odgovori-za-kolokvij

thriller; 25-04-2009
    Ovo je NAJODVRATNIJI,NAGLUPLJI i NAJNERAZUMLJIVIJI ispit ikad!!!! :evil: ovo se uopce neda citat,a kamoli ucit,ni kpp ni kp,ni gp nisu ovako odvratni,bar su pravni ispiti i razumljivi,a ovo je cisti primjer kako se od neke idiotarije napravi ispit,sam naziv upravna znanost,govori o kakvoj se inteligentnoj umotvorini ovdje radi!!!Cisto strebanje!!!Mrzim sugavu upravnu znanost!!!
    Mi bi fakat trebali potpisati peticiju za ukidanje ovog predmeta iz programa studija...pa ovo je uzas,nema veze sa nicim,pogotovo ne sa razumom,ja pojma nemam zasto ce nam ovo,ajde za upravno pravo kuzim da treba,ali upravna znanost...what the f..k!!brijem da nakon citanja ovog predmeta,mjesto u Vrapcu,nam je svima zagarantirano,uz ovo mozes samo prolupat!!!

Virida; 01-05-2009
    Da, 8/20 se ne čini strašno, ali ne znam koliko ste upućeni u, kako ih ja volim zvati " 4 nule". Da naglasim, NE ZELIM DIZATI PANIKU, ali nama je Đulabić na seminaru rekao da svejedno padamo kolokvij ako nam 5 odgovora budu ocijenjena s 0 bodova. Dakle, svaki odgovor od njih 10 (budući da sva pitanja imaju pod a i b, kao što znate) može biti ocijenjen s 0, 1 ili 2 boda; otud ukupno 20 bodova.

ryana; 05-05-2009
    Asistent je rekao seminarski rad moramo isprintati,možemo ga uvezati ili zaklamati, font 11,prored 1.5, oko 15tak stranica treba biti, teme su na stranici katedre,a također možemo izbarati i teme koje imaju ljudi sa socijalnog rada. Rekao je da bi bilo zgodno koristiti barem još 5-6 knjiga dodatne literature :smt005 To je sve što znam

Dream Evil; 06-05-2009
    Da, sto se tice rezultata kolokvija, prolaznost kod izvanrednih je prejadnih 30%, dok je kod redovnih ipak solidna, nesto preko 50%. Ne znam je li razlog znanje ili kriterij ispravljaca, ali zanimljivo je primjetiti. Ako budemo optimisticni pa kazemo da ce na tom drugom kolokviju od tih 30% proci polovica, koliko ce ih se na kraju uspijeti osloboditi pismenog? ......otprilike dvadesetak ljudi, od prvotnih ukupno 140. Prejebena prolaznost. Kada se sjetim da je na jednom od predavanja prof. Đulabic spomenuo kako je UKUPNA prolaznost s obzirom na iskustva sa kolokvija od proslih godina negdje oko 60%, mislim da ce cijenjenim profesorima zbog ovogodisnje prolaznosti od oko 15% pasti mrak na oci.... ili ne, zapravno nece. :x Netko je spomenuo da nece postojati i ispravak drugog kolokvija, nego samo prvog... Pa to je prestrasno, mislim, pa koji je kurac tim ljudima?!

saracela; 07-05-2009
    Sto se radnje tiče:
    1)literatura-članci, knjige koje uspiješ nać...savjetuješ se sa profesorom, a o njemu ovisi hoće ti dat nesto konkretno.
    2)stranice--mislim da je nekih 15 str minimum...sa fontom 11 i proredom 1.5
    3)temu sam odabereš ali ju mora blagoslovit profesor...dakle odes na konzultacije sa temom
    4)e sad sto se roka tiče...mislim da je kod koprića do 15.5... al trebalo bi bit do 21.5 kao sto je to netko ranije već napiso....to ne znam sigurno...to ti prof kaze
    5)rok pisanja....mozes ti to tjednima pisat, al slađe je sve u zadnji čas...stignes za 5-6 dana napisat(tu ulazi vrijeme isključivo pisanja, tj. istrazivanja već skupljenog materijala)

malimrav85; 08-06-2009
    Da rezimiram seminar:
    Pišu se dva kolokvija. Jedan krajem 4. mjeseca a jedan krajem 5.mjeseca. Ima 10 pitanja odnosno 5x2 pitanja. Ukupno se na jednom kolokviju može ostvariti 20 bodova a za prolaz treba 8 bodova s tim da se ne smije imat više od 4 pitanja sa 0 bodova.
    Ispravak u pravilu ne postoji ali je moguć ispravak SAMO prvog kolokvija ako rezutati tj. ukupna prolaznost budu loši. Ispravak se piše isti dan kad i drugi kolokvij.
    Za ispunjenje seminarske obveze potrebno je proći jedan kolokvij. ako se to ne uspije, ide se na usmeni kolokvij u 6.mjesecu na kojem se odgovara usmeno ili prvi ili drugi kolokvij za ispunjenje seminarske obveze.
    Seminarska radnja nije obavezna.
    Izvanrednima je voditelj asistant Škarica i ja imam samo pohvale za njega. Trudi se, pomaže i ima strpljenja odgovarati 1000 puta ne jedno pitanje.
    eto, toliko. pitajte ako sam nešto zaboravio.
    Ako položite oba kolokvija oslobađate se pismenog i idete samo na usmeni na kojem odgovarate samo drugi kolokvij.
    Od izvanrednih seminarista kojih je bilo 171 ja mislim prošla su oba kolokvija 24.

saracela; 08-06-2009
    Nisi napomenuo kolika je prolaznost bila na kolokvijima, zatim na koji način su isti ispravljani, zatim staravičnu užasnost ovog predmeta, zatim priličnu mogučnost pada ovog seminara(ja sam ga položio na usmenom, al ne na lijepe oči...nego moraš i znat kad odgovaraš)..
    Naime, moj iskreni i nadasve dobronamjerni savjet svim budućim generacijama:-Uzmite ovaj seminar samo i samo ako mu se planirate ozbiljno pozabavit...inače ćete si sjebat cijeli koncept učenja. Kolokviji su jako teški, a zadnja stvar koju želite je briga oko polaganja seminara u 6. mj. Uzmite međunarodno, prođite onu sprdnju od kolokvija(nećete imat nikakve koristi od toga), al nećete se ni tjednima brinit oko polaganja seminara.
    Ako ste već toliko ludi da uzmete ovaj seminar toplo preporučam prof. Koprića.

ryana; 08-06-2009
    Ja bi nadodala budućim wannabe seminaristima da si obavezno uzmu seminarsku radnju iz seminara prvog semestra jer teme iz upravne su za rezat vene. Meni osobno radnja je puno oduzela vremena, literatura koja će vam stvarno i poslužiti je teško pronalazljiva, crknula sam dok sam napisala relativno smislenih 15 stranica. Moj savjet je definitivno izbjeći seminarski rad iz ovog predmeta čija je literatura sama po sebi katastrofa, a pisanje radnje na istu još katastrofičnije

Emme; 08-06-2009
    Hm, što reći... Ovo ja fakat gadan seminar jer nit sam nešto naučila, nit zasad imala neke koristi. Odgovarala sam za seminarsku obvezu kod Muse i eto jedino da se zna da je to bilo stvarno korektno - nikog nije mučila s nebulozama, izvlačila pitanja niodkud, pa koliko mi je poznato, svi smo prošli.
    Opet, na mom seminaru je bilo dosta ljudi koji su nekom pukom srećom prošli prvi kolokvij i sami su przinali da nemaju pojma. Al sreća ih nije poslužila 2 puta (ili kad su naučili bili su pokradeni na bodovima), tako da se te osobe nisu oslobodile pismenog.
    A mogućnost da se na ispitu piše samo dio koji su preko kolokvija pao je dvosjekli mač - super, ne moraš pisat dio koji si dao i naučio, a opet je gadno jer te čeka puno detaljnije onaj dio koji si već pao (možda i 2 puta ako se radi o prvom kolokviju).

advocatus diaboli; 08-06-2009
    Djeco, dvaput promislite kad budete potrčali za upravom. Super će vam bit jedino ako budete toliko sretni da u oba kolokvija dobijete laganu grupu ili imate sreće na neku drugu foru (poklope vam se pitanja i sl.)
    Ovo nije raspižđenost, nego realnost. Inače, zar bi od nas 400 (koliko nas je ukupno bilo na upravi) toliko popadalo recimo na 1. kol nakon dva tjedna učenja 30 stranica (kažem baš 1. kol. jer je za njega bila sasvim dovoljna skripta od 30 str.)
    Uči iz knjiga pa uspoređuj sa skriptom (nije teško i ne oduzima vremena)
    Za 1. knjigu - skripta čak dovoljna (eventualno ćeš primjetit cca još 5 pitanjca iz knjige)
    Za 2. knjigu - sve uči iz knjige i malo gledaj skriptu ako hoćeš (pa ćeš vidjet da je skripta u tom dijelu napisana navrat nanos, ne baš po redu i tako..)
    I još: pročitaj pitanja s topica da se ne bi iznenadila...jer možeš naučit neznam kako dobro, pa se iznenadit iz kakvog poglavlja čudnog oni izvuku pitanje i njegovu konstrukciju

djapana; 09-06-2009
    znaci...da, dva su kolokvija, pitanja su mi se cinila teza, al mozda zato sto sam nadobudno ocekivala nesto opcenitija pitanja.
    isto,
    prolaznost kolokvija je stvarno niska (dopustili su ispravak prvog pa ajde, poboljsala se situacija), a ako se prodju kolokviji - usmeni je laganica.
    sto se tice radnje, tu nisam imala problema. izvanredni su mogli odabrati bilo koju temu i obradit ju na 15 strana. ugl ne znam dal' je itko od profesora te radnje procitao
    ne znam dal se isplati il ne. ako na kraju prodjes - naravno da se isplati.
    opet, nikakva steta ak se ne dobije UZ za seminar - gradivo nije opsezno tako da se da spremiti u nekom razumnom roku. puno je sitnog fonta, zakoni su razumljivi, a ni profesori nisu losi. than again, marcetic nikad nisam vidjela
    vec sam negdje pohvalila asistenta skaricu, bit ce odlicno kada pocne ispitivati...

Josip Broz Tito; 09-06-2009
    Kratko i jasno-nemojte uzeti seminar iz uprave.
    Skriptu u ruke i naučiti to za 3 tjedna.
    Ispit je lakši od kolokvija.
    kolegice za 2.knjigu (i za 1. i za 2.kolokvij) postoji odlična skripta kolegice sijft a zove se upravnaznanostdrugaknjiga.
    Dakle Pusića možeš iz skripte sa pitanjima (čini mi se isto od sijft).
    Zakone po zakonu
    A drugi dio pokušaj iz te druge skripte,jer u ovoj s pitanjima npr.nema politipa i monotipa, općih i specijalnih jedinica.

art vandalay; 09-06-2009
    slažem se! od ovog seminara nema apsolutno nikakve koristi jer je pismeni lakši od kolokvija, a tu je i prednost neslušanja ove strahote na seminarima i neživciranja oko nesposobnosti i arogantnosti profesora.
    tak da, i građansko i međunarodno su bolji izbor, bar ćete se natjerat da učite za teži ispit, a ovo sranje se da naučit za 3 tjedna na moru

Tedy; ožu 1, 2010
    Iz UZ imaš 2 kolokvija.Prošle god. bila je užasna prolaznost.Kolokviji idu u detalje.Jedan moraš položiti za ispunjenje sem.obveze,a bilo je dosta onih koji nisu niti to uspjeli.Prvi sam prošla,a drugi pala.Učinili su iznimku pa su dali ispravak 2 kolokvija.Ali i to je bilo loše.Mislim da je od oko 150 ljdi sveukupno 20-ak prošlo kolokvije kod izvanrednih.Nema puno str.po broju ali zato za naučiti Pusića koma.Od riječi do riječi doslovno.Nastavni materijeli su nešto lakši.
    Konstrukcije rečenica prebolesne u Pusiću.Na kraju si oslobođen pismenog.
    I to je to.
    Što se tiče međunarodnog,isto tako imaš 2 kolokvija,visoka prolaznost sa dobrim ocjenama,kolokviji obuhvačaju samo dio ispitnog gradiva.Nisi ništa oslobođen.Možeš birat voditelja seminara na ispitu.

laira; ožu 1, 2010
    Ja sam čula da od ove godine to više ne vrijedi jer je seminar odvojen od ispita prema bolonji... sad je na seminaru obavezno položiti jedan kolokvij (nema više dva kolokvija, drugi su ukinuli) i eventualno napisati sem. rad, tko ga odabere. Ispit ide posebno, vjerojatno će biti predrok. I da, piše na webu da je tema seminara ove g. lokalna samouprava.

holander; ožu 1, 2010
    sad sam pročitao one upute na katedri UZ o seminarima i vidim da je ove godine samo jedan kolokvij u igri tako da se ne mozemo osloboditi pismenog i odgovarati samo jedan dio kako je bilo do sad?!?!?!?!?!?!?! SVAKE GODINE NAS SJEBU S NEČIM!!!!

ryana; ožu 2, 2010
    Užas živi. Onda ovaj seminar postaje rang seminara iz međunarodnogI prošle godine je bila katastrofa što se tiče prolaznosti tih famoznih kolokvija,al ove godine taj seminar uopće nema svrhu.Moj prijedlog je međunarodno

TILA; ožu 2, 2010
    Ja nebi ovaj seminar preporučila ni s kolkokvijima ni bez njih-ovo razvlačiti 3 mjeseca je ravno metku u glavu.Kolokviji su ionako bili predetaljni sa slabim prolazom.Probajte ovo rješiti u najkračem mogućem roku,to je moj savjet

Čut ćeš svakakve savjete.Neki su naučili u 3 tjedna,nekima je trebalo par mjeseci.Meni je trebalo pola godine da to položim od toga 5 mjeseci je bilo intnezivnog rada.Problem je u njihovm ocjenjivanju ai samom gradivu koje treba učit napamet a meni je to ubojica.Ja stvarno nisam sosoba koja krivi profesore kad padne ali oni stvarno imaju dosta stroge kriterije na pismenom.Ja kažem uzmite si mjesec i pol da to dobro sjedne ali intenzivnog rada i to bi trebalo onda ići

ryana; ožu 2, 2010
    Koliko je taj predrok olakšica je diskutabilno. Nažalost,na ovom faksu nema zihera,sreća ima veliki faktor (i veći nego što bi trebala).. Jadan asistent Škarica se na svakom seminaru prošle godine trudio nam predočiti gradivo,da logički razmišljamo,pripremao nas za moguća pitanja na kolokviju,ali kad sam vidjela pitanja na oba kolokvija shvatila sam da je samo gubio vrijeme i on i ja jer pitanja je sastavljao Koprić. Sa 2 prošlogodišnja kolokvija se još nekako dalo pomnije razmišljati da li uzeti ovaj seminar ili ne s obzirom na katastrofalnu prolaznost,ali ako nemate nikakvu pogodnost osim predroka onda moj topli savjet je da ovaj seminar ne uzimate.

face to face; ožu 5, 2010
    moj iskreni savjet vam je da ovo ne birate nikako za seminar, prolaznost na kolokvijima bilo njih ili ne je katastrofa, hrpa grupa sa ubij Boze pitanjima i na kraju se ispostavi da je jedna od njih bila u biti prolazna, usmeni svejedno postoji i samo se na kraju ispostavi da ste morali daleko vise nauciti nego za ispit

ako nista neka vam podatak da je u 9 mj bilo oko 15- tak seminarista na komisiji odagna svake misli od ovog zla

zabica; ožu 25, 2010
    za lottu.23 prof Marčetić je rekla da se radi samo lokalna samouprava na seminaru ove god,kolikvij će biti 6.5. vjerojatno 10 pitanja,svako 2 boda,oni koji nisu ove god pisali sem radnju,to sada moraju,teme su-koncepcije o loklanoj samoupravi i teorije o lok,samoupravi,teritorijalana oragnizacija,decentralizacija,lokalni političko-upravni sustavi,lokalni poslovi,nadzor i zaštita lok,samouprave!za one koji su izvršili seminarsku obvezu biti će predrok (vjerojatno u tjednu 17.-21.5) na kojem se mora ići i na pismeni i na usmeni,ali neće biti gradivo lok.samouprave koje je obrađeno na seminaru!pitanja će biti 12 svako 2 boda,12 za prolaz!ljudi su se javili za izlaganja,koja trebaju biti sažeta i trajat oko 15 min!eto mislim da je to to!

B&R; svi 3, 2010
    Puno si mi pomogla.
    Evo da i ja možda pomognem drugima...Gledam tu skriptu i neka pitanja,tj odgovori su jako opširni. Za kolokvij nećemo moći toliko pisati jer jednostavno neće biti vremena, tako da si izvucite po 5,6 rečenica od svakog pitanja ono najvažnije. To nam je preporučio asistent Škarica jer po njihovom iskustvu ljudi pišu preopširno i onda ne stignu i ne napišu najvažnije. Eto tako da si ne kompliciramo bez veze.

pedalina25; svi 20, 2010
    dojmovi sa predroka...
    nisam ljuta, znaš da moraš sjest i učit, i 10 dana definitivno nije dovoljno vremena, ali sam puno prije kolokvija pročitala oba dvije knjige, sistematizirala si gradivo i odlučila probat, učit ću po pitanjima koja se najviše ponavljaju pa kaj bude, ni to što se ne može na prvi rok me nije pokolebalo u nadi da će nam možda malo olakšat, helou bilo nas je 30 !,
    razočarana jesam,učila sam po cijele dane, Klaić obavezna dodatna literatura, al kad ti za odgovor zapamtiš difuznost, ireverzibilnost i kontrafaktičku regulaciju a neznaš blage veze koje je to pitanje onda tu stvarno nešto ne štima ( živjela lokalna samouprava i Grad Zagreb )
    pitanja su bila ful teška i po meni neprimjerena predroku

Funkcionalni i teritorijalni sustav, razlika?
    Zašto je teško odrediti kvalitetu u pružanu usluga javnog i privatnog sektora? tako nešto (uglavnom to sam svojim riječima napisala jer nisam znala, toliko o nastavnim materijalima i bitnosti eupa)
    onda iz zakona :
    Tajnik Vlade, tko ga i pod kojim se uvjetima imenuje ?
    Kompetencije organa koji upravlja ustanovom ?
    Rukovodeći državni službenici, tko ih imenuje i uvjeti ?
    i na kraju predraga nam knjiga iz 50-ih godina prošlog stoljeća :
    Negativne posljedice faze nove koncentracije 20 st.? ili je možda pisalo dekoncentracije, jel onda bi valjda pisala industrijska, neznam...
    Ograničenje pravilima kao sredstvo pol. nadzora uprave i koji su s obzirom na normativni sustav ?
    O čem ovisi plaća i koje uvjete mora ispuniti platni sustav ?
    Karakteristike hijararhijske organizacije ?
    Upravni pregled ? ( ako netko zna nek javi gdje je to ?? )

očekuješ malo a ne dobiješ ništa,
    Sretno svima sa rezultatima i usmenim !!!
    ja odo zaspat u nadi...

pedalina25; svi 21, 2010
    provjerena informacija !!! za one koji su izašli na predrok nema prvog roka u 6 mjesecu..., biola je neka sjednica, profa Musa je rekla da su ljudi neozbiljno to shvatili, masovno nisu izašli i propustili šansu...
    a drugo, to da je dvoje ljudi samo prošlo nije istina...
    od Koprića je izašlo dvoje i oni su pali
    Marčetić neznam koliko je imala ljudi ali je jedna cura prošla
    Musinih je izašlo 11 i 3 cure su prošle
    Škaricinih 10 je izašlo 7 je prošlo a svi oni koji su prošli pismeni prošli su i usmeni bar danas a nadam se da će i ostali...
    toliko ja znam...
    prilika je prilika, malo je ljudi izašlo, bio je težak ispit ali ja nisam učila više od 10 dana od kolokvija, znaći može se, i ocjena je tu
    sretno svima u 6 mj a ja bježim što dalje od uprave...
    pozzz

pravnica_88; srp 19, 2010
    Nakon završenih ispitnih rokova,napisat ću par riječi o seminaru iz upravne znanosti. Dakle,od ove godine seminar je tematskog karaktera,konkretno ove godine smo obrađivali lokalnu samoupravu. Mislim da smo sve skupa imali 6-7 puta seminar i moglo se izostati 2puta,a izvanredni jedanput s obzirom da su oni imali svega 4puta seminar. svaki tjedan nekoliko osoba ima izlaganja,ništa strašno,treba obraditi 20-ak stranica literature koju vam profesor navede. Piše se 1 kolokvij koji obuhvaća dio gradiva vezano za ono što je tema na seminaru, i ukoliko se prođe taj kolokvij,oslobađate se tog dijela i na pismenom i na usmenom dijelu ispita. Ako se ne prođe kolokvij,bude i ispravak kolokvija,prvo pismeni,kasnije još i usmeni ukoliko se ne prođe ni pismeni ispravak. Što se tiče isplativosti samog seminara, navela sam već da oslobađa dio gradiva,a što je po meni još važnije, kolokvij vam je tzv. "generalna proba" za pismeni da se naviknete na njihov način ispravljanja koji je vrlo, vrlo gadan. To bi bilo ukratko to,uglavnom,ne morate bježati glavom bez obzira dalje od seminara iz upravne znanosti,niti biti nešto nezadovoljni ukoliko ga dobijete za seminar.

ceeky_m@nkey; ruj 25, 2010
    Mislim da je upravna znanost najgori izbor za seminar u 6. semestru. Kolokvij ne utječe na ispit, vazan je samo za ispunjenje seminarske dužnosti. istina je da smo na rokovina u 6. i 7. mj bili oslobodeni tog dijela gradiva u ispitu, ali je stvar da je za kolokvij trebalo nauciti puno šire gradivo, i one dijelove koji uopće ne dolaze na ispitu (metropolitanizacija, tipovi lok izvrsnih struktura,razlicite koncepcije u ulozi lok jedinica, europska povolje o ls, zakon o gradu zagrebu). ako se vec uzme, dobro ga je uzeti kod Muse jer je ona najbolja na usmenom.
    tijekom seminara skoro svi su imali izlaganja, ali nisu im bas nesto koristila, vecinom je svakom ocjena iz seminara bilo ona koju su dobili na kolokviju. ja nisam imala izlaganje, dobila sam 3 iz kolokvija i na kraju sam imala 3 iz seminara,bilo je onih koji su imali izlaganje i dobili npr. 2 iz kolokvija, pa im je izlaganje diglo ocjenu iz seminara na 3.
    bio je i predrok za seminariste, ali prebrzo nakon kolokvija, 20.5., pa je samo troje ljudi proslo.
    tako da, upravna znanost se u globalu bas i ne isplati za seminar.

kameleonka; 10-03-2011
    Jučer za vanredne Mihovil Škarica, vrlo simpa, mlad i pristupačan pa se nadam ugodnoj suradnji...što se tiče samog seminara naglasio nam je da to nije pravo već znanost te je predmet dosta vezan uz politiku. Ne zna se još točno što će nam ući u kolokvij od literature( 1/3 gradiva će biti), a ne zna se ni hoćemo li imati predrok 31.05. kao seminaristi... uglavnom nismo ništa počeli s gradivom te je rekao da pazimo na pravo.hr hoće li se mijenjati termin seminara s obzirom da je u isto vrijeme predavanje gp2. Možemo izostati 2 puta, sljedeći put je 23.03. (ukoliko se ne promjeni) i svaki put dvoje od nas će imat prezentaciju neke teme (dobrovoljci). Valjda nisam nešto zaboravila...

Posebno o seminaru kod Koprića

pravnica_88; ožu 22, 2010
    što se tiče seminara prof koprića,dao nam je ukratko napisano što je literatura za kolokvij koje će biti 6.5. Gradivo se odnosi samo na lokalnu samoupravu, nekih 100-ak strana i to kao nećemo trebati pisati na redovnom ispitu ako prođemo kolokvij. Ispravak tog kolokvija bit će 20.5. kad i predrok za seminariste,samo tada ne možeš ići na predrok s obzirom da ispravljaš kolokvij. Morat ćemo imati izlaganja na seminaru, možeš pisati rad ako hoćeš i tako...rekao je još da će cjenit našu aktivnost i da će to honorirat na usmenom,a sad, vidjet ćemo

pravnica_88; tra 3, 2010
    ovak, na seminaru prof.Koprića standardno ko i prošli put. Izlaganja, opet nam je dao novi papir s pitanjima vezano za decentralizaciju, i rekao je da ćemo ta sva pitanja proći na seminaru,al ne drugi put,dakle drugi tjedan,nego vjerojatno poslije ispitnih rokova u travnju. Morali smo svi napisati svoje e-mail adrese da razmijenimo pp prezentacije vezano za izlaganja tak da svi sve imamo. I to bi bilo ukratko to.

pravnica_88; svi 15, 2010
    na seminaru kod profesora Koprića,standardno ko i uvijek. dvije cure su imale prezentacije, da, potpisivali smo se,seminara više nemamo, uopće nam ništa posebno nije rekao o predroku ni ispitu....rekao je jedino da nam je svejedno dal idemo na predrok ili prvi rok,da neće biti neke razlike,osim naravno različitih pitanja.. da,i rekao je da on sad ide na neki put, da ga neće biti i da će upis ocjena iz seminara biti krajem svibnja.... mene sad zanima, mi imamo pravo birat Koprića na usmenom s obzirom da smo na seminaru kod njega ili to ne vrijedi na ovoj katedri?? (pitam zato jer je rekao da ga neće biti pa prema tome bi onda duže vrijeme trebalo čekati usmeni kod njega ukoliko se sad izađe na predrok)
    Last edited by michael clayton; 29-02-2012 at 15:06.

Mlada nada foruma

Default Re: III. Upravna znanost

Seminarski kolokviji

lola, svi 18, 2005
    Evo pitanja sa roka za seminariste! 2 DIO
    1.parlamentarni sistem-značajke ; problemi?
    2.načelo zakonitosti-razvoj? ; načelo materijalne odgovornosti i kako se razvijalo?
    3.Lokalni elementi centralnih poslova? 2 moguća rješenja, plus minus svakog ; Kako u RH?
    4.Upravni nadzor- što se osobito nadzire?
    -razlika upr. i inspekcijskog?
    5. Zaštita lok samouprave kad se raspusti predstavničko tijelo?
    -nešto u stilu tko onda štiti interese središnje države i što može poduzeti?(odgovor vladin povjerenik....)

dorro, lip 24, 2006
    pitanja s drugog sem.kolokvija..otprilike
    -teritorijalni upr.sustavi i koji su kod nas
    -europski upravni prostor - nacela
    -novi javni menadžment, dobra uprava
    -opća i generalna kluzula
    -koji su poslovi jedinicama lok.upr i samoup. Ustavom zajamceni, tako nesto
    Uglavnom sve skupa 4 potpitanja iz zakona

Vuk SaMOtNjaK, ožu 14, 2007
    iako sam seminarist, tj. nisam prošao svo gradivo, mislim da nisu tak loša pitanja... čak je danas na kolokviju bio "funkcionalni upravni sustav" ko i vama na pismenom...
    e da, da se osvrnem na kolokvij... sve u svemu, pitanja su bila osrednja, dalo se odgovorit, ali VRIJEMEEEEE !
    pa čovječe, nemreš mi dat 30 minuta za 10, više-manje, opširnih pitanja...
    stvarno si mogao na 4 od 5 pitanja ( svako je imalo po 2 podpitanja ) dosta pisati... dajte malo humanosti...

OnlyGodCanJudge, ožu 14, 2007
    PITANJA SA SEMINARSKOG KOLOKVIJA; C GRUPA
    1. a. objasni javne poslove kao obiljezje UO
    b. objasni trajnu podjelu duznosti i ovlasti kao obiljezje UO
    2. a. sto je hor. diferenc. i koje dvije skupine upr.grana njome nastaju?
    b. sto je vert.dif. i koji je faktori ograničavaju?
    3. a. što su organizacijska sredstva i kako ona ostvarju cilj
    b. objasni sudjelovanje gradana kao funkcionalno sredstvo pol.nad.upr.
    4. a. ?
    b. objasni timske odnose (valjda je tak bilo pitanje)
    5. a. sto je upravljanje ljudskim potencijalima i razlika izmedu njih i klasične personalne sluzbe
    b. objasni metode formiranja ljudi za rad u sluzbi

Lila, ožu 14, 2007
    za B grupu
    1. interesne i tehničke norme, zašto važe (vrijede)?
    2. odnos između građana i uprave + apsolutistička koncentracija
    3. načelo odazivnosti
    4. neformalna struktura
    5. tipovi organizacijske kulture + tipovi s obzirom na vrijednosti i orijentaciju službenika.
    + sustavi napredovanja - koji su i kako se napreduje (nemam pojma pod kojim pitanjem)

Vuk SaMOtNjaK, ožu 15, 2007
    A grupa ( po sjećanju ), idem random :
    5. pitanje
    a ) što je formalna organizacijska struktura ?
    b ) ne sjećam se
    4. pitanje :
    a ) što je prinuda, oblici ?
    b ) zašto je bila najznačajnija, tj. zašto se najviše primjenjivala u prvim upravnim resorima ( vojska policija ) ?
    1. pitanje
    a ) što je formalni upravni sustav, što obuhvaća i koji su njegovi karakteristični problemi ?
    b ) što je funkcionalni upravni sustav, što obuhvaća i koji su njegovi karakteristični problemi ?
    2. pitanje
    a ) što sve čini okolinu upravnih organizacija ?
    b ) koji je najveći problem kod društvene okoline ( problem odazivnosti ) ?

Medeja, ožu 17, 2007
    Da, da svaka pohavala katedri, stvarno su krasni svi tamo (cast iznimkama) pogotovo su krasni kad se prodje kolokvij....
    mislim to dizanje u nebesa katedru koja je neorganizirana, udzbenici dosta losi, odnos sa studentima i studenticama nikakvi itd. itd. nije mi jasno kome se tu ide niz dlaku? vazan je ipak prosjek.
    Osim toga mislim da kriteriji za kolokvij i za ispit nisu isti...
    Meni je drago da se ljudi rjesavaju ispita i kolokvija, ali mislim da pljesak ne zasluzuju!!!
    sretno svima u ponedjeljak!

sijft, sij 14, 2008
    GRUPA B kolokvij
    1. a) objasni elemente teritorijalnog upravnog sustava
    b) objasni glavne probleme teritorijalnog upravnog sustava
    2. a)objasni veličinu zadaća kao uzrok porasta uprave
    b) objasni sve kako sve veća međusobna povezanost ljudi utječe na porast uprave
    3. a)objasni razliku između akata koje donosi vlada
    b) kako odlučuje vlada i kada odlučuje 2/3 većinom
    4. a)objasni formalnu i neformalnu organizacijsku strukturu
    b) objasni strukturne inovacije bla bla
    5. a) koja je razlika između upravljanja ljudskim potencijalima u odnosu na privredni sektor?
    b) objasni razliku između funkcije ULJP u odnosu na klasičnu personalnu službu?
    sve u svemu...malo vremena za ovako opsežne odgovore...i nije baš lako.... za razliku od grupe A
    koja je imala tehnička pravila i interesne norme, teorije organizacije nabrojat i o svakoj po nešto, etika javnih službenika, ovlasti predsjednika u resoru obrane i vanjskih poslova, javnost uprave , elemente javnosti funkcioniranja uprave.....

sijft, vel 12, 2008
    pitanja sa današnjeg kolokvija, grupa B
    1. koje su učinci menadžerskih reformi na osoblje
    2. nešto u vezi odnosa menadžerskih reformi i politike
    3. tko je na čelu središnjih državnih ureda, tko ga imenuje i na koji način i koje poslove obavljaju središnji državni uredi
    4. koje su kriteriji da bi neko mjesto dobilo status grada
    5. dobra vladavina, načela i kako predviđa odnos građana
    6. klasične reforme
    7. tko obavlja upravni nadzor, nad kim i što nadzire
    8. što su povelje javnih službi
    9. kakve su to komercijalne službe
    10.kakav je mandat članova predstavničkog tijela

DUUH , vel 12, 2008
    Tadaaa... Ispravak 1. kolokvija:
    1. a) tehnička pravila; b) interesne norme
    2. a) prinuda; b) gdje se prinuda očituje
    3. a) nove tendencije u upravi uslijed demokratskog razvoja (ili nešto slično); b) sredstva nadzora predstavničkog tijela prema upravi
    4. a) kako se sastavlja vlada, b) tko čini vladu, tko čini kabinet
    5. a) vrste službenika u upravi, b) nemam pojma kako je glasilo pitanje... uglavnom odgovor je odnos službenika prema građaninu kao pojedincu, prema političkoj vlasti, etc. (znate već)

sijft, vel 25, 2008
    1.objasni tržište kao alokativni mehanizam
    2.koje su političke posljedice menadžerskih reformi
    3.objasni klasifikaciju teritorijalnog upravnog sustava po sadržaju
    4.iz čega proizlazi dilema na opće i specijalizirane lokalne jedinice te koje su prednosti i nedostatci jednih i drugih?
    5.koja je razlika između samoupravnog i prenesenog djelokruga
    6.kako su javne službe koncipirane prema zelenoj knjizi o službama od općeg interesa
    7.koje su ciljevi reforme doktrine dobre vladavine
    8.definiraj eup i koje su glavni čimbenici oblikovanja eup
    9.tko provodi upravni nadzor, nad kim i što se poduzima u slučaju utvrđenih nepravilnosti
    10. koje su kompetencije ravnatelja ustanove

sijft, tra 29, 2008
    I.kolokviju ? ovo su pitanja iz obje grupe kojih se sjećam:
    1.Objasni razliku između funkcije upravljanja ljudskim potencijalima u odnosu na klasičnu personalnu službu?
    2. koje akte donosi vlada i objasni
    3. kad sabor odlučuje 2/3 većinom
    4. U kom smislu veličina zadaća predstavlja poseban uzrok porasta uprave?
    5. urbanizacija kao razlog porasta uprave
    6.Objasni strukturne inovacije u hijerarhijskoj organizaciji!?
    7.Što je formalna, a što neformalna organizacijska struktura?!
    8.Kako se osigurava javnost funkcioniranja uprave?
    9.Što je javnost uprave?
    10.Što sačinjava teritorijalni upravni sustav?
    11. problemi teritorijalnog upravnog sustava
    12. ovlasti predsjednika u resoru obrane
    13. ovlasti predsjednika u resoru vanjskih poslova
    14. teorije organizacije nabroji i objasni
    15.tehnička pravila
    16. interesne norme
    17. etika službenika

evelina, lip 03, 2008
    evo ako koga zanima pitanja grupa b današnji kolokvij:
    1.a) funkcija vodstva u pravnoj dravi i koja načela prodiru u novije vrijeme(ne znam točno kako je bilo formulirano)
    b) kako se dijele dužnosti i poslovi?
    2. a) poslovi ureda drž. upr. u županijama, u biti sad nisam sigurna je li to ili drž.upr.organizacija
    b) tko je na čelu i tko ga bira i kako?
    3.razlike i dileme : a) opće i specijalne jedinice
    b) monotipske i politipske
    4. a) tko upravlja ustanovom i kompetencije
    b) zaboravila sam, mislim nešto o ravnatelju
    5. a) što je EUP
    b) načela Eup
    1. a) na čemu se temelji funkcija vodstva u pravnoj državi i kako se u modernio vrijeme definira ta funkcija, ili tako nešto
    2.a) koji su poslovi ureda državne uprave u županijama
    4.b) tko imenuje ravnatelja ustanove i koje su mu kompetencije
    5.b) objasni načela

gia24, lip 03, 2008
    evo pitanja s kolokvija, A grupa
    1. a) razlika izmedu planiranja tijeka rada od planiranja programa
    b) koje djelatnosti obuhvaca planiranje tijeka rada
    2. a) tijela koja obavljaju upravni nadzor i nad cijim radom
    b) sto se osobito nadzire kod upravnog nadzora
    3. a) razlika izmedu prenesenog i samoupravnog djelokruga samouprave
    b) opca klauzula, dobre i lose strane
    4. a) komercijalne javne sluzbe
    b) nekomercijalne javne sluzbe
    5. a) ciljevi reformi javne uprave u RH
    b) preporuke

ultraviolet; stu 16, 2005
    ja sam bila seminarist kod koprića prije 2 godine, ako se nešto promjenilo, neznam.
    uglavnom, 2 su kolokvija. 1. se održava krajem 1. semestra (kraj 1., početak 2. mjeseca) i to je kolkovij samo iz pusićeve knjige "nauka o upravi". 5 pitanja je, svako pitanje ima a i b. moguć ispravak u slučaju pada, kada se polaže skupa s 2. kolokvijem. 5 bodova po pitanju, mislim da je pola za prolaz.
    2. kolokvij je krajem 5., početkom 6. mjeseca i na njemu se piše ostatak (zakoni i odabrana poglavlja iz knjiga "upravni sistemi" i još jedna kojoj se ne mogu sjetit imena). tkđ. 5 pitanja, a i b, po 5 bodova na svakom. najčešče su po 3 pitanja iz zakona, a po dva iz knjiga, što nije pravilo. često se zna pojavit neko teoretsko pitanje (iz knjige) pa se traži primjer iz zakona.
    polaganjem oba kolokvija imaš zagarantiranu dvojku (kod mene niko nije pao ko ih je položio), usmeni je čist onak, za podić ocjenu. usmeni je kratak i ne gnjavi puno.
    koprić je kul lik, iako seslabo se smije i često je namrgođen, al to mu je furka. meni je bio ful simpa.
    seminari su u biti izlaganja referata koji pripremaju po dva studenta (po sistemu pro/contra), nakon čega slijedi žučna rasprava.
    prolaznost ispita je prilično velika (u biti padnu samo oni koji nisu dali kolokvije), i zato je to jako dobar seminar, najbolji na 3.! jer, puno ti olakša podjela gradiva na ta 2 kolokvija (jer jednom kad položiš 1., možeš pusića zaboravit, jer te na usmenom pita samo ovo iz 2. kolokvija).
    good luck sa svime!
    fpfz33; toi toi; Virida; Margita; Tedy; 28-04-2009
    grupa C
    1.a)Iz čega proizlaze tehnička pravila?
    b)Kako se tijekom razvoja mijenjaju interesne norme?
    2.a)Prema čemu možemo razlikovati formiranje ljudi u upravne službe?
    b)Objasni metode formiranja?
    3.a)Koje su ovlasti predsjednika u resoru obrane?
    b)Koje u vanjskim poslovima?
    4.a)Objasni Interesno politički pravac?
    b)Što čini okolinu upravnih organizacija i koji je najveći problem?
    5.a)Koji je politički smisao javnosti uprave?
    b)Objasni javnost funkcioniranja uprave?(elemente)

grupa E:
    Koje su vrste odgovornosti uprave, kako se tijekom vremena mijenjala materijalna odgovornost?
    Što je birokratska vlast, kada je nastala, po čemu se razlikuje od demokratske vlasti, te koje su njene posljedice s obzirom na upravu?
    Što je merit-system, koje su iznimke i objasni zašto do tih iznimaka dolazi!
    Objasni mehanicistički pravac.
    Teorija odlučivanja.
    Koji su poslovi tajnika Vlade?
    Koji su uredi osnovani u Vladi kao pomoć u stručnim poslovima..tako nesto (ured za zakonodavstvo, za upravne poslove i za odnose s javnošću).

grupa F:
    1. a Učemu se sastoji uloga građana u odnosu prema javnoj upravi i kada je i kako došlo do njezine afirmacije?
    b Objasni razliku između korisnika i konzumenta?
    3. a Kako je Vlada politički odgovorna Saboru (opišite detaljnije)?
    b Koje su posljedice izglasavanja nepovjerenja Vladi u cjelini ili pojedinom članu Vlade?
    2. a Objasni koja su 2 tipa klasifikacijkog sustava (tako nekako)?
    b Po čemu se oni međusobno razlikuju?
    4. a Kibernetski pravac
    b Teorija otvorenog pristupa
    5 a Prinuda, vrste prinude i 2 oblika prinude u upravi (tak neš)
    b Zašto je prinuda bila veća u prošlosti nego danas

d grupa
    1)a)teritorijalni upravni sustavi od čega se sastoje i obilježja
    b)problemi teritorijalnih upravnih sustava
    2)posljedice faze industrijske koncentracije odnosno najznačajnije negativne posljedice koncentracije moći države u fazi nove koncentracije
    b)u kojim se formama manifestira ponovno okretanje prema novoj dekoncentraciji
    3)a)kako odlučuje Vlada, i kada odlučuje dvotrećinskom većinom
    b)objasni razliku između akata koje donosi Vlada
    4)a)objasni razliku ULJP u javnoj upravi od ULJP u prtivatnom sektoru
    b)objasni razliku ULJP u odnosu na klasičnu personalnu službu
    5)a)objasni formalnu i neformalnu organizacijsku strukturu
    b)koje su strukturne inovacije u hijerarhijskoj organizaciji

mislim da sam bila grupa A, ne sjecam se vise
    1. a) teritorijalno upravljanje drustvenim poslovima
    b) funkcionalno upravljanje dr poslovima
    2. a) stvarna decentralizacija
    b) teritorijalna decentralizacija
    3. a)pitanje nepovjerenja vladi
    b) nesto sa saborom, ne sjecam se vise
    4. a) nesto sa onim organizacijskim kulturama, mislim da je trebalo objasnit politicke vrijednosti
    b) nesto na istu temu
    5. a)koje poslove obuhvaca personalna sluzba i sto spada u koju vrstu
    b)kako se moze organizirati obavljanje tih poslova

b-grupa
    1.je li vlada rh upravna org?
    2. je li kud matija gubec up org?
    3.razlika između sudjlovanja i odlučivanja građana?
    4. oblici odlučivanja građ
    5.kad stupa na dužnost premijer i članovi vlade
    6. uloga užeg kabineta vlade?
    7.što je formalna a što nefor org struktura?
    8. kako su se razvijali oblici kooperativnih sustav?
    9. koje su preporuke sigme u pogledu službeničkog zakonodavstva u zemljama kandidatima za članstvo u eu?
    10. kakvu koncepciju u pogledu službeničkog sustava zastupaju razvijene zemlje članice eu a kakvu koncepciju eu zastupa kad su u pitanju tranzicijske zemlje?

GRUPA G
    1. Kako si mijenjalo načelo zakonitosti?
    Načelo zakonitosti se povijestno razvija od negativne formulacije prema strožem pozitivnom shvaćanju. Negativna formulacija kazuje da uprava ne smije raditi ono što je zakonom zabranjeno dok pozitivno shvaćanje govori da uprava smije raditi samo ono što joj je zakonom izričito stavljeno u dužnost.
    2. U kojim se oblicima afirmira načelo pogrešivosti?
    - PRAVO NA ŽALBU
    - PRAVO NA SUDSKU ZAŠTITU PROTIV UPRAVE
    - PRAVO GRAĐANA NA NAKNADU ŠTETE KOJU GRAĐANINU NANESE UPRAVA SVOJIM RADOM
    3. Razloge zašto je država počela obavljati javne službe u 19 st?
    4. Po čemu je upravna organizacija javnih službi razlikuju od klasične uprave – sankcija za djelovanje?
    5.Postupak formiranja vlade?
    Članove vlade predlaže osoba kojoj je predsjednik rh povjerio mandat za sastav vlade. Odmah po sastavljanju vlade, a najkasnije u roku od 30 dana od prihvaćanja mandata, mandatar je dužan program vlade i vladu predstaviti hs i zatražiti glasovanje o povjerenju. Vlada stupa na dužnost kad joj povjerenje iskaže većina svih zastupnika u hs. Predsjednik vlade i članovi vlade polažu svečanu prisegu pred hs. Tekst prisege utvrđuje se zakonom. Na temelju odluke hs o iskazivanju povjerenja vladi rh. Rješenje o imenovanju predsjednika vlade donosi predsjednik rh uz supotpis predsjednika hs. Rješenje o imenovanju članova vlade donosi predsjednik vlade uz supotpis predsjednika hs.
    6.Što je hijerarhijska organizacija i kako se razvila pod kojim uvjetima?
    Hijerarhijska organizacija – u njoj postoji neosobno stupnjevanje funkacija shvaćanih kao dijelova cjelokupnog zadatka organizacije za čije je obavljanje predviđena po jedna radna uloga. Takvo stupnjevanje prati diobu cjelovitog zadatka zajedničkog djelovanja ljudi na sve uže podzadatke i radne operacije.
    7. Što je matična organizacija?
    8. O čemu ovisi plaća javnih službenika i koje uvjete mora zadovoljiti platni sustav?

malina;S.e.v.v.;purple_jam;daca;djapana; Tedy; devil´s little girl; 26-05-2009
    Bila grupa C.... od šoka sam većinu pitanja zaboravila...

Koliko se sjećam bila su pitanja oko reformi u RH (poticaji i ograničenja), praćenje kvalitete u javnoj upravi, upravne organizacije u ministarstvima i tko njima rukovodi, standardizacija u javnoj upravi, postupak u upravi, monotipski tip jedinica, tip lokalnih jedinica u RH detaljno objašnjenje....

Grupa A
    1.Što je to planiranje rada,po ćemu se razlikuje od planiranja programa?
    Što sve obuhvaća planiranja tijeka rada.
    2.Koje su vrste središnjih državnih organizacija i što rade?
    Tko upravlja njima,tko ih imenuje i kome su politički odgovorni?
    3.Objasni gospodarske službe
    Objasni negospodarske.
    4.Objasni razliku samoupravnog i prenesenog djelokruga?
    Kako je to rješeno u RH-što obavljaju gradovi , što općine?
    5.Novi javni menadžment-koje su karakteristike?
    Dugoročne i kratkoročne reforme u RH i objasni.
    I još jedno veselje.Oni koji prođu oba kolokvija neće odgovarati kod Škarice već će biti raspoređeni po svim profesorima.

grupa C
    1.a) sto je postupak u upravi, koji su njegovi ciljevi
    b) kriteriji vrednovanja uspjesnosti postupka
    2.a) prednosti i nedostaci monotipskih jedinica
    b) detaljno objasni organizaciju lok.samouprave u rh
    3.a) koje su upravne org. u ministarstvu i razlike medu njima
    b) tko ih vodi te tko ga imenuje i razrjesava
    4.a) poticaji upravnih reformi
    b) ogranicenja javne uprave glede provedbe reforme u rh
    5.a) objasni koncept kontrolirane liberalizacije sluzbi
    b) kvaliteta javnih sluzbi

Grupa F:
    1.a)komunikacijski sustav i njegovi elementi
    b) ciljevi kom.sustava
    2.a)grad po zakonu
    b)samoupravni djelokrug velikih gradova
    3.a)nadzor zakonitosti rada ustanove,tko ga obavlja i pod kojim uvjetima
    b)tko i pod kojim uvjetima moze ukinuti ustanovu
    4.a)tko su duznosici Rh i njihov status(tak nesto)
    b)rukovodeci drzavni sluzbenici i nest o njima
    5.pitanja u vezi s europskim upravnim sustavom,nesto o Europskom sudu i njegovim nacelima,a pod b)se spominjalo nesto u okviru Vijeca Europe u vezi s tim europskim upr,sustavom...to nisam ucila pa se ne sjecam bas!!!!

mislim da sam ja bila E grupa:
    1. regionalizam i regionalna samouprava
    2. upravni pregled (od čega se sastoji i koja je završna faza)
    3. nadzor nad tijelima državne uprave
    4. upravno vijeće i ravnatelj ustanove
    5. ciljevi reforme javne uprave u hrvatskoj i tradicionalne vrijednosti

grupa h
    1. Upravni nadzor - komponente; kriteriji vrednovanja
    2. Državne upravne organizacije
    3. Povjerenik Vlade RH - kada ga se postavlja; ovlasti i mandat
    4. Europski upravni prostor - faktori; čimbenici
    5.supstitucija i supliranje

F grupa:
    1. Komunikacijski sustav - elementi i ciljevi
    2. tko su dužnosnici RH i kako je reguliran njihov položaj, tko su rukovodeći službenici i kako ih se imenuje (ZSDU)
    3. uvjeti za status grada, uvjeti za status veikog grada i kako je reguliran njihov samoupravni djelokrug (detaljnije) (ZLPRS)
    4. nadzor nad ustanovama (ZU)
    5. uloga europskog suda kao glavnog čimenika u formiranju EUP-a i koja je načela ustanovio, ta koje je kriterije u pogledu javne uprave postavilo vijeće eu i navesti godine.

pero2009; svi 7, 2010
    kolokvij nije bio težak,ali,naglašavali su da je zakon važan,a na kraju bilo samo jedno pitanje iz njega (referendum)..a ja se namučio i najviše učio zakon,jebi ga,ako ne budu previše cjepidlačili možda i skupim 8 bodova

student_zauvijek; svi 7, 2010
    Bio sam grupa A.

Mislim da je kolokvij bio sasvim ok, pitanja su u osnovi bila poglavlja iz knjige, što je donekle problem zbog opširnosti.

Vidim da je netko napisao da nije bilo toliko pitanja iz zakona. Opet, mislim da ti je to ovisilo samo o grupi koju si dobio. Ja sam imao dva pitanja iz zakona, a treće iz Evropske povelje, tako da su iz knjige bila samo dva pitanja.

Računam da sam barem osigurao prolaz.

pravnica_88; svi 7, 2010
    meni kolokvij isto nije bio pretežak,al jednostavno je bilo premalo vremena,nemaš vremena promisliti o pitanju, piši što znaš i gotovo, znam da sam zbrljala par sitnica,a sad vidjet ćemo kolko će oni cjepidlačiti...nadam se čim manje... sve mi je jasnije zašto je većini studenata ovaj predmet na začelju i da je osnovni problem pismeni...gradivo treba znati savršeno jer se nema vremena razmišljati...inače asistent je rekao ako će biti loša prolaznost, negdje ispod 50% da će onda biti pismeni ispravak,a inače vjerojatno usmeni ispravak i to 20.5.kad bude i predrok

Stella 55, svi 10, 2010
    Grupa C:
    Koncepcija upravne decentralizacije
    Načelo supsidijarnosti
    Kako povezivanje zemalja EU utječe na lokalnu samoupravu
    Klase zemalja EU s obzirom na lok. samoupr. i primjer za svaku klasu
    Mjesni odbori - funkcije
    Položaj Grada Zagreba
    Kako se biraju pročelnici u Gradu Zagrebu koji obavljaju isključivo poslove državne uprave
    Obligatorni i fakultativni samoupravni djelokrug

student_zauvijek, svi 10, 2010
    Grupa A:
    1.
    A) Prednosti i nedostaci velikih lokalnih jedinica
    B) Prednosti i nedostaci malih lokalnih jedinica
    2.
    A) Preneseni i samoupravni djelokrug poslova
    B) Kako koji utjeće na autonomiju samih jedinica?
    3.
    A) Kako evropska povelja o lokalnoj samoupravi definira lokalnu samoupravu?
    B) Koje je ograničenje povelja nametnula za promjenu granica lokalne jedinice?

3. i 4. pitanje malo se lošije sječam.
    Mislim da je bilo jedno nadzor ustavnosti i zakonitosti općih akata predstavničkog tijela, zatim referendum za smijenu načelinika, gradonačelnika, župana, te izbor načelnika...

pravnica_88, svi 11, 2010
    pitanja B grupe:

1. a)Objasni političku decentralizaciju, pozitivne,negativne strane
    b)Koje se prednosti očekuju od političke decentralizacije (to ti je onih 8)

2. a)Koji sustavi integracije lokalnih jedinica postoje, pozitivne,negativne strane
    b) Koje skupine zemalja postoje s obzirom na integraciju, objasni i navede po 2 zemlje za svaku skupinu

3. a)Sustav opće klauzule kod određivanja samoupravnog djelokruga, pozitivne i negativne strane
    b)Koji sustav primjenjuje RH i objasni

4.a) Lokalni referendum - tko ga raspisuje, tko ga ima pravo zahtijevati, o čemu se može raspisati
    b)Tko ima pravo sudjelovati na referendumu i kakava je odluka za predstavničko tijelo

5. a)Objasni proces metropolitanizacije, i posebno posljednju fazu tog procesa
    b)Što je metropolitanska federacija

Daisy I., svi 19, 2010
    ja sam bila d grupa,ali se ne mogu baš sjetiti pitanja, ugl bila su mislim
    sve vezano za smjenu načelnika i neposredni izbor načelnika,
    koje je načelo u sklopu zapdnoeuropskih sklopova steklo status pr načela i još nešto vezano za europsku povelju
    monokratska i politipska lokalna samouprava i to je to čega se sjećam...

da, i bilo je pitanje vezano za institut profesionalnog (načelnika?-vjerojatno ne,ali mi se tako nešto muti po glavi) ili tako nešto :S

cudoprirode, svi 19, 2010
    grupa D (kolko se sjecam)

1.
    a)Politicka decentralizacija (karakteristike i objasniti; navesti i elemente samouprave)
    b) koji je glavni normativni akt za lok. samoupravu u zapadnoeuropskim zemljama i na kojim nacelima se zasniva (nemoj te zaboraviti navesti tocne clanke povelje koji navode te clanke--tako asist. kaze)

2.
    a) zasto je vazna stabilnost teritorijalne podjele
    b) zasto je vazna jednostavnost i racionalnost

3.
    a) kako je odreden samoupravni krug djelatnosti zupanija i opcina u RH(tekst zakonske odredbe)
    b) u cemu se razlikuje samoupravni djelokrug velikih gradova naspram opcina i zupanija

4. a)profesionalni lokalni upravitelj i gdje se primjenjuje
    b)

5. a) raspustanje predstavnickog tijela u lok. samoupravi u RH
    b)

20-05-2011; pivkan
    ako nekoga zanima : kolokvij C grupa

1. a ) čimbenici opadanja prinude ... nekaj takvog
    b) kako informatizacija uprave djeluje na metode rada i organizaciju

2. a) razlika ULJP i Per. administracije
    b) merit sistem - iznimke

3. a ) Predsjednik ovlasti u vanjskim poslovima
    b) -//- u obrani

4. a) 4 tipa političke uprave
    b) birokratska vlast

5. a) strukturalne reforme ukratko
    b) upravne reforme i klasifikacije -- ono minimizirajuća , tradicionalna ...

20-05-2011; Hollow

neka pitanja iz E grupe:
    ukratko objasniti razvoj uloge građana u odnosu na upravu
    nomenklatura - definicija i gdje?
    uredi vlade
    načelo pogrešivosti uprave
    predstavnički režim
    tko sudjeluje u radu upravih organizacija
    glavni i sporedni čimbenici oblikovanja EUP
    faktori koji otežavaju institucionalizaciju EUP

__________________________________________________ _________________
    Jedno pitanjce... ako se uzme upravna znanost za seminar, te ako se na seminaru polože kolokviji, da li si onda oslobođen od izlaska na ispit? kakve su povlastice seminaristima? moram izabrat seminar za VI. semestar a ne znam što da izaberem, a čula sam da je sa seminarom iz upravne z. ista šema kao i sa financijama. molim vas za savjet. tnx
    Last edited by michael clayton; 29-02-2012 at 15:06.
    " Prošlost me privlači, današnjost me plaši, jer budućnost to je SMRT. žalim za svime onim šta je minulo, oplakujem sve one koji su živjeli, htio bih zaustaviti vrijeme, zaustaviti satove. Ali vrijeme teče i prolazi, svaka minuta otkida malo-pomalo mene, sama za ništavilo budućnosti, i ja je nikada neću doživjeti. "

Početnik na forumu

Nedoumice oko seminara i učinaka kolokvija

Koliko ima kolokvija i kada otprilike budu ako netko zna? Čitam prvi post, ali neki pišu da je jedan, neki da su dva...
    superfly; 26-02-2012

ima jedan za seminarsku obvezu krajem 5. mjeseca

jel se moze izaci na ispit ako nije ispunjena seminarska obaveza i koje su sankcije ako se ne ispuni?

bunny rabbit; 29-06-2009

Ne znam kad vam je rok, ali mozes na ispit iako nisi ispunio seminarsku iz tog predmeta.
    Prije se nije moglo, sad je do pravilnika iz 11.mj to dopusteno. Ako te probaju ne pustiti ili ti prigovaraju, samo ih podsjeti na to.

A ako ne zadovoljis seminarsku obvezu, slijedi ti ovo:

(7) Student koji nije ispunio svoje seminarske obveze, dužan je sljedeće akademske godine upisati seminar iz prethodne akademske godine, s time da se nastava iz upisanog seminara mora odvijati u onom semestru u kojem se odvijala i nastava iz neuspješno pohađanog seminara.

bunny rabbit; 30-06-2009
    Prije nisi mogao izaci na ispit prije nego das seminar iz tog predmeta, sad mozes, siroko ti polje. Redovni, izvanredni, crni, bijeli.
    Tako da sretno s polaganjem ispita.

Stella55; 13-04-2010
    evo šaljem ono što imamo mi izvanredni kao literaturu za kolokvij, pa će možda dobro doći i nekom drugom:

Javna uprava – nastavni materijali, Zgb, 2006., str. 193-224,
    227-235, 247-249, 253-258, 266-274, *286-298, *299-319, 321-324
    Ustav RH, čl. 4., 92., 132-137
    Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čl. 1-9 te glave
    III-VII i IX-X.
    * Europska povelja o lokalnoj samoupravi, NN-Međunarodni ugovori 14/97, 4/08
    * Zakon o Gradu Zagrebu, NN 62/01, 125/08, 36/09.

Tehnika provedbe kolokvija: 5x2 pitanja (a i b), s tim da će 1x2 pitanja
    biti iz literature označene sa *.

Quote Originally Posted by sweety:* View Post
    zna li mozda netko da li je istina da tko polozi kolokvij ne mora na usmeni?
    Daisy I.; 27-04-2010
    ne, nije istina. kolokvij seminariste oslobađa odgovaranja tog dijela na pismenom i usmenom ispitu. sad, nisam ziher jel to vrijedi samo za predrok, ili do roka u 7.mj.

marida; 27-04-2010
    da vrijedi ti za rokove u 6 i 7 mjesecu ako položiš kolokvij i onda se oslobađaš tog dijela na pismenom i usmenom za te rokove zaključno sa 7 mjesecom...

her_alone; 02-05-2010
    nama je prof marcetic rekla da vrijedi samo za predrok!!

Quote Originally Posted by holander View Post
    ej jel se sutra na kolokviju pise 5 pitanja sa a) i b) ili 10 pitanja sa a) i b) u njima?!
    her_alone; 06-05-2010
    da, 10 pitanja,ali su koncipirana tako da ima 5 pitanja pod a i b i kad se to zbroji ispadne 10.

Quote Originally Posted by student_zauvijek
    Jeli itko zna koliko treba imati bodova za prolaz?
    pegulasti; 07-05-2010
    pa po zadnjim informacijama ako se dobro sjećam tribalo bi imat 8 bodova za proć..

rio; 14-05-2010
    nama je jucer kopric rekao da tko izadje na predrok da ne moze na prvi rok u 6. mjesecu.. da su nesto zeznuli na studomatu i da im to nije bila namjera ali da je tak na kraju ispalo..

pravnica_88; 14-05-2010
    pa zar ne piše na stranici od katedre, da ne možemo na prvi rok ako ne prođemo predrok,ne tim riječima,al isto znači. jer ideš na predrok ili prvi rok,ne možeš obadvoje. ja sam bila sigurna da ću na predrok do jučer,al više nisam jer gradivo se treba znat pjevat koliko sam skužila po kolokviju (napišem valjda sve o nečemu,osim možda jedne rečenice koja piše u knjizi i dobim 1 bod od 2, katastrofa, mislim da oni to dosta proizvoljno ocjenjuju,kak kome dođe,mada su rekli da nastoje usuglasiti kriterije,al ne može se to kad su opisna pitanja),a što se tiče ispita,prof je rekao da će i na predroku biti 12 pitanja,s tim da na dva neće trebati odgovoriti jer se odnose na lok.samoupravu....u četvrtak će biti razrješena i ta dilema...btw,jel su rekli da će taj predrok biti lakši od redovnog roka ili? makar kao što sam već rekla,prestrogi su na ispravljanju,pa onda što mi znači ak su pitanja i mrvicu lakša nego na redovnom roku,kad samo tako skidaju bodove,a ja ne znam kako ću to sve strpat u glavu za ovih par odana

student_zauvijek; 18-05-2010
    Tko želi na predrok mora samo doći pisati u ono vrijeme kako piše na stranici katedre- prijavu na studomatu radi tek sljedeći tjedan, rekao na predavanju jučer

Quote Originally Posted by vinnie_jones View Post
    ak sad padnemo ispit 1.6. dal na iducem roku onda moramo ucit i onaj dio o lok. sam. ili smo tog i dalje oslobođeni?
    vatra; 30-05-2010
    oslobođeni, sve sa zaključno rokom u 7.mjesecu, bez obzira na pad.

Quote Originally Posted by Mersault View Post
    Dal to oslobađanje od pitanja iz lok. samouprave vrijedi i za one koji su sem. kolokvij položili na ispravku?
    pegulasti; 30-05-2010
    pa vjerojatno vrijedi, mislim da neće baš provjeravat niti da ih zanima jel netko položio iz prve ili tek na ispravku kolokvij, bitno je da je on položne

Quote Originally Posted by pero2009 View Post
    Ako sam pala seminar,znaci li to da ne mogu izaci na ispit iz ovog predmeta?
    pero2009; 01-06-2010
    pa da,to je uobičajena stvara

Tedy; 01-06-2010
    Nije istina,to su od ove g promijenili,možeš iziči na ispit ali sljedeće g. moraš ponovno upisati seminar.
    Last edited by michael clayton; 29-02-2012 at 15:09.
    narkomax

Mlada nada foruma Moderator michael clayton's Avatar

---topic očišćen---
    29.2. 2012.
    michael clayton

Last edited by michael clayton; 29-02-2012 at 15:01.
    non quis, sed quid.

Mlada nada foruma

došli su vam popisi seminarista upravne znanosti, nalaze se u repozitoriju.

Mlad, sumnjiv i nedokazan toothfairy's Avatar

okej, rezultati su na stranici katedre. al jel itko dobio mail? jer ja taj mail još ne vidjeh

Forumaš u usponu superfly's Avatar

nope. ni tamo di se biraju seminari/vježbe mi isto ne piše
    It's not unemployment if you pay tuition.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

A ionako je svejedno,kaj ne? Samo ce nam naknadno doci obavijest na mail ili tamo gdje se biraju seminari... O happy day...

Mlad, sumnjiv i nedokazan toothfairy's Avatar

ma za seminar svejedno, to znamo.. mene je zanimalo čisto iz razloga da vidim jesam to samo ja.. jer daljnja posljedica nedobivanja maila je da ne znamo ništ za vježbe..

Mlada nada foruma p-kutnica's Avatar

jel ima koja dušica koja bi se zamjenila sa mnom za seminarsku grupu kod prof. Marčetić, ja sam kod doc. Musa koja je u 13:00-14:30 četvrtkom, a to mi ne odgovara jer radim do 14h, pa ak ima netko da mu to više odgovara....plizzzzzzzzz, već motam čokoladu
    Believe in yourself, in the power you have, to control your own life, day by day...

Početnik na forumu

Ja sam kod Djulabica u 15h ponedjeljkom, mijenjala bih se za Marcetic ili za tvoju Musu ako ti zelis kod njega

Ipak se ne mogu mijenjat!
    No, dajem cokse za naknadu neimovinske stete zbog dusevne boli jer ste me mislili kontaktirat
    Last edited by zdenka; 12-03-2012 at 18:41.

Početnik na forumu

Također isti problem, radim i paše mi jedino ova grupa kod Marčetić, ja sam kod Koprića, pa ako ima itko za switch grupa, dižem mu bistu! I čokse u naturi naravno Thanx unaprijed!

Početnik na forumu

ja sam kod prof.Musa i mjenjala bih se za grupu kod prof koprića,škarice ili đulabića pa ako ima itko zaineresiran neka mi se javi što prije !
    Last edited by pravnic-a; 12-03-2012 at 17:14.

Početnik na forumu

Nadovezujem se na kolegicu. Isto imam seminar u 13h u četvrtak kod doc. Muse i poklapa mi se sa vježbama iz obiteljskog. Također bih molila svakog zainteresiranog za zamjenu u drugu seminarsku grupu. Za seminar mi odgovara bilo koji dan osim četvtka ( pon u 15h, uto u 14.30h, sri u 14h).
    Ili može zamjena grupa na vježbama iz obiteljskog. Ja sam u grupi u 14.15h i prešla bih u drugu u 16h. Svi zainteresirani mogu mi poslati poruku na pm. Unaprijed hvala!

Mlada nada foruma p-kutnica's Avatar

Quote Originally Posted by academy View Post
    Nadovezujem se na kolegicu. Isto imam seminar u 13h u četvrtak kod doc. Muse i poklapa mi se sa vježbama iz obiteljskog. Također bih molila svakog zainteresiranog za zamjenu u drugu seminarsku grupu. Za seminar mi odgovara bilo koji dan osim četvtka ( pon u 15h, uto u 14.30h, sri u 14h).
    Ili može zamjena grupa na vježbama iz obiteljskog. Ja sam u grupi u 14.15h i prešla bih u drugu u 16h. Svi zainteresirani mogu mi poslati poruku na pm. Unaprijed hvala!

javite se tajnici ili bilokojem profesoru, smislit će nešto, meni su ponudili čak 2 termina koji mi ne pašu, ali vidim da bi tu nekom mogli
    Believe in yourself, in the power you have, to control your own life, day by day...

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by p-kutnica View Post
    javite se tajnici ili bilokojem profesoru, smislit će nešto, meni su ponudili čak 2 termina koji mi ne pašu, ali vidim da bi tu nekom mogli
    Hvala puno!

Početnik na forumu

Jel zna možda netko neku dobru skriptu koja obuhvaća gradivo koje dolazi u seminarskom kolokviju?

može li netko tko je bio napisati što je bilo daans na seminaru???

kod koga?

grupa u 17i45 kod Džinić, Giljević

zar nitko nije jucer bio na seminaru kod Džinić, Giljević????

Quote Originally Posted by pravnik00 View Post
    zar nitko nije jucer bio na seminaru kod Džinić, Giljević????
    Ja sam bila u grupi u 17h! bili su oboje,a pretpostavljam da su drugoj grupi rekli sve kao i nama u 17! imat cemo seminar svaki drugi tjedan! smije se samo 1 izostati (dakle ako netko nije bio jucer -ispucao je svoje nedolaske). svatko ce imati prezentaciju,a teme ce nam poslati na mail pa da izaberemo. bit ce jedan kolokvij,negdje pred kraj 5 mj. i oni koju nisu pisali seminarsku radnju ove godine moraju napisati! eto,to je ono najvaznije!

Quote Originally Posted by kabala View Post
    . svatko ce imati prezentaciju,a teme ce nam poslati na mail pa da izaberemo.
    na koji mail?? i jel imamo onda sljedeci tjedan seminar??

Quote Originally Posted by pravnik00 View Post
    na koji mail?? i jel imamo onda sljedeci tjedan seminar??
    Mi (grupa u 17h) imamo slijedeci tjedan pa onda pretpostavljam da vi nemate! sto se tice mail-a,morali smo svi napisati svoj mail! najbolje bi bilo da se javis asistentu ili asistentici radi maila i tema za prezentaciju!

puno ti hvala na inform!!

ove teme što smo dobili na mail, je trebamo poslati mail natrag koju želimo ili??

Početnik na forumu

Koje će gradivo obuhvaćati seminarski kolokvij?

imaš u repozitoriju fajl u kojem ti sve piše

Mlada nada foruma

je li imamo seminar sutra u 13h kod prof.musa?

gdje se može nabaviti fotokopija literature za seminarski kolokvij???

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast