+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 125

Thread: IV. Pravo Društava

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default IV. Pravo Društava

Quote Originally Posted by Kreso_pravnik
    Pozdrav svima
    zanima me kakva su iskutva studenata sa seminarom kod prof. Barbića. Čini mi se dosta zahtjevan i da oduzima poprilično vremena.
    Hvala svima koji odgovore
    Bok, ja sam njegov bivsi seminarist. Dosta je zahtjevan, za svaki sat se treba dobro pripremiti, obradjivali smo prvu knjigu, podijelio je teme i onda smo referirali. Sugerirala bih ti da se prijavis za referat jer si oslobodjen kolokvija. Seminarske radnje nema vec pises ugovor, od literature mozes koristit kaj hoces, cak i u grupi.Ja imam dobra iskustva s seminara, referirala sam Podjelu drustva, i dobila 5, a iz ugovora 3. Inace, nitko ugovore nije dobro napisao.Na ispit nisam kod njega izlazila jer imam lose iskustva s trgovacko. Ak jos nekaj trebas, posalji PM. Pozdrav!!!

Početnik na forumu

Default Re: IV. Pravo Društava

ne.. trgovačko su vodili markovinović i miladin a društva vode petrović i parać
    Attached Files Attached Files
    Last edited by malimrav85; 24-02-2011 at 20:33.

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

Je bi mi možda netko mogao napisati koje stranice iz knjige trebamo naučiti za kolokvij(IZVANREDNI STUDENTI).Naime nemam knjigu niti si trenutno mogu priuštiti da ju kopiram

EDIT: evo stavljam tu ono što smo radili na zadnjem seminaru o monističkom i dualističkom ustroju tj. što su kolegice izlagale i poslale dalje ljudima na email

http://www.mediafire.com/?twtekdzbmwn

Evo još i dionice sa izlaganja

http://www.mediafire.com/?iq0wumifydz
    Last edited by TILA; 08-05-2010 at 15:58.

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Marko SB View Post
    kolokvij?? itko? ista?
    ja ne mislim uopce ucit za to..ako uspijem prepisat dobro , ako ne opet dobro. imam pametnijeg posla od ucenja glupih clanaka zakona

inace ZTD clanci-
    1-8
    68-157
    159-164
    177-210
    239-297
    385-397
    422-449

bit ce na zaokruzivanje..navodno vise mogucih tocnih odgovora..bar je tako rekla nina

Prvoborac foruma Moderator ars boni's Avatar

Quote Originally Posted by lord greystoke View Post
    moze neka iskustva sa seminara kod paraća?

hvala!
    niš specijalno zasad, vodi ona žemska umjesto njega, valjda Nina Širola. Uopće se ne sjećam kad se predstavljala... :/
    danas imali neku prezentaciju, kao uvod u društva... traje sat i pol, danas bilo prilično dosadno, al nadam se da će postati zanimljivije kad bude ona predavala. kolokvij je 17. 5., i dotad treba predati radnje (desetak stranica, danas smo birali teme).

također nemamo seminar 19. 4., onaj tjedan iza rokova...
    So it's Rorschach
    and Prozac
    and everything is groovy!

Mlada nada foruma ninap's Avatar

..zanima me, ako netko zna, što se tiče pisanja sem.radnje slijedeće...s obzirom da možemo napisati jednu radnju u st. godini, kako mi "biramo" iz kojeg predmeta napisati seminar..npr..Ceronja će drugi tjedan dati teme za pisanje radnje, a što ako ja želim pisati sem.radnju iz drugog predmeta koji ću upisati na jesen? itko?
    acta, non verba..

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ako ti voditelj seminara ne postavlja rad kao uvjet za ispunjenje sem. obveze (što najčešće i je tako), onda nikom ništa, ne javiš se za rad i gotovo.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by maya maya View Post
    može netko napisati teme za seminarski rad kod asist ceronje
    Teme su sljedeće:

1) Dionica,
    2) Odgovornost članova društva kapitala za obveze društva i
    3) Simultano osnivanje dioničkog društva.

Početnik na forumu

Mail od Ceronje ti je:

pceronja@gmail.com

Početnik na forumu

Tako je, nema seminara sljedeći tjedan.

1. Kolokvij će biti 19.05., a obuhaća sve ono što smo obrađivali na seminaru
    2. Rad treba predati također 19.05. (Koliko znam ne može se poslati mailom, jer je asistent rekao da ga predajemo, što znači isprintanog).

Mlada nada foruma

Ceronja mi je odgovorio na mail da za seminarski kolokvij spremamo tvrtku sjedište predmet poslovanja i zastupanje. Kaže da ne trebamo predetaljno znati, hoćete vi učiti po zakonu ili barbicu?

. Moderator Elisa Day's Avatar

mislim da bi naglasak trebao biti na zakonu ali i pročitati barbića

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by saul hudson View Post
    Ceronja mi je odgovorio na mail da za seminarski kolokvij spremamo tvrtku sjedište predmet poslovanja i zastupanje. Kaže da ne trebamo predetaljno znati, hoćete vi učiti po zakonu ili barbicu?
    A što je s poduzećem i sudskim registrom? Jer su to isto bile teme na seminaru i kad je govorio što će sve biti u kolokviju nabrojio je i to. Valjda onda to neće bit...

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by saul hudson View Post
    Tasha zamolio bih te da ukratko pojasnis sto da spremamo za sem kolokvij ako ti nije problem. Jel dovljno da se spremam za kolokvij iz ZTD-a?
    Ceronja je rekao da će na kolokviju biti sve one teme koje smo obrađivali na seminaru, tj. sve one teme koje je svaki put netko izlagao. To znači da će biti sve ono što smo zapisivali na seminaru za vrijeme izlaganja. Možete te teme pročitati i u knjizi i zakonu, pa po tome spremiti kolokvij, jer su ove cure sve prezentacije pisale po knjizi od Barbića, ali mislim da neće trebati toliko jer je Ceronja rekao da neće biti pretežak kolokvij, nego mali kolokvij na zaokruživanje.

Teme su sljedeće:
    1) Tvrtka, sjedište i predmet poslovanja
    2) Zastupanje društva
    3) Sudski registar

Forumaš u usponu --Anči--'s Avatar

sudski registar nije izlagan.saul, jel ti ceronja njega spomenuo ili nije?
    ''Ne lovi medvjeda tko hoće, nego tko mozhe.'' ruska poslovica
    ()_() ()__/) (\__/) (\__/) (\(\
    (•.•). (ˇ^ˇ) .(O.o ) .(='.'=).( - -)
    ( ><)(>--<) (") (") (") (") ((') (')

UDOMI ZVEKANA.MOŽE I DVA.

Mlada nada foruma Pmarinela's Avatar

kolege, kod markovinovića na seminaru zadnji put, jel rečeno kako će izgledati ta 'sem radnja' koju ćemo pisati i o čemu ćemo pisati?

Mlada nada foruma

rekao je da ćemo pisati 19.5. ugovor o prijenosu poduzeća, a umjesto kolokvija (oni koji nisu imali prezentaciju) ćemo odgovarati greške koje smo napravili u ugovoru 26.5. sutra nema seminara.

Mlada nada foruma

koliko vidim za kolokvij treba nekih 300str knjige, jel se da skratiti negdje? i sto na kraju sa sudskim registrom, ulazi ili ne?

Mlada nada foruma Lipstick Girl's Avatar

Jel mi moze netko reci na kojim se stranicama u knjizi nalaze teme za kolokvij : tvrtka, sjedište, predmet poslovanja i zastupanje, te jos i dionica?

Nemam knjigu, a kopirala bih samo taj dio.

Puno hvala!
    Last edited by Lipstick Girl; 12-05-2011 at 22:56.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by ceeky_m@nkey View Post
    Može mi netko reci gdje se nalazi taj dio o ugovoru o prijenosu poduzeća u knjizi, molim vas!? Ucim nesto drugo pa nisam uopće u pd-u.
    mislim da je to u knjizi str. 240-250. neka me netko ispravi ako sam u krivu. rekao je prof da možemo imati koje god materijale hoćemo dok pišemo.

Quote Originally Posted by TG View Post
    čeka, pa mi smo prošli put pisali ugovor o prijenosu poduzeća? prof. markovinovića nije bilo, seminar je držao asistent jakšić. meni ništa nije jasno....
    koliko ja znam, nismo na seminaru pisali taj ugovor, možda si pomiješao/la sa vježbama? ja se jedino sjećam da kad je bio asistent jakšić da smo pričali o temeljnom kapitalu društva.
    ajde pliz, s obzirom da si očito već to radio/la, pojasni kako to točno izgleda?

Quote Originally Posted by Fish View Post
    Jel možda zna neko konkretnije što ćemo pisat u kolokviju kod prof Markovinoviću,jer je rekao sam okvirno ugovor o prijenosu poduzeća? Jel zna neko šta bi to točnije moglo biti,ili di se mogu nac neki primjeri?
    pretpostavljam da se to konkretno odnosi na kupoprodaju poduzećaili darovanje ili zakup. našla sam ovaj primjer zasad: http://www.necenzurirano.com/images/...uncanihvar.pdf
    ni meni ništa od ovoga nije jasno :/

Mlad, sumnjiv i nedokazan ceeky_m@nkey's Avatar

Quote Originally Posted by TG View Post
    čeka, pa mi smo prošli put pisali ugovor o prijenosu poduzeća? prof. markovinovića nije bilo, seminar je držao asistent jakšić. meni ništa nije jasno....
    Pa mi uopce prosli put nismo imali sem kod Marinkovinovica nit ga je netko drugi drzao. Sam je rekao da ga neće biti jer je cijela katedra na putovanju. A ovaj ugovor o prijenosu uopce nismo radili.

Hvala pakosna!

Mlada nada foruma TG's Avatar

Quote Originally Posted by ceeky_m@nkey View Post
    Pa mi uopce prosli put nismo imali sem kod Marinkovinovica nit ga je netko drugi drzao. Sam je rekao da ga neće biti jer je cijela katedra na putovanju. A ovaj ugovor o prijenosu uopce nismo radili.
    o bože dragi... 5.5. aistent jakšić je držao seminar (seminaristi četvrtak u 12) i nismo ništa drugo radili nego pisali taj nesretni ugovor o prijenosu poduzeća. ISTI zadatak smo radili kod asistenta Ceronje na vježbama dan prije.... Nisam toliko luda da ne znam što smo radili na ono malo seminara na ovom faksu

pa mi sad nije jasno jesmo li mi se onda oslobodili toga kolokvija koji smo ga pisali ili ne, i što ćemo raditi na sljedećem seminaru.

a što se tiče samog ugovora o prijenosu:nađite šprancu kupoprodajnog ugovora,bilo kakvog- nekretnine bilo pokretnine ili potrošački ugovor i onda na stranici 241. knjige Barbić,ovisno što se prenosi (jel tražbina, pokretnina,nekretnina) i poštuješ tip prijenosa koji se traži za određeni predmeta prijenosa. i to je to....
    Tko je protiv politike, u stvari je za politiku koja se provodi nad njim (bertolt brecht)

Mlada nada foruma

aaaa sad mi je jasno u čem je stvar - ja sam u grupi četvrtkom u 10h sati kod markovinovića i 5.5. je on nama bio tada na seminaru i neke cure su držale prezentaciju i tad nam je rekao ovo da ćemo pisati taj ugovor. misterij riješen sad ne znam jeste li se vi onda oslobodili radnje ili ne, pošalji mail markovinoviću.

i hvala puno na pomoći za ugovor!

pa ljudi božji, možete imat sve moguće šprance i bilo kaj da napišete vam je prolaz, kaj dramite? vidite kaj se na vježbama radilo, u zakonu piše kak se kaj prenosi i to je to. clausula intabulandi vam je npr. jedna od stavri koju ćete trebat spomenuti i sl.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Lipstick Girl View Post
    Kokovij za izvanredne ce biti na zaokruzivanje?
    Danas kod Ceronje je bio kolokvij u esejističkom obliku.

Bilo je nekoliko grupa i svaka je imala po 4 pitanja (u dva dijela)!
    Mislim da nije bilo teško, i nije trebalo znati predetaljno, ali od viška glava ne boli.
    Naravno, ak hoćete 5!

Ako ste barem nešto smisleno napisali, rečenicu-dvije, kao odgovor na svako pitanje bit će dovoljno za prolaz!

A oni koji ne prođu ili su eskivirali kolokvij morat će se patiti s usmenim odgovaranjem!

Toliko, bokić!:smile:
    Meni mama govorila, "nemoj sine pravo", ali ja nisam sluša'! Tija san kruva priko pogače!

Mlada nada foruma maya maya's Avatar

sa stranica katedre:
    Otvoren je NOVI ROK za prijavu seminara iz Prava društava, te vježbi iz Trgovačkog prava i Prava društava
    06.06.2011.

Termin upisa ocjena bit će objavljen naknadno.

pitanja:
    1.kome je namjenjena ova obavijest?
    2.jel asis ceronja rekao da li će rezultati kolokvija biti na netu i kada?

neće bit na netu već na seminaru,a novi rok je za ljude koji su eventualno propustili prijaviti a možda i za one koji padnu pa

Mlad, sumnjiv i nedokazan ceeky_m@nkey's Avatar

Quote Originally Posted by papricica View Post
    seminaristi prof. markovinovića-znači nema kolokvija nego nam se onaj ugovor prizna kao kolokvij ako smo ok napisali a ako nismo ćemo odg. greške? koje su to strane u knjizi, kopirala bi samo taj dio? to je prva knjiga jelda?
    ne, ugovor se prizna kao seminarska radnja, a svi ce za prolaz seminara odgovarati usmeno greške iz tog ugovora i dobiti ocjenu iz seminara.

to je prva knjiga:opci dio, prijenos poduzeca se nalazi od 240. do 250.str, a bas poglavlje o poduzecu u toj knjizi pocinje na 216. str pa sve do 290.

Mlada nada foruma maya maya's Avatar

Quote Originally Posted by Lipstick Girl View Post
    Nisam bila danas na seminaru za izvanredne. jel danas upisivao ocjene? kakve su bile?
    da, upisivao je ocjene
    šestero nije prošlo kolokvij pa moraju otići 07.06. u 12 h u sobu gdje je tajnica da ih usmeno propita i upiše ocjenu pa možeš i ti otići

. Moderator Elisa Day's Avatar

seminar izvanredni
    voditelj: asist. ceronja

poprilično nezahtjevan seminar u trajanju sat-sat i pol, obrađivale su se teme (ako me sjećanje nije izdalo) tvrtka, predmet poslovanja i sjedište, zastupanje, sudski registar. svaki put su po dvije kolegice imale prezentaciju o jednoj od cjelina, tko je imao prezentaciju oslobodio se kolokvija. e sad, kolokvij. pisao se na kraju semestra, mada je trebao biti na zaokruživanje, dobili smo 4 esejska pitanja. ježi ga, zaboravih koja, ali učenje iz zakona je bilo čist dovoljno za prolaz, to je nekih desetak strana. tko nije položio kolokvij, odgovarao je usmeno kod asistenta.
    e da, i tko je trebao, pisao je seminarsku radnju, nemam pojma koje su bile teme, ali mislim da nije bio neki bauk. (prštim od relevantnih i preciznih informacija )

to je to, moj posljednji seminarski izvještaj.
    Mr Flibble Is Very Cross

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 123 ... LastLast