+ Reply to Thread
Page 1 of 76 1231151 ... LastLast
Results 1 to 30 of 2267

Thread: Tutaci (aka Automobili)

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Tutaci (aka Automobili)

Da ne gnavimo ljudo okolo po topicima razno raznim s autima...
    Ĺveliki kuracto se tièe dvoboja benzinac-disel...
    Svatko ima sto iskustava,miťljenja i sranja. Èinjenice su viťe manje sljedeÌe. Benzinci su tiťi, to definitivno stoji. Da je bolji osjeÌaj vozit i ne znam bať, meni je osjeÌaj paljenja turbine super, nisam vozio benzinca sa turbinom pa ne znam kak je to ali mi je na diselu super.
    Ĺveliki kuracto se tièe toga da benzinci bolje ubrzavaju moram se ne sloĹžiti s time. To je tako ja mislim joĹĄ kod Mercedesa i moĹžda kojeg proizvoðaèa koji ima malu kompresiju zraka preko turbine. Uzeo sam za primjer Bmw, sportsku limuzinu da ju tako nazovemo.
    Bmw 120i stiĹže do 100km/h za 8.7sec dok 120d to dostiĹže za 7.9sec. Bmw 320i do 100 za 9.0sec a 320d za 8.3sec.
    Kod Honde Accord benzinac obujma 2.0 od 155ks dolazi do 100 za 9.2sec a disel 2.2cdti sa 9.3sec. Sa dva deci manje obujma i 15ks manje jedna sekunda bať i ne zvuèi neťto.
    Audi A4 2.0 stiŞe do 100 za 9.9 a 2.0 Tdi za 9.7 sec. Ostavio sam Audi za kraj zato jer su oni sa svojim FSI motorima krenuli prema tome da i u malom obujmu benzinac pomoÌu jedne vrste turbo punjaèa ima prevlast nad diselom pa 2.0 FSi dolazi do 100km/h za 7.3 sec.
    Taj omjer u korist disela je takav do nekih 3.0 obujma kada benzinac polako preuzima premoĂŚ.

Eto,toliko o tome.
    Da malo personaliziramo temu.
    Ĺveliki kuracta se vozi? Prije je postojao topic sa takvim imenom. Ja trenutno vozim Opel Vectru 1.6i 1991.god. Prije sam imao Ĺveliki kurackodu Feliciju 1.3 1996.god. Starci voze Xsaru Picasso 1.6i 2003god a buraz Opel Astru 1.6 16v 1999.god.

Još

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Da, kuŞiť ti si usporeðivo TURBO dizelske motore sa obiènim benzincima. AL FSI motori su super, nema viťe toga da su dizelaťi jaèi. Od slijedeÌe godine Ìe VW razviti novu generaciju FSI motora koji Ìe bit joť jaèi i troťit joť manje. Ja sam mislio da benzinci bolje startaju, ne da bolje ubrzavaju. KuŞiť me? Ja sam vozio bezninac golf 4 1.4 i golf 4 1.4 SDI, benzinac je neusporedivo bolji. E sad, TDI neznam al ipak, nije to to. KaŞe mi frend da se vozio u sharanu neznam kakvom, al kaŞe da se skoro ne osjeti da je dizel. KaŞem ja njemu, nije to to, trebať ti to probat vozit. E kad bi uzo turbo benzince, mislim da bi se iznenadio. JA nemam neko preveliko iskustvo, al najdraŞa mi je bila corolla 1.6, 110 KS, benzinac. MA bila je zaaaaaakon.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

KaŞem, ne znam, nisam vozio turbo benzinca tipa Audijevog 1.8t ili ne daj BoŞe PSA-ov 3.0t! SDI nije napravljen na naèin da ima dobra vozna svojstva nego prvenstveno da ťtedi pa ima potroťnju od nekih 4-6 litara na 100km.
    Naravno da sam usporeðivao turbo disela sa benzicem jer neiko viťe i ne radi disele bez turbine? Jesi ikad vozio disela obiènog? Ne da je smijeťno nego je tuŞno.
    Ĺveliki kuracto se tièe WV oni ĂŚe proizvodit aute sa turbo i super punjaèem. Slièni motori su bili u Rally-u Klasa-B mislim da se taj dio zvao ali su za ugasili jer su auti bili prejaki pa su ljudi pogibali. npr.
    Lancia Delta S4 ;1985; 4wd
    Rednih 4 cilindra sa 4 ventila po cilindru, turbo i superpunjaè 1759 kubika iz kojih se dobivalo preko 470ks a auto je imao 1000Kg, 140 mph max brzine i ispod 6sec do 100kmh(60milja) http://freespace.virgin.net/shalco.com/tte_ST205.htm imať tu malo o tim autima.
    Dvostrukim punjaèem nestaje turbo rupa pa se dobivaju bolesne performanse uz èak smanjenu potroťnju.
    Ne mogu sad naĂŚ link od toga, jebemu.
    Ako sam nekaj fulo nek neko slobodno ispravi.
    A ťto se tièe 1.6 motora Alfin je bolji po performansama a navodno se i izdŞljivost poveèava.
    Japanci po meni rade daleko najkvalitetnije aute, navodno nova Toyota Avensis dolazi sa garancijom od milju kilometara (za motro,naravno)

Još

Mlada nada foruma

Mrav, zasto nisi pisao konjazu svih motora? Svi dizeli su bili jaci. Obujam uopce nije bitan, bitno je sto se izvuce iz tog obujma. Kako god uzmes dizelasi nisu auti za uzivanje u voznji, nego su samo sredstvo za stici od tocke a do tocke b. Dizel neces drzati u garazi za gustanje vikendom i neces spustiti prozor kada se vozis dizelasem da cujes motor. Takoder, motor kod dizelasa je tezi sto utjece na upravljivost u odnosu na benzinca. Bilo bi interesantno dobit 2 auta u ruke s pribliznom snagom motora i otici se ganjat negdje. Bas me zanima tko bi kome pobjegao. Glede turbo rupe-ne stavlja se dvostruka turbina, nego se stavljaju dvije. Manja i veca. Manja radi do odredenog broja okretaja, a onda se upali veca. To omogucava autu da vuce konstantno. Nikakav dizelas ne moze konkurirati onom zvuku benzinca, jednostavno ne moze

Snoopy
    Guest

Pozdraf! u dilemi sam...Audi A6 benzinac ili dizel? Molim cijenjene kolege koji se razumiju u auto-svijet da odgovore (ako naðu malo vremena) :? Hvala!!

Quote Originally Posted by Snoopy
    Pozdraf! u dilemi sam...Audi A6 benzinac ili dizel? Molim cijenjene kolege koji se razumiju u auto-svijet da odgovore (ako naðu malo vremena) :? Hvala!!
    Ah da, vjeèno pitanje - dizel ili benzinac. Pa ovako. Prvo trebať pogledat kolko se èesto voziť i zaťto. Ako se voziť da doðeť od toèke A do toèke B onda benzinac, ako se voziť ÌeťÌe ali iz guťta isto benzinac. Ako se voziť neviðeno puno iz potrebe viťe nego iz guťta onda dizelať. E sad, ovo vrijedi za auto velièine golfa, a audi A6, to kupi benzinac. Dizelaťa Ìeť platit puuuuno viťe i neÌe ti se isplatit. Iskreno, ne kuŞim ljude koji kupe 3.0 TDI umjesto 3.2 FSI. Razlika je valjda 30 000 kn ako i ne i viťe(dizel je skuplji). Neznam kolko bi ti trebalo vremena da isplatiť razliku. Neki kaŞu da ako prolaziť 20 000 km godiťnje da se isplati, al sad ja neznam za koju klasu auta su to govorili. Evo link pa baci oko, moŞda tamo neťto piťe.

http://www.germancarfans.com/
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš u usponu

ma zajebite vi to lijepo, skup benzin, dajte mi bolje neki prijdlog za kupit bolji bicikl
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

Mlada nada foruma

Prvo pitanje je zasto ti treba takav auto? To je auto namijenjen za putovanja i mislim da je dizel najbolja opcija. Platit ces ga skuplje, ali ces ga kasnije skuplje prodat jer dizelasi puno bolje drze cijenu nego benzinci, posebno ova klasa auta. Uz to su i izdrzljiviji, a glede FSI motora treba vidjeti kako ce reagirati na nase gorivo. Vise se neki modeli skutera s direktnim ubrizgavanjem ne prodaju kod nas jer se konstantno kvare zbog loseg goriva. Ako ti takav auto treba zbog 10 000km godisnje i gradsku voznju(u sto sumnjam) kupi Imprezu ili Evo i uzivaj

Quote Originally Posted by hrvoje2003
    Glede turbo rupe-ne stavlja se dvostruka turbina, nego se stavljaju dvije. Manja i veca. Manja radi do odredenog broja okretaja, a onda se upali veca. To omogucava autu da vuce konstantno.
    Pa nisam ni rekao da imaju dvije turbine nego kompresor i turbina. Kompresor za manje okretaje turbina za veĂŚe...
    http://www.vecernji-list.hr/freetime/li ... 9/index.do
    Evo,danas je bilo u veèernjem...

Motori? Ako je 4.2 quattro na 1.9 ili 2.5 tdi ipak bi disela preporuèio osim ako si sin nekog ťeika...

Još

Mlada nada foruma

...uvijek bi uzeo benzinca...ma nema toga kad ti cujes Hondu S2000 na 8500rpm kad vristi ili jos bolje Modenu..joj to se neda opisat! dizeli=katastrofa, barem sto se toga tice, odnosno nekakvog gusta s njima nema!no sve je stvar zelje i potrebe!
    Inace ekipa, koji vam auto zvuci najbolje,najjace...?
    Give us O God the vision, which can see. The love in the world in spite of human failure. Give us the goodness in spite of our ignorance and weakness. Give us the knowledge that we may continue to pray with understanding hearts and show us that each of us can do to set forth the coming of the day of universal peace...Amen!
    http://img96.imageshack.us/img96/944...e280x12ej8.jpg

Quote Originally Posted by Sephiroth
    ma nema toga kad ti cujes Hondu S2000 na 8500rpm kad vristi
    Oko toga nema rasprave, odlièan zvuk!!!
    Meni je zvuk M5 najjaèi,ko da uzdahne i isisa sav zrak u krugu od 10 metara... Fijuuuuuuuuuuuuuu
    Nego,kolko ste najbrŞe vozili? Znam da nije fora u brzini nego u zavojima ali èisto fore radi...
    Ja nekih 210km/h i Fiat Stilu 1.9jtd 115ks

Još

Quote Originally Posted by Ðiber
    Ma honda je ĹĄit, ako ĂŚemo veĂŚ japance, onda toyota.
    Kak sam tak bubneť i ostaneť Şiv? Po èemu je Honda shit? Daj neki argument,jedan...

Još

Quote Originally Posted by malimrav85
    Ma honda je ĹĄit, ako ĂŚemo veĂŚ japance, onda toyota.
    Kak sam tak bubneť i ostaneť Şiv? Po èemu je Honda shit? Daj neki argument,jedan...

Meni se ne sviða.:lol:

Najbolji argument ikad.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Mlada nada foruma

e Ã￾iber mocan ti je argument! mozda se tebi ne svidja al se nemoze nijedan auto mjeriti s Hondom bar po pitanju motora-pa Hondini motori su umjetnost, savrsenstvo! S2000 ima najbolji motor na svijetu(atmosferski)-240 KS iz samo 2 litre,pa ko to jos moze??? da ne pricam kako je NSX bolji od Porschea skoro i od Ferrarija...Type R je prica za sebe!
    cuo sam da ce Honda probat spremit za BAR motore od 1000KS za zadnju utrku-ako uspiju-mama mia!
    Give us O God the vision, which can see. The love in the world in spite of human failure. Give us the goodness in spite of our ignorance and weakness. Give us the knowledge that we may continue to pray with understanding hearts and show us that each of us can do to set forth the coming of the day of universal peace...Amen!

Quote Originally Posted by Sephiroth
    S2000 ima najbolji motor na svijetu(atmosferski)-240 KS iz samo 2 litre,pa ko to jos moze???

Neistina, nisi upuĂŚen. Mercedes ima najbolji atmosferski motor na svijetu. Dobro, merc je u viĹĄoj klasi al ipak.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=275241
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Neistina, nisi upuĂŚen. Mercedes ima najbolji atmosferski motor na svijetu. Dobro, merc je u viĹĄoj klasi al ipak.
    Razlika izmeðu najjaèeg i najboljeg postoji...
    Oboje daju 120ks pa litri obujma pa ne znam od kud sad zakljuèak da je Mercedesov bolji? To kaj je ovaj 2.0 a ovaj 6.3 ili kolko veÌ ne znam kaj znaèi?

Još

Znaèi da je veÌeg obujma. Al ipak, ťvabo je ťvabo.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Veteran foruma Mo's Avatar

ma nema auta do Åveliki kurackode Rapid ljudi..
    Drugi joj raspliće kosu, a ja je voolim

Snoopy
    Guest

Hvala svima na odgovoru! Ipak radim godiťnje preko 20 000 km...vjerojatno Ìu se odluèiti za dizela, ali joť imam vremena za razmiťljanje pa onda i konaènu odluku. Naravo, svi daljnji komentari u dilemi benzin-dizel su dobrodoťli!

Al ipak, ĹĄvabo je ĹĄvabo.
    Majko BoĹžja! Da se smijem na ovo ili kaj?
    Da si to rekao 1980. rekao bi ok ali sad...
    :roll:

Još

Majko BoĹžja! Da se smijem na ovo ili kaj?
    Da si to rekao 1980. rekao bi ok ali sad...
    :roll:
    Slobodno se smij, al kmad isprobaĹĄ Corollu i Golf mi se javi. Corolla je zakon, al Golf je bolji.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

DAJ ARGUMENTIRAJ NEĹveliki kuracTO Ĺveliki kuracTO KAĹ˝EĹveliki kurac.
    HVALA.

Još

Kaj oÌeť da ti kaŞem, to se neda opisat rijeèima. Morať probat.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Hvala svima na odgovoru! Ipak radim godiťnje preko 20 000 km...vjerojatno Ìu se odluèiti za dizela, ali joť imam vremena za razmiťljanje pa onda i konaènu odluku. Naravo, svi daljnji komentari u dilemi benzin-dizel su dobrodoťli!
    KupujeĹĄ rabljeni auto? Mislim pretpostavljam...
    Spomenuo si A6 pa sam ti htio reÌ ako kupujeť neťto sa turbo punjaèem(tdi ili benzinca t) da obavezno odeť u Zubaka na pregled kompletnog auta, pogotovo turbine i da ti ga spoji na komp da se vidi dal su km dirani. Ljudi obièno aute s turbinom prodaju nakon nekih 5-7 godina kad se turbina treba mjenjat.

Još

Snoopy
    Guest

KupujeĹĄ rabljeni auto? Mislim pretpostavljam...

Da, i sve to stoji s prethodnim pregledom svega moguÌeg...ťto Ìe mi maèak u vreèi ...a opet, vjerujem da postoji i faktor sreÌe u svemu tome...pa kako ispadne!

Usput, zanima me kako gledate na vozila s plinskim pogonom? (samo da nemoram uzgajati farmu svinja i iskoriĹĄtavati metan )

Pa ok je to. Ja u svoj auto ne bi ugraðivao ali da imam nekog benzinca preko 2.5-3.0 malo starijeg mislim da bi bubnuo plin bez beda. Ne razumijem zaťto samo kod nas nema poticaja na plin. :roll:

Još

Znao sam da nekaj s tim kineskim autima ne ĹĄtima...
    http://www.autogodine.hr/vijesti/2005/0 ... ash_testu/

Još

Mlada nada foruma

bas se onaj Mercedesov motor moze usporedjivat s Hondinim!!to je kao prvo tuniran motor od strane AMG-a! hondin iz S2000 je bez tuninga!a da vidis kaj rade hondini tuneri Mugen i Spoon...hehe nema sanse onda taj motor u merdji! nemoze se usporedjivat tuniran i customiziran motor s orginalnim! inace japanski tuneri su ludjaci-nista nije bolje!najjaci mi je Amuse Carbon R-tunirani GT-R 34 Skyline sa sasijom od karbona-auto je zvijer-ima spulju promjera cca 30 cm hehe!
    http://blog.gtroc.com/dino/2005/05/amuse_carbon-r.html

Mlada nada foruma

Plin je zakon! Ako kupujes polovni auto onda slobodno razmisli o plinu i benzincu. A ako je dizel, kao sto je mrav rekao, obavezna provjera turbine jer nova je jako skupa. Za km je tesko provjeravati samo na kompu, moze se to srediti da se ne vidi. Gledaj papucice, rucicu mjenjaca, sjedala...makar je sve to nakon 300 000km na autocesti gotovo neprimjetno pohabano. A takvi auti se kupuju za autoput. Sta se tice relacija Honda-Mercedes, mislim da je to motor koji nije nabrijavan, to je posebni motor koji se radi u AMG-u. Oni rade i za Zondu. Nisu to previse nabrijane masine, i sigurno se ne vrte ko Hondine. S2000 ide do 9000, a ne vjerujem da ovaj AMG-ov ide preko 6000. To su dva razlicita svijeta i nema ih smisla ovako usporedivati. Kao da se proba usporediti Impreza i Mercedes C ili Audi A4. Totalno druga namjena auta

Snoopy
    Guest

Znao sam da nekaj s tim kineskim autima ne ĹĄtima...
    http://www.autogodine.hr/vijesti/2005/0 ... ash_testu/
    Poslije ovih slika dodje mi da se zauvijek odreknem auta i uhvatim se bicikla i cipelcuga... (al' teĹĄko, teĹĄko bi mi to palo, eh...) 8)

+ Reply to Thread
Page 1 of 76 1231151 ... LastLast

Bookmarks