Da ne gnavimo ljudo okolo po topicima razno raznim s autima...
Ĺveliki kuracto se tièe dvoboja benzinac-disel...
Svatko ima sto iskustava,miĹĄljenja i sranja. Ăinjenice su viĹĄe manje sljedeĂŚe. Benzinci su tiĹĄi, to definitivno stoji. Da je bolji osjeĂŚaj vozit i ne znam baĹĄ, meni je osjeĂŚaj paljenja turbine super, nisam vozio benzinca sa turbinom pa ne znam kak je to ali mi je na diselu super.
Ĺveliki kuracto se tièe toga da benzinci bolje ubrzavaju moram se ne sloĹžiti s time. To je tako ja mislim joĹĄ kod Mercedesa i moĹžda kojeg proizvoðaèa koji ima malu kompresiju zraka preko turbine. Uzeo sam za primjer Bmw, sportsku limuzinu da ju tako nazovemo.
Bmw 120i stiĹže do 100km/h za 8.7sec dok 120d to dostiĹže za 7.9sec. Bmw 320i do 100 za 9.0sec a 320d za 8.3sec.
Kod Honde Accord benzinac obujma 2.0 od 155ks dolazi do 100 za 9.2sec a disel 2.2cdti sa 9.3sec. Sa dva deci manje obujma i 15ks manje jedna sekunda bať i ne zvuèi neťto.
Audi A4 2.0 stiŞe do 100 za 9.9 a 2.0 Tdi za 9.7 sec. Ostavio sam Audi za kraj zato jer su oni sa svojim FSI motorima krenuli prema tome da i u malom obujmu benzinac pomoÌu jedne vrste turbo punjaèa ima prevlast nad diselom pa 2.0 FSi dolazi do 100km/h za 7.3 sec.
Taj omjer u korist disela je takav do nekih 3.0 obujma kada benzinac polako preuzima premoĂŚ.
Eto,toliko o tome.
Da malo personaliziramo temu.
Ĺveliki kuracta se vozi? Prije je postojao topic sa takvim imenom. Ja trenutno vozim Opel Vectru 1.6i 1991.god. Prije sam imao Ĺveliki kurackodu Feliciju 1.3 1996.god. Starci voze Xsaru Picasso 1.6i 2003god a buraz Opel Astru 1.6 16v 1999.god.

Reply With Quote

...a opet, vjerujem da postoji i faktor sreĂŚe u svemu tome...pa kako ispadne!
Bookmarks