Sve o seminarima za brucoše
prvo sve pročitajte, pa tek onda postavite pitanje ako niste našli odgovor
sretno :-D
Sve o seminarima za brucoše
prvo sve pročitajte, pa tek onda postavite pitanje ako niste našli odgovor
sretno :-D
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
ej .... ovaj ... ja sad ko brusocica redovnog statusa uzmem dva seminara .
sta se dogada ako ne polozim jedan od njih ? mislim ako ne ispunim seminarske obveze-kako-se-to-vec-zove ? druga godina se ne moze upisati bez polozenih seminara , ne ? ni parcijala ? ako se padne ( kojim-ne-daj-boze-slucajem) godina, kad ponovno upisujes istu , a nemas jedan(ili oba ) polozena seminara , jel to utjece kako ? jel moras onda ponovno uzet nove seminare ili razliku ili what ? zahvaljujem iluminatima koji su mi spsobni osvjetlit ovo ....
:shock: :shock:
1. IZVRŠIT ÆEÅ SEMINARSKE OBVEZE!!
Ne znam nikog tko je uspio to ne izvršit. Uglavnom se sastoji od dolaženja na seminar, klepanja neke polulegalne i jadne seminarske radnje i eventualnih kolokvija (sa 2-3 mogućnosti ispravka)
Teoretski - s neizvršenim seminarskim obvezama moraš upisat pad.
Al to ti se neće dogodit!
Otkud ta ideja??
:shock:
To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson
al naravno, ukoliko ne budeš dolazila (postavljeno je pravilo da nakon 3 neopravdana izostanka - odmah opravdana, ne naknadno - bivaš izbačena, ja vidio na rimskom), ne napišeš poludostojnu seminarsku radnju (vidi primjer na pravokutnik.net - nastoj ne pisat prejadne zaključke tipa: "mislio sam neće biti zanimljivo, ali je ipak bilo jako zanimljivo") ili ne učiš bar za položit seminarske kolokvije, nemaš šta raditi na ovom faxu, jer SVAKI, PA I NAJGLUPLJI STUDENT POTRUDI SE ULOŽITI BAR ONU ELEMENTARNU DOZU NAPORA DA NAUČI ZA KOLOKVIJ.
da je uvijek lako, nije. al ako ste mislili drugačije, ne znam kako da vam se kaže... živjeli ste u brutalnoj zabludi.
...
o da...
naravno...
mnogi ljudi nemaju elementarnu dozu kužnog odgoja kombiniranog sa trunkom poluzdravog razuma jer:
ulaze u sukobe sa profesorima te pružaju otpor svemu što profesor odredi...
ovak:
ne glumite silovane tratinčice, progutajte potrebnu dozu sranja i kritika, jer
1) doista niste uvijek u pravu koliko god u to vjerovali
2) ne svađajte se sa profesorom, jer štogod vi mislili, naučite se pokazati barem potrebnu dozu poštovanja prema onima koji su na hijerarhijskoj ljestvici više od vas
3) ako ste dovoljno glupi da se sukobite sa profesorom, bar načite trunak kužnog odgoja i ispričajte se (bez onih dodataka tipa "isprovocirali ste me" ili "bili ste u krivu"), pa čak i kada je upitno je li profesor u pravu
4) ukoliko niste u mogućnosti suzdržavati svoje histerične ispade, razmislite je li pravnički poziv primjeren za vas...
Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"
cilj bolonjske je da sve bude jednosemestralno, tako i seminari!
student bi tako mogao vec nakon drugog mjeseca polagati tri predmeta.
naime, uzmes prvi seminar u prvom semestru iz predmeta koji je u prvom semestru, drugi iz drugog.
u prvom semestru su:
Opća teorija prava i države
Opća povijest prava i države
Sociologija
od tih predmeta biras prvi seminar
u drugom semestru su:
Rimsko privatno pravo
Hrvatska pravna povijest u europskom kontekstu
Političa ekonomija
od tih predmeta biras drugi seminar
i engleski/njemacki takodjer u drugom
evo, provjerih i na stranici faxa http://www.pravo.hr/PRAVO/3_studij/D.../nastavni1.htm
nije da ste to mogli i vi pa si tako ustediti par stranica... a jel kurtovic ide u penziju ili ne....ide vec 15 godina. i u ameriku i penziju!
i nemojte zaboraviti ponjeti indeks sa sobom na upis seminara.
Uzela sam seminar kod prof. Šimonovića, nadam se da je to dobar odabir (šta kažete?). kakav savjet bi mi dobro došao, sam dajte....
seminar kod Šimonovića :thm: Pogriješila nisi, definitivno. Profesor je, al ne pretjerujem, najbolji i najzanimljiviji na ovom faxu. Ugl. bila sam njegov seminarist i mogu ti reći da nećeš požaliti. Prolaz na predroku ti puno olakša, al pazi da kolokvije ne zezneš, bilo bi preglupo. :roll: I još nešto, javi se ako u priči bude neki projekt ili išta drukčije od pisanja običnih seminarskih radova![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, washing machines, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life.
o profesoru sve najbolje...odlican odnos sa studentima...ne gnjavi previse s dolascima( znaci moras dolazit ali nije tiranin ko npr.kurtovic)Originally Posted by pochahontas
polgat cete ispit po kolokvijima koji su ni teski ni lagani onako srednje...
mogao bi vam dat prvi kolokvij odma na pocetku tako da se toga sto prije rijesite i koliko god to strasno izgledalo zapravo je odlicna stvar...
price da se teorija moze spremit za 10 dana su smijesne ali realno za svaki kolokvij ti treba oko tjedan dana i mozes dobit dobru ocjenu!sretno!
Anyway, da malo oživimo ovaj zamrli podforum...
Iako je još rano, pocinjem se pitati što da uzmem za seminar u trecem mjesecu između rimskog, nacionalne i političke. Znam da ce ljudi uglavnom graknuti rimsko jer je to kao THE teški predmet između ova tri ali sam cuo neke horor pricice seminarista iz prošlog semestra prema kojima ova katedra dijeli vrlo malo povlastica i da ako ne rasturiš kolokvije moraš i na pismeni i na usmeni... S druge strane na nacionalnoj se navodno puno lakše otarasiš pismenog i dosta si privilegiran na usmenom. A kolegice još k tome hvale onog lepog mladog profesora :smt005 :smt005. Politicka je navodno za samo za slucaj krajnje nužde jer je kao lagan predmet a na seminaru se uglavnom :smt015 :smt015
I je li uopce receno hoce li se i ovi seminari upisivati prema rezultatima s prijamnog ili po nekom drugom kriteriju?
ne bih rekla da je politička tak lagan predmet.
ja sam izvanredni njegov seminarist i daje tri kolokvija.3/4 točnih odgovora na sva tri kolokvija ti je potpis brijem a pola odgovorenih pitanja je riješen pismeni odnosno završni ispit,dakle računa se da si položil ispit.
kažem,nisam sigurna kak bu to išlo sa redovnima,samo ti mogu reći za vanredne ak ti to kaj bu pomoglo :smt002
kaj se tiče uzimanja seminara,ili nacionalnu ili političku.
:smt006
Originally Posted by MonaLisaSmile
Bolja ti je onda teorija umjesto soc. AL nemreť redovnim putem uzet 2, morať se izðiberit za drugi. Nek ti taj za koji se ðiberiť bude teorija jer je oppd puuuuuuuuuno bolji. To je THE SEMINAR koji morať uzet.
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Originally Posted by Murphy
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
Rim kod Petraka...to je uvijek prvi izborOriginally Posted by Link
slijede: Rim kod Jaramaz, Rim kod Marsavelski, Nacija kod Cepula ili Kresicke i Politicka kod Vranjicana
majke mi, ovo mi je zadnji put da pisem ovu hijerarhiju
jel se dobiva kakva ocjena iz seminara i kako ?
dobiva se, ali ovisi kako na kojem seminaru. ta ocjena ti nije toliko bitna jer se ne ubraja u prosjek.Originally Posted by big diesel
obièno se zbroje ocjene iz kolokvija ili ti ocjena iz seminarske radnje bude ocjena seminara
And no I ain't been to MIA,
I heard that Cali never rains and New Yorks heart awaits.
First let's see the west end,
Take me on a trip, I'd like to go some day...
Ili se ne dobiva uopce, nego ti samo lupe zig na kojem napisu ZADOVOLJIO (Pol. Ekonomija)Originally Posted by Andrea
e ťta je najpametnije uzeti za seminar na 2.semestru (ako moŞeť birat izmeðu sva tri predmeta)?I jel moŞeť birat profesora ili tko te zapadne?
jel mi netko moĹže reĂŚi koje su beneficije ako se uzme nacija za seminar a koje za rim?
moĹžda se negdje spominjalo no ne mogu naĂŚi...
ťto se tièe beneficija u vezi seminara iz rimskog prava i nacije, ja bi rekla da u naciji su beneficije bolje.. od ukupna 42 boda treba imati 25 da se nebi iťlo na pismeni ťto vjerovali ili ne i nije teťko ako uèite za svaki kolokvij bar 5 dana najmanje.. a iz rimskog prava je drukèije.. morate skupiti 14 bodova da bi uopÌe mogli izaÌi na 3 kolokvij, pa ako tada budete imali prosjek 3,5 i viťe ne morate na pismeni. stoga ja preporuèam seminar iz nacije.. a sad je na vama da odluèite..
NIKADA NE SPU?TAJ POGLED NI PRED KIME, UVIJEK HODAJ VISOKO UZDIGNUTE GLAVE JER TO JE JEDINI NA?IN DA SVIMA POKA?E? KOLIKO SI JAKA OSOBA I DA ZAVRIJEDI? TU?E PO?TOVANJE I DIVLJENJE !!!!!!!!!
jel mi moĹže moĹžda tko upuĂŚeniji od mene reĂŚi kad se biraju seminari za drugi semestar? za redovne.
i jel bi mi mogli malo pojasnit tu ĹĄemu? znam da ide po broju poloĹženih ispita, al do kojeg datuma?
i koliko ljudi u prosjeku poloĹži 4 ispita do tad? :? :?
seminari se biraju nakon rokova.znaèi nakon ťto rokovi u drugom mjesecu zavrťe se dijele seminari po broju danih ispita odnosno po prosjeku.nadam se da sam pomogla. :smt006
ivot se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...
ja sam bila kod petraka i 20tak ljudi je proťlo bez pismenog i to potpuno netransparentno(nije nam dao vidjet kolokvije uz objaťnjenje da nas i tak ima previťe na predroku).za jaramaz kaŞu kolege da je super ne seminaru,puťtala je i ljude s dvojkama iz kolokvija samo na usmeni,i vraÌala ih ako nisu znali(nije ih ruťila nego rekla da doðu za par dana kad ponove).za marťavelski ne znam.Originally Posted by krvava meri
za naciju koju sam dala prek ispita...poŞeljela sam seminar..i to kod kreťiÌ,ne kaŞem da je èepulo loť,al mu raspoloŞenje ful varira...uglavnom ako proðeť kolokvije osloboðena si pismenog bez obzira n aocijene iz kolokvija ťto mi se èini nekako sigurnije..
za politièku-isplati se uzet ljudima koji planiraju uèit oppd za èetvrti mjesec jer seminarske obveze su praktièki nikakve,pa ostaje vremena za kurtoviÌa,a opet postoji predrok...
ugl.moj savjet je nacija..a ti sad vidi...valjda ĂŚeĹĄ skuĹžit neĹĄto iz ovog mog elaborata.. :-D
ivot se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...
dakle, onako generalna ocjena, dokopat se rimskog pod svaku cijenu?!
a u sluèaju da se èak moŞe birat i prof, najtoplije preporuèate koga?
ako ima netko odgovore iz vlastitog iskustva, bilo bi super, straťni traèevi nikom ne koriste...
Proťle godine u ljetnom semestru, Jaramaz je puťtala na usmeni i seminariste s puno niŞim prosjekom od 4,0 a èini mi se da je i Marťavelski bila dosta fleksibilna. Najoťtriji prema seminaristima je iznenaðujuÌe bio Petrak, valjda zato ťto je on imao elitnu ekipu pa je oèekivao i elitni performans...
Ipak, seminar iz Rima definitivno nije isto ťto i seminar iz OPPD, i ako ga upiťete, morat Ìe te se potrudi kao i svi ostali i poťteno nauèiti.
ubijate me!! svi puno pricaju, na kraju ipak nist ne znam. sta smo na kraju zakljucili??
rimsko, nacionalna il politicka??? #-o
ajmo ovak... svi za i protiv za svaki od predmeta i svaki od profesora u drugom semestru?????
jedno pateticno: ´pliz help´!! datum izbora kolokvija se priblizava, mogu izabrat koji hocu predmet i na kraju cu uzet najgoru opciju, jer sam, jednostavno, neodlucna!!! (=> vaga) :smt102
btw, svim izvanrednima toplo preporucam kurtovicev seminar. kolko god dosadan, naporan i strasan bio, oslobodit ce vas velike muke!!!! iako zrinkka daje povlastice za one redovite i marljive na predavanjima neseminariste. --> ne znam da li to vrijedi za izvanredne.
I got a lot to say, I got a lot to say, I got a lot to say,
I can't remember now.
Ljudi, ako moĹžete birati seminar, uzmite naci ili rimsko. Oboje su dobar izbor. Naci je dobra jer ĂŚete se sigurno rijeĹĄiti treĂŚeg po teĹžini ispita na prvoj godini, a rim vam otvara moguĂŚnost rijeĹĄavanja drugog po teĹžini predmeta. S rimom moĹžete puno izgubiti ako nemate prosjek 3,5 dok takvi uvjeti ne postoje za naci. Zato, moj glas ide za........... NACIONALNU POVIJEST! :-D
Ako me ostavis, kad pozelis kraj,
I nebo ce plakati, izgubit ce sjaj,
SAD VI!!!
Ako me ostavis, ne rusi drugo sve,
Pusti da vjerujem da voljela si me.
*Bumo si spili*
Družba je družba, a služba je služba!
Bookmarks