+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 385

Thread: Seminari

Mega kuuul forumaš

Default Re: Seminari

nema puno mjesta na povijesti tak da si nju prekriži.

što se tiče teorije i sociologije sve je tu manje više isto. ja bih preporučila sociologiju ali i teorija je ok

nitko ne odabire seminare po zanimljivosti vec po tome koliko ti položaj seminarista olakša dotični ispit. ako si seminarist iz socke u boljem si položaju nego neseminarist na ispitu
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Mlada nada foruma narf's Avatar

Quote Originally Posted by suni
    nema puno mjesta na povijesti tak da si nju prekriži.

što se tiče teorije i sociologije sve je tu manje više isto. ja bih preporučila sociologiju ali i teorija je ok

nitko ne odabire seminare po zanimljivosti vec po tome koliko ti položaj seminarista olakša dotični ispit. ako si seminarist iz socke u boljem si položaju nego neseminarist na ispitu
    a znaci i teorija i sociologija su kolokvirani, a povijest jedina nije? ( jbg nov sam u svemu tome pa.. :p )

Početnik na forumu

da, opcu povijest nazalost mogu kolokvirati samo seminaristi..

Administrator georgee's Avatar

možda sam budala,al inače jako brzo učim i mislim da mi toliki kolokviji iz povijesti ne trebaju....bio sam 15. na prijemnom, al ne mislim uzet pov...možda griješim...al ak brzo učim,mislim da mi se isplati...a teorija je navodno jako zanimljiva
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by georgee
    možda sam budala,al inače jako brzo učim i mislim da mi toliki kolokviji iz povijesti ne trebaju....bio sam 15. na prijemnom, al ne mislim uzet pov...možda griješim...al ak brzo učim,mislim da mi se isplati...a teorija je navodno jako zanimljiva
    gledaj ne uzima nitko seminare po zanimljivosti vec po korisnosti.
    kad si vec bio super plasiran-ISKORISTI TO. nemoj sad tu glumiti neki drugi put i kaj ti ja znam. okani se toga.

uzmi oppd jer inače za k i tvoj plasman. a uostalom zrinka voli dečke nece te zakinuti :lol:

teoriju i socku možeš kolokvirati paralelno uz povijest kad si već takva mudrica

prednost je što većinom ekipa koja dobije oppd i iduće dve godine završava na istim seminarima pa na taj način si uvijek okružen istom ekipom kaj je super. vecina tih završi na rimu kod petraka itd

UFSF

Mlada nada foruma Nani's Avatar

Problem sa seminarima prvog semestra je da svake godine dolaze neke promjene i nove informacije i onda vam stariji studosi nisu tako korisni jer nemaju pojma kak ce biti ove godine. Ovdje se prvenstveno to tice OPPD-a. Dakle dok je sefko bio na katedri, to je bio najtezi uz Rim ispit prve godine, seminar je bio pod mus i ak ga nisi uzeo a mogao si, 90 posto ljudi bi ti reklo da si lud covjek. Ipak, bile su i Zrinkine privilegije, i mogao se s 2 tjedna ucenja proc ispit s 4 ili 5 koji smo mi seminaristi prolazili s max 3 bez obzira na petice iz kolokvija i radova. Postojala su i ona slavna pitanja s kolokvija po kojima se ucilo. Onda je jedne godine prof ukinuo ta pitanja, pa ih onda opet vratio. Onda je odjednom on otisao i ostala zrinka koja je puno blaza. Onda odjednom ove godine ona uvodi pismeni i vjerojatno ukida povlastice. Pa na tom OPPD nijedne godine ne znas ko pije ko placa. Zato ipak mislim da je najbolje uzet OPPD za seminar, jer ko zna sto katedra ima za vas ove godine. To nije lagano gradivo, ima ga dosta, a ak niste streberski tip mogli biste imat problema s ovim ispitom jer predavanja nisu nesto uber zanimljiva, to je vise stara skola.

Ako ste toliko jalni sto cete morat uzet seminar iz neceg na ustrb neceg drugog sto vam se cini zanimljivije, a dobro ste plasirani i uopce ste mogli upisat OPPD, pa nema frke. Javite se na konzultacijama ili nakon predavanja profesoru iz tog drugog predmeta i zamolite da vam dopusti upisivanje drugog seminara i kod njega. Iako ovaj drugi seminar nece biti priznan u smislu ECTS bodova jer to nas faks jos nije regulirao, ovo mnogi rade i to nije uopce los plan. Pogotovo jer je po statutu faksa trazenje dodatnog seminara vase pravo, a dal ce vam ga profesor odobrit ovisi o njemu. S obzirom da su profaci 1. semestra ugl dragi ljudi vjerojatno ce vas primiti. Ja sam prije 2 god to napravila iz Teorije i nisam pozalila. Rijesila sam OPPD prek kolokvija, socka me zanimala i to sam isto kolokvirala, a OTPD kod simonovica je bio gust i eto, 3 ispita bez frke u indeksu.

Ak se dvoumite pak izmedju socke i teorije, sve ima svojih prednosti i mana

OTPD

prednosti su u tome da ako budete mogli raditi s prof simonovicem, imat cete priliku u maloj grupi poblize uciti od jednog od najboljih profesora i strucnjaka na faksu, on ce vas voditi na sud, u sabor, moci cete raditi na grupnim seminarskim radnjama i upoznati neke drage ljude jer je grupa mala...; ak budete kod savica isto ce vam biti zanimljivo, ali on je nesto zeleniji i ima dozu arogancije koja meni recimo nije legla, tako da ne znam koliko cete tamo biti zadovoljni; o prof milicicu svi imaju nekakva bipolarna misljenja- neki ga vole, neki misle da nije bas sav svoj... preporucila bih da kad je javno misljenje o prof tako podijeljeno ne uzimate takav seminar jer podjela postoji uvijek s razlogom...

Socka

prednosti ovog seminara su da je u pravilu veoma zanimljiv, s dosta izlaganja, projekata, dvosmjernom komunikacijom i grupe su manje jer ih je vise. katedra svake godine dovodi i goste predavace po novom, prosle godine je bila cak i zuzi jelinek a to je bilo nesto preludo za vidjet, tako da mozemo reci da katedra podrzava inovacije u predavanjima. ak se uzme kod kregsija, imat cete zanimljiv seminar, no prof mozda nije najbolja opcija za usmeni jer je na glasu kao veoma cudljiv i ne zna se bas na cemu ste s njim, kakav mu je dan i tako to, ravlic je na usmenom ugodan i presretan ak izrazite svoje misljenje ili ste procitali bilosto od dodatne literature (a procitali ste sigurno nesto, barem zivotinjsku farmu), sekulic je isto dusica, ugodan, mozda ne tako uzbudljiv u predavanju kao kregsi, ali sigurno blagonaklonjen ispitivac, a po mom misljenju najvise cete dobiti od seminara kod asistentice grubisic koja je super zenska, jako draga i raspolozena za suradnju, pomoc studentima, stvarno daje maksimum od sebe i stalno smislja nove nacine kako da osuvremeni seminare, ona je upravo ta koja dovodi goste, sad planira neke glumce dovuc s akademije, ispituje ono bitno, nece vas rusit ak bas ne mora, u zadnje vrijeme vodi svoje seminariste i na izlaske u dublin kak bi ih bolje upoznala...

Dakle moj rejting seminara I. semestra je:

1. OPPD (zbog nepredvidljivosti, kolokvija i opsega gradiva)
    2. OTPD kod Simonovica / Socka kod Ksenije (slicni predavaci, susretljivi, inovativni, spremni za suradnju)
    3. Socka kod Kregsija / OTPD kod Savica (isto slican modus operandi, zanimljivi, ali impulzivni i strozi ispitivaci)
    4. Socka kod Ravlica / Sekulica (srdacni profaci s ugodnim predavanjima koja nisu spektakl al su zanimljiva ako se pronadjete u gradivu, a na usmenom su ugodni i ne ruse bez razloga)
    'I remember us riding in my brother's car
    Her body tan and wet down at the reservoir
    At night on them banks I'd lie awake
    And pull her close just to feel each breath she'd take
    Now those memories come back to haunt me
    they haunt me like a curse
    Is a dream a lie if it don't come true
    Or is it something worse
    that sends me down to the river
    though I know the river is dry
    That sends me down to the river tonight'

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Nani

Dakle moj rejting seminara I. semestra je:

1. OPPD (zbog nepredvidljivosti, kolokvija i opsega gradiva)
    2. OTPD kod Simonovica / Socka kod Ksenije (slicni predavaci, susretljivi, inovativni, spremni za suradnju)
    3. Socka kod Kregsija / OTPD kod Savica (isto slican modus operandi, zanimljivi, ali impulzivni i strozi ispitivaci)
    4. Socka kod Ravlica / Sekulica (srdacni profaci s ugodnim predavanjima koja nisu spektakl al su zanimljiva ako se pronadjete u gradivu, a na usmenom su ugodni i ne ruse bez razloga)
    ovo je ja mislim najbolji savjet i najobjektivniji presjek seminara na forumu. svaka čast

UFSF

Početnik na forumu

ja sam odlucila, naravno ako budem mogla, uzeti OPPD....

e sad, bila sam 212 na prijemnom, pa me zanima, je li moguće da će biti mjesta na tom seminaru do mog broja??
    90% of teens today would die if Facebook had a system failure and was completely destroyed.
    If you are one of the 10% that would be laughing, copy and paste this to your signature.

ma ti buš, al mi 400... a-a

i ne znam dal da uzmem teoriju i slušam odličnog predavača il da uzmem sociologiju i olakšam si učenje :p

Prvoborac foruma tapir_u_magli's Avatar

Quote Originally Posted by narf
    ma ti buš, al mi 400... a-a

i ne znam dal da uzmem teoriju i slušam odličnog predavača il da uzmem sociologiju i olakšam si učenje :p
    to je lazna dilema! uzmi lakseg iz soc i slusaj kog hoces iz otpd!

vidjet cete kad krenu predavanja, kak vam se koji profesor svidi... stogod uzela soc ili otpd neces pogrijesiti oni su bas tu negdje po kvaliteti. mozda je bolje da sad kad tek pocinjes sa studijem, biras onaj seminar koji ce ti olaksati ispit a onda kad se malo uhodas priustis si i koji seminar iz gusta
    Or is it something worse

Početnik na forumu
    23

hmm, budući da je na oppd-u jedna profesorica (Zrinka naravno) i tri asistenta i ako svaki maksimalno može uzeti dvije grupe po 40 seminarista, to znači da bi kapacitet OPPD-a trebao biti maksimalno 320. Ali pretpostavljam da ne uzimaju svi asistenti seminariste, ne?
    Uglavnom, ja sam bio 282. na listi, tj. u bloku od 236.-282. i toplo se nadam da ću oppd dobiti. Jedna kolegica s prava je prošle god. bila 290-i neka na listi i dobila oppd bez problema. Ali s obzirom da je prošle god. bio i Kurtović na sceni kapacitet oppd-a se očito smanjio, ne? Ne znam, neka stariji studenti procijene bolje.
    Darovat ću ti sat koji sporo otkucava sate
    da te zarobim u svoj tvojoj agresivnoj nježnosti
    na obali koju smo već oboje davno napustili.

nemoj me uzimati za riječ, ali navodno će se uvesti kolokviji i za ne-seminariste iz oppd-a..

Forumaš u usponu Anjja's Avatar

Ma daaaaj...otkud sad to????
    There is a crack, a crack in everything. That's how the light gets in.

Quote Originally Posted by Anjja
    ne znam jel smijem ugroziti izvore vidjet ćemo što će nam reći sljedeći tjedan :oops:

Početnik na forumu

joj hvala vam sto pomazete nama brucosima, sad mi je puno jasnije sto se seminara tice :smt006
    La vida es sueño

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

ne znam jel smijem ugroziti izvore vidjet ćemo što će nam reći sljedeći tjedan :oops:
    Masonerija opet upliće svoje reptiloidne prste u visoko obrazovanje
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Quote Originally Posted by death_of_rats
    Masonerija opet upliće svoje reptiloidne prste u visoko obrazovanje
    ali kao i uvijek, ponosni brucoši znaju da se reptili hrane strahom, tako da hrabro i ponosno koračaju u studentski život!

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

Ne fakat, jesi li to čuo iz barem djelomično provjerenog izvora?
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Mega kuuul forumaš

i tak cete to saznati za dan-dva kad imate vec oppd. znat cete prije upisa seminara svakako

bilo bi super kad bi tak bilo

UFSF

gadovi mali! kolko god mi bilo drago da zrinka uvodi neku logiku na oppdu, odmah me ljubomora ulovi kad se sjetim kako je to izgledalo kad nam je kurti diktirao uvjete polaganja ispita... uf uf :oops:
    Or is it something worse

Forumaš prvog reda

gadovi mali!
    da, gadovi komotni, a nasoj Nani skoro odgrizlo glavu! :smt005
    ljudi ce zavrsavat pravo bez cira na zelucu sa sefkovim imenom, zvuci... egzoticno!

gadovi mali! kolko god mi bilo drago da zrinka uvodi neku logiku na oppdu, odmah me ljubomora ulovi kad se sjetim kako je to izgledalo kad nam je kurti diktirao uvjete polaganja ispita... uf uf :oops:
    al vi ste barem mogli učiti po onim pitanjima :p barem dok se za njih nije saznalo

nije se bas moralo uciti po pitanjima... a i za njih se znalo ohoho dugo... nis kurtiju promaklo nije al neka, bilo je i vrijeme da se i ta katedra opameti :p
    Or is it something worse

Mlada nada foruma piranja's Avatar

jel zna ko točno kad to biramo?:/
    been there, done that!

Mega kuuul forumaš

ne ne znamo bit ce obavijest na stranicama faxa!
    kaj je tolko tesko bit strpljiv :smt010

UFSF

Mlada nada foruma piranja's Avatar

ok sori kaj pitam :oops:
    been there, done that!

Mlada nada foruma

Ja odabrao seminare. Jako je lagano! Barem pametnim ljudima.

Forumaš u usponu Hira's Avatar

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by damjan
    Ja odabrao seminare. Jako je lagano! Barem pametnim ljudima.
    eh, da te pitam..... nakon odabira se pojavi ono: "prijava je uspješno zaprimljena", a ispod toga "prijava seminara je u tijeku" ??

e sad: "Student je prijavio odabir seminara kada se pokaže poruka "PRIJAVE ZA SEMINAR SU ZAVRŠENE"

meni se to nije pojavilo ili možda ni neće dok ne završe sve prijave???? :oops:
    90% of teens today would die if Facebook had a system failure and was completely destroyed.
    If you are one of the 10% that would be laughing, copy and paste this to your signature.

+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks