+ Reply to Thread
Page 1 of 21 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 605

Thread: Neki malo bitniji detalji vezani za studij

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

Default Neki malo bitniji detalji vezani za studij

brucošima i onima koji se takvima smatraju:

kako biste se osjetili dobrodošlima na ovom studiju, izbjegli neugodne momente i nekako se pripremili za ovo razdoblje života, otvoren je na inicijativu administratora ovaj kutak u kojem nas možete ispitivati do iznemoglosti o vitalnim pitanjima i buduænosti koja vas èeka (primjerice, zašto pravo nema menzu).

ovaj podforum je otvoren ponajviše kako bismo rasteretili ostale podforume od neprikladnih pitanja onih koji nisu proèitali pravila ponašanja, te izbjegli uèestalo brisanje nepotrebnih topica (vidi podforum kanta za smeæe).

navalite!

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

molimo vas da uzmete u obzir da æe se naši odgovori bazirati na vlastitom iskustvu, te ih kao takve uzmete s rezervom. opæenito, ne uzimajte ono što vam studenti kažu kao istinito, ukoliko vam više studenata nije potvrdilo isto.

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

skeptik
    Guest

Odlièan topic... Veliki :thm: za ideju

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Evo, da se i ja javim. Nisam bať neki uzoran student ali imam volju da pomognem izgubljenima i odvedem ih na pravi put. Znam kak sam ja bio zbunjen i nisam pojma imao o nièemu pa od tuda valjda i volja za pomoÌ. Dao sam engleski, teoriju i politièku pa pitajte pitanja vezana uz to poťto s tim imam najviťe iskustva. Nisam bať iťao na seminare osim na teoriju tako da o tome ne znam previťe ali sam dulje tu od vas pa vjerovatno znam neke prièe...
    Eto,toliko za sad!
    SRETNO! :thm:

Još

mala buba
    Guest

buba minor se javlja na duznost.
    prva poruka svim brucosima (u user-friendly slovima)
    DO NOT PANIC
    ostalo cemo srediti u hodu

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Super! Nas 500 i jedan brucoš!
    Prvu godinu sam lagano ostavila iza sebe (još jedan ispit! malo vas je P*****!!! 8) ) pa da i ja prospem koji biser.
    Par opæih savjeta za studiranje

1.Posjetite svoj fakultet tu i tamo. Brucošima preporuèam da u prvih mjesec dana idu na pradavanja. Èisto da upoznate ljude. Osim što æete steæ nove prijatelje - imat æete društvo za kavu poslije i prije predavnja. Imat æete ekipu za razmjenjivanje skripata, za maratonske razgovore o pravnom faksu koji vaše stare prijatelje neæe zanimat. Imat æete s kim razgovarat na seminarima i živcirat se na ispitima. Uglavnom - imajte ekipu na faksu i budite u toku s dogaðajima i traèevima.
    Redovito posjeæujte http://www.pravokutnik.net/forum. I tu ima hrpu zlata vrijednih informacija.
    2.Budite kolegijalni. Kad netko zamoli da mu posudite skriptu da fotokopira, kad vas pita za iskustvo ili neku drugu informaciju - ne budite p***e i odgovorite èovjeku. Ništa vas ne košta, a i vama æe jednog dana trebat informacije i usluge...
    3.Faks vam mora bit prioritet. To ne znaèi da se morate odreæ izlazaka i drugih interesa, ali ako želite završit u nekom pristojnom vremenu, faks vam ipak mora bit prioritet u životu. Organizirajte si raspored uèenja i pokušajte ga se držat. Znaèi - rok tad i tad, treba mi tolko i tolko vremena, ergo - poèinjem uèit tad i tad. Jest da se troje ljudi na faksu drži svog plana, al ono...što si bliže planu, bit æeš uspješniji...
    4.Nemojte da vam faks ubije sve druge interese i naðite izvan-buljenja-u-knjigu aktivnosti na faksu ili izvan njega. Preporuèam odbojku na faksu!! Ili spavanje do podne!!!
    Al, opet - za uèenje vremena mora bit... :|
    5.Savjeti su OK, ali ovaj faks, pa ni pravo opæenito, nije dogma. Poslušajte i ono što profesori govore, i ono što vam kolege govore, ali uzmite sve "cum grano sale"! MISLITE SVOJOM GLAVOM! (Ako je imate...)
    6.Nema menze na faksu. Ako ste gladni možete uzet neku od pokvarenih èokoladica iz automate na drugom katu. Tam kraj kave. Al to i jedno i drugo je bljuuuuuv....
    Ako ste gladni imate konzum i klarinu pekaru u Massarykovoj. I SC u Savskoj!
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Prvoborac foruma bOG's Avatar

Evo i mene.
    Mene pitajte ako vas zanima tko ima zutoga.Da mu kazem da to opere.
    When God gives you lemons....find another God.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Kao ťto SF kaŞe jako vam je bitno upoznati ťto viťe ljudi. Uvijek Ìe vam trebati neťto. Razmjenjujte mailove, smsove pisma preko goluba pismonoťa i kaj ja znam èega. Ako vam neťto neÌe trebati tijekom studija tko zna moŞda jednom zavrťite studij i bit Ìe vam dobro da poznajete kolegu odvjetnika da ne kaŞem sudca.
    Da neĹĄto piĹĄem...
    Bilo je govora o uvoðenju studomata ali ja u to bať ne vjerujem pa da malo piťem o prijavi ispita. Rimsko pravo i obje povijesti prijavljujete na Gornjem gradu, Èirilometodska xy(kad uðete u dvoriťte, samo ravno, uðite unutra pa na prvi kat desno,tamo su obièno sanduèiÌi za prijavnice). Politièku ekonomiju prijavljujete na drugom katu glavne zgrade, kad se popnete po stepenicama skroz lijevo pa lijevo. Engleski prijavljujete na prvom katu, lijevo pa lijevo u uredu, pitajte na hodniku.
    Sad, za socilogiju i teoriju nisam siguran pa bi molio nekoga da to napiĹĄe.

Još

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

sociologija se prijavljuje u drugoj zgradi fakulteta, koja je na trgu marsala tita broj 3, i u njoj se nalazi i knjizara pravnog fakulteta. prijave se obavljaju u prizemlju ubacivanjem prijavnice u sanducic koji tamo visi i na kojem pise "sociologija"

dva glavna savjeta su vec napisana...
    dakle, druzite se. svi su zbunjeni kao vi i svima se pije kava, samo neke morate pitat i natezat za rukav. nova poznanstva, kasnije i prijateljstva na faksu su jedan od ljepsih dijelova studiranja :thm: u krajnjoj liniji hodajte sa jutarnjim u ruci na predavanja, nekom cete uvijek posuditi novine i popricati

drugi jej naravno, ono sfino mudro "sa zrnom soli".. kolaju svakakve price, o tezini ispita, nacinima ispitivanja pojedinih profesora, gadanjima indeksima i slicno.. u takvim pricama ima nesto istina, ali se veliki dio napuse sto od strane covjeka koji tu pricu zapocne (jer je tresnuo ispit) sto od onih koji ju prenose (jer su vece face kad daju ispit u tim uvjetima).
    nema razloga se nikoga bojati niti gubiti zivce zbog faksa. naucite svoje, zabijte nos u knjigu i onda u zadanom vremenu istresite iz sebe sve cega se sjecate. uglavnom nema vecih problema :thm:
    Quote Originally Posted by djevojcica sa sibicama View Post
    ne nosim se dobro s tim psihopatima kod kojih odgovaranje uključuje psihološku igricu dominacije i moći jer na ispite uglavnom dolazim kao psihofizička ruina

Mlada nada foruma

I ono najvažnije - uèiti od prvog dana!
    Ako želite da vam slijedeæe ljeto bude bezbrižno poput ovog i da date uvjet do ljeta jedina tajna uspjeha je uèenje!

I na ispitima na kojima je dopušteno odustajanje nemojte ga baš previše prakticirati jer nakon nekog vremena upadnete u "zaèarani krug odustajanja" i ne možete stati pa se kasnije lupate po glavi da ste odustali od ispita koji ste zapravo mogli riješiti.
    "Good decisions come from experience. Experience comes from making bad decisions."
    Mark Twain

Veteran foruma dorro's Avatar

Quote Originally Posted by Starfish
    Super! Nas 500 i jedan brucoĹĄ!
    Da, to je i meni zapelo za oko...kome su uopĂŚe upuĂŚeni ti savijeti?
    Polako ekipo.
    Prvo trebamo odraditi reklamni dio posla da ljudi doðu i saznaju koju pametnu. :thm:

Vjerojatno ne trabam naglaťavati da od svakog aktivnijeg forumaťa oèekujemo da se prvi dan brucoťkog pojavljivanja na stepeniťti deru "Praaavoookuuutniiiik....!"

neff
    Guest

JOJ INFORMACIJE SU VAM BAÅveliki kurac SUPER!
    samo još jedno pitanje! sutra se prijavljuju seminari! ako mi je kurtoviæ prvi izbor, što je najbolje staviti na top-listu kao drugi?
    pretpostavljam da æu dobiti kurtoviæa, ali ipak...

i još nešto za što znam da je stvarno relativno, ali moram pitati!! koliko dnevno sati provedete uèeæi i kakve ocjene veæinom dobivate??

Quote Originally Posted by neff
    samo još jedno pitanje! sutra se prijavljuju seminari! ako mi je kurtoviæ prvi izbor, što je najbolje staviti na top-listu kao drugi?
    pretpostavljam da æu dobiti kurtoviæa, ali ipak...
    ovako:
    ne znam možete li odabrati seminar koji se ne nalazi u dotiènom semestru, ali imaš komentare na topicu "seminari"

Početnik na forumu

Evo kad veæ èeznete za brucošima rekoh da vas razveselim :smt003

Zanima me sljedeæe: Upisala sam Pravo prije par godina, u meðuvremenu se bavila drugim fakultetom, a sad sam došla okušati sreæu i na ovom :smt005

Da li me se dotièu ove neke nove promjene na faksu ili idem po starom programu? (Ima li uopæe novi i stari? :smt003) Pitala bih to bila na faksu, al' tek sljedeæi tjedan planiram obnovit upis, pa ono.. :smt003

Dalje, ja kao izvanredni student nemam pravo na kolokvije i to, jel? :šmrc: Ali nemam niti seminare?

Zahvaljujem :-) Btw. ovaj forum je pravo otkriæe ili kako bi moja luda prijateljica sada uzviknula: ''To je znak! To je ZNAK!'' :smt003 :smt003

Mlada nada foruma

po novom moraš upisati seminar i imati kolokvije.
    bolje pitaj u referadi za sve to

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Quote Originally Posted by Vali
    Evo kad veæ èeznete za brucošima rekoh da vas razveselim :smt003

Zanima me sljedeæe: Upisala sam Pravo prije par godina, u meðuvremenu se bavila drugim fakultetom, a sad sam došla okušati sreæu i na ovom :smt005

Da li me se dotièu ove neke nove promjene na faksu ili idem po starom programu? (Ima li uopæe novi i stari? :smt003) Pitala bih to bila na faksu, al' tek sljedeæi tjedan planiram obnovit upis, pa ono.. :smt003

Dalje, ja kao izvanredni student nemam pravo na kolokvije i to, jel? :šmrc: Ali nemam niti seminare?

Zahvaljujem :-) Btw. ovaj forum je pravo otkriæe ili kako bi moja luda prijateljica sada uzviknula: ''To je znak! To je ZNAK!'' :smt003 :smt003
    Kao prvo: DOBRO DOÅveliki kuracLA NA FAKS!!! :smt006

Åveliki kuracto se tièe režima studiranja: dok god ostajeÅ¡ u redovnim okvirima, imaÅ¡ pravo studirati po programu koji si upisala. Ako upisujÅ¡ pad onda najvjerojatnije prelaziÅ¡ na novi sustav...
    Åveliki kuracto se tièe kolokvija (oni su po starom sistemu vezani za seminare, po novom na njih svi imaju pravo) i seminara - daju se upisati kod svih profesora uz poneÅ¡to "zalaganja"...
    Prosurfaj po forumu, pa postavi konkrena pitanja...

SRETNO!!! :smt006
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Starfish

Kao prvo: DOBRO DOÅveliki kuracLA NA FAKS!!! :smt006

Åveliki kuracto se tièe režima studiranja: dok god ostajeÅ¡ u redovnim okvirima, imaÅ¡ pravo studirati po programu koji si upisala. Ako upisujÅ¡ pad onda najvjerojatnije prelaziÅ¡ na novi sustav...
    Åveliki kuracto se tièe kolokvija (oni su po starom sistemu vezani za seminare, po novom na njih svi imaju pravo) i seminara - daju se upisati kod svih profesora uz poneÅ¡to "zalaganja"...
    Prosurfaj po forumu, pa postavi konkrena pitanja...

SRETNO!!! :smt006
    Hvala na dobrodošlici :smt001

Kod mene je takva situacija da sam prije par godina upisala, položila jedan ispit, a u meðuvremenu studirala drugi faks.. a sad je došlo vrijeme da se vratim i pod pravne skute :smt003

Tako da mi je u principu istekla godina, koju moram obnoviti ovih dana (do kraja 11. mjeseca) i upisati naravno ponovno prvu.

Kažeš da æu, po novom, moæi na kolokvije?! Pa to je sjajno! Ali, ups, pa oni su veæ u tijeku :smrc: :smt003 Onda niš' od toga, jel'..?

A konkretno me najviše zanima, ako netko zna, koji profesori priznaju ocjene s politologije?

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by ThunderBoy
    Izvarednima vrijedi upis 2 god,trebala bi moci birati po kojem ces programu,ali radije pitaj u referadi.
    Je ovaj forum je znak...samo cega :smt003
    :smt006
    Znam da izvanrednima upis vrijedi 2 godine, ali meni je svejedno istekao :smt003

U sluèaju da æu ipak moæi birati, predlažete mi novi program, jel? :smt003

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by ThunderBoy
    Nece pisati pad ako se ne pojavis na ispitu.To je odustanak,i ne znaci nista posebno.
    (mozda se ovo neko samo zaj...,mislim prijavio ispit i onda ne zna dali treba doci ili ne :twisted:
    Pa zašto bi se zezao? :smt003 To se razlikuje od faksa do faksa, npr. na fakultetu politièkih znanosti, ako si prijavio ispit i ne pojaviš se na taj rok - to je automatski pad; moraš ga iæi odjaviti da ne bi bio pad... Tako da je mene ovo što si napisao ugodno iznenadilo :smt003

lutkic@
    Guest

pozdrav svima.. evo ja sam buduĂŚa brucoĹĄica prava pa vas molim za par savjeta i informacija o faksu... btw vec 2godine pokuĹĄavam upisati pravo pa se nadam da cu ove godine i uspjeti, treĂŚa sreĂŚa :smt002
    zanima me koliko zbilja ima istine u raznim prièama o faksu i profesorima. kakva su vasa iskustva i miťljenja?

Kuul forumaš

Quote Originally Posted by lutkic@
    zanima me koliko zbilja ima istine u raznim prièama o faksu i profesorima. kakva su vasa iskustva i mišljenja?
    moje je misljenje da su ti te informacije apsolutno nepotrebne u ovom momentu.
    nemoj da ti takve stvari budu vodilja pri izboru fakulteta.
    ima raznih prica, no ima ih na svakom faksu.
    ako si se odlucila za ovaj faks, ne bi te trebalo bit briga za njih jer ako te studij stvarno zanima sve te price i pricice nece ti predstavljat nikakav veci problem.
    sretno :smt006

Tyche
    Guest

haj pipl, brucos reporting :smt006

Zamolila bih vas da me upoznate malo bolje sa osnovnim stvarima jer znam samo okvirno o cemu se radi :smt020
    1.Sto su konzultacije?Mislim, u vezi cega se to konzultiramo?
    2.Upisuju li se oba seminara krajem listopada?Jeli preporucljivo upisivati vise seminara?
    3.Kako funkcioniraju kolokviji? Koliko ih je po predmetima?
    4. Cemu sluzi tjedan orijentacije? (jedva cekam odgovore na ovo pitanje)

Hvala :smt006

Kuul forumaš Cro's Avatar

Quote Originally Posted by MonaLisaSmile
    haj pipl, brucos reporting :smt006

Zamolila bih vas da me upoznate malo bolje sa osnovnim stvarima jer znam samo okvirno o cemu se radi :smt020
    1.Sto su konzultacije?Mislim, u vezi cega se to konzultiramo?
    2.Upisuju li se oba seminara krajem listopada?Jeli preporucljivo upisivati vise seminara?
    3.Kako funkcioniraju kolokviji? Koliko ih je po predmetima?
    4. Cemu sluzi tjedan orijentacije? (jedva cekam odgovore na ovo pitanje)

Hvala :smt006

1. Konzultacije ti sluŞe ukoliko imať bilo kakvih nejasnoÌa vezanih uz predmet kod tog profesora... Doðeť, pitať profesora, dobijeť Şeljenu informaciju...

2. U listopadu upisujeĹĄ seminar iz jednog predmeta iz prvog semestra..
    Na poèetku drugog semestra upisujeť seminar iz jednog predmeta iz drugog semestra.. Dakle, ne odjednom...
    MoŞeť u isto vrijeem upisati dva seminara iz dva predmeta... Jedan na regularan naèin, a drugi moŞeť naŞicati tako da uloviť profesora i zamoliť ga... To ti je pametno - dobijeť povlastice u vidu kolokvija... Kolokviji olakťavaju Şivot, vjeruj mi... :smt002

3. Kolokvija ima ovisno o velièini predmeta... Sociologija ima 2 kolokvija, nacionalna 3, opÌa teorija prava i drŞave 3... Funkcioniraju u viťe varijanti...
    Ovisno o uvjetima koje odredi profesor.. Kod nekih profesora moraĹĄ skupiti odreðen broj bodova koji te oslobaðaju pismenog dijela ispita, kod nekih odreðeni broj bodova daje ukupnu ocjenu koji potvrðujeĹĄ na usmenom, a neki pak ocjenjuju svaki kolokvij i na temelju prosjeka koji si postigla ti daju ocjenu bez usmenog ili samo uz lagano ispitivanje kao potvrdu... (npr. prof. Ĺveliki kuracimonoviĂŚ iz opĂŚe teorije prava i drĹžave)

4. Tjedan orijentacije ti je jako vaŞan.. Kao ťto ti ime kaŞe, pomoÌi Ìe ti da se uhodať u faks.. Tu Ìeť saznati sve ťto ti je vaŞno za poèetak studiranja... Od osnovnih pojmova vezanih uz studiranje, preko stipendija, dodatnih moguÌnosti itd.
    OBAVEZNO idi na to...
    Preporuèujem ti odlazak na predavanja prvih mjesec dana iz svih predmeta da upoznať profesore i predmete, ako ne niťta, bar da upoznať kolegice i kolege koji ti mogu postati odlièni prijatelji, ali i suradnici u vidu razmjenjivanja informacija i materijala (skripti)...

Samo bez straha i sretno!

P.S. PosjeĂŚuj Pravokutnik i budi u tijeku!
    :smt001 :smt006
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Tyche
    Guest

weee korak dalje u not being tutle :smt003 :smt007

puno hvala :smt006

Kuul forumaš Cro's Avatar

Quote Originally Posted by MonaLisaSmile
    weee korak dalje u not being tutle :smt003 :smt007

puno hvala :smt006

Nema na èemu!
    I drugi put!
    :smt002
    :smt006
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Tyche
    Guest

Eljooooo :smt006

Kad pocinje tjedan orijentacije? :smt050

Kuul forumaš konzerva's Avatar

2.10.?
    ja mislim
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

+ Reply to Thread
Page 1 of 21 12311 ... LastLast