+ Reply to Thread
Page 3 of 21 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 61 to 90 of 605

Thread: Neki malo bitniji detalji vezani za studij

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85
    Ispit moŞeť pasti 8 puta nakon èega gubiť pravo studranja na Pravu. Kada tri puta padneť ideť na komisiju tj.odgovaranje pred tri profesora.Ako padneť komisjiu morať pauzirati 3 mjeseca dok moŞeť opet polagati taj predmet. Kad drugi put padneť komisiju gubiť pravo studiranja.
    Mali ispravak: cetvrti put se ispit polaze pred viseclanim povjerenstvom (komisija), a ako padnes, onda taj ispit moras upisati sljedece godine. Bar je tako prije bilo.
    Ako padnes ispit osmi put, ne znaci da ne mozes vise studirati pravo, nego da ne mozes vise studirati pravo na Sveucilistu u Zagrebu.

ps. Sto se tice asistenata, treba razlikovati mladje asistente, koji su diplomirani pravnici s dobrim uspjehom tjekom studija, ali nemaju ovlasti ispitivati niti drzati predavanja. Drugi su asistenti koji imaju magisterij ili cak doktorat, pa pomazu profesorima u odrzavanju nastave (drze predavanja, seminare, vjezbe) ili ispituju.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Donna R.
    Guest

Dakle, najbolje mi je uzeti seminar kod Kurtovi

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Dakle, ovo ĂŚu reĂŚ svima u svojoj grupi kad budem mentor. OpĂŚu povijest Ĺželite za seminar. Ak ne dobijete Ĺveliki kuracefka, boli vas ðon, svi imaju iste uvjete - kolokviji koji su umjesto ispita. Ostali kolokviji, soc i teorija, vas rjeĹĄavaju samo pismenog. Pa da se pripremite.

I nemoŞeť prisilit profesore da ti daju kolokvije. Na politièkoj je samo Rocky, na nacionalnoj je Èepulo i asistentica al on smatra oèito da ih je premalo, a na rimu nedaju jer nedaju i ove dve katedre. I neÌete to promijenit, doťlo iz usta prof TurkoviÌ... :smt006
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

[quote=Donna R.]Dakle, najbolje mi je uzeti seminar kod Kurtovi

Još

Forumaš u usponu

..mali ispravak ðiber da im ne kaŞeť krivo.. soc moŞeť rijeťit prek kolokvija u smislu prihvaÌanja ocjene bez odgovaranja ako sakupiť odreðen broj bodova-ne znam sad kolko toèno je bilo dovoljno-

i da ĹĄefkov seminar ako moĹžete dobit uzet pod obavezno

Quote Originally Posted by jagodda
    ..mali ispravak ðiber da im ne kaŞeť krivo.. soc moŞeť rijeťit prek kolokvija u smislu prihvaÌanja ocjene bez odgovaranja ako sakupiť odreðen broj bodova-ne znam sad kolko toèno je bilo dovoljno-

Istinabog, zaboravio sam to. Al moĹžeĹĄ prihvatit 2 ak skupiĹĄ 100/150 ili 3 ak skupiĹĄ 115/150. Tak neĹĄ.

Ispravak tebi sad, :smt003 , nemora baĹĄ bit kod Ĺveliki kuracefka, moĹže i kod asistentica. E da sam to znao prije godinu dana...
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

S obzirom da je Repetitium mater studiorum ili tako neĹĄto, ponovit ĂŚu joĹĄ jednom za sve zbunjene Ĺ˝elite seminar iz OPPD-a. Kod bilo koga. Kod Ĺveliki kuracefa. Kod asistentica. Kod domara. Ali Ĺželite na taj seminar.

Ako ostanete bez njega (ĹĄto ĂŚe za neke biti realnost), onda vam je prilièno svejedno hoĂŚete li na socku ili na teoriju, ali bi vam po pitanju izbora profesora savjetovao ako se odluèite za teoriju da idete kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa a ne kod MilièiĂŚa (zbog literature) a ako se odluèite za socku, odite kod PolĹĄeka ili RavliĂŚa.

Quote Originally Posted by Tkach
    ako se odluèite za socku, odite kod Polťeka ili RavliÌa.

JA sam bio kod Kregara XIV. i bilo mi je ok. AK niĹĄ drugo, bar zna upalit komp za razliku od RavliĂŚa. :smt003 I nije dosadno. Neznam kak je kod PolĹĄeka doduĹĄe, al ono. Istina, PolĹĄek je sklon poklonit ocjenu dok kod Luja XIV. to moĹžete zaboravit. Meni je dao 2 i pogledo me s prezirom. :smt005 Reko, vi ste bili moj seminarist, sramota... :smt003 (nije doslovce to reko al znam da je to mislio) I bacio mi je indeks na stol pred mene.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Kuul forumaš Cro's Avatar

Idite kod PolĹĄeka..
    Dovoljno je proĂŚ pismeni (kolokvije), dakle imati viĹĄe od 80 bodova iz dva kolokvija i lik vam da 2..
    To je odlièno, jer kod ostalih vam se piťe direktno dvojka tek ako imate 105 bodova..
    Dakle, PolĹĄek...
    Iako vam je prva opcija seminar iz OPPD-a naravno..
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Quote Originally Posted by Cro
    Iako vam je prva opcija seminar iz OPPD-a naravno..
    a druga teorija kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa.
    nitko na prvoj,a bojim se niti na viĹĄim godinama, nema tako zanimljiv i kvalitetan seminar.
    odlièna motivacija za studij prava.
    lijep pokazatelj ĹĄta se moĹže ako si profesor da samo malo truda
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Donna R.
    Guest

:smt006
    MoĹžete mi malo pojasniti to prihvacanje/neprihvacanje ocjene? Kako to funkcionira?

Quote Originally Posted by Donna R.
    :smt006
    MoĹžete mi malo pojasniti to prihvacanje/neprihvacanje ocjene? Kako to funkcionira?

Ako ti profesor ponudi ocjenu bez da odgovarať, onda moŞeť prihvatit ili odbiti pa odgovarati. Al neÌe ti to bilo tko ponuditi. Neki ti daju uvjet koji morať zadovoljit za to(kao ťto je na sociologiji ťema sa bodovima na kolokvijima) dok neki po standardu nude 2 ak proðeť pismeni(politièka) a nekima se jednostavno neda ispitivati pa ti ponudi neťto. KuŞiť...
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Quote Originally Posted by Ðiber
    Ako ti profesor ponudi ocjenu bez da odgovarať, onda moŞeť prihvatit ili odbiti pa odgovarati. Al neÌe ti to bilo tko ponuditi. Neki ti daju uvjet koji morať zadovoljit za to(kao ťto je na sociologiji ťema sa bodovima na kolokvijima) dok neki po standardu nude 2 ak proðeť pismeni(politièka) a nekima se jednostavno neda ispitivati pa ti ponudi neťto. KuŞiť...
    Mislim da pitanje nije bilo u tom kontekstu.

Naime, ako ganjas prosjek (ne preporucujem na ovom faksu), mozes odbiti ocjenu koju dobijes iz ispita ako ti se ne svidja...pritom se odbijanje racuna kao pad...u takvom slucaju mora se brzo djelovati jer vecina profesora nije naviknuta na odbijanje (uglavnom su na eng naviknuti) pa lupe zig prije nego stignes izustiti ista. Ako i udari zig, nista strasno, moze se ponistiti...

Dakle jos jednom: racuna se kao pad i ne preporucam! :smt006
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Quote Originally Posted by Murphy
    Mislim da pitanje nije bilo u tom kontekstu.

Ja sam bio zakljuèio da je jer smo neť o tom pisali al kaj sad ak sam fulo. :smt006
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš prvog reda

Quote Originally Posted by Program tjedna orijentacije
    Subota (30.9.)
    10.00-14.00
    •Prijavljivanje seminara(TMT 14 - dvorana I, II)
    Znaci, tada se prijavljuje zeljeni predmet za seminar i to?

I zasto je toliko vazno uzet opcu povijest? sad sam malo pod stresom. :smt003

Kakav mi utjecaj imamo na mogucnost izbora? (Jel treba doc negdje ranije, ili nesto slicno... stupid kvescn, i know :smt004 )

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Quote Originally Posted by maat
    Kakav mi utjecaj imamo na mogucnost izbora? (Jel treba doc negdje ranije, ili nesto slicno... stupid kvescn, i know :smt004 )
    Ako se ne varam, bira se po redosljedu koji smo bili na prijemnom. Tako da sto si vise na listi, imas vece sanse uzeti nesto prije no sto to drugi..bukiraju.
    No i ja sam nova u tome >> I could be wrong.
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

I zasto je toliko vazno uzet opcu povijest? sad sam malo pod stresom. :smt003

Zato jer kad poloŞiť seminarske kolokvije iz opÌe povijesti ti je to ocjena u indeks. Ovak morať polagat cijeli ispit u komadu i mogu ti reÌ da se za to uèi bar 2 mjeseca u komadu. Reko, ak te to privlaèi... :smt003 JA se tlaèim s opÌom povijesti od ťestog mjeseca i joť nisam poloŞio. To je seminar koji ima najbolje povlastice na prvoj godini. Da je bar to meni netko rekao prije godinu dana... :smt009

Inaèe, Alita ti dobro kaŞe, seminari se upisuju po tom koja si bila na prijemnom. Al to je samo prvi semestra, kasnije ti se ide po broju ispita i prosjeku.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

ASTRON
    Guest

Ako je rimsko pravo dvosemestralno,jer se moĹže odgovarat prvi dio na kraju prvog semestra ili se on moĹže polagati tek kad se cjelokupno obradi pa onda ga cijelog i odgovaraĹĄ odjednom?Ne mislim na kolokvije i seminare sad,nego samo na ispit?Jel takva situacija i sa svim ostalim dvosemestralnim predmetima?Hvala.

Nijedan ispit nije dvosemestralan osim engleskog a on se mogao polagat prvi dio nakon prvog semestra. Otkud ti da je rim dvosemestralan? :smt017
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Početnik na forumu

bio sam 95. na prijemom...sta mislite, jel cu moc kod kurtovica na seminar?! i da, cuo sam ovo /ovo govorim kao brucos, ostalim brucosima :smt001 /- ako ne budete mogli kod kurtovica, onda uzimte seminar kod njegove asist. zrinke (ne znam prezime)- ista stvar kao da ste kod kurtovica
    Death makes angels of us all
    And gives us wings
    Where we had shoulders
    Smooth as raven's
    Claws

Forumaš prvog reda

ja sam bila 80-i-neka, nije vrag da ne uzima ni 100 seminarista. :smt017

opet, i'm a n00b, pa ne znam.

thanx for the info...

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

opet, i'm a n00b, pa ne znam.

thanx for the info...
    nije iz tog kolegija bitan profesor...bitno je jedino da cete uciti 5-6 puta krace nego sto bi ucili inace...
    iz druga 2 kolegija ionako imate kolokvije, tako da je opca povijest najracionalniji izbor :smt006
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Ne bih vam znao. Moj frend je bio oko 100. mjesta pa nije dobio. No, kako smo veĂŚ napisali na prethodnim stranicama(a Ivan je to majstorski ponovio :smt006 ), nije vaĹžno koji prof, moĹže i kod asistetica.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Ja sam bio tristo-i-neki pa sam maznuo seminar iz OPPD-a, upisao sam kod Zrinke. ProĹĄle godine je veĂŚina ljudi bila dosta slabo informirana po pitanju seminara, dakle ili nisu imali pojma koji seminar valja a koji ne valja, ili su Ĺželjeli upisati kod KurtoviĂŚa, ali nisu znali da je reĹžim isti i kod asistenica (ovih drugih je bilo tona).

Formalno sam bio Zrinkin seminarist, ali faktièki je KurtoviÌ vodio grupu sve negdje do pred BoŞiÌ. Poslije ju je vodila Zrinka isto kao i jednu grupu koja je upisala kod KurtoviÌa. OpÌenito, tko Ìe i kada imati koju grupu je pitanje dogovora na katedri (toènije, pitanje KurtoviÌeve volje). Svi seminaristi OPPD-a imaju isti program rada na seminaru: dakle imaju iste kolokvije (3 ili 4, opet unutarnje pitanje katedre). Na kolokvijima se vrte identièna pitanja veÌ godinama. Kad poloŞite sve kolokvije (ovo ne uspije samo par bisera u generaciji) ponude vam ocjenu iz ispita koja je u pravilu niŞa od prosjeène ocjene s kolokvija (tipa 3, 4, 4, 5 je 3), osim ako se niste svidjeli KurtoviÌu na neki naèin: sjedenjem u prvom redu na predavanjima, izlaganjima na seminaru, javljanjem i sl. Onda vam ponude prosjeènu ocjenu. Lijepo uzmete tu ocjenu i onda se rugate onima koji nisu bili na seminaru.

Jasno? :smt003

Forumaš prvog reda

hahah... ok... :smt001

Početnik na forumu

Jasno? :smt003
    eeeeeeee, to!!! to me zanimalo..tnx. jos nisam uspio saznati kak se zrinkica preziva ali ima vremena...
    And gives us wings
    Where we had shoulders
    Smooth as raven's
    Claws

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Ja sam bio tristo-i-neki pa sam maznuo seminar iz OPPD-a, upisao sam kod Zrinke. ProĹĄle godine je veĂŚina ljudi bila dosta slabo informirana po pitanju seminara, dakle ili nisu imali pojma koji seminar valja a koji ne valja, ili su Ĺželjeli upisati kod KurtoviĂŚa, ali nisu znali da je reĹžim isti i kod asistenica (ovih drugih je bilo tona).
    ...
    Bolje uzeti seminar iz OPPD-a kod Kurtovica ili asistenata?
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Jesu li prema Bologni predavanja obavezna ili ne?
    jer svatko tvrdi drugaèije...
    Smijte se,sutra će biti gore!!!

Quote Originally Posted by sarcastic-87
    Jesu li prema Bologni predavanja obavezna ili ne?
    jer svatko tvrdi drugaèije...

A gle, praksa je blago razlièita od teorije. :-D NeÌe te nitko progonit ak neÌeť iÌ na predavanja(iako u drugom semestru neki inizistiraju da dolaziť), al se kao mora.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Početnik na forumu

ajmo jedno pravo noob pitanje- ''nacionalna'' je skracenica od hrvatske pravne povijesti u europskom kontekstu ili je to samo dio oppd-a?!!? naime danas sam dobio knjige, pa sam malo zbunjen :oops:
    And gives us wings
    Where we had shoulders
    Smooth as raven's
    Claws

+ Reply to Thread
Page 3 of 21 FirstFirst 1234513 ... LastLast