+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Fond za studente slabijeg imovinskog stanja

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Fond za studente slabijeg imovinskog stanja

Prije otprilike mjesec dana na Fakultetu je dekanovom odlukom na traženje Studentskog zbora te posebno zalaganje predstavnice Ivane Kranjec otvoren Fond za podmirivanje školarina studenata koji žive u osobito teškim materijalnim prilikama.

Prema podacima dobivenim od dekana, vrijednost fonda je 150 000 kn, a dosad se 12 ljudi prijavilo za korištenje sredstava iz fonda – 6 sa studija socijalnog rada te 6 sa pravnog studija.

Kako bi sredstva iz fonda bila adekvatno upotrijebljena, Studentski zbor ovim putem poziva sve studente slabijeg materijalnog stanja da se za korištenje sredstava iz fonda prijave u pisarnicu Fakulteta u zgradi na Trgu maršala Tita 14, te u zgradu u Nazorovoj ulici 51 (za studente socijalnog rada).

O molbama odlučuje dekan isključivo na temelju potreba studenata.

Studentski zbor će se i u slijedećoj akademskoj godini zalagati za dodjeljivanje određenih sredstava za studente slabijeg imovinskog stanja te za povećanje vrijednosti postojećeg fonda.

Početnik na forumu

Default Re: Fond za studente slabijeg imovinskog stanja

Dobro, a kad oni misle nas obavijestiti o tome hoćemo li plaćati ili ne??? meni treba index, počinje davanje potpisa, a uostalom trebala bih znati dal moram ić crnčit u slučaju da moram sad opet dat pare :x

Banned

Kako je krenula situacija u zemlji, a i sire mislim da je red da pravni fakultet malo revidira odluku i smanji cijene skolarina (cijenu ECTS boda).
    Neka budu malo solidarni - uostalom, fakultetima koji su namjeravali ove godine podici skolarine, one nisu odobrene izmedju ostaloga i zbog te situacije. Ionako nam se bolonjski proces, bar nama izvanrednima zasniva u vecini slucajeva - ako zelite, dodjite, ako ne zelite dobiti cete potpis ionako. A niti redovni ne profitiraju nesto sa tom bolonjom na visim godinama.
    Ima dosta nas koji radimo i kojima je placa smanjena i to i za 1000 kuna, a ima i ljudi ciji roditelji rade i isto im je placa smanjena. Znam i za neke ciji su roditelji dobili otkaz i pitanje je hoce li moci studirati dalje. Ima li netko da ima muda da 'ode' sa tim prijedlogom gore na prvi kat desno ?!?!
    Lako bi se moglo dogoditi da masa ljudi nece biti u mogucnosti platiti skolarinu, a bo'me niti krediti vise nisu jeftini (tko ima prostora i muda da udje u njih sada)... Onda ce taj fond jedino moci izdrzavati iz svojih dzepova (jer se on puni od studenata koji placaju, buduci da im ministarstvo svaki puta daje sve manje para), a tu su moramo priznati poprilicno skrti.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

jebe se njima
    sad ima fond pa je to izlika da dižu do kud hoće pa tko ne može nek se javi u fond
    iako bi bilo zgodno izvršit neki pritisak na dekana sad kad se kandidira za šefa

Još

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Pa to ti i kažem.
    Oni su "čistog" obraza. Imamo fond za siromašne ostali nek plaćaju jer očito nisu siromašni kad nisu u fondu. I to je to.

Još

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Quote Originally Posted by marinsche
    mene zanima koi su "uvjeti" da ti dekan odobri molbu?
    to nije nigdje napisano, jelda?
    I ne razumijem koji je smisao toga da faks plati školarinu, ALI ako se status revidira, odnosno promijeni, mora se to nadoknaditi.
    Znači jedne godine ti odobri, a druge godine plati dvije školarine odjednom
    sramota :roll:
    Naravno ( ) da nije nigdje napisano, bar ne koncizno!

'Obavijest
    Dekan fakulteta donio je na temelju članka 6. Statuta odluku da će se sredstva koja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, putem Sveučilišta u Zagrebu, doznačilo Fakultetu za akademsku 2008/09. godinu, a koja su, u skladu s odlukom Fakultetskog vijeća od 17. rujna 2008., namijenjena za financiranje studenata i njihovih programa, dijelom koristiti i za podmirivanje školarina studenata koji žive u osobito teškim materijalnim prilikama.
    Podmirivanje školarina studenata koji žive u osobito teškim materijalnim prilikama odobravat će se, na temelju njihovih molbi i odgovarajuće dokumentacije, rješenjem dekana odnosno osobe koju on za to ovlasti.

Molbe za podmirivanje školarina studenata koji žive u osobito teškim materijalnim prilikama mogu se, za akademsku 2008/09. godinu, podnijeti do zaključno 10. veljače 2009.

Studenti pravnog studija molbe mogu podnijeti u pisarnicu Fakulteta u zgradi na Trgu maršala Tita 14, a studenti studija socijalnog rada u zgradi u Nazorovoj ulici 51.

Uprava fakulteta'
    Drugim riječima, dekan diskrecijski odlučuje o molbama pa i 'odgovarajućoj' dokumentaciji!

Budući da je cijeli program bio apsolutna novost te je zasad polučio solidne rezultate - prema našim saznanjima, molbe su bile odobrene svima koji su ih predali te u pogledu istih nije bilo primjedaba; te s obzirom da smo na vječnom tankom ledu s upravom u pogledu svakog pojedinog zahtjeva; smatramo da smo ovdje unatoč toj nadasve dubioznoj praksi, prošli dobro!

Ukoliko oni koji su zatražili financijsku pomoć imaju problema s ovim programom, molimo da ih detaljno opišu te pošalju na mail studentskog zbora kako bismo pravodobno reagirali kod uprave!

Nastojat ćemo povećati vrijednost fonda, te uz to poticati otvaranje zaklade za studente s posebnim potrebama. Međutim teško je išta reći o sudbini ovih inicijativa budući da se fakultet već uvelike ograđuje i od nekih puno manje 'luksuznih' inicijativa (npr. smanjivanje upsinih kvota) zbog ekonomske krize, a i razmatra se kompletna provedba bolonjske reforme vezano na plan i program 5. godine studija.

Također, ovim putem pozivamo studente slabijeg imovinskog stanja da molbe koje nose u dekanat pošalju i na e-mail adresu zbora kako bismo mogli procijeniti kolika je doista potražnja za navedenim fondom te kako bismo im pomogli u dobivanju sredstava od Fakulteta!

Nadam se da ovaj odgovor razjašnjava donekle stvari Fonda!

Lijep pozdrav!

Banned

Quote Originally Posted by malimrav85
    Pa to ti i kažem.
    Oni su "čistog" obraza. Imamo fond za siromašne ostali nek plaćaju jer očito nisu siromašni kad nisu u fondu. I to je to.
    Eh, oni ostali siromasni su prema stupnjevanju u hrvatskom jeziku 'samo' slabog imovinskog stanja, ali ne i slabijeg :lol: .
    Evo ja nisam znao da sam postao preko noci bogatas. A na tu velicinu fonda im se pose*em, da mi prostite.
    Pa samo su meni uzeli oko 4000 kuna vise nego prosle godine. Heh, pitanje je kako uz sve dace i ovo sto se dogadja skupiti tolike pare koliko dodje godina (do oko 7 kila kuna, kada imam mjesecno priliv manji za 1000).
    Izgleda da cu i ja lijepo na pauziranje, odnosno necemo nista upisati i nagodinu molbu za nastavak studija.
    Kregaru zelim da uspije za gradonacelnika i da se skine i nikada ne vrati vise na pravni fakultet, jer ovo sto je napravio je u rangu onoga sto je Bandic napravio u Zagrebu.

Početnik na forumu

Bok, zanima me dali netko možda zna može li se prije upisa u ovaj semestar (ljetni 2010) predati molba da faks stipendira školarinu, odnosno dali dotični fond i dalje postoji ??????teta u referadi ne daje konkretne odgovore....hvala :roll:

Kuul forumaš konzerva's Avatar

čisto sumnjam, ignoriraju postojanje tog fonda tj. vjerojatno više ni ne postoji.
    plesali su jedno ljeto! zapravo jedan semestar...

ali raspituj se i dalje po faksu pa ako nešto slučajno doznaš obavezno podijeli s nama tu na pkt-u!
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

+ Reply to Thread