Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 38

Thread: Studenti u odvjetničkim uredima + što ćemo biti kad odrastemo + razno

Svetica
    Guest

Smile Studenti u odvjetničkim uredima + što ćemo biti kad odrastemo + razno

Kad vidite ovaj dolje kopirani oglas, ĹĄto vam prvo pada na pamet?
    Meni je prvo palo "nema ĹĄanse da netko tko je upravo diplomirao na pravu i nema nikakvog iskustva udovolji njihovim zahtjevima"
    Kaj vi velite?
    I kaj im to znaèi "dobro poznavanje ovog i onog"? E da sam znala za ovaj oglas totalno ne bi uèila i polagala kazneno i kp ili medjunarodno...jer vidi vraga...to mi po ovome ne treba lol Ah zaboravila sam, mi moramo svo pravo dobro poznavati inaèe nema diplome :tng:

Pravnik - Pripravnik
    - radno mjesto Zagreb

VaĹĄi radni zadaci:

Rad na izradi Ugovora, pisanju opomena pred tuĹžbu, ovrha, tuĹžbi, Ĺžalbi i ostalih podnesaka, te komunikacija s odvjetnicima i javnim biljeĹžnicima vezano uz poslovanje tvrtke.

Posebne pogodnosti Svim kandidatima nudimo profesionalan izazov i razvoj, moguĂŚnost napredovanja, te rad u ugodnom ambijentu i atmosferi, kao i napredovanje u skladu s poslovnim rezultatima.

Rok za prijavu 22. 9. 2005.
    Mjesto obavljanja posla Zagreb
    Županija Grad Zagreb i zagrebaèka Şupanija
    O zaposleniku
    Potrebna znanja i kvalifikacije Od kandidata oèekujemo:

- potrebna struèna sprema: VSS pravo
    - poznavanje odgovarajuÌih zakonskih propisa, posebno iz podruèja radnog prava, zdravstvenog/mirovinskog osiguranja i oporezivanja dohodka
    - sposobnost izvrĹĄenja postavljenih zadataka u zadanom roku
    - poznavanje jednog svjetskog jezika (njemaèki ili engleski)
    - izrazita inicijativnost, organizacijska sposobnost, te samostalnost
    - dobro poznavanje ovrťnog, steèajnog i parniènog postupka, radnog i trgovaèkog prava
    - izraĹžene komunikacijske vjeĹĄtine i fleksibilnost
    - sklonost timskom radu

Ukoliko ste se prepoznali u navedenim karakteristikama pozivamo Vas da poĹĄaljete VaĹĄu zamolbu sa Ĺživotopisom, fotografijom i preslikom radne knjiĹžice poĹĄaljete na adresu

A ovo drugo, da ne bi bilo zabune, je oglas za pravnika sa poloĹženim pravosudnim ispitom... ne to nije isti oglas, to je drugi oglas! :shock:

Pravnik sa poloĹženim pravosudnim ispitom
    - radno mjesto Zagreb

VaĹĄi radni zadaci:

Rad na izradi Ugovora, te voðenje ovrťnih, parniènih, prekrťajnih i dr., te postupaka kao ťto su komunikacija s pisanju opomena pred tuŞbu, ovrha, tuŞbi, Şalbi i ostalih podnesaka, te voðenje svih pravnih poslova vezano uz poslovanje tvrtke.

Posebne pogodnosti Svim kandidatima nudimo profesionalan izazov i razvoj, moguĂŚnost napredovanja, te rad u ugodnom ambijentu i atmosferi, kao i napredovanje u skladu s poslovnim rezultatima.

Vrsta posla stalni radni odnos
    Rok za prijavu 22. 9. 2005.
    Mjesto obavljanja posla Zagreb
    Županija Grad Zagreb i zagrebaèka Şupanija
    O zaposleniku
    Potrebna znanja i kvalifikacije Od kandidata oèekujemo:

- potrebna struèna sprema: VSS pravo
    - poloĹžen pravosudni ispit
    - poznavanje odgovarajuÌih zakonskih propisa, posebno iz podruèja radnog prava, zdravstvenog/mirovinskog osiguranja i oporezivanja dohodka
    - izrazita inicijativnost, organizacijska sposobnost, te samostalnost
    - dobro poznavanje ovrťnog, steèajnog i parniènog postupka, radnog i trgovaèkog prava
    - sklonost timskom radu

Ukoliko ste se prepoznali u navedenim karakteristikama pozivamo Vas da poĹĄaljete VaĹĄu zamolbu sa Ĺživotopisom, fotografijom i preslikom radne knjiĹžice poĹĄaljete na adresu:

Wow... onaj tko traŞi ta dva zaposlenika stvarno zna razliku meðu njima :shock:

Tko naðe 5 razlika u tekstu dobije Şvaku! :thm:

Veteran foruma

dobro poznavanje ovrťnog, steèajnog
    jea, rajt! kaj to nije bilo u sklopu izbornog na 4. god?
    mislim da je fotografija presudna! ne pise jel samo do pasa ili treba obuhvatit i noge!!

di si to nasla?

Veteran foruma Romana's Avatar

Mislim da je to sa Moj Posao. Ja se ne bi opterecivala time sto pise da se treba znati, u tim oglasima se nadrobi sve i svasta.
    Ionako pravnik pripravnik vulgaris sve uci u hodu, a cim zavrsis faks podrazumijeva se dobro poznavanje zakona. Iako to bas ne odgovara istini

jacktheripper
    Guest

Ja sam bio na razgovoru za posao pomoænika pravnika na RTL-u. Tražili su prek stud. servisa redovnog studenta/icu 3. ili 4. godine.Dok sam došao na razgovor sve je bilo dobro tako dugo, bez velikih zahtjeva dok nije rekao da je to posao od 9 do 17, pon do pet. Onda je rekao da je svjestan da možda student nema toliko vremena, ali on je spreman izaæi u susret i pustiti me jednom tjedno na seminar, ali samo ako moram.Baš me zanima je li našao koga pod tim uvjetima. Naš faks je koncipiran tako da se može raditi prek tjedna, a uèiti prek vikenda.Moš mislit.
    btw u stud servisu neka firma traži apsolventa ili studenta na postdiplomskom pa ako ima zainteresiranih izvolite.Nema nikakvih uvjeta.Znaèi možete na razgovor.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

poznavanje odgovarajuÌih zakonskih propisa, posebno iz podruèja radnog prava, zdravstvenog/mirovinskog osiguranja i oporezivanja dohodka
    Pa da..ima ljudi koji zavrse pravo pa ne znaju ni osnovnu strukturu zakona o radu. Ne bi ni ja zaposlio nekog ko bi u spise blenuo, a da ne zna baratati zakonima. Mislim, nece te valjda tim stvarima poslodavac uciti - cemu onda diploma?

Ili drugim rijecima - da nije lijencina.

To je standardni uvjet. Dodatno se cesto trazi poznavanje bar jos jednog jezika osim engleskog.

E sad, dobro poznavanje ovrhe i stecaja, tesko uz nas nastavni program, ali ako ne znas sto je stecaj i ovrha, tesko nesto ozbiljno raditi - kad je to 70% svih predmeta. Parnica i radno, to ne treba ni komentirat - bez gpp-a se ne moze u odvjetnistvu/sudstvu.

- sklonost timskom radu
    Da nisi bas mutav i asocijalan. :lol:
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Svetica
    Guest

Je, sa "moj posao".... onak sluèajno vidla.
    A za ovaj posao na RTL-u sam èula, dosta ljudi se prijavilo. Al ja ne bi nikada... imam fini posliÌ od doma, nije neka lova, al dosta za moje potrebe.

Al btw, na ovakav oglas se nikad ne bih javila.. to je slièno ko neťto ťto sam neki dan èitala tipa: traŞi se web dizajner sa odliènim poznavanjem SVIH grafièkih programa, HTML, PHP i 520 drugih nabrojanih stvari ťto je zapravo MISSION IMPOSSIBLE.

Al doduĹĄe znam par ljudi koji i odgovaraju tom opisu (za pripravnika pravnika) al se ne druĹže s menom

Mlada nada foruma

Je, RTL.ovci bi da ne moraju plaÌati obaveze za radnu snagu pa bi studenta, al' da im crnèi za satnicu od 15kn od 9 do 5. Mogli bi si dovest nekog njemaèkog studoťa i njemu to ponudit. Ma mrsh.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Nať faks je koncipiran tako da se moŞe raditi prek tjedna, a uèiti prek vikenda.Moť mislit.
    i onda ces polozit engleski!!! jeeeej! hura za rtl! hvala im sto su nam objasnili kako zapravo treba studirat. evo ja kreten, sam ucio do sada i preko tjedna, al od sada striktno samo preko vikenda! ubijte me ako me vidite za knjigom preko radnog dana!
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma

gle, ma mozes- stignes doma do pol 6, nis ne jedes, primis se knjige do ponoci, a onda opet nis ne jedes jer se srusis mrtav umoran!
    evo robi je u civilki do pet. i kak ide ucenje? (ovo je maliciozno pitanje , no ni mi kaj smo doma nismo bolji.... :? )

Veteran foruma

Pretpostavljam da ce poslodavac (taj koji trazi posebno znanje o ovrsi,radno itd...) posebnu pozornost obratiti na ocjene iz relevantnih predmeta.
    I to bi sve bilo okic-dokic kad bi ocjene odrazavale znanje,a ne trenutacno raspolozenje ispitivaca ili zapravo znanje o tih par pitanja koja ti se postave,a koja mogu biti potpuno irelevantna za praksu (hah,kad se sjetim Kokicke i njenog zahtjeva da joj nabrojim tocne godine svih 12 statuta iz davnina koji su na neki nacin vezani uz povijest kaznenog prava,pa me rusila sa maximalnih 10 bodova na pismenom :evil: -mislim da je razumljivo sto sam bila enormously satisfied kad sam cula da je dobila nogicu sa faxa )

Niti jedan odvjetnicki ured ne pokriva sve grane prava,razumljivo je da traze predznanje iz onih podrucja koja prakticiraju,boze,pa pri izboru kandidata za velike firme prolazis test inteligencije,motorike :shock: i takve nebuloze.Samo je problem u faxultetu,jer je kolicina obvezne literature tolika da nema sanse da ti sve to ostane u glavi nakon diplome.Jos je i dobro ako te traze ispite sa cetvrte godine,jedva se sjecam icega sa druge (KPP,KP) :oops: .

A sto se RTL-a tice-ah,poslodavac ko poslodavac-izrabljuj koliko mozes.Sigurna sam da je neki kolega dobio taj posao,al steta koji njegov studij zbog toga trpi,eh,to tek ima shvatiti..[/quote]
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

i kak ide ucenje? (ovo je maliciozno pitanje , no ni mi kaj smo doma nismo bolji....
    Bas si maliciozna.

Evo, radim od 9 do 17, onda doðem doma, otvorim knjigu i tako dok ne zatvorim oci. Uz to imam i jedan volonterski posao. Aktivnosti u Pravokutniku ne racunam.
    Doduse, imam iza sebe vec par neuspjelih pokusaja samoubojstva, alkoholicarski dosje na Vrapcu i razorenu obitelj.
    :lol:

mgrzetic
    Guest

Default krajnje dno

Znate li ĹĄto je krajnje dno?

Onog trenutka kada shvatiť da sve ono èemu su nas uèili i cijedili na faksu u praksi nije ni bitno. Sva ona sranja u stilu "vaŞeÌi propisi" i "treba biti u toku" nisu vaŞna. Ja se, naravno kao ponosan diplomant Pravnog fakulteta u Zagrebu, grozim od pomisli da na svim tim nama joť nedostiŞnim poslovima sjede ljudi koji su u stanju raspisati natjeèaj pozivajuÌi se na propis koji je ukinut prije 3 godine! Radi se o natjeèaju za mjesto vjeŞbenika (pripravnika) u upravi (za prijam u sluŞbu grada). Izmeðu ostalog ťto je potrebno ispuniti da bi se mogao prijaviti na natjeèaj (da sad ne nabrajam), potrebno je ispuniti i uvjete iz èlanka 7. Zakona o drŞavnim sluŞbenicima i namjeťtenicima koja smijurija!! Inaèe natjeèaj je raspisan prekjuèer dakle 05.12.2007. Sad se ja sjetim Gotovca i radnog i socijalnog prava i svih noÌnih mora koje sam imala prije tog i sliènih ispita i mislim se: kako je moguÌe da ja obièni smrdljivi tek-zavrťeni diplomirani pravnik znam (u podne/u ponoÌ) da je taj zakon ukinut kada je 2005. stupio na snagu Zakon o drŞavnim sluŞbenicima (samo da napomenem- radno i socijalno sam polagala daaavno) i da u njemu postoje sliène odredbe, ali u sasvim drugim èlancima, a to taj moj daj BoŞe buduÌi nadreðeni NE ZNA!!!!! S tim da je joť gora stvar ťto je on veÌ drŞavni sluŞbenik i to tko zna koliko dugo, a ja nisam...Şalosno!

I joĹĄ neĹĄto!

Totalno je zanimljiva situcija kada se vadi potvrda o nekaŞnjavanju. Imala sam se prilike uvjerit u postupak kako to u stvari izgleda. Svi znamo da se kazneni postupak vodi na mjesno nadleŞnom sudu prema poèinjenju kaznenog djela. Kako meni jedan opÌinski i jedan Şupanijski sud mogu izdat potvrdu da protiv mene nije pokrenut niti dovrťen kazneni postupak PRED NJIMA,a da to ujedno znaèi i da nije pokrenut niti dovrťen pred nekim drugim sudom u RH ili nedaj boŞe u inozemstvu.
    Neznam ljudi, ali tek sad shvaĂŚam besmisao svega onoga ĹĄto sam godinama smatrala vaĹžnim i trudila se pohvatati logiku pravnog sustava. Tek sad shvaĂŚam sa nam korupcija nije najveĂŚi problem..

huainan
    Guest

Onog trenutka kada shvatiť da sve ono èemu su nas uèili i cijedili na faksu u praksi nije ni bitno...
    joĹĄ je tuĹžnije kada to shvatiĹĄ veĂŚ na faksu, ali viĹĄe nema povratka jer si predaleko dogurao...

mgrzetic
    Guest

Quote Originally Posted by huainan

Onog trenutka kada shvatiť da sve ono èemu su nas uèili i cijedili na faksu u praksi nije ni bitno...
    joĹĄ je tuĹžnije kada to shvatiĹĄ veĂŚ na faksu, ali viĹĄe nema povratka jer si predaleko dogurao...
    Nisam ja nikad bila neki idealist i naivno mislila da u praksi sve ĹĄtima kao podmazano. Znala sam da su i odvjetnici i sudci ipak samo ljudi i da i meðu njima ima zabuĹĄanata i ekipe koja radi od "8 do 4" (èitaj: od 10-12 s pauzom od 11-11 i 30), a za upravu sam predpostavljala da su najgori od svih (naravno ne svi, samo meðu njima ima sigurno viĹĄe "kukolja" jer je nadzor generalno slabiji). Ali nekako sam ipak bila dovoljno naivna i mislila da barem poznaju zakon radi sebe, svojih prava (ako veĂŚ ne radi obaveza). Pa nije da traĹžim da znaju èlanke samo kako se zakon zove...Ali ne, netko tamo sjedi i samo copy/paste metodom objavljuje javne natjeèaje na obrascima starim tko zna koliko! I to oèito ne rade samo neki jer sam juèer vidjela joĹĄ jedan natjeèaj sa istom greĹĄkom! Ĺveliki kuracto onda treba oèekivati da rade s onim ĹĄto ne ide u ĹĄiru javnost..

Ĺveliki kuracto se tiĂŚe one potvrde o nekaĹžnjavanju to ajde joĹĄ kako tako mogu progutat jer nije stvar u ljudima koji rade tamo veĂŚ u èitavom sustavu koji je dokazano neuèinkovit pa tu moĹžda jednog dana situacija i bude drugaèija (nije da me puno briga).

Uglavnom ne mislim da je greťka bila zavrťiti Pravni fakultet u Zagrebu, samo treba joť prouèiti praksu operiran od zgraŞanja (to je jedini naèin da se preŞivi tamo) i truditi se da te sustav ne proguta i od tebe napravi onu tetu koja objavljuje natjeèaje/ rjeťava/ presuðuje/piťe tuŞbe/Şalbe bez razmiťljanja. Valjda su nas za to toliko i cijedili na svakom ispitu - jer znaju da je praksa u komi i nadaju se da Ìe moŞda neki mali postotak onih koji diplomiraju biti dovoljno uporan i neÌe dopustiti da im krvavo zaraðena diploma na kraju bude smijurija

Tko zna moŞda jednom stvari budu drugaèije..

mgrzetic
    Guest

:withstupid: :smt078 :smt078 :smt078

Da znam, ja sam joĹĄ uvijek je..ni idealist :smt102 . Trebam to ĹĄto prije ubiti u sebi :smt070

Mlada nada foruma

Default Re: Oglas za pravnika-pripravnika

Što je vaš savjet, da tražim posao kad diplomiram ili dok budem čekala obranu i dok sam još parazit države? Shvaćam da je bolje tražiti i naći posao još kao studoš ali kakav je stav odvjetnika o tome? Ima li šanse da te prime dok još studiraš, tj. dok ti fali "samo" diploma? :?
    "Good decisions come from experience. Experience comes from making bad decisions."
    Mark Twain

Forumaš u usponu
    Batalhão de Operações Policiais Especiais

Quote Originally Posted by Woodstock
    Što je vaš savjet, da tražim posao kad diplomiram ili dok budem čekala obranu i dok sam još parazit države? Shvaćam da je bolje tražiti i naći posao još kao studoš ali kakav je stav odvjetnika o tome? Ima li šanse da te prime dok još studiraš, tj. dok ti fali "samo" diploma? :?
    Meni je se prijatelj tako uhljebio u jedan ured. Principal mu je rekao nek polako piskara diplomski i radi 4-5 sati dnevno u uredu,da ne dode bas ko prazna ploča na prvi "službeni" radni dan....
    Valjda je i to moguce....sretno u potrazi :smt006
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officer

nemojte žurit...ima vemena :-D

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

o da. :-D
    niko tamo ne dijeli bombone.
    uzmite si vremena, uživajte malo. šljakali bu te od sad do plus beskonačno.
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

Mislim da bi bez diplome primali veci uredi koji vec imaju vjezbenike da obavljaju stvari za koje treba iskaznica (rocista, gruntovnica, kanceli, pretinci) pa bi ovi bez diplome radili obicnu postu, finu, mozda pisali dopise strankama da vec jednom dodju u prokleti ured i donesu lovu :-D

Al manji uredi sumnjam - njima treba netko tko ce radit od-do.

Mlada nada foruma

kancele i pretince, a i gruntovnicu (ali u vrijeme za obične smrtnike) može se obavljati i bez iskaznice.
    dakle, ako se kao student zaposliš u odvjetničkom uredu, radit ćeš aspolutno se glupe, priglupe i pametne stvari koje rade i vježbenici, a jedina razlika su ročišta na koja naravno ne možeš.

Moze se ak te puste.
    Pustit ce te ak si s kolegom il se s njima sprijateljis.
    Na pretincima sam par puta vidjela da tete traze iskaznicu kad vide da je dosao netko novi.
    Ovrsni kanceli mene stalno pitaju za iskaznicu.
    Parnicni kanceli istini za volju nikad ne pitaju apsolutno nista.

Na gruntovnicu se ne isplati ic u vrijeme za stranke jer gubis vrijeme i tamo se do 12 ide sam ak je nesto iznimno hitno.

Mlada nada foruma

istina, tražili su me iskaznicu na ulazu i na pretincima, ali sam jednostavno rekla da imam punomoć; jedan primjerak punomoći odmah sam ostavila u pretincu i nikad nisam imala problema, osim kad su me jednom vratili da prođem kroz glavni ulaz što je tlaka, ali sam obavila što sam trebala.
    što se gruntovnice tiče, je da je gubitak vremena, ali plaćaju me po satu i iskreno, zaboli me sjedim li u uredu ili gruntovnici. kupim si sokić i brojim pločice .

hoću reći, radim 5 mjeseci u jednom odvjetničkom uredu, studentica sam i naravno nemam iskaznicu, ali unatoč tome sam uvijek i u kancelima i u pisarnici i u gruntovnici obavila ono za što su me tamo poslali. btw nemam veze niti sam se sprijateljila s nekime tko bi mi oko toga na neki način pomagao.
    dakle, nemoguće nije.

Tvoj ured si vjerojatno moze priustiti da ti pijes sokic na gruntovnici tri sata, a nekom drugom treba covjek ujutro u uredu da pise podneske. Na to sam mislila kad sam rekla da se ne isplati ic u vrijeme za stranke.

Al nebitno - ak ti tak radis ti u svakom slucaju znas bolje od mene, znaci da se moze naci ured i to je odgovor na njeno pitanje.

Moram priznat da nisam srela ni jednog studenta, al opet - mozda se maskiraju u vjezbenike. Nije tesko - samo nabacis mrko zaposleno lice, brzo koracas i nosis taskicu :smt005

Mlada nada foruma

hehe tako nešto
    ma u biti jedino što hoću reći je da ima jako puno toga u odvjetničkim uredima što bi studenti mogli raditi i na taj način već u toku studija stjecati neka iskustva i znanja i vidjeti barem otprilike kako stvari funkcioniraju.
    zašto je studentu teško zaposliti se kod odvjetnika ima samo jedan jako jednostavan razlog; vježbenici kao jeftina radna snaga od koje jeftinije ne ide. odvjetnički uredi nemaju uopće razloga zapošljavati studenta za takve poslove kad za istu ili skoro istu lovu to rade vježbenici, i tako godinama, a vježbenika ima hvala bogu dovoljno.

Mlada nada foruma

Istina, uz velik broj vježbenika, studenti teško mogu naći takav posao. A takav bi posao uistinu bio više nego dobrodošao za stjecanje uvida u to kako jedan ured stvarno funkcionira (suprotno uvriježenom mišljenju da su filmovi preslika stvarnosti ) i to prije nego student i sam krene pronalaziti posao ali ovaj put u ulozi vježbenika s diplomom u ruci. Moram priznati da sam bila ugodno iznenađena kad si rekla da radiš u odvjetničkom uredu. Znači da se može, kako, to ćeš nam reći ti, ako nije poslovna tajna.

Mlada nada foruma

preko oglasa u sc-u, vjerovala ti ili ne!
    bez poznanastva, srodstva ili veze
    pure luck

u uredu gdje ja radim ima brdo studenata. uglavnom nisu ni pravnici, mislim.
    rade raznorazne poslove, uglavnom manipulacija spisima. ne idu na sud, pa ni po kancelima, po postu itd - to sve rade vjezbenici. :smt002

Forumaš prvog reda

Quote Originally Posted by Hell's Angel
    hoću reći, radim 5 mjeseci u jednom odvjetničkom uredu, studentica sam i naravno nemam iskaznicu, ali unatoč tome sam uvijek i u kancelima i u pisarnici i u gruntovnici obavila ono za što su me tamo poslali. btw nemam veze niti sam se sprijateljila s nekime tko bi mi oko toga na neki način pomagao.
    dakle, nemoguće nije.
    kak ti se da vec raditi to
    a kako stizes faks? kolko sam skuzila ti si sad treca godina, ono, frka na sve strane...??

nego, sta me zanimalo... da, kolko na poslu primjecujes da ti trebaju neke verbalno-retoricke sposobnosti sto ponegdje na faxu forsaju?
    znam da zbilja nije da drzis govor pred porotom :smt005
    e sad znam da faks priprema i potencijalne diplomate i znanstvenike, ali ja nisam tako ambiciozna, htjela bih se skrasiti u nekom javnobiljeznickom uredu, to je mi je san, ili bilo gdje se ja ne moram igrat da sam parlament i hvatat se za srce u zaru govora, ili napisat 20 znanstvenih radova. please no. :-D
    koje prakticne sposobnosti si zamijetila da su najpotrebnije, pored znanja i upucenosti? :smt001

samo nabacis mrko zaposleno lice, brzo koracas i nosis taskicu
    super, u to se necu morat dugo ufuravat. samo fali taskica. :lol:

Mlada nada foruma

ne znam točno na što ciljaš pitanjem,
    ali svi ti podnesci, nagodbe, tužbe, sranjca su na istu foru.... uvijek mi daju neke više ili manje detaljne upute i spis predmeta, a imam i slodoban uvid u druge spise i dokumente u kompu tako da uvijek potražim nešto što bi mi moglo pomoći i usmjeriti me. stvarno, ispočetka sam bila strašno napeta i bilo mi je sve to neprirodno (i jezik i stil), ali već nakon možda 2-3 tjedna postalo mi je to normalno.

kako mi se da?
    pa imam super šefa, kao prvo; ima vremena i strpljenja više nego što ću ja ikad imati. ispočetka sam radila 4 dana u tjednu, a sada radim samo 2 ili 3 dana (prema potrebi). faks stižem. istina, osjetim da stižem nešto manje nego prije, ali nije loše ni ovako (dala sam kpp, na putu sam prema gp-u; izlazim sad u 4. na gp i ako bude sreće na financije). da odem sad do kraja u osobnu sferu, dala sam prve dvije godine u ljetnim rokovima i tog ljeta prije 3. godine stvarno sam osjetila da laganini pucam po šavovima i da se moram malo baviti i drugim stvarima osim faksa i izlazaka. tako sam počela raditi i volontirati u jednoj organizaciji. sve u svemu, čak i ako faks sad malo oslabi, mislim da je to dugoročno gledano ipak bolje nego da sam ostala na istom tempu dok mi se ne popne sve na vrh glave.

praktične sposobnosti....
    moj šef strašno voli samoinicijativno rješavanje problema koji nastanu u toku, trebaš imati samoupouzdanja, ustrajnosti (nekako te se svi ti državni službenici s kojima dolaziš u dodir žele riješiti u najkraćem mogućem postupku, čak i ako to znači da ti nimalo ne pomognu da dobiješ ono što tražiš), odlučnosti...
    sve drugo.... meni se čini da su formalnosti koje ti s iskustvom ulaze u uho.

btw moja iskustva s javnim bilježnicima... divota! lijepi uredi, ne pretjerano težak posao koji se više-manje rutinski obavlja.

Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks