+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 59

Thread: Psihološko savjetovalište za studente Pravnog fakulteta

Forumaš u usponu

Default Psihološko savjetovalište za studente Pravnog fakulteta

Obavijesti
    Psihološko savjetovalište za studente Pravnog fakulteta

danas u 11:21

Dana 4. veljače 2009. godine počinje s radom psihološko savjetovalište za studente Pravnog fakulteta. Savjetovalište će raditi svake srijede od 10,00 – 13,00 sati u sobi 42/potkr. TMT 3.

mislim da dvorana A ne bi bila dostatna da primi sve s kolege i kolegice sa psiho-oboljenjima uzrokovanim faksom ....

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Psihološko savjetovalište za studente

Nakon smrti kolege Mihaljevića, Studentski zbor Pravnog fakulteta intenzivno je pregovarao s upravom fakulteta o otvaranju psihološkog savjetovališta za studente.

Ono sada napokon počinje sa radom!

Studenti mogu razgovarati sa psihologom svake srijede od 10 do 13 sati u prostorijama Studentskog zbora na IV katu (potkrovlje) zgrade na TMT3 u sobi 42.

Ovim putem pozivamo sve studente koji imaju potrebu sa nekim pričati o problemima koji ih muče da se bez ustručavanja jave psihologu i tako iskoriste ovu novu uslugu koju fakultet pruža!

Lijep pozdrav i svako dobro!

Mlada nada foruma

Default Re: psihološko savjetovalište

evo ja se ne sramim reći kako ozbiljno razmišljam da odem tamo porazgovarati s nekim....a tko uopće radi u savjetovalištu? :smt006

Mega kuuul forumaš

Mene samo zanima tko će provoditi to tzv. psihološko savjetovanje?

da li će ga provoditi ovlašteni psiholog ili kolege studenti?
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Forumaš u usponu

Default Re: Psihološko savjetovalište za studente Pravnog fakulteta

da, i ja bi otišla, druženja radi!! (zapravo me zanima koje su po zadnjoj modi najbolje tablete protiv treme na ispitu )

i bilo bi dobro tu i tamo na isto (ako bude grupno) pozvati i odgovorne za psihofizičko stanje studenata - dakle, spisatelje divnih nam knjiga, poput prof. Pusića, npr.; ili prof.Uzelca... :-D

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by suni
    Mene samo zanima tko će provoditi to tzv. psihološko savjetovanje?

da li će ga provoditi ovlašteni psiholog ili kolege studenti?
    ja ću ga provodit
    bit će to savjetovalište samo takvo

ovlašteni psiholog
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

eeeeeeeeeee
    di ste bili dok je morty prijetio okolo

Još

Veteran foruma cathy the great's Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85
    eeeeeeeeeee
    di ste bili dok je morty prijetio okolo
    baš sam se ja sjetila svog omiljenog emača :smt005
    Cinderella, she seems so easy
    "It takes one to know one," she smiles
    And puts her hands in her back pockets
    Bette Davis style

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Ali mozda bi mu koristilo..
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Forumaš prvog reda

gaah sad kad sam si vec sama rijesila probleme :doubt:
    ali treba, pogotovo za brucose. iako vise nema kurtovica. uf tad je trebao psiholog i egzorcist

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by fat drummer
    ovlašteni psiholog
    super

UFSF

Mlada nada foruma fru fru's Avatar

lijepa inicijativa. :smt023
    there is a crack in everything
    that's how the light gets in.

Banned

Iskreno ne znam sto je bilo s Mihaljevicem, ali to savjetovaliste treba profesorima...
    Od 20tak poslanih mailova profesorima i asistentima, dobio sam odgovor samo na jedan (da pohvalim profesoricu Hrabar).
    Zali Boze na onoj pravnoj informatici gdje nitko ne odgovara na mailove. Imaju veze s informatikom kao moja baba s kvantnom mehanikom.
    Koji ce im qurac one e-mail adrese na stranicama pravnog fakulteta kada gotovo nitko ne odgovara na njih ?!?!

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Mrgud
    Iskreno ne znam sto je bilo s Mihaljevicem, ali to savjetovaliste treba profesorima...
    Od 20tak poslanih mailova profesorima i asistentima, dobio sam odgovor samo na jedan (da pohvalim profesoricu Hrabar).
    Zali Boze na onoj pravnoj informatici gdje nitko ne odgovara na mailove. Imaju veze s informatikom kao moja baba s kvantnom mehanikom.
    Koji ce im qurac one e-mail adrese na stranicama pravnog fakulteta kada gotovo nitko ne odgovara na njih ?!?!
    joj daj malo ga pretjeruješ meni su svi kojima sam slala brzo odgovorili.

svakako im ne treba psih savjetovanje zbog toga :roll: zbog glupih mejlova jel...

UFSF

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

ako im šalješ sa ribica@sexmail.com ili srchekomalo@mail.com onda ti sigurno neće odgovoriti...
    ispričavam se kaj sam off topic, ali ono...

podržavam ovu inicijativu, ako pomogne jednoj osobi godišnje njena svrha je ispunjena :smt006

Banned

joj daj malo ga pretjeruješ meni su svi kojima sam slala brzo odgovorili.

svakako im ne treba psih savjetovanje zbog toga :roll: zbog glupih mejlova jel...
    Mailovi su glupi samo za one koji imaju vremena u zivotu da vise pred referadom i nadaju se da ce se pojaviti na konzultacijama i onda cekaju red da udju.
    Radim i, buduci da su digli kmetske dace, svaka mi je satnica bitna i ne mogu si bas dozvoliti da uzimam slobodne sate.
    Meni osobno mailovi nisu glupi, vec stovise jedan od najbrzih i najlaksih nacina komunikacije. Kako po pitanju jedne, tako i po pitanju druge strane, a za cca 7000 kuna valjda bar zasluzujem odgovor na mail, buduci da predavanja i ovako i onako opet nisu bitna.
    A to sto su tebi odgovorili, to je tvoja stvar. Buduci da su ti mailovi glupi, ocito ih puno ne koristis. I da. odgovore neki.
    Oni koji odgovore, odgovore odmah, a oni koji ne odgovore u roku dan, ti uopce ne odgovore niti na deseti poslani mail.

Mega kuuul forumaš

ok ali opet pitam ovo je vezano za temu kako?

nadi si prikladniju teme za jadanje u vezi mejlova kao što je npr
    viewtopic.php?f=5&t=3691

:smt006

UFSF

Forumaš u usponu

a što je bilo s kolegom ako smijem pitat?

a za ovo savjetovalište samo ću reći: A-LE-LUJAAAA
    "Jednom sam čuo da smo svi mi anđeli,
    ali samo sa jednim krilom.
    Ponekad je potrebno zagrliti nekoga
    da bi mogli letjeti."

http://i227.photobucket.com/albums/d...g?t=1219825866

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by teđi
    a što je bilo s kolegom ako smijem pitat?

a za ovo savjetovalište samo ću reći: A-LE-LUJAAAA
    kolega se ubio... :smt009
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Banned

ok ali opet pitam ovo je vezano za temu kako?

nadi si prikladniju teme za jadanje u vezi mejlova kao što je npr
    viewtopic.php?f=5&t=3691

Itekako ima veze... Treba ih vecinu (cast pojedincima, da sada ne nabrajam) poslati u to savjetovaliste da shvate da nisu studenti zbog njih na fakultetu, vec oni zbog studenata i da svoje frustracije iz mladosti ne prebacuju indirektno na studente.
    No, da budem u 'domeni' svoga nicka na forumu.
    Nece to savjetovaliste nikome pomoci, ali, ajde... Podsjeca me na ono kada je Kregar nakon sto mu je proslo samo 10 studenata iz 2 dvorane odrzao lekciju kako to mi trebamo uciti (naravno da je bilo koristi kao i od lanjskog snijega, jer ocito da nije bila krivica u studentima) ili o onoj Milicicevoj knjizi koja je svojevremeno bila prvi kolokvij za OTPD, a zvala se Smisleno ucenje. Naravno bez originalne knjige se nije moglo na ispit, bar koliko sam cuo.
    Da zakljucim ovu temu (da stvarno ne ode u spam). Nista oni ne rade u korist studenata, nego se trude da to tako izgleda, ali, eto kazu da je nedavno jedna osoba sa 74 godina diplomirala na pravnom fakultetu u Zagrebu, tako da uvijek ima nade :badgrin: .

P.S. Samo da mi ne dignu cijenu ECTS boda zbog placanja psihologa ili ce mozda krenuti taktikom da je u pocetku besplatno, a onda po vec oprobanom receptu - nema djabe ni u babe. Sve u svemu imajte se dobro, a sada odoh na utakmicu pa na ucenje, jer'bo nama 'stoci sitnoga zuba' dok to crkva ne zabrani jedino ostaju subota i nedjelja za ucenje. Pa-pa...

Guest

Quote Originally Posted by Alita
    Ali mozda bi mu koristilo..
    Sumnjam, Mortya ne mogu izliječiti ni face na Vrapču.

No, više nije ne bi ni imalo smisla da tamo i pokušam doći- odustao sam od fakulteta. Pokušat ću nešto raditi, ne prodavat zjake okolo do sedmog mjeseca, a onda pravac Politologija ili Filozofski. Povijest na FF ću, na kraju krajeva, uvijek moći završiti.

Ne mogu, jednostavno ne mogu. Mnogi od vas ne znaju da se protiv mene vodi i kazneni proces, uz to imam dijagnozu teške depresivne epizode.
    I jedno i drugo je jednostavno crippling, kad vidim na što nam liči sudstvo povraća mi se, uz to sam na antidepresivima i nisam sposoban za otići van, a kamoli studirati.

Nema smisla jednostavno više. Na parci sam druge, mogao bih sad zamrzavati status i to, ali ne mislim studirati 10 godina nešto što ne volim kao što to rade neki moji poznanici.

Svima na faxu želim puno sreće, iako se nismo puno družili. Upisao sam bez plaćanja, među prvih 150 na ljestvici, ali jednostavno ovo nije nešto što me dovoljno zanima, što sam pogotovo uvidio na predmetima druge godine.

Ne želim preoteti temu, btw pohvalio bih inicijativu, ali morao sam ovo napisati.

Prvoborac foruma ernejst's Avatar

ne znam, ja mislim da će odaziv bit slab, ipak smo mi još velikim dijelom društvo u kojem je tabu razgovarat o posjetima psihijatru...
    "Smoke me a kipper! - I'll be back for breakfast!"

Banned

Quote Originally Posted by ernejst
    ne znam, ja mislim da će odaziv bit slab, ipak smo mi još velikim dijelom društvo u kojem je tabu razgovarat o posjetima psihijatru...
    Ja cu samo dvoje reci, pa opet na ovo ludo strebanje...
    Onaj tko se zeli ubiti, taj se ne necka i nece otici psihijatru. Onaj koji se necka taj je nasao razlog da to ne uradi i opet nece otici psihijatru.
    Onih nekoliko koji su izvan tih dvoje je statisticka greska na koju nitko ne obraca paznju, jer vise ljudi (prosjecno) pogine na prometnicama dnevno, nego polugodisnje tih kojima bi psihijatri mogli pomoci da ne urade ono najgore - oduzmu si zivot.
    I ono drugo. Fakultet umjesto da rjesava uzrok, on rjesava posljedicu. Svi znamo da to tako ne ide i da tu nema koristi...
    Sve najbolje, ali kako rekoh, ovo nema smisla. Da se razumijemo, sve je to lijepo (lijepo je spasiti taman i jedan zivot iz te 'statisticke greske'), ali od toga nema koristi, jer se prislo problemu s krive strane. Pa-pa i do nekog drugog puta, ali ne vise na ovom topicu... Sve najbolje na nadolazecim rokovima.

Veteran foruma gnaahh's Avatar

Dobro šta ste se svi uvatili tog samoubojstva?? Samoubojstvo je potaklo organiziranje ovog savjetovališta, kojeg, po mom mišljenju, treba pohvalit, ali koliko san pročitala, ne služi samo tome da ti smetne suicidalne misli s uma, pobogu...stoga, Mrgude, ovo navedeno stvarno nema smisla. A tek te priče da poludiš od ovog faksa i sl. :roll: no comment. Ne da mi se dalje komentirat. Iman posla. :-D :smt006
    Brevity is the soul of wit.

Veteran foruma legal_neverland's Avatar

daj postedite nas durkheima

ja bih otisla prva kad bih mislila da imam problem, stvar je samo u tome sto ljudi svoje probleme uvijek ili negiraju ili o njima pricaju na kavi i onda ocekuju suosjecanje, pomoc, tko zna sto.

ja imam taj problem sto je subota navecer, ucim sociologiju, starci u godinama iznad mene pustili su toliko glasnu glazbu da ne mogu uciti ( mislim da su one slavonske poskajkuse), a pred prozorom mi se setka i pusi kvartovski policajac slavko.
    ja si bezuspjesno pokusavam naci program za gluhe da mi cita povijest dok spavam (to sam na legalisu procitala, mame tako prolaze pravosudni).
    "Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen

Ova se sad sprdaje s ovom temom :o jao, jao!

Veteran foruma legal_neverland's Avatar

pa sto je sprdnja? pa ne ide se kod psihologa samo ako imas suicidalne misli, i da, takve ces rijetko naci tamo.
    odes ako imas problema s koncentracijom, depresivan si jer su sj. neki vazan test, ne mozes si naci frendove jer imas problema sa socijalizacijom i adaptacijom...
    "Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen

ja nisan ni rekla da se ide samo zbog suicidalnih misli! odjavljujen se

Banned

Quote Originally Posted by gnaahh
    Dobro šta ste se svi uvatili tog samoubojstva?? Samoubojstvo je potaklo organiziranje ovog savjetovališta, kojeg, po mom mišljenju, treba pohvalit, ali koliko san pročitala, ne služi samo tome da ti smetne suicidalne misli s uma, pobogu...stoga, Mrgude, ovo navedeno stvarno nema smisla. A tek te priče da poludiš od ovog faksa i sl. :roll: no comment. Ne da mi se dalje komentirat. Iman posla. :-D :smt006
    Pa sto mene nasla za prozvati... Evo dokle mi moramo da ucimo... Eh, nes ti Primorca i 1oo cuna za ECTS bod...
    Ma ja isto kazem. Od naseg faksa ne mozes poluditi. Tu su svi uljudni. Je da je Kurty meni rekao da sto cu mu ja na ispitu prije 6og mjeseca, jer jos ima ponavljace i rusio me nekoliko puta zbog toga (mada sam mu bio seminarist i dobio odlican na seminaru), ali to je bilo zbog mene - da mi pomogne - uvijek je bilo - kolega ovo zadnje je sturo... Covjek se trudio. Je da su me na obiteljskom (Korac) srusili zbog pitanja iz starije literature, kojeg nije bilo u novijoj knjizi, ali isto zbog moga mene - da utvrdim gradivo. Je da su mi na ekonomskoj rekli da sam naucio jako dobro - mada sam dosao mortus pijan na pismeni cak i povracao u wc-u (mada nisam pogledao 3 mjeseca knjigu, a prije toga 3x pao i onda jedva skupio za doci na usmeni), je da su mi na engleskom rekli da ljudi zele 5, a dolaze s manjim znanjem od moga, a ja bio zadovoljan s 2. Ili kazneno i pogled Cvitanovica na onaj dio u indexu pod izvanredan i smijeh i komentar - ma sto vi radite ovdje, pa vi nikada necete diplomirati.
    I da ne idem na ostale. Da budem iskren, od*ebao sam fax na krace vrijeme i mozda se varam. Mozda se jesu popravili, ali to cu tek da vidim.
    Do, onda... Rad, rad, spavanje, ucenje, predavanja... I sve najbolje. A ovo... Nema smisla. Tko zeli psihijatra, taj moze anonimno nazvati (ima masa mjesta gdje je besplatna telefonska pomoc) i da ga nitko ne vidi niti da itko zna da je on trazio pomoc... Kako rekoh... Ne rjesavaju uzrok, nego posljedicu... I definitivni EOD. Pa me nemojte prozivati .

Cassini PJ's Avatar

Neces valjda pustit da Cvitanovic bude u pravu?

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast