i bolje ti je.Originally Posted by gnaahh
ne znam na kojoj si godini, al ja znam bar dva slučaja kojima je faks, istina u kombinaciji s njihovim perfekcionizmom (ono 5.0 u Križanićevoj, pa sad je čudo da padnu koji ispit na faksu), uništio psihu.
pola ljudi koje znam su načeti raznoraznim bolestima i kontinuirano piju antidepresive; od druge polovice 60-70 psoto uzme nekaj prije ispita, kratkotrajnog djelovanja...
ne spadam ni u jedne ni u druge, ali slučajeva itekako ima na našem faksu.
i mislim da su za to krivi visoki kriteriji koji se postavljaju kao ni na jednom fakultetu u cijeloj državi...
e sad ko je za to kriv, posebno u vremenima kada se promovira mobilnost studenta, bolonja i ostale gluposti po kojima bi studij trebaop svugdje biti iste kvalitete; ne znam...
faks je samo priprema za posao, a ne da se na faksu tolko iscrpiš da uzimaš antidepresive s kojih se teško skinut, to najbolje znaju oni koji iz uzimaju jer stvaraju osjećaj da ništ u životu nemreš napravit bez njih...
i tak to...
da ne govorim da faks itekako utječe na živce najbližih u studentovu životu, staraca, familije generalno, dečka/cure....treba sva te frustracije uzrokovane sranjima na faksu trpit- a niko ih nema više od nas, duboko vjerujem.
normalno da neće niko sa suicidalnim misilima dolaziti...naravno, ali ako išta čovjeku može pomoću da se osjeća bolje i zadovoljnije sobom, taj malo dio samopouzdanja je vraćen; i nadam se da će ovo savjetovalište također imati utjecaja i na upravu fakulteta, ako već ne radi kriterija onda barem u smislu formalnih i proceduralnih stvari tipa neodgovaranje na mejlove jer i to zna biti frustrirajuće, pogotov kad čovjek nije u mogućnosti dolaziti na konzultacije radi posla ili drugih stvari...

Reply With Quote

Kompromis je za konje.
You make me feel brand new

Bookmarks