+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 47 of 47

Thread: kako izgleda pravosudni?

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Default Re: kako izgleda pravosudni?

aaaa vidim da si naisao na temu zalopojki zaposlenih majki

cekaj kad krenes uciti - nerviranje, psihoza, neizvjesnost i mijenjanje raspolozenja - cas panika i projiciranje neuspjeha i ponavljanja ispita, pa kako to sve organizirati jer radis, pa te nakon toga pukne turbo optimizam...uzas nad uzasima, a legalis tad dobro dodje da se malo ispucas

istina, uglavnom je namijenjen ljudima koji vec uce i kad dodjes prvi puta, bed ti je jer si noob, a ostali su svi in, znaju sve insajderske info pa se trudis ubaciti u sprehu. i ja sam se tesko snalazila tamo kad sam krenula uciti, jer su pojedine korisne info bile razbacane po razlicitim topicima, ali sam uspjela nekako pohvatati sve konce, zajedno se s njima tamo smijala i zivcirala, svadjala se, kudila ministarstvo i pojedine ispitivace... s nekima sam se sprijateljila, zajedno ucila u nsb-u, kukali smo jedni drugima u sms-ovima, preko telefona, u mailovima, a neki od nas se jos nalazimo na kavama i prisjecamo zgoda i nezgoda s p.i. (no, uglavnom psujemo nase poslodavce kak ne znaju prepoznati nas uspjeh)

sad kad se sjetim svega toga, bilo je zapravo zabavno i dinamicno...zivis tih par mjeseci samo za jedan cilj, a trenutak kad ti uruce uvjerenje - neprocjenjivo, ma nema ponosnijeg covjeka na svijetu, jos kad te pred svima pohvali predsjednik komisije, u oblacima si jos par dana:shtreber:

no, cim se vratis na posao, sunce se skrije i nestane sve te carolije

Veteran foruma Romana's Avatar

ahm, legalis je sad postao megakoristan s objavljivanjem kartica. predviđam svijetlu buducnost pravosudnom!

tak da ono - zanemari zalopojke i posjecivat ces legalis 15 puta dnevno da vidis kak ekipa prolazi i kolko ih je palo

nekad ces i rifrešat svakih 10 min

:blam:

dakle, sad vise zbog kartica ni nema veze kod kojeg si ispitivaca ispao? vidim da o ispitivacima vise ni a ni b, a kod nas je to bila najbitnija stavka

nemam pojma :ne zna:

mozda ce bit bitno, al ne u toj mjeri - nema vise ovaj pita ovo, onaj pita ono, svi sad pitaju sve.

to je dobro znati, jer imam dosta frendova i frendica koji ce tek polagati!

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Najnovija pravosudnoispitna zbivanja >

Ovih je dana 50-100 ljudi (koji su uredno prijavili pravosudni za iduci rok) doma dobilo rjesenja od Ministarstva kojima im se uskarcuje izlazak na uredno prijavljeni rok zbog nedovoljnog broja sjedecih mjesta u Puckom otvorenom ucilistu (gdje se pise pismeni dio ispita).
    Kriterij po kojem su odlucili tko ce od prijavljenih kandidata moci izaci na ispit, a tko ne nisu bili ni abeceda ni red prijavljivanja, ni ista drugo, vec su to u Ministarstvu "nasumicno" izabrali.
    Posljedice za ljude koji su uzeli dopust za ucenje, a na ispit nece moci izaci jos mjesecima su predvidljivo sjajne.

Trac > Zbog trenutno sjajnih odnosa drzave i Sveucilista, PFZG je odlucio upotrijebiti svoju milu autonomiju pa je uskratio ustupiti Ministarstvu pravosuda fakultske dvorane za potrebe pisanja pismenog dijela pravosudnog ispita (sto bi rjesilo gornji problem) te je tako (jos jednom) pokazao razumijevanje i brigu za nekadasnje sinove i kceri Alme Matris...
    Last edited by Starfish; 10-11-2010 at 19:48.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Svladao uspon

Isuse koje idiotarije hebene.....jao kako se naživciram kad čujem ovako nešto...nadam se da će još uvijek uspjet naći rješenje za tu situaciju, ali koja kretenarija..ne mogu vjerovat :/...isto tako..valjda ce poslodavci imati sluha za tak nešto..

Quote Originally Posted by Tony Montana View Post
    valjda ce poslodavci imati sluha za tak nešto..
    Hahahaha!! Aha

A dobro, zakaj onda druga ministarstva malo ne pomognu Ministarstvu pravosuđa - pa svako od njih ima i po par dvorana, ako ne i ogromnu dvoranetinu za sastanke koja može primiti i 200 ljudi...Osim toga, što je s prostorijama Pravosudne akademije?

poslodavci imaju sluha sam za to jel posao napravljen.
    tzv "uci po noci, spavat ces kad budes mrtav" metoda

nisam pojma imala za ovo s nedostatkom mjesta - ajme idiota u ministarstvu, oni su "nasumicno" odabrali

Nije mi jasno da je takav nasumični odabir tako mirno prihvaćen od strane kandidata:/.

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Vecina ljudi koje su od*ebali su bili oni koji su prethodno prijavljivali i odjavljivali ispit (dakle, ovo je bio neki vid kazne? ne znam) pa je bila teorija da je to kriterij, al se u toj grupi koja nije mogla izac naslo i ljudi koji su prvi puta prijavljivali ispit, koji su, kao, nasumicno izabrani.
    Nisam vidjela ta rjesenja, al kazu da su u maniri najnezakonitijih upravnih akata ikad - bez obrazlozenja, bez pravne osnove (jer je u ovom slucaju ni nema), bez pouke o pravnom lijeku (takvog takoder nema u ovom slucaju)... standardno - ljudi su kmecali na legalisu ali nitko nije nista konkretno poduzeo.

Super stvar je ta sto su sve te koje su odbili automatski prebacili na sjecanj i tak popunili cijeli rok, tako da za ljude koji su htjeli prijavit rok u sjecnju vise uopce nema mjesta na tom roku. Ako to ne rjese uskoro novi kandidati ce fakticki moc izac tek na rok il dva kasnije nego sto bi imali pravo (pod uvjetom da prijave prvi moguci rok)...
    Last edited by Starfish; 28-11-2010 at 13:52.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Strahota! A čula sam od jedne birdie koja je bila na ovom roku da je bilo praznih dvorana po Pučkom učilištu, i kako je pravi razlog otkantavanja jednog broja kandidata taj da se nema vremena za toliko njih, jel

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Ima neko da radi u privredi ili slično da mu je uvjet za pravosudni "3 godine obavljanja pravnih poslova + 9 mjeseci na sudu + 150 sati teoretskog obrazovanja prema programu koji mora biti usklađen s programom Pravosudne akademije"?
    Zanima me kak u praksi ide to sa sudom? Vjerujem da nema poslodavca koji će pustit zaposlenika na 9 mjeseci da ide po sudu...

Još

Mega kuuul forumaš

ma to ti je par sati tjedno 9 mjeseci da volontiras.ne sad cijeeeeli radni tjedan i rijetki ce te pustiti osim ak im nisi rođo jer ti u privredi svoj posao mozes obavljati i bez pravosudnog ako njima treba netko s pravosudnim unajme si ured odvjetnicki izvana
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Kuul forumaš Galijun's Avatar

Iako, masa firmi traži baš pravnike sa položenim pravosudnim ispitom, tako da nije ni to isključena opcija...
    There is nothing to fear, but fear itself !
    I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
    How do you drive mad that which is already insane?

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Galijun View Post
    Iako, masa firmi traži baš pravnike sa položenim pravosudnim ispitom, tako da nije ni to isključena opcija...
    da trazi ak im dodes s pravosudnim a ne da im dodes bez aka ko vjezbenik bez iskustva
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Početnik na forumu

Poštovani kolege,
    počela sam učiti za pravosudni ispit pa me zanima da li je dvoljno učiti samo po pitanjima odnosno da li oni zakoni koji se ne pojavljuju u pitanjima (npr. za GP o osiguranju, kamatama i najmu stana) ne treba uopce učiti. Nekako mi se to čini predobro da bi bilo istinito pa sam htjela provjeriti s iskusnijim kolegama. Unaprijed hvala na odgovoru

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12