+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 38

Thread: Tko je tko i gdje je što na Pravnom fakultetu

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

Default Tko je tko i gdje je što na Pravnom fakultetu

ovdje dame i gospodo, potièemo vas da iskažete svoje elementarno neznanje i zanimanje vezano za hijerarhijske ljestvice, administraciju i proceduru, aparate s èokoladicom i neke obveze... i to s razlogom da se netko ne bi neugodno iznenadio kada sazna da su brucoši dužni pokazivati kljove na trgu žrtava fašizma, ili da mora izvršiti konfesiju vezanu za upotrebu narkotika u runjaninovoj, ili da teta u referadi šljaka do pola jedan, ili da se treba ubacivati novac u aparat za kavu da biste ju zapravo i dobili.

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

Quote Originally Posted by starfish
    Quote:
    . Osobno pod obavezno predavanje vam preporuèam predavanja kod prof.Kregara

Kregar je dekan pa neæe predavat ove akademske godine! thm

Quote:
    takoðer se preporuèaju predavanja prof. šimonoviæa (u drugom semestru)

Nema teorije u drugom semestru. Vjerojatno æe Metelko i Åveliki kuracimonoviæ predavat svaki pola zimskog semestra ujutro. Milièiæ predaje popodne.

Ja preporuèam Milièiæa. Zašto? Na stranu subjektivne preference.
    Beneficija: Moguænost da date ispit na predroku bez da ste seminarist. Naime Milièiæ za sve studente organizira tzv. ispitne vježbe svakih par tjedana. Dakle knjigu od 500 str. vam podijeli na 6 manjih ispitiæa. Ako ih sve proðete (postoje ispravci), idete na usmeni sa seminaristima gdje odgovarate samo odreðeni, unaprijed dogovoreni dio gradiva. Daklem - možete dat teoriju na predroku, samo morate iæ pisat vježbe (pišu se na predavanjima u dogovorenom terminu), nemorate na seminar, niti morate pisat seminarsku radnju, niti morate pisat seminarske kolkovije...
    Prolaznost na njegovom seminaru je veoma dobra, iako je seminar dosta zahtjevan. A i æut èete od njega stvari koje vam nitko drugi na fakultetu neæe reæi Mr. Green ...Studenti masovno pljuju po njemu i svi idu kod Metelka/Åveliki kuracimonoviæa, ali ja toplo preporuèam da odete na bar jedno predavanja i date mu Å¡ansu.
    Meni osobno - on je najbolje iskustvo s prve godine...
    thm thm thm thm

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

O kakvom pokazivanju kljova zboriĹĄ?
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

imaš index, zar ne?
    e ovako, otvoriš zadnju stranicu.
    što vidiš na njoj?
    ništa ne vidiš!
    e moraš vidjeti štambilj kojim se pokazuje da je zubar utvrdio da imaš 2 i 1/4 karijesa
    takoðer moraš iæi na sistematski u runjaninovu, tu æeš dobiti još jedan štambilj
    potom odi na pantovèak i gol probaj napasti predsjednika, tada æeš, kao i svi mi, dobiti štambilj i dosje
    oh joy!!!
    štambilji, štambilji....

Was??? NemoĹže, veĂŚ mi je dosta tih raznoraznih pregleda. Te pregled za vojsku, te pregled za vozaèki, te za faks... Ĺveliki kuracto je slijedeĂŚe?
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Quote Originally Posted by Ã￾iber
    Was??? Nemože, veæ mi je dosta tih raznoraznih pregleda. Te pregled za vojsku, te pregled za vozaèki, te za faks... Åveliki kuracto je slijedeæe?
    ak te baš zanima.... (*stavlja rukavicu na desnu ruku*)

Quote Originally Posted by just a little bit
    kad se sjetim prije jedno 2 godine, kak je neko napisao na pravu.hr
    "Vjekoslav Milièiæ - najjaèe oružje mu je zavaravanje neprijatelja (studenta) svojim prijateljskim pristupom" Laughing
    mile je bog al sam se dovoljno najebo s njegovim ispitom

moj savjet jedini : kad vam neko nesto kaze nemojte odmah u to vjerovati. Svaki student ima SVOJE iskustvo , tak da pravila ne postoje....
    Quote Originally Posted by thunderboy
    Ima tu istine,i meni se Milicic na prvi pogled jako svidio,ono zovete ga kolega,vjeko itd,dobar je na predavanju,ali ima jako kompliciranu knjigu(i ja sam mislio ici kod njega ali su me na vrijeme upozorili),kod metelka idete na predavanje,ispisete biljeznicu-dvije(za kolokvij se to uci ne iz knjiga) i preko kolokvija lako prodjete,meni osobno je opca teorija kod metelka najlaksi ispit koji sam imao na faxu.Miliciceva predavanja su zanimljiva mnogo nego metelkova ali kod metelka se ne moze naci slobodno mjesto u dvorani 1,kod milicica u dvorani 2 je vise prazno nego puno.
    U svakom slucaju kod metelka samo preko kolokvija ako niste polozili njegove kolokvije onda je jako tesko.
    Svaki brucos nek odluci za sebe...
    Svi bez obzira,seminarist,izvanredni mogu polagati kolokvije i na kraju skoro svi koji su polozili dobili 5(na usmenom nikog nista nije pitao,samo podjelio ocjene)al to je bilo prije par god mozda se stogod promjenilo

Početnik na forumu

kakvi se to pregledi trebaju obaviti??????????di, kada, kako ???detaljne informacije molim

Prvoborac foruma bOG's Avatar

"uglavnom treba ti poseban zig u index,od zubara.
    dom zdravlja je odma kod tramvajske stanice koja je nasuprot dzamije
    neparnim datumima radi valjda do jedan, parnima ne bih znala."

Mislim da postoji i opci pregled,ali neznam kad.
    When God gives you lemons....find another God.

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Ovako - sistematski pregled i pregled kod zubara potrebni su za upis druge godine Å¡to znaèi da ga trebate obavit tijekom prve godine. Åveliki kuracto znaèi da IMATE VREMENA!
    Kao i za sve drugo, i za to postoji popis...
    Navrijeme æete bit obavješteni, a abecedni popis di, kad, ko i zašto treba doæ bit æe izvješen na oglasnoj ploèi prve godine. U sijeènju otprilike.
    Ništa strašno. Bili ste veæ na sistematskim. Znate kako to izgleda. To obavljate kod tete doktorice u Runjaninovoj. Koja je, ako niste iz Zgb-a, vaš zagrebaèki doktor. Ordinacija je kod Botanièkog.
    Zubarski pregled obavljate kod ðamije. Tu èak i nema pregleda, samo doðete i lupe vam žig u indeks. Tip se preziva Burigo, prvi kat, zadnja vrata lijevo. Neparni datumi ujutro...

NO, KAŽEM VAM >> o svemu æete bit na vrijeme obavješteni, i nikud zasad ne trebate iæ! DON'T PANIC!
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

ali bitna stvar takoðer jest: popisi za preglede nisu obuhvatili jedan dio populacije, tj. preglede trebaju obaviti SVI redoviti studenti (s plaæanjem i bez plaæanja), a ne samo oni koji æe se naæi na listi.
    kolegica mi se nije našla na tim listama, ali je svejedno dobila jezikovu juhu kada se utvrdilo da nije obavila pregled.

OĂŚe itko od vas s foruma bit na onom sranju od orjentacijskog tjedna? Ĺveliki kuracto oni nama rade... FERovci su imali jedan ovodni sat u jedna petak i odma u ponedjeljak predavanja. A nas muèe sa gledanjem filmova. Ðizs.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

pa preskoci to sta ti se ne svida, nije obavezno
    Quote Originally Posted by djevojcica sa sibicama View Post
    ne nosim se dobro s tim psihopatima kod kojih odgovaranje uključuje psihološku igricu dominacije i moći jer na ispite uglavnom dolazim kao psihofizička ruina

Guest

Quote Originally Posted by BaFi
    pa preskoci to sta ti se ne svida, nije obavezno
    Hm... actually, BaFi, obavezno je... nije to ko prošle godine... prošle godine je tjedan orijentacije bio tjedan dana prije poèetka nastave, a ove godine poèinje s nastavom... i èini mi se prilièno dobar program... definitivno bolji nego prošle godine... k vragu, dobiju sok u Æirilometodskoj i imaju tulum u petak... toga nekad nije bilo...

No, da... ovaj topic je preťao u veliki offtopic, po mom skromnom miťljenju, pa uskoro oèekujte restrukturiranje...

Mlada nada foruma

ne znam di da postavim ovo pitanje pa æu tu.ako je bed,premjestite.
    naime,zanima me ako iz jednog predmeta predaje više profesora,kak da ja odaberem kod kojega æu na predavanja i kod kojega æu na ispit?
    malo mi ovo razjasnite molim vas.hvala

Prvoborac foruma bOG's Avatar

Sto se tice predavanja,to nije problem.
    Doznaj kada odredeni profesor ima predavanja,(doznaj od ostlih kolega,sa prvog predavanja) i idi samo njemu na predavanja.
    Sto se tice ispita,koliko sam upucen,po bolonjskom svaki student ima pravo odabira profesora.
    Da li je to istina,tj da li ce to zaziviti ove godine i na svim katedrama,bojim se da ces morati sama vidjeti.
    Vjerojatno ce funkcionirati tako da napises ime odabranog profesora na prijavnicu.
    Seminaristi idu svojim profesorima.
    When God gives you lemons....find another God.

specialized
    Guest

Quote Originally Posted by suzanasuz
    ne znam di da postavim ovo pitanje pa æu tu.ako je bed,premjestite.
    naime,zanima me ako iz jednog predmeta predaje više profesora,kak da ja odaberem kod kojega æu na predavanja i kod kojega æu na ispit?
    malo mi ovo razjasnite molim vas.hvala
    Pa ovak, kaj se tièe ispita prvi put æeš morat iæ kod onog koji te zapadne, dok od drugi put možeš birat profesora napisavši njegovo ime na prijavnici ili jednostavno odeš i zamoliš žensku u referadi a bilo bi ljepo da joj doneseš i koju bombonjeru Kolega iznad mene ima pravo u vezi bolonjskog procesa i biranja profesora ali sumljam da æe to ikad zaživit kod nas.

Guest

Tko je tko:
    prof. Ĺveliki kuracefko KurtoviĂŚ - profesor iz OpĂŚe Povijesti Prava i DrĹžave (popularno nazvana i OPPD ili jednostavno ''KurtoviĂŚ'' ), legenda Pravnog fakulteta i strah i trepet brojnih studenata
    asistentica Zrinka Erent Sunko - asistentica na katedri OPPD, desna ruka prof. KurtoviÌa, neťto blaŞa i prilièno susretljiva
    prof. Josip Metelko - prof. iz OpÌe Teorije Prava i DrŞave (poznatije i kao OTPD), prilièno zahtjevan koliko sam èuo, ali ne ulazim u to jer ga nisam sluťao niti kod njega polagao ispit
    prof. Vjekoslav MilièiÌ - prof. OTPD, mnogi, poput mene, imaju prilièno lijepa iskustva s polaganjem ispita kod njega (naroèito preko vjeŞbi koje organizira), a mnogi i loťa... prilièno fair profesor, poťtenjaèina koja samo oèekuje da se radi i da se ne ''mulja''...
    prof. Ivan Ĺveliki kuracimonoviĂŚ - prof. OTPD, navodno za studente najbolji profesor na ovoj katedri... susretljiv, dostupan i prilièno blag... ali, tako kaĹžu... iz osobnog iskustva ne znam niĹĄta osim da je prilièno ljubazan i dosljedan...
    prof. Josip Kregar - prof. Sociologije, o njemu sve najbolje, zahtjevan je, ali susretljiv i dosljedan, a uz to i prilièno ljubazan, izvrstan je predavaè, moŞe ga se kontaktirati putem e-maila u svakom trenutku, a uvijek je spreman pomoÌi
    prof. Darko Polťek - prof. Sociologije, navodno prilièno blag na ispitu, no to je sve ťto znam...
    prof. Slaven RavliĂŚ - prof. Sociologije, navodno je kod njega najlakĹĄi ispit, no, ponovno, to je sve ĹĄto znam...
    prof. Magdalena Apostolova MarĹĄavelski - prof. Rimskog Privatnog Prava (poznato i kao Rimsko)
    prof. Ivana Jaramaz ReskuĹĄiĂŚ - prof. Rimskog prava
    prof. Marko Petrak - prof. Rimskog prava
    Tomislav KarloviĂŚ - asistent na katedri za rimsko
    prof. Dalibor Èepulo - prof. Hrvatske Pravne Povijesti u Europskom Kontekstu (poznatije kao Nacionalna ili Nacija), zanimljiv predavaè
    Mirela KreĹĄiĂŚ - asistentica iz Nacionalne, neĹĄto blaĹža na ispitu od profesora, barem tako kaĹžu...
    prof. Stjenko Vranjican - prof. Politièke ekonomije (poznatije kao Politièka), prilièno korektan profesor, na reklamacijama poslije ispita moŞete pitati sve i oèekivati da Ìe biti objaťnjeno
    Ozren PilipoviÌ - asistent na Politièkoj, kod njega dogovarate konzultacije s profesorom, a moŞete se i s njim konzultirati, pazi na vas na ispitu...
    Marija Dunja ViĂŚan - profesorica Engleskog jezika pravne struke (poznatije kao Engleski) za studente A-L (mislim)
    Marijana Javornik Æubriæ - prof. Engleskog za studente (Lj-Ž), prilièno dobra i susretljiva osoba s kojom se može dogovoriti oko svega..
    Vera FeriÌ - prof. Njemaèkog jezika pravne struke
    Vladimira Topolnik - prof. Njemaèkog jezika pravne struke

Guest

Gdje je ĹĄto:
    katedra za OpĂŚu teoriju prava i drĹžave - referada je na Trgu MarĹĄala Tita (TMT) 14, na drugom katu, kao i prof. Metelko i prof. Ĺveliki kuracimonoviĂŚ, prof. MilièiĂŚ je na TMT 3, drugi kat
    katedra za Opæu povijest prava i države - smještena je u cjelosti na Gornjem Gradu u Æirilometodskoj (ÆM) 4
    katedra za Rimsko pravo - Æirilometodska 4, na Gornjem gradu
    katedra za Nacionalnu povijest - na Gornjem gradu, ÆM 4
    katedra za Sociologiju - na TMT 3, u prizemlju je referada
    katedra za Politièku ekonomiju - cijela na TMT 14, drugi kat
    katedra za Strane Jezike - referada na drugom katu TMT 14, a profesorice u GunduliĂŚevoj 10

Referada prve i druge godine nalazi se na drugom katu na TMT 14, lijevo

Termine konzultacija moĹžete naĂŚi OVDJE

Guest

Ĺveliki kuracto je ĹĄto:

Referada - mjesto gdje sjede tajnice kojima se predaju prijavnice i koje se pita za pojedine tehnièke gluposti, prilièno bitno mjesto
    Prijavnica - komad papira koji iz nekog nepoznatog razloga vrijedi 5kn i treba vam za prijavu svakog pojedinog ispita, kupuje se u knjiĹžari fakulteta na TMT 3
    Uvjet - situacija u kojoj imate joĹĄ samo jedan nepoloĹženi ispit s tekuĂŚe godine studija (na prvoj godini to je 6 ispita) poslije izvanrednih rokova u 10 mjesecu i na temelju toga moĹžete upisati iduĂŚu godinu studija, nedosanjani san mnogih studenata
    Parcijala - situacija u kojoj imate joť dva ili tri nepoloŞena ispita s tekuÌe godine studija (na prvoj godini to mogu biti 4 ili 5 ispita) poslije izvanrednih rokova u 10 mjesecu i na temelju toga moŞete upisati 4 predmeta s iduÌe godine studija i preostale predmete s tekuÌe godine, ovo zapravo znaèi pad godine, odnosno, hvatanje za slamke
    Pad godine - situacija u kojoj imate viĹĄe od dva ili tri nepoloĹžena ispita s tekuĂŚe godine studija (na prvoj godini to mogu biti 0, 1, 2 ili 3 ispita) poslije izvanrednih rokova u 10 mjesecu, crna sudbina mnogih studenata...
    ÈiťÌenje godine - situacija u kojoj ste dali sve ispite s tekuÌe godine studija (na prvoj godini to je 7 ispita), mnogima apsolutno nemoguÌe, veÌini neostvarivo, rijetkima ostvarivo u zadnji èas, izuzetnim pojedincima ostvarivo na vrijeme...

Ako ima joĹĄ kakvih pitanja (npr. ĹĄto je Indeks ili ĹĄto je ispit), slobodno pitajte..,

Moram te ispravit Kide, imamo 8 ispita. Da da, engleski se polaĹže dvaput.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš prvog reda

tak vam i treba, vi ste dobili sok, mi nismo :smt003
    big pimpin buraz

Katayoku-no Tenshi
    Guest

Default Krlj.

Mene samo zanima...
    Je li JOSIP Kregar ili JOSIF Kregar?

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ko ban jelaèiÌ.. josip... daklem, ne ko gruzijski diktator josif vasarionoviè ðugaťvili staljin, veÌ kao krať.. josip...
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Kuul forumaš konzerva's Avatar

jel to za lijeènièki joť uvijek aktualno?ne znam nikog tko je to obavio.jel se moŞe i prek ljeta?na ovom topicu se ťire dezinformacije i muljaju brucoťi!!!da je kod ravliÌa najlakťi ispit!?u duhu nedavnih revolucija pozivam admine na odgovornost :smt003
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mlad, sumnjiv i nedokazan

mislim da se mora imat lijeènièki ako ga nisi imao jer je potrebno za upis u drugu god.a što se tièe ravliæa mislim da nije strog ako ti nauèiš za ispit.ja sam imala iz politologije i prošla iz prve.treba ti sreæe i puno znanja
    ...objection!!...

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ma nije toliko strog, ali najlakĹĄi ispit je definitivno kod polĹĄeka!
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Veteran foruma

Quote Originally Posted by mya_zg
    a ťto se tièe ravliÌa mislim da nije strog ako ti nauèiť za ispit.ja sam imala iz politologije i proťla iz prve.treba ti sreÌe i puno znanja
    NiĹĄta novo, treba toga svugdje.
    ''Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!''

Lutkica
    Guest

Ĺveliki kuracTA SE NALAZI U SKRIPTARNICI? CEMU ONA SLUZI? :smt017

Forumaš prvog reda

kaj cemu sluzi ? pa kladara!
    dodjes, narucis si pivu i ispunjavas listice....
    Teorija - do 6 mjeseca -> koef: 2
    sociologija: do 2 godine-> koef 1.2
    rimsko-> 4 mjeseca -> koef. 8
    tko ce me prvi pitat: petrak : koef 4.5
    Jaramaz: koef 1.5
    Marsavelski koef 1.4

itd...
    brojna je punuda , samo treba znat pogodit ! easy money ! :smt003
    big pimpin buraz

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast