+ Reply to Thread
Page 1 of 11 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 323

Thread: S kolikom bi placom bili zadovoljni i koliko se gdje zarađuje?

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Arrow S kolikom bi placom bili zadovoljni i koliko se gdje zarađuje?

Evo bas citam u Vjesniku, top20 prijavljenih dohodaka u drŞavi, meðu njima je èak 5 odvjetnika. Jedan zagrebaèki advokat je PRIJAVIO (ne ulazimo u ono ťto nije prijavio) godiťnji dohodak od 1 500 000 kuna,ťto je kad se podijeli oko 100 000 kn mjeseèno. Kladim se da pripravnika plaÌa 3 000 kuna. :roll:

Koliko vama treba? Jel plaÌa od 100 000 mjeseèno dosta ili je samo nebo granica?
    :lol:
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Mlada nada foruma

Jedna od najjaèih scena na filmu ikad je kad spaljeni glasni crnac iz geta na razgovoru za posao u "Ne budi zao... ispunjava formular i na pitanje o poŞeljnoj plaÌi kaŞe:"One Million Dollars..." I nakon kraÌeg razmiťljanja doda: "...cash" :lol: Ha, ha... Mislim da i mi moŞemo tako birat :lol:

jacktheripper
    Guest

došlo vrijeme daj šta daš!

Svetica
    Guest

Default Re: S kolikom bi plaĂŚom bili zadovoljni?

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Evo bas citam u Vjesniku, top20 prijavljenih dohodaka u drŞavi, meðu njima je èak 5 odvjetnika. Jedan zagrebaèki advokat je PRIJAVIO (ne ulazimo u ono ťto nije prijavio) godiťnji dohodak od 1 500 000 kuna,ťto je kad se podijeli oko 100 000 kn mjeseèno. Kladim se da pripravnika plaÌa 3 000 kuna. :roll:

Koliko vama treba? Jel plaÌa od 100 000 mjeseèno dosta ili je samo nebo granica?
    :lol:
    Kao prvo to je sigurno poťten èovjek i sigurno je prijavio sve jer u ovoj drŞavi Şive samo poťteni graðani, a kao drugo kako bi skupio 100 000 kn za sebe mjeseèno da pripravnika plaÌa viťe? Siromaèek, pa ne bi imal ni za kruh sa 99 hiljki!!
    Ili kak Kerum veli "sve je to zakon ponude i potraĹžnje, moja jaht.., pardon moj posao bi propao da poveĂŚam ljudima plaĂŚe za 500 kn"

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

pa sumnjam da cu ko pripravnik plivat u lovi... mislim da bi minimum trebao bit oko 5000, s tendencijom godisnjeg rasta
    ko pripravnik ne bi se cudio da me zajebu pa da 6 mjeseci radim besplatno, al da mi kasnije garantiraju zaposlenje u tom uredu, tvrtki
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Forumaš u usponu

ma eto nek bude prvo oko 5000 pa onda da vidimo
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

da jos samo ovo dopisem... naime uz 12 godina redovitog i optimisticnih 4 godine dodatnog skolovanja a stvarnih 7 (tocno 19 godina hebavanja po skolama) mislim da je 2500 premalo za osam sati rada
    skolovan cu biti za vrlo zahtjevan posao (da iako tipkanje na kompu ne izgleda tako) koji zahtjeva dobro poznavanje propisa, caka i gluposti o kojim ostatk populacije ni ne sanja osim kad mora na sud
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma Romana's Avatar

Ekipa koju ja znam dobiva oko 3200 kn kod odvjetnika, vise manje. To je malo, ali nakon godina bivanja na grbaci staraca i nisi u poziciji izvoljevati. Daj sta das, drugim rijecima.

A fat, ovo -

skolovan cu biti za vrlo zahtjevan posao (da iako tipkanje na kompu ne izgleda tako) koji zahtjeva dobro poznavanje propisa, caka i gluposti o kojim ostatk populacije ni ne sanja osim kad mora na sud
    je relativno s obzirom da se ljudi tek kad pocnu raditi susrecu sa prakticnim stvarima i uce od prvog dana posla. Mi ucimo u hodu i nismo bogznakako faksom pripremljeni na posao osim cinjenice da znas sto je u kojem zakonu i nisi tudum za pravni sustav i nacin kak on funkcionira.
    Ali koliko cujem, sve se brzo pohvata.

Veteran foruma

pa sumnjam da cu ko pripravnik plivat u lovi... mislim da bi minimum trebao bit oko 5000, s tendencijom godisnjeg rasta
    upravo tako!
    ak imaju ferovci, zas ne bi i mi??
    pol njih u 2 godine dogura i do 7!! a mi?

Mislim da bi 5 000 bilo jako dobro za pocetak. Ali realno je 3 do 4 000. :|

to bi znacilo da je satnica 20 kuna ili malo vise
    toliko faks placa dezurce u knjiznici, 20 kn na sat
    ?!?!?
    dezurac u knjiznici vs dipl iur

Mlada nada foruma

Iskreno, bila bi zadovoljna s placom od 10 - 15 tisuca kuna. Samo zelim imat dovoljno za normalne stvari dostojne svakog covjeka,bez opterecenosti jesam li kupila nesto kunu dvije skuplje nego na drugom mjestu. Za platit racune, otplacivat kakav stambeni kredit, hranu, odjecu, izlete vikendom, putovanja za vrijeme godisnjeg, a i nesto za stavit sa strane.

Nisam megaloman, ne zanimaju me ni porche - i, ni dizajnerska odjeca i slicna preseravanja ali zelim imat osjecaj sigurnosti.

Zato sam se i odlucila na ovaj teski put i tezit cu brojci od 10/15 tisuca na mjesec ako to ikako bude moguce.
    Spiral out!

Kazma2
    Guest

Quote Originally Posted by valkyra
    Jedna od najjaèih scena na filmu ikad je kad spaljeni glasni crnac iz geta na razgovoru za posao u "Ne budi zao... ispunjava formular i na pitanje o poželjnoj plaæi kaže:"One Million Dollars..." I nakon kraæeg razmišljanja doda: "...cash" :lol: Ha, ha... Mislim da i mi možemo tako birat :lol:
    Da a koji je posao radio?

Onaj odvjetnik je valjda Mirko Batarelo

Mlada nada foruma

Bio je Şiva lutka u autu koji se punom brzinom zabija u zid (testiranje zraènih jastuka :lol: ) - ali to nije znao dok ga nisu nabili prvi put (i nakon kojeg zavriťti:"Juuuuhu! One more time! " :lol:

Kazma2
    Guest

Quote Originally Posted by valkyra
    Bio je živa lutka u autu koji se punom brzinom zabija u zid (testiranje zraènih jastuka :lol: ) - ali to nije znao dok ga nisu nabili prvi put (i nakon kojeg zavrišti:"Juuuuhu! One more time! " :lol:
    Ma znam, gledao sam taj film, crnjo se mislim zove pepeljara

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Kazma2
    Onaj odvjetnik je valjda Mirko Batarelo
    A tko je Mirko Batarelo,mislim,koji mu je slucaj poznat?
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

mislim da je petljao nesto sa canjugom... mozda se varam

Kazma2
    Guest

Quote Originally Posted by Lara Car
    A tko je Mirko Batarelo,mislim,koji mu je slucaj poznat?
    SA Canjugom, Ortynskim, Bajiæem nezna se s kim nije. Do 90 bio carinik, po prièama vrlo pošten. U dvije godine završava pravo i od tada drma. DA mu vidite podneske, svjetski. A kad progovori ajme majko

Veteran foruma

ali meni stvarnoo nije jasno zbog cega je pripravnicka placa toliko mala!
    koji je razlog?
    pa cak i ekonomisti imaju vecu. ako nista drugo, nikome ne traje pripravnicki staz toliko dugo (tu ne racunam doktore i stomatologe, iako i oni imaju 6+ 6 mjeseci)
    reci sta mozes godinu i pol sa 3, 200kn? zivis bez roditelja i bez muza/partnera s kojima dijelis primanja i troskove. ubit se!

Forumaš u usponu

kakav razlog! pa oni bi da mi fino radimo besplatno, to bi njima bilo najljepše. nabijem ih sve po spisku :evil:
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

Kazma2
    Guest

Quote Originally Posted by leonisa
    koji je razlog?
    pa cak i ekonomisti imaju vecu. ako nista drugo, nikome ne traje pripravnicki staz toliko dugo (tu ne racunam doktore i stomatologe, iako i oni imaju 6+ 6 mjeseci)
    reci sta mozes godinu i pol sa 3, 200kn? zivis bez roditelja i bez muza/partnera s kojima dijelis primanja i troskove. ubit se!
    A gledaj jednu stvar on tebe u principu neki kurac uèi, znaèi pri tom troši svoje dragocjeno vrijeme, a vrijeme je novac , i onda te još mora platit, to stoji! ali plaèe su ipak ispod savkog nivoa, a li to nije sv, zasmisli da te niko neæe primiti i moraš volontirat na sudu, katastar, gruntovnica. E to je za ubit se

Quote Originally Posted by Kazma2
    Quote Originally Posted by leonisa
    koji je razlog?
    A gledaj jednu stvar on tebe u principu neki qrtz uèi, znaèi pri tom troťi svoje dragocjeno vrijeme, a vrijeme je novac , i onda te joť mora platit, to stoji! ali plaèe su ipak ispod savkog nivoa, a li to nije sv, zasmisli da te niko neÌe primiti i morať volontirat na sudu, katastar, gruntovnica. E to je za ubit se

ako je ovo sto je kazma naopisao tocno onda problem lezi u tome da faks nista ne uci studente, jer izlaze s diplomom a opet moraju provest godinu i po dana uceci
    koja je svrha 4 godine studiranja kad opet moras ucit jos godinu dana
    npr, sto bi bilo kad bi se izbacila prva godina (koja cemo iskrenom, nicem ne sluzi osim opce teorije) i ta se godina potrosi na ucenje studenata kako pisat optuznicu, podneske i slicne spise

Ea
    Guest

To je mit (zabluda) da tebe kao odvjetnickog vjezbenika tvoj odvjetnik/ca kod kojeg radis nesto uci. Nema on/a vremena za tebe! Sretan si ako imas poslodavca kojem je stalo do tvoje izobrazbe i stjecanja iskustva! Vecina mojih prijatelja koji rade kod odvjetnika rade takve gluposti (sluze kao sekretari i tajnice) da se pitaju je li njima trebao fakultet da rade taj posao (npr. fotokopiraju, ugovaraju sastanke, idu po izvadke u gruntovnicu, nose "poklone" drzavnim sluzbenicima (parfeme, bombonjere))... A super mi je odnos "starijih" odvjetnickih vjezbenika prema onima koji dodju novi. Ponasaju se kao da su dobili svojeg privatnog asistenta pa ti naredjuju da im fotokopiras i sl. A sretni su jer oni sami ne moraju vise takve stvari raditi, kad je dosao netko novi.
    (Kakva kolegijalnost medju odvjetnickim vjezbenicima u uredu! - zaboravi na to)
    Ozbiljno, posao koji odvjetnicki vjezbenici rade kod odvjetnika (i to vec vise od pola godine) mogu raditi i oni koji imaju samo osnovnu skolu i samo malo mozga u glavi...

Kazma2
    Guest

Pa zato ih ništa i ne uèi, jednostavnije mu je dati da neki krac radi, mete kancelariju, nego odvojit svoje vrijeme

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by Renos
    Iskreno, bila bi zadovoljna s placom od 10 - 15 tisuca kuna. Samo zelim imat dovoljno za normalne stvari dostojne svakog covjeka,bez opterecenosti jesam li kupila nesto kunu dvije skuplje nego na drugom mjestu. Za platit racune, otplacivat kakav stambeni kredit, hranu, odjecu, izlete vikendom, putovanja za vrijeme godisnjeg, a i nesto za stavit sa strane.

Nisam megaloman, ne zanimaju me ni porche - i, ni dizajnerska odjeca i slicna preseravanja ali zelim imat osjecaj sigurnosti.

Zato sam se i odlucila na ovaj teski put i tezit cu brojci od 10/15 tisuca na mjesec ako to ikako bude moguce.
    Slazem se!
    Naravno ak u meðuvremenu cijene skoce mislim da je realno i ocekivati vecu placu.
    Jer meni ne treba ni skupi auto, ni stancina od 150 kvadrata, meni trebaju novci da jednoga dana kad se nadjem s ekipom mogu bez problema zavrtit rundu, dvije i da ko covjek mogu otic na tekmu (bilo domacu bilo gostujucu), da si mogu priustiti neku stvarcicu koja me zanima... Da nemoram gledati koliko mi je jos para za trasu ostalo i hocu li imati za platit struju.

UV fought the law, and UV won...

To je mit (zabluda) da tebe kao odvjetnickog vjezbenika tvoj odvjetnik/ca kod kojeg radis nesto uci. Nema on/a vremena za tebe! Sretan si ako imas poslodavca kojem je stalo do tvoje izobrazbe i stjecanja iskustva! Vecina mojih prijatelja koji rade kod odvjetnika rade takve gluposti (sluze kao sekretari i tajnice) da se pitaju je li njima trebao fakultet da rade taj posao (npr. fotokopiraju, ugovaraju sastanke, idu po izvadke u gruntovnicu, nose "poklone" drzavnim sluzbenicima (parfeme, bombonjere))... A super mi je odnos "starijih" odvjetnickih vjezbenika prema onima koji dodju novi. Ponasaju se kao da su dobili svojeg privatnog asistenta pa ti naredjuju da im fotokopiras i sl. A sretni su jer oni sami ne moraju vise takve stvari raditi, kad je dosao netko novi.
    (Kakva kolegijalnost medju odvjetnickim vjezbenicima u uredu! - zaboravi na to)
    Ozbiljno, posao koji odvjetnicki vjezbenici rade kod odvjetnika (i to vec vise od pola godine) mogu raditi i oni koji imaju samo osnovnu skolu i samo malo mozga u glavi...
    Kad ovo citam doðe mi da se ustrijelim.
    A vjerujem da je tako. Zato si ja sve vise mislim da necu trazit posao kod odvjetnika na pocetku. Pa sta ces trosit vrijeme i zivce. Moj trenutni plan je sud u nekoj vukojebini. Godinu i po - jeftina stanarina, drzavna sluzba, malo rada, sigurna solidna placa i to je to. Onda na pravosudni, pa cemo nakon toga moci razgovarati o radu u odvjetnistvu.

Ea
    Guest

Nek ti odvjetnistvo bude "last resort", u smislu - ako nigdje drugdje ne nadjes posao onda odi tamo... Ali sigurna sam da ces naci posao negdje drugdje lako, non-stop vidim natjecaje za pravnike-pripravnike u NN. Problem je jedino sto ti natjecaji jako dugo traju (o tome mozemo jedan sasvim novi topis otvoriti).
    Ako slucajno (ne d'o bog) ipak zavrsis kod odvjetnika kojeg ne poznajes, savjetujem ti da ga prethodno (prije sklapanja ugovora) dobro ispitas (provjeris)... zbilja ima svacega... ali o tome na kavi :thm:

Ako slucajno (ne d'o bog) ipak zavrsis kod odvjetnika kojeg ne poznajes, savjetujem ti da ga prethodno (prije sklapanja ugovora) dobro ispitas (provjeris)... zbilja ima svacega... ali o tome na kavi
    Hehe, kako da ga ispitam? Prije ce on mene ispitati! :lol: To ces mi otkriti na kavi.
    Jel ti radis kod odvjetnika?

Ea
    Guest

Srecom ne radim kod odvjetnika. Ja sam, jos kao studentica (dok sam bila apsolventica) pocela raditi (kao studentica na praksi (volonterka), samo 8 do 16 sati tjedno) u jednoj medjunarodnoj firmi u Zagrebu. Kako sam saznala za taj posao? Rekao nam je za taj posao (studentima na izbornom predmetu iz Europskog prava) prof. Rodin. Ja sam se bila prijavila, i primilli su me. I onda kad sam zavrsila faks, rekli su da zele da radim i dalje kod njih (naravno za placu a ne vise kao studentica na praksi). I naravno da sam pristala jer 1. bilo mi je super raditi u toj firmi; 2. nisam morala proci kroz muke trazenja posla.
    Sada, paralelno radim u toj firmi, a povremeno volontiram na sudu. Tako da ne moram cekati 4 godine do pravosudnog, nego samo 2 godine.

Sto se tice "provjeravanja" odvjetnika, nije to tesko. Samo odes s nekim kolegom/kolegicom na kavu s kime/kojom si isao na faks...
    Btw. Mi (ti i ja) smo isli zajedno na seminar iz ustavnog prava, ako se ne varam... :thm:

Mi (ti i ja) smo isli zajedno na seminar iz ustavnog prava, ako se ne varam...
    Hm..kod Rodina? Onda jesmo. Sad te se pokusavam sjetiti al mi ne ide! Crna kosa jel? :|

+ Reply to Thread
Page 1 of 11 123 ... LastLast

Bookmarks