+ Reply to Thread
Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 323

Thread: S kolikom bi placom bili zadovoljni i koliko se gdje zarađuje?

rapidissimo
    Guest

Preporucam svim kolegama koji imaju probleme s viskom maste da procitaju i pogledaju "Tvrtku"! Mislim da ce tamo naci sve odgovore na pitanja koja ih muce:-)!
    Hvala, ali hvala ne!

Forumaš prvog reda

20 000 kuna pa na gore.... :^o
    jebiga ocu lamborginija

(kaj, bar sam iskren)
    big pimpin buraz

Wilbur
    Guest

e onda bolje u političare ili u showbusiness

ako nisi taletiran, nije bed - moĹžeĹĄ biti novi nered & stoka

spark
    Guest

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon

Nego, ja mislim da se u pocetku najbolje gurnut u sud. Znaci, 1.5 godina do pravosudnog...
    Sud je najlaksi i najbrzi put do pravosudnog. Ja volontiram na trgovackom i bas smo super ekipica. 18mj ce proc za cas (kad se samo sjetim kak sam zujala na faxu pa nikom nis, ovdje mi barem staz ide ak vec nemam para).

Ma koji odvjetnik za mizeriju od 3000kn! Pa da me seta po lijepoj nasoj, da mi ne da prostora za privatni zivot, robovlasnicki odnosi su za mene history! Vidjela sam kod bivseg decka kaj ti vjezbenici rade-ne dajte se u to uvuc! Ali cast izuzecima, ima ih, ali nas je previse!

Firma, hmm, jedino lova igra! Sve kaj bih tamo radila, mogu naucit u mjesec dana i kaj onda? Udri mujo u jedno te isto! Uredski posao, stalno isti ljudi, ne zvuci mi primamljivo! I onda tak 4 godine najmanje ili neka kemija sa sudom za 2g

Uprava-cak prije nego firma! Ali pod uvjetom da si sredim isto kemiju sa sudom pa sam tamo 2g! Ali premalo veze s pravom, ne privlaci me!

Danas sam bas pricala sa svojom mentoricom o tom pravosudnom-moras tesat 6mj, s tim da 3mj udarnicki, a tko ce ti dat toliko vremena??? Treba doc do ispita sto prije, ali jos bitnije - treba za nj i naucit!

Ontopic-s kojom placom bih bila zadovoljna? Kad ste volonter, sve kaj dobijete, cini vam se puno, pa tak i meni. Tjesim se da nije sve u novcu-barem ne jos 18mj

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Ja se divim ljudima koji nakon faxa imaju volje volontirati. Meni je osam mjeseci civilke ubilo zelju za besplatnim radom. ](*,) :whis:
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Quote Originally Posted by ~leonisa~
    HAHAHAHAHAHHAAHHAHAH! robi, jesi me nasmijao i uljepsao ovo tmurno kisno jutro!
    prije 30. ha ha ha!
    To se odnosilo na ove nadobudne koji diplomiraju do 24te. ](*,) ](*,)

ambasador
    Guest

Kaj se plaæe tièe,naravno da se poèinje s nièim (di god bio), al oèekujem da æu ziher zaraðivat preko 5000 (nakon poèetnièke plaæe). Možda zvuèi skromno,al nisam od onih kaj briju da èe imat 20000 mjeseèno. Držim oèekivanja nisko pa me život možda iznenadi. Ili ne. Možda je nekome 5000 nadobudno. Ima svega.

patsy
    Guest

bila sam neki dan na kavi
    s nekom zenskom , a mama joj ima odvjetnicki ured
    pazi njene rijeci

" Moja mama ima vjezbenicu, i ta mala vec dvije godine radi , ima 3100kn, sad ide na pravosudni pa si je uzela 45 dana za spremit se, a njena mama nije nikad cula da si netko to u bilo kojem uredu uzima , jel... I ta mala, uzme , zamisli (!?) svaki daN (!?) sebi pauzu za rucak, i to sat vremena, A radi samo 8 sati (!?) ( valjda bi za taj minimalac trebala dirinciti 16h). I znas kaj je sad, njena je stara skroz podivljala kad je cula, Mala je trudna i sad njena stara to sve mora kuzis plati ( bajdvej, porodiljna naknada ide iz proracuna, ne plaæa ju poslodavac) "

ja sam to odslusala sve sa izrazom smirenog malog Bude na licu, a doslo mi je da ju zveknem... nikad vise na kavu s takvom

dobila sam napadaj bijesa, a taman sam prestala pusit...

I onda je jos moja frendica dolijala vatru na ulje kad sam joj to prepricala na telefon , rekla je da je to jos dobro, jer zamisli da si vjezbenica kod muskog odvjetnika, sto bi ti taj tek radio :-s

pa vi sad recite meni sto mislite o tome
    ja naime nemogu doæi k sebi

jacktheripper
    Guest

To ti je tako dok netko prode ovu kalvariju od faksa i brzo nakon toga zaboravi kako mu je bilo poslije faksa i postane eksploatator. Ja se iskreno nadam da necu biti takav i da cu biti medju onom manjinom koju vjezbenici vole. O
    No, o tome ne mozemo pricati prije nego to dozivimo. Znaci cuti cemo se za 20-ak godina na ovom forumu i razmijenit iskustva. Samo sjetite se u svojoj karijeri ove teme i nemojte iskoristavat vjezbenike. :smt021
    Samo vjezbenice! :smt057 :smt056

Quote Originally Posted by patsy
    " Moja mama ima vjezbenicu, i ta mala vec dvije godine radi , ima 3100kn, sad ide na pravosudni pa si je uzela 45 dana za spremit se, a njena mama nije nikad cula da si netko to u bilo kojem uredu uzima , jel... I ta mala, uzme , zamisli (!?) svaki daN (!?) sebi pauzu za rucak, i to sat vremena, A radi samo 8 sati (!?) ( valjda bi za taj minimalac trebala dirinciti 16h). I znas kaj je sad, njena je stara skroz podivljala kad je cula, Mala je trudna i sad njena stara to sve mora kuzis plati ( bajdvej, porodiljna naknada ide iz proracuna, ne plaĂŚa ju poslodavac) "
    Pitam se dal bi se tako i prema svojoj kcerci ponasala..da radi kod nje. Mislim..nes ti luksuza, pauza za rucak. A sto se tice trudnoce, mislim da tu nema razlika izmeðu muskih i zenskih poslodavaca - nikome nije u interesu placati radnika dok doma odgaja djecu.

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

ja sam to odslusala sve sa izrazom smirenog malog Bude na licu, a doslo mi je da ju zveknem... nikad vise na kavu s takvom

dobila sam napadaj bijesa, a taman sam prestala pusit...
    LOL!!!
    ma gadovi prokleti ti odvjetnici (èast izuzecima, ako ih ima...), zbilja je lutrija naæ nekog normalnog...
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

rapidissimo
    Guest

Ja ne znam cemu toliko bijesa i cudjenja? Da smo u nekoj nordijskoj drzavi, ok, ali ljudi...pa ovo je Hrvatska!Radno-socijalna prava su toliko obozavana da predstavljaju pravi kult medju svim slojevima drustva:-)!
    Zato predlazem da svi zajedno krenemo u skladu s onom starom:"Ustajte vi zemaljsko roblje...":-)!

Mlada nada foruma

Mala je trudna i sad njena stara to sve mora kuzis plati ( bajdvej, porodiljna naknada ide iz proracuna, ne plaæa ju poslodavac)
    Mislim da nije bed u porodiljnom vec u tome sto joj stara mora za to vrijeme i dalje placati i zdravstveno i mirovinsko osiguranje a cifre nisu male.

A za pauzu za rucak se valjda pjeni jer je uobicajeno da je pauza pola sata onima koji rade 8 sati (tako je na sudu barem).

A jako me zanima - a na sto se vjezbenica pozvala kad je trazila/dobila 45 dana za spremanje pravosudnog?

Ja sam samo znatizeljna, nista vise :smt017
    Spiral out!

Veteran foruma

Mislim da nije bed u porodiljnom vec u tome sto joj stara mora za to vrijeme i dalje placati i zdravstveno i mirovinsko osiguranje a cifre nisu male.
    mislim da ne placa. sve placa drzava.
    (raspitah se :smt003 )

Mlada nada foruma

Kul onda!!
    Btw, cestitke leonisa na onom na cem se treba cestitat!! ;-) :smt006
    Spiral out!

Veteran foruma

hehehe! tnx (sad u ovoj sumi smajlica nadji onog koji namiguje...)

patsy
    Guest

nisam bijesna
    jednostavno sam jadna
    za 45 dana gledaj u Statut Odvjetnicke komore
    moja sestricna je frizerka, ima plaæu 2500, je malo ali za 3 god skole ko bog.jos se stignem prekvalificirat :smt017
    ima super seficu, svi su joj u salonu ljudi, bas ljubazni
    Sve doprinose drzava placa

Inace je ova odvjetnica teski Hadeze, tak joj je stalo do domovine, obitelji, tradicionalnih vrijednosti ( di je onaj smajlic koji povraca?)

a kcerkica tek sad ide na GP, naravno da je ona vec pametnija od vjezbenice...

spark
    Guest

Quote Originally Posted by patsy
    Sve doprinose drzava placa.
    O kome pricamo, trudnici?

Inace, ja bih jos trebala biti happy sto mi drzava placa doprinose i prijevoz-cak i za volonterstvo postoji lista cekanja.

Poserem ti se ja na odvjetnicku milostinju-radije cu radit za badava drzavi nego ugnjetavacu za minimalac. Iz principa!!!!! Jos jednom napominjem, cast izuzecima (trudit cu se da ih nadjem).

Razumijem da si ne mogu svi priustiti rad za badava!

Druga strana su shoppingholicari, kojima ni svi novci ovog svijeta ne bi mogli kupiti pamet koje nemaju, a koju zamataju u skupe krpice. I tu je na djelu hrvatski a ne nordijski mentalitet! Pa ti robuj krivim vrijednostima!

ambasador
    Guest

Istina,nekad se èovjek pita èemu sve to,pogotovo kad èuje kolko npr. konobari mogu zaraðivat i sl. Moja frendica radi u duæanu cipela za 2700 i super joj je. Al jebiga,lako je bit prodavaè,frizer i konobar kad imaš 25god. Ta sva ekipa se poslje uglavnom poprilièno muèi (ukoliko ne otvori svoju radnju), znam za puno takvih sluèajeva kojima je to došlo na naplatu èak i prije 30te. Kolko god ovaj fax bio koma itd, ak niš drugo,uvijek moš otiæ u drž.službu i mirno doèekat starost bez strahovanja dal æeš imat bolovanje i dal ti glupi poslodavac uplaæuje mirovinsko i zdravstveno.

liaison
    Guest

Ma volontirala bi malo morgen! Jedva cekam da diplomiram pa da naplatim svoju muku na faxu. Ne prihvacam posao ispod 5000kn za pocetak. Pa umrla bi da moram u sve te izloge samo gledati...kaj ce ti pamet ak si svega zeljan! Ja znam da kad se super obucem, da me svi zamjecuju, to mi pase i ne mogu se toga odrec radi nekog tamo pravosudnog ispita. Zene, morate biti in, to kosta!
    Kad diplomiram ne zelim vise ni cut za neku knjigu, zakon, ucenje i ostale gluposti!

ambasador
    Guest

Nema ti posla iznad 5000 za poèetak. Svi pripravnici i poèetnici imaju oko 3000.

skeptik
    Guest

Quote Originally Posted by liaison
    Kad diplomiram ne zelim vise ni cut za neku knjigu, zakon, ucenje i ostale gluposti!
    Predviðam ti nekoliko velikih ťokova kad zavrťiť faks. Èut Ìeť za knjigu, èut Ìeť za zakon, i za uèenje, i za joť puno viťe ostalih gluposti.

Osim ako me netko tko radi moĹžda ne Ĺželi demantirat? Valkyra?

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by skeptik
    Predviðam ti nekoliko velikih ťokova kad zavrťiť faks. Èut Ìeť za knjigu, èut Ìeť za zakon, i za uèenje, i za joť puno viťe ostalih gluposti.

Osim ako me netko tko radi moĹžda ne Ĺželi demantirat? Valkyra?

skeptik ovo je bilo vrlo nisko od tebe... moŞda Ìe cura poèet radit ko drŞavni odvjetnik. i et nema uèenja, knjiga, zakona.... ili èistaèica u osnovnoj ťkoli
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

spark
    Guest

ne mogu se toga odrec radi nekog tamo pravosudnog ispita.
    Pa ne moras ti polagati pravosudni ispit! Udri po izlozima, to je investicija :smt003

[/quote]Kad diplomiram ne zelim vise ni cut za neku knjigu, zakon, ucenje i ostale gluposti![/quote]

Pozdrav tvojoj praksi! Blago onima kojima ces ti dijelit pravne savjete ak mislis da ne moras vise citati zakone! :smt003

liaison
    Guest

Pa kaj ste svi zapeli za taj pravosudni? Jel ima netko tko to ne zeli polagati?
    Najbolja uprava, zavalit se negdje i tamo kavica, cigareta, trac, comp, ode radni dan. Nitko te ne pita za zdravlje, radis kaj hoces..

Wilbur
    Guest

Najbolja uprava, zavalit se negdje i tamo kavica, cigareta, trac, comp, ode radni dan. Nitko te ne pita za zdravlje, radis kaj hoces..
    to nitko ne osporava. ali tamo neÌeť poèeti s 5000. osim ako neÌeť postati ministrica ili ravnatelj neke ustanove... :smt011

kaj misliť da ekipa ide na pravosudni jer im je dosadno pa bi uèili 54 zakona (ili koliko veÌ treba?)

ambasador
    Guest

Možemo mi radit bijesne planove do iznemoglosti a nakraju bumo završili di nas put odvede i di se uspijemo zgurat. To je kombinacija sreæe,prilike i,naravno,veza. Nije ni pravosudni put u nebo,da je tak,imali bi tisuæe odvjetnika. Jedino što je sigurno je da svi možemo radit u toj struci (u upravi ima mjesta kolko oæeš),što je velika stvar, pogotovo kad se usporedimo sa svim ostalim faxovima (ukljuèujuæi medicinu). A di,živi bili pa vidjeli.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by Wilbur
    to nitko ne osporava. ali tamo neÌeť poèeti s 5000. osim ako neÌeť postati ministrica ili ravnatelj neke ustanove... :smt011

kaj misliť da ekipa ide na pravosudni jer im je dosadno pa bi uèili 54 zakona (ili koliko veÌ treba?)
    treba joĹĄ zakona. drĹžava koja se temalji na 54 zakona pokazuje neozbiljnost.

inaèe, jedno hipotetsko i postpuno bespotrebno pitanje. mislite li da bi imali veÌu poèetnièku plaÌu da doðemu na pripravniťtvo s nekim prektiènim znanjem? ili bi nas i dalje koristili za malog od kave?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Quote Originally Posted by fat drummer
    inaèe, jedno hipotetsko i postpuno bespotrebno pitanje. mislite li da bi imali veÌu poèetnièku plaÌu da doðemu na pripravniťtvo s nekim prektiènim znanjem? ili bi nas i dalje koristili za malog od kave?
    Mislim da i doðes s magisterijem na pripravnicki, nemos bit vise od ''malog od kave''. Bar ne prvih mjesec-dva-tri-godinu-dvije. Naime, treba neko vrijeme da se ufuras u posao, a ovi robovlasnici znaju to dobro iskoristiti.

ambasador
    Guest

Istina,to kaj ti znaš nekaj više može samo tebi neš i znaèit,al pripravnik je pripravnik,plaæu dobiva zbog svog "statusa" a ne znanja.

+ Reply to Thread
Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks