Pravi nogometasi i manekenke znaju da se sada cita Da vincijev kod, a ne Alkemicar.Originally Posted by bOG
Pravi nogometasi i manekenke znaju da se sada cita Da vincijev kod, a ne Alkemicar.Originally Posted by bOG
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
Originally Posted by bOG
Kao snobovi![]()
Smièiklasa?Originally Posted by sickboy
Sretan roðendan dragom Dragi... da nam poŞivi joť toliko! Makar sumnjam... hihihihihi...
:thm: :thm: :thm:
Pridružujem se željama! Nije moj tip pjesnika (ne piše u rimama), ali gledah juèer onaj dokumentarac o njemu i još se ne mogu naèudit. Netko sa 100 (hellouu...100!!!!!!!) godina je još uvijek tako lucidan, govori toliko pametno i elokventno....
Mislim da æu poèet više èitat jer sa 100 godina želim zvuèat kao Tadijanoviæ, a ne kao Sanja iz Big Brothera...
Dodajem - "Bludni sin" i "Faktotum". Ako nekog zaista želite udaviti knjigom, to su najbolje preporuke... :tng:C.BUKOWSKI: "Južno od mjesta gdje sjevera nema."
Åveliki kuracto se "Alkemièara" tièe, o tome smo veæ raspravljali. BaÅ¡ me briga ako je Dini Drpiæu to omiljena knjiga, meni je super! :thm:
To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson
Nemojmo se zavaravati, to je jedina knjiga za koju je Dino Celzijus ups :oops: Drpic cuo da ima vise od 50 stranica. Pa ju je najvjerovatnije zato naveo kao najdrazu knjigu, jer taj ni nogomet ne igra kak spada, a kamoli da zna citati...Originally Posted by Starfish
posto sam u srednjoj prestala citat knjige iz protesta :roll: sad citam zaostatke..ovo ljeto je bilo istocno od raja i ljubav u doba kolere a sad bi htela jos procitat tih jebenih sto god samoce i za ovu god sam gotova
spadaju li i blogovi u pisanu rijeè?!?
to su štiva modernog doba.
i kaj moraju li biti poznati autori? zakaj ja ne bi nekome mogel biti omiljeni autor pisane rijeèi?! (douše teško, al eto reko èisto teoretski)
kolko ima ljudi koji dobro pišu a nemaju para za izdat knjigu, promociju, marketing.
Tadiji sretan rodjendan!
Kaze legenda neki dan na TVu - 'Svemu dodje kraj, da li ce i meni - ne znam!'![]()
Originally Posted by malimrav85
Takvo ťto postoji? preporuèam se, Mrave, ak dobijeť...![]()
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Zanimljivo...pa to bi bili dnevnici modernog doba! Èitam ih tu i tamo i baš su zanimljivi, samo mi je problem što se ne mogu zavaliti u fotelju i èitati, veæ uvijek "prek žice"!Originally Posted by ZrntscheZ
Poznat autor ili ne-èist irelevantno! Ak si dobar, èitam te!
Tadija legenda...bila sam na koncertu u lisinskom u pon njemu u èast...monika leskovar i ekipa...preeegenijalno..spoj genijalne glazbe i poezije...mrak!zakaj danas viťe nema salonskih zabava...![]()
A OD knjigica...moji fave su Arundhati Roy- Bog malih stvari i Orwellova Životinjska farma..1984. nikak da uspijem posudit..to ti je kad nisi u gradskoj. :| i naravno Walt Whitman-vlati trave kao touch of poetryjoj gledah druťtvo mrtvih pjesnika u nedjelju...kako je to dobro... caaaape...diem... :lol:
Ăitam Defoovu Moll Flanders... Jako zanimljiva knjiga! :thm:
Again they will think that I'm an arrogant bitch. Fuck.
http://egea.geog.uu.nl/images/smilies/skull.gif
~Djevojčica iz horrora~
Da oživimo ovaj topic malo...Originally Posted by malimrav85
Åveliki kuracto se tièe rjeènika stranih rijeèi pouzdano ti mogu reæi da je Klaiæ odlièan. Ja ga koristim i uvijek pomogne. Aniæev sam novo izdanje nedavno gledao, zapravo je slièan, nema prevelikih razlika, kvalitativno barem. Tako da neæeÅ¡ fulat ni sa jednim.
èitam Martin Amis:Londonska polja...sviða mi se...
zbilja fenomenalna knjiga...jedna od najdražih miOriginally Posted by Robierre de Cochon
da, iako mi pred kraj neke stvari postano malo too much. Ono, ja to sebi ne bi radio (valjda)
jel netko èitao 'Zlatno tele' od Iljfa/Petrova?
ja sam bať proèitao i super mi je :smt003
Moram priznati da sam doťao do pola, tj. do dijela gdje poèinje pisati na kajkavskom i odustao. Prvo sam mislio da Ìe to samo kratko trajati...ali onda sam prelistao stranice i skuŞio da je sve dalje na zagorskom?! Žao mi je, ali prièekati Ìe malo bolja vremena..sad ne stignem simultano prevoditi. :smt001Originally Posted by kima
Da, kao što to kod Krleže biva, neminovno je da doðeš do dijela kad ionako veliki nivo koncentracije mora postati još veæi. Meni osobno nije bio problem, iako ne volim kajkavštinu. Možda sam bio uporan jer gotovo nikad ne ostavljam zapoèeto neproèitanim, ali roman onako baš ima težinu i poantu; to sam shvatio odmah i možda me to tjeralo da ju èitam dalje.
Ĺveliki kuracto ja to èitam da ĂŚe se uvesti nekakova jedinstvena cijena knjiga?jel to znaèi kraj jeftinim primjercima koje kupujemo uz novine :smt009
pour qua pas? :smt010 evo,bať èitam JegoviÌevu "Mama Leone",melem je i za um i za duťu,nasmijala me toliko puta,a da nije koťtala 29 kuna tko zna dal bi ju ikad i proèitala,jer naÌi takvu knjigu u knjiŞnici ravno je zgoditku na Lotu-uvijek se dogaða drugome,a kupovina knjige od 200 kuna je luksuz u danaťnje vrijeme...
Ăini mi se da izdavaèki loby ima prste u takvom prijedlogu :smt019
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
Ja sam zato da se uvedu jeftinije i povoljnije cijene knjiga koje nama pravnicima trebaju :smt013Originally Posted by Lara Car
Kad god vidim nesto sto mi treba obicno kosta od 500-1000 kn
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.
[/quote]
Ja sam zato da se uvedu jeftinije i povoljnije cijene knjiga koje nama pravnicima trebaju :smt013
Kad god vidim nesto sto mi treba obicno kosta od 500-1000 kn[/quote
tako to ide, naŞalost.sve ťto ljudima treba je i skupo,kako bi drugaèije zaradili osim na potrebama i to ne samo knjiga :smt013
Ăitam ''Ĺveliki kuracto je muĹĄkarac bez brkova''. Nekako sam u raspoloĹženju za TomiĂŚa.
Ma kakva jedinstvena cijena, pa to je kao da za aute uvedeš jedinstvenu cijenu, no can do. Uvez, opseg, graða sama, sve ovisi o parametrima knjige. I gdje je tu onda tržišna borba? Gdje onda pokazati primjerom iz politièke ekonomije? :smt003Originally Posted by Lara Car
A da izdavaèi imaju prste u svemu tome, naravno da imaju, pa kome bi to bilo to u prvotnom interesu ako ne njima.
Hm, ja pak imam problem da kad uðem u knjižnicu ne znam koju bi prije, ne muèim muku s teškim odabirom baš, tako da se tu ne slažem. A da su knjige skupe, jesu. Svejedno 10 kn po 10 kn u kasicu prasicu svaki put kad dobijem neke novce, i zaèas se skupi fina svota.
Bogme bi se za novi komentar ZOO-a naskupljala :smt005Originally Posted by kima
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.
Istina, ali nisam mislio na knjige tog kalibra :smt003Originally Posted by Encore204
A ZOO sva sreæa imam kao i gotovo sve knjige za faks. Meðutim, zato oni to redovito mijenjaju kako sluèajno dvije generacije ne bi uèile iz iste knjige :smt023
TeĹĄko je uz sve ono kaj moraĹĄ èitati za faks èitati i nekaj sa strane. Ăitam Kuma (400 str.) veĂŚ nekoliko mjeseci. Dobro je kaj sam film pogledao mnogo puta, pa mi se nije probelm poslije duuugih pauza opet ufurati u prièu. U biti jedino tak nekaj kaj poznam i mogu èitati, jer bih se inaèe izgubio u radnji.
Smrt političkoj korektnosti!
ja isto...Klasa optimistOriginally Posted by Robierre de Cochon
odlican je!
dobra mi je mama leone, ali obaveznoproèitaj Sarajevski marlboroOriginally Posted by Lara Car
"Na primjer" nije nikakav dokaz
(16)
Bookmarks