+ Reply to Thread
Page 2 of 29 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 31 to 60 of 869

Thread: Pisana rijec

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by bOG
    Jesu to oni koji su u zivotu procitali samo "Alkemicara"?
    Pravi nogometasi i manekenke znaju da se sada cita Da vincijev kod, a ne Alkemicar.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Jesu to oni koji su u zivotu procitali samo "Alkemicara"?
    Pravi nogometasi i manekenke znaju da se sada cita Da vincijev kod, a ne Alkemicar.
    :lol: :lol: :lol:
    Quote Originally Posted by djevojcica sa sibicama View Post
    ne nosim se dobro s tim psihopatima kod kojih odgovaranje uključuje psihološku igricu dominacije i moći jer na ispite uglavnom dolazim kao psihofizička ruina

Veteran foruma Romana's Avatar

Kako izgledaju takvi ljudi?

Kao snobovi

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

100- ti rodjendan legendarnog Tadije! SRETAN RODJENDAN od sicka (za slucaj da prati forum)!

UV fought the law, and UV won...

Guest

Quote Originally Posted by sickboy
    100- ti rodjendan legendarnog Tadije!
    Smièiklasa?

Sretan roðendan dragom Dragi... da nam poŞivi joť toliko! Makar sumnjam... hihihihihi...

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

:thm: :thm: :thm:

Pridružujem se željama! Nije moj tip pjesnika (ne piše u rimama ), ali gledah juèer onaj dokumentarac o njemu i još se ne mogu naèudit. Netko sa 100 (hellouu...100!!!!!!!) godina je još uvijek tako lucidan, govori toliko pametno i elokventno....
    Mislim da æu poèet više èitat jer sa 100 godina želim zvuèat kao Tadijanoviæ, a ne kao Sanja iz Big Brothera...

C.BUKOWSKI: "Južno od mjesta gdje sjevera nema."
    Dodajem - "Bludni sin" i "Faktotum". Ako nekog zaista želite udaviti knjigom, to su najbolje preporuke... :tng:

Åveliki kuracto se "Alkemièara" tièe, o tome smo veæ raspravljali. BaÅ¡ me briga ako je Dini Drpiæu to omiljena knjiga, meni je super! :thm:
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by Starfish
    Åveliki kuracto se "Alkemièara" tièe, o tome smo veæ raspravljali. BaÅ¡ me briga ako je Dini Drpiæu to omiljena knjiga, meni je super! :thm:
    Nemojmo se zavaravati, to je jedina knjiga za koju je Dino Celzijus ups :oops: Drpic cuo da ima vise od 50 stranica. Pa ju je najvjerovatnije zato naveo kao najdrazu knjigu, jer taj ni nogomet ne igra kak spada, a kamoli da zna citati...

UV fought the law, and UV won...

Veteran foruma doli's Avatar

posto sam u srednjoj prestala citat knjige iz protesta :roll: sad citam zaostatke..ovo ljeto je bilo istocno od raja i ljubav u doba kolere a sad bi htela jos procitat tih jebenih sto god samoce i za ovu god sam gotova

ZrntscheZ
    Guest

spadaju li i blogovi u pisanu rijeè?!?

to su štiva modernog doba.
    i kaj moraju li biti poznati autori? zakaj ja ne bi nekome mogel biti omiljeni autor pisane rijeèi?! (douše teško, al eto reko èisto teoretski)
    kolko ima ljudi koji dobro pišu a nemaju para za izdat knjigu, promociju, marketing.

Veteran foruma Romana's Avatar

Tadiji sretan rodjendan!

Kaze legenda neki dan na TVu - 'Svemu dodje kraj, da li ce i meni - ne znam!'

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Nije direktno vezano uz topic ali...
    Jel ima netko onaj rijeènik stranih rijeèi na Cd-u, AniÌev?
    Koji je bolji, AniÌev ili KlaiÌev rjeènik?

Još

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85
    Jel ima netko onaj rijeènik stranih rijeèi na Cd-u, AniÌev?

Takvo ťto postoji? preporuèam se, Mrave, ak dobijeť...
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

spark
    Guest

Quote Originally Posted by ZrntscheZ
    spadaju li i blogovi u pisanu rijeè?!?

to su štiva modernog doba.
    i kaj moraju li biti poznati autori? zakaj ja ne bi nekome mogel biti omiljeni autor pisane rijeèi?! (douše teško, al eto reko èisto teoretski)
    kolko ima ljudi koji dobro pišu a nemaju para za izdat knjigu, promociju, marketing.
    Zanimljivo...pa to bi bili dnevnici modernog doba! Èitam ih tu i tamo i baš su zanimljivi, samo mi je problem što se ne mogu zavaliti u fotelju i èitati, veæ uvijek "prek žice"!
    Poznat autor ili ne-èist irelevantno! Ak si dobar, èitam te!

Blushing flower
    Guest

Tadija legenda...bila sam na koncertu u lisinskom u pon njemu u èast...monika leskovar i ekipa...preeegenijalno..spoj genijalne glazbe i poezije...mrak!zakaj danas viťe nema salonskih zabava...
    A OD knjigica...moji fave su Arundhati Roy- Bog malih stvari i Orwellova Životinjska farma..1984. nikak da uspijem posudit..to ti je kad nisi u gradskoj. :| i naravno Walt Whitman-vlati trave kao touch of poetryjoj gledah druťtvo mrtvih pjesnika u nedjelju...kako je to dobro... caaaape...diem... :lol:

Forumaš u usponu

Èitam Defoovu Moll Flanders... Jako zanimljiva knjiga! :thm:
    Again they will think that I'm an arrogant bitch. Fuck.
    http://egea.geog.uu.nl/images/smilies/skull.gif
    ~Djevojčica iz horrora~

kima
    Guest

Quote Originally Posted by malimrav85
    Nije direktno vezano uz topic ali...
    Jel ima netko onaj rijeènik stranih rijeèi na Cd-u, Aniæev?
    Koji je bolji, Aniæev ili Klaiæev rjeènik?
    Da oživimo ovaj topic malo...
    Åveliki kuracto se tièe rjeènika stranih rijeèi pouzdano ti mogu reæi da je Klaiæ odlièan. Ja ga koristim i uvijek pomogne. Aniæev sam novo izdanje nedavno gledao, zapravo je slièan, nema prevelikih razlika, kvalitativno barem. Tako da neæeÅ¡ fulat ni sa jednim.

èitam Martin Amis:Londonska polja...sviða mi se...

kima
    Guest

Trenutno citam Krlezu - Na rubu pameti. Zanimljiva knjiga, barem do sada (imam jos pola).
    zbilja fenomenalna knjiga...jedna od najdražih mi

Wilbur
    Guest

da, iako mi pred kraj neke stvari postano malo too much. Ono, ja to sebi ne bi radio (valjda)

jel netko èitao 'Zlatno tele' od Iljfa/Petrova?

ja sam bať proèitao i super mi je :smt003

Quote Originally Posted by kima
    Trenutno citam Krlezu - Na rubu pameti. Zanimljiva knjiga, barem do sada (imam jos pola).
    zbilja fenomenalna knjiga...jedna od najdraĹžih mi
    Moram priznati da sam doťao do pola, tj. do dijela gdje poèinje pisati na kajkavskom i odustao. Prvo sam mislio da Ìe to samo kratko trajati...ali onda sam prelistao stranice i skuŞio da je sve dalje na zagorskom?! Žao mi je, ali prièekati Ìe malo bolja vremena..sad ne stignem simultano prevoditi. :smt001

kima
    Guest

Da, kao što to kod Krleže biva, neminovno je da doðeš do dijela kad ionako veliki nivo koncentracije mora postati još veæi. Meni osobno nije bio problem, iako ne volim kajkavštinu. Možda sam bio uporan jer gotovo nikad ne ostavljam zapoèeto neproèitanim, ali roman onako baš ima težinu i poantu; to sam shvatio odmah i možda me to tjeralo da ju èitam dalje.

Veteran foruma

Ĺveliki kuracto ja to èitam da ĂŚe se uvesti nekakova jedinstvena cijena knjiga?jel to znaèi kraj jeftinim primjercima koje kupujemo uz novine :smt009

pour qua pas? :smt010 evo,bať èitam JegoviÌevu "Mama Leone",melem je i za um i za duťu,nasmijala me toliko puta,a da nije koťtala 29 kuna tko zna dal bi ju ikad i proèitala,jer naÌi takvu knjigu u knjiŞnici ravno je zgoditku na Lotu-uvijek se dogaða drugome,a kupovina knjige od 200 kuna je luksuz u danaťnje vrijeme...

Èini mi se da izdavaèki loby ima prste u takvom prijedlogu :smt019
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by Lara Car
    Ĺveliki kuracto ja to èitam da ĂŚe se uvesti nekakova jedinstvena cijena knjiga?jel to znaèi kraj jeftinim primjercima koje kupujemo uz novine :smt009
    Ja sam zato da se uvedu jeftinije i povoljnije cijene knjiga koje nama pravnicima trebaju :smt013

Kad god vidim nesto sto mi treba obicno kosta od 500-1000 kn
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

Snoopy
    Guest

[/quote]

Ja sam zato da se uvedu jeftinije i povoljnije cijene knjiga koje nama pravnicima trebaju :smt013

Kad god vidim nesto sto mi treba obicno kosta od 500-1000 kn[/quote

tako to ide, naŞalost.sve ťto ljudima treba je i skupo,kako bi drugaèije zaradili osim na potrebama i to ne samo knjiga :smt013

Èitam ''Ĺveliki kuracto je muĹĄkarac bez brkova''. Nekako sam u raspoloĹženju za TomiĂŚa.

kima
    Guest

Åveliki kuracto ja to èitam da æe se uvesti nekakova jedinstvena cijena knjiga?jel to znaèi kraj jeftinim primjercima koje kupujemo uz novine :smt009

pour qua pas? :smt010 evo,baš èitam Jegoviæevu "Mama Leone",melem je i za um i za dušu,nasmijala me toliko puta,a da nije koštala 29 kuna tko zna dal bi ju ikad i proèitala,jer naæi takvu knjigu u knjižnici ravno je zgoditku na Lotu-uvijek se dogaða drugome,a kupovina knjige od 200 kuna je luksuz u današnje vrijeme...

Ma kakva jedinstvena cijena, pa to je kao da za aute uvedeš jedinstvenu cijenu, no can do. Uvez, opseg, graða sama, sve ovisi o parametrima knjige. I gdje je tu onda tržišna borba? Gdje onda pokazati primjerom iz politièke ekonomije? :smt003
    A da izdavaèi imaju prste u svemu tome, naravno da imaju, pa kome bi to bilo to u prvotnom interesu ako ne njima.

Hm, ja pak imam problem da kad uðem u knjižnicu ne znam koju bi prije, ne muèim muku s teškim odabirom baš, tako da se tu ne slažem. A da su knjige skupe, jesu. Svejedno 10 kn po 10 kn u kasicu prasicu svaki put kad dobijem neke novce, i zaèas se skupi fina svota.

Prvoborac foruma

Svejedno 10 kn po 10 kn u kasicu prasicu svaki put kad dobijem neke novce, i zaèas se skupi fina svota.
    Bogme bi se za novi komentar ZOO-a naskupljala :smt005
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

kima
    Guest

Quote Originally Posted by Encore204
    Svejedno 10 kn po 10 kn u kasicu prasicu svaki put kad dobijem neke novce, i zaèas se skupi fina svota.
    Bogme bi se za novi komentar ZOO-a naskupljala :smt005
    Istina, ali nisam mislio na knjige tog kalibra :smt003

A ZOO sva sreæa imam kao i gotovo sve knjige za faks. Meðutim, zato oni to redovito mijenjaju kako sluèajno dvije generacije ne bi uèile iz iste knjige :smt023

Veteran foruma Lucius Veratius's Avatar

Teťko je uz sve ono kaj morať èitati za faks èitati i nekaj sa strane. Èitam Kuma (400 str.) veÌ nekoliko mjeseci. Dobro je kaj sam film pogledao mnogo puta, pa mi se nije probelm poslije duuugih pauza opet ufurati u prièu. U biti jedino tak nekaj kaj poznam i mogu èitati, jer bih se inaèe izgubio u radnji.
    Smrt političkoj korektnosti!

Kuul forumaš

Èitam ''Åveliki kuracto je muÅ¡karac bez brkova''. Nekako sam u raspoloženju za Tomiæa.
    ja isto...Klasa optimist
    odlican je!

Forumaš u usponu face to face's Avatar

pour qua pas? :smt010 evo,bať èitam JegoviÌevu "Mama Leone",melem je i za um i za duťu,nasmijala me toliko puta,a da nije koťtala 29 kuna tko zna dal bi ju ikad i proèitala,jer naÌi takvu knjigu u knjiŞnici ravno je zgoditku na Lotu-uvijek se dogaða drugome,a kupovina knjige od 200 kuna je luksuz u danaťnje vrijeme...

dobra mi je mama leone, ali obaveznoproèitaj Sarajevski marlboro
    "Na primjer" nije nikakav dokaz
    (16)

+ Reply to Thread
Page 2 of 29 FirstFirst 123412 ... LastLast

Bookmarks