one and only :smt001Originally Posted by camao
one and only :smt001Originally Posted by camao
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
jesam :smt002 al ipak mi je "Mama Leone" bolja,svijet kroz oèi djeteta i pero odraslog muťkarca,predivno :smt050Originally Posted by face to face
nekad mi je sve neugdono reĂŚi koliko mi je JegoviĂŚ fenomenalan i drag pisac,jerbo me Ĺželim one pogleda-aha,zato jer je razvikan i kupi nagrade..al doista me oduĹĄevljava sa svakim svojim uratkom :smt041
proèitala sam da je izdao i zbirku poezije " Dunje 1983." :smt001
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
[quote=Lara Car]jesam :smt002 al ipak mi je "Mama Leone" bolja,svijet kroz oèi djeteta i pero odraslog muťkarca,predivno :smt050Originally Posted by "face to face":3b61yhxy
nekad mi je sve neugdono reĂŚi koliko mi je JegoviĂŚ fenomenalan i drag pisac,jerbo me Ĺželim one pogleda-aha,zato jer je razvikan i kupi nagrade..al doista me oduĹĄevljava sa svakim svojim uratkom :smt041
proèitala sam da je izdao i zbirku poezije " Dunje 1983." :smt001[/quote:3b61yhxy]
a Dvore od oraha- svi kaĹžu da mu je najbolja
"Na primjer" nije nikakav dokaz
(16)
Vedrana Rudan - Uho grlo noĹž
udahnuo, proèitao, izdahnuo
Irena Vrkljan - Marina ili o biografiji
poèeo èitat Filipa Latinovicza....sluèajno mi se zateklo na polici.
imate li ťto iz Naklade PavièiÌ vrijednog za predloŞiti? :smt003
Siguran sam da Ambru i Fukaru znaĹĄ veĂŚ napamet :smt044 :smt044 kao i onu novu o puĹževima :smt044 :smt044
Zato predlaĹžem:
http://www.naklada-pavicic.hr/images/kn ... -crkva.jpg
Petar PoĹžar
HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U PROĹveliki kuracLOSTI I BUDUĂNOSTI
Str. 416, 14 x 20 cm, uvez mek, 95 kn, 1996.
U Nezavisnoj DrĹžavi Hrvatskoj postojala je Hrvatska pravoslavna crkva i ovo je njezin prvi prikaz. Kako je nastala? Tko je bio njezin poglavar, metropolit Germogen? Postoje li uvjeti za osnivanje nove Hrvatske pravoslavne crkve? Faksimili, nepoznate fotografije.
i
http://www.naklada-pavicic.hr/images/kn ... jska18.jpg
Franjo Tuðman
PETRINJSKA 18
Zatvorski dnevnik iz 1972.
Str. 832, 16,5 x 24 cm, uvez tvrd, 350 kn, 2002.
Godine 1972., 11. sijeènja rano ujutro, u Zagrebu je uhapťena skupina intelektualca (Marko Veselica, Vlado Gotovac, Zvonimir Komarica, Jozo IvièeviÌ, Vlatko PavletiÌ...) i optuŞena za antidrŞavnu djelatnost. U skupini se, kao opasan drŞavni neprijatelj, "hrvatski nacionalist i kontrarevolucionar", naťao i povjesnièar i politièar dr. Franjo Tuðman.
UhiÌenici su zatvoreni u Petrinjsku 18, F. Tuðman u Ìeliju br. 26. Od tog dana, pa do izlaska iz Ìelije u listopadu (nakon ťto je proglaťen krivim i osuðen na dvije godine strogog zatvora), Tuðman je vodio opseŞan dnevnik koji je svakih nekoliko dana, koristeÌi se moguÌnoťÌu primanja i vraÌanja raznih materijala za znanstveni rad, kriomice otpremao iz zatvora. Upravo te dnevnièke biljeťke (proťirene zapisima nastalima od izlaska iz zatvora do kraja 72.) èine knjigu Petrinjska 18. To je njihovo prvo objavljivanje, ne raèuna li se jedan manji dio, otprilike 15%, koji je poèetkom devedesetih izlazio u stranaèkom tjednom Glasniku HDZ-a.
hihi..
a jel neko èitao onaj SF kad krajinski srbi kupuju atomsku bombu od rusa...a hrvatski obavjeťtajci ih spreèavaju :smt003 sounds like fun
Truman Capote - Hladnokrvno ubojstvo
To mi je uvod u film :smt003
Uèlanih se u knjiŞnicu :smt003
posudih randomly chosen :
Roman SimiĂŚ "Mjesto na kojem ĂŚemo provesti noĂŚ"
Haruki Murakami "NorveĹĄka ĹĄuma"
i neĹĄto za se obrazujem :smt003 :
Will Durant "najveĂŚi umovi i ideje svih vremena "--->nekako mi potanka knjiga :smt017
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
MisliĹĄ Roman SimiĂŚ. ;-)Originally Posted by Lara Car
Ontopic...
Zadnje ťto proèitah jeste 'Srce tame' za gospon' Bitija. Po drugi put! Pa, molim lijepo, to bi trebalo bit dostatno viťe jer èupam kosu od muke. :smt019
Again they will think that I'm an arrogant bitch. Fuck.
http://egea.geog.uu.nl/images/smilies/skull.gif
~Djevojčica iz horrora~
HAHAOriginally Posted by Robierre de Cochon
Frankfurtska veza.
Bjezi od toga,procitao davno prvih 50 stranica i odlozio knjigu.
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.
Anne Rice-sve knjige
M.J. Zagorka-sve
Alexandar Dumas-Grof M.C, Tri M., Kraljica Margot
Stephen King-sve
Dan Brown-Da Vincijev Kod, Anðeli i Demoni,
Dean Koontz-sve
J.R.Tolkien-LOTR
C.K.Rowling-Harry Potter
D. Adams-Vodiè za autostopere kroz galaksiju
L.M.Alcott-Male žene
E.Kostova-The Historian
J.M Auel-Pleme špiljskog medvjeda
U.Eco-Ime ruže
I još dosta kojih se sad ne mogu sjetiti ali budem :smt003
''Kad je bio Juli''
obeÌao sam da Ìu napisati rijeè dvije kad proèitam...
onako...oèekivao sam viťe.
kad imať za temu Srebrenicu i dijete kao pripovjedaèa - ne bi smijelo ispasti loťe. dovoljno da se par puta rasplaèeť.
ali, moŞda sam oèekivao samo Şivotnu prièu bez politièkih spika. poanta mi je nekako pre-reŞirana. iako, neke scene su stvarno potresne, neke prepatetiène, neke pojednostavljene... valjda je takav i Şivot.
Beigbeder - Windows on the world
Covjek zna s rijecima, ima dobru ideju spojiti sebe i tragediju u WTCu na nacin da pricu prica minutu po minutu. Od negdje pola 9 tog jutra, do negdje pola 11 kad su se tornjevi srusili. Ispricano je iz dvostrukog prvog lica (Beigbeder i njegov, ajmo rec, alter ego koji prozivljava rusenje Twinsa paralelno pricaju dogadjaje i svoja razmisljanja).
Beigbeder mi je bolji u ovakvom izdanju, kad proba sebe podrediti temi (iako, naravno, sebe ne moze zaobici :smt003 ).
PokuĹĄaj ponovno, isplati se.Originally Posted by sickboy
"sveci idu u pakao"- moram provjerit tko je toèno napisao, vrhunski roman!
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
Isabell Alende- KĂŚi sreĂŚe, Portret u Sepiji i KuĂŚa duhova
M. Tuornier- Meteori, totalno friki knjiga :smt003
Originally Posted by Mali Mrav 85
lijepi naĹĄ haiiiiiku :smt003
sluèajno neki dan posudih klaru od mire gavrana, Şurila sam se i dohvatila s police prvo kaj mi doťlo pod ruku. knjiga se èita u jednom dahu! glavni lik je, dakle, klara, isprièano u prvom licu. nevjerojatno kako je uťao u Şensku psihu. preporuèam!
ovo je fenomenalno!treba ti dat neku nagradu,ĹĄta ja znam,recimo gajbu Ĺžuje!Originally Posted by Mali Mrav 85
Slavenka DrakuliĂŚ - Tijelo njenog tijela
Ante TomiĂŚ - Ljubav, struja, voda i telefon
AleĹĄ Ăar - Pseèi tango
to u zadnje vrijeme èitam, ili sam proèitao
ovo od Tomica je nesto novo? :smt017Originally Posted by Robierre de Cochon
ajde robi nabaci mikro recenziju da vidim jel se isplati to citat...
nadam se da je bar priblizno dobro kao ostatak Tomicevog opusa. :smt016
To ti je iz one zbirke kaj je isla s Jutarnjim, za 29kn imas Tomica, Jergovica, Radakovica, Ferica, Dezulovica, Pavicica, Popovica ... prepoznajes uzorak :smt003
Ima ih u Algoritmu za kupit po istoj cijeni, kao i skoro sve sto je izaslo uz Jutarnji.
Ovako...to ti je zadnje ťto je TomiÌ izdao, kao ťto Romana reèe, u ciklusu hrvatskih pisaca u Jutarnjem. Moram priznati da me malo razoèarao, pogotovo zato jer volim njegov humor, a ovdje nema bať neèeg na ťto bi se mogao odvaliti. A drugo, èovjek je napisao Şenski romanèiÌ i to ti veÌ dovoljno govori o èemu se radi. Jako sam skeptièan kad (muťki) pisac uzima Şenski glavni lik i onda ga kreira po onome kako on doŞivljava Şene. Recimo kad frajer piťe o napaljenoj Şeni i ťto je pali kod tipa. A da ne govorim o stereotipima koji mi uvijek spuste entuzijazam za neku knjigu. Ali ajde...to je laka literatura, ko da gledať Zabranjenu ljubav ili Ljubav u zaleðu...sigurno ima dosta ljudi koje to oduťevljava. :smt002
onda se imho ne isplati citat.Originally Posted by Robierre de Cochon
ono sto kod Tomica cijenim je ta tanka igla sarkazma kojom uvijek bode u pravo mjesto.
da, i druga stvar, Tomic je postao hit, kao Severina, sad ga i bakice citaju nakon porcije Ruth Rendell i Mary Higgins Clark.Originally Posted by Robierre de Cochon
iako rijetko sudim o knjizi po koricama, ako ova knjiga odise manjkom onog tomicevskog humora, ne mislim zamarati svoje sive stanice tim djelom. :smt012
meni je osobno super Tomiceva knjiga ''Nista nas ne smije iznenaditi'', odnosno Karaula. ''Muskarac bez brkova'' je zabavan, onako, nista posebno. ''Ljubav, struja, voda, telefon'' mi nije sjela...ali preporuèam da proèitať, radnja je bať tomièevska, ko za film raðena.Originally Posted by camao
Ajde da napokon èujem da je joÅ¡ nekom NiÅ¡ta nas ne smije iznenaditi bolja od Åveliki kuracto je muÅ¡karac bez brkova. :smt001
Karaula je dobar film s dosta fora, ali ako namjeravate èitati samu Ništa nas ne smije iznenaditi, nemojte ga još gledati jer je zapravo dosta osiromašen u brojnim elementima u odnosu na knjigu (osim što je to drugi umjetnièki izrièaj naravno :smt003 ).
Bookmarks