http://www.vecernji.hr/newsroom/news...99010/index.do
Evo, da "lokalnim šerifima" ovog podforuma bude srce na mjestu, hi hi hi
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...99010/index.do
Evo, da "lokalnim šerifima" ovog podforuma bude srce na mjestu, hi hi hi
apsolutna primjena zakona i problem je rijesen...jedino tako...a ne im dozvoljavati da prose i da jos uz to i djecu nose sa sobom...
ne valja link. što se tiče Roma, to je malo teže pitanje od partizana i ustaša : D. osim što je većina Hrvata zadrta, problem je i u romskoj kulturi. ne možeš ti njih siliti da mijenjaju svoj način života.
S njima nemam toliko loših iskustava kao s određenom drugom grupacijom koja može mirno čoporativno doći, napasti (u omjeru 6:2 u svoju korist), a kad se pozove murija dobije se odgovor da uživaju zaštitu "s vrha" i da nema pomoći. Naravno, pritom oni koji ih nisu ni pogledali, a bili su napadnuti od njih, će popušit prekršajnu prijavu. Vođen time došao sam do zaključka da je korisno imat boxer u džepu.
Jao, nisam mogla vjerovat kad dolazi jedan rom na izbor i donosi sa sobom tri osobne iskaznice?
Kad dolaziš curi u Bj izađi malo subotom vani, poglavito savjetujem da to bude u blizini kakvog narodnjačkog kafića (ne možeš promašit, većina je takvih). Naravno, pretpostavka je da vas bude minimalno dvaput brojčano manje. Uz malo sreće već pri prvom izlasku ćeš doći u bliski susret s Burecima.
ha?
fat ne budi ugrožen!
Mislim da se tu govori o onima čiji je tata sudac ili načelnik policije pa onda je i cijelo društvo nedodirljivo. Da, i oni su mi fuj.
Ali budimo realni, to nije toliko rasprostranjen problem kao ovaj s romima
A sad jedno pitanje - opaska da se rome može prisilit na promjenu ponašanja ako krše zakon?
A pritom mislim na točno koje kršenje...?
link na članak ne radi pa..
Ako cemo pravo,vecu stetu i sranja radi zlatna mladez nego mali cige.
A i opcenito, ljudi visoki kriminal percipiraju kao gospodskiji a samim time i prihvatljiviji nego kad im netko direktno zavuce ruku u dzep makar da ukrade puno manju svotu.
Bolje cigan u dzepu nego biznismen na kreku![]()
Ah da, pristojno ponašanje.
To me podsjeća na situaciju kad mi je frendica hodala Ilicom i neki mali rom je traži novce.
Ona ga ignorira i on joj se objesi oko noge i neće je pustit dok mu ne da novce.
Majke mi, da mi to napravi, izlupala bi ga!
kako me to ljuti, to je prestrašno!
Mislim, šta napraviti u toj situaciji?
mene skoro copor cigana nalemao jer sam prolazio pokraj njih, a pas (beba labrador...pazi da ti nogu ne odgrize) se zakasljao pa su zakljucili kako ce im djecu pojesti![]()
![]()
tea partying through tornadoes in the middle of the night
Ok, ovo je glupost, idem na mjesta na koja ide "zlatna mladež" i dosad nikad nisam ni vidio ni čuo za ikakva sranja da bi se tamo dogodila, tako da... (I malo govora mržnje, manje smrde (večinom) od cige)
O.T.
Kao prvo, dok će se cigane nazivat romima, ponašat će se tako kako se ponašaju.
Kao drugo, ako kažem iskreno mišljenje kako se treba tog problema rješit dobit ću ban, tako da ću se zadržat na tri riječi. Preodgoj i reedukacija.
My common sense is tingling...
Od kad žene ne privlači zgodan i bogat muškarac poput mene, samo zato što imam enormno veliki penis...
Kada cigan propuca nekoga mozemo pricati
Znam dovoljno zlatne mladezi da znam njihov mentalitet i modus operandi
Ok, ali pojmiš da onaj mafijaš od 40 godina koji nekog propuca na mjestu gdje ima zlatne mladeži, ne spada u zlatnu mladež, ako zbog ničega onda zbog godina. I kakav je to onda modus operandi, jel svi koje ja znam imaju ciljeve koji se ne tiču ni tuče ni propucavanja.
Od kad žene ne privlači zgodan i bogat muškarac poput mene, samo zato što imam enormno veliki penis...
Onda ocito ne poznajemo iste ljude ili drugacije definiramo "zlatnu mladez"
Ok, sam da provjerim, pod zlatnu mladež si mislio maldež sa previše para, premalo morala i koji izlaze na cajke? Ili sam ja u potpunosti pomješao pojmove?
Besmisleno je uspoređivati incidente "zlatne mladeži" i romske incidente jer je ovo prvo fiktivna novinarska kovanica za podjarivanje klasne (i generacijske) zavisti među čitateljskom stokom a drugo etnička skupina. Dakle jedna grupa je strogo definirana a druga je proizvoljna izmišljotina u koju se ad hoc može uključiti svaku osobu mlađu od 30 godina koja nije klošar ili alternativac.
Bookmarks