+ Reply to Thread
Page 205 of 221 FirstFirst ... 105155195203204205206207215 ... LastLast
Results 6,121 to 6,150 of 6605

Thread: Vijesti i dogodovštine

Administrator georgee's Avatar

Default Re: Vijesti i dogodovštine

Quote Originally Posted by PJ View Post
    Josipović nije u pravu, stupidno uspoređivanje skidanja kopija s interneta i krađa fizičkih predmeta je jednostavno krivo. Piratstvo će se održati sve dok cijene medija ne budu na prihvatljivoj razini, kao i standard građana, i bogu hvala na tome.
    to što su cijene previsoke, nema veze s tim da ti nekom uništavaš posao i trud jer eto, ne sviđa ti se cijena
    ako je cijena problem usporedbe, je li onda u redu krasti, npr. appleove proizvode jer su preskupi u usporedbi s time što dobiješ i u usporedbi sa standardom građana? zašto to nije u redu, dok ovo je?

činjenica da nešto nema materijalni oblik, ne znači da se ne može "ukrasti" ili da nema vrijednost

mislim - da ne bi krivo razumio - ni meni se to ne sviđa jer ja jako volim p2p
    al da sam svjestan da p2p nije u redu, jesam

velim, objektivno gledano (dakle, bez mojih osobnih stavova, želja i pozdrava), borba protiv piratstva da, ali nikako ne na ovaj način
    subjektivno gledano, zajebi, oću sve za džabe
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Cassini PJ's Avatar

Nisam rekao da piratstvo nije krađa zato jer je previsoka cijena, već zato jer ne dolazi do umanjenja ničije imovine. Naime, kad ti nešto ukradeš, onda ta osoba tu stvar više nema. Kad ti napraviš digitalnu kopiju (za svoju upotrebu), ta osoba tu stvar i dalje ima i njen položaj i imovinsko stanje su nepromijenjeni. Naravno, to ne znači da mislim da to nije ilegalno samo po sebi, ali to zasigurno nije krađa. Druga rečenica je bilo moje mišljenje jedinog načina kako će se taj problem riješiti, a to zasigurno nije pojačavanjem represivnih metoda i smješnim tužbama na gargantuanske iznose (to je krađa!).

haha
    jebote pj
    ne dolazi do umanjenja imovine, ali zato što si "ukrao" ne dolazi do povećanja nečije imovine
    tomejto tomato

Cassini PJ's Avatar

Kaj? Kako dolazi do ne povećanja nečije imovine?

pj, ako se ti voziš tramvajem bez karte, ima li i dalje tramvaja? da, on nije nestao, ali si zet oštetio za 8kn

gledaj, ako ćemo se lovit čisto pravno, naravno da ovo nije krađa, zato se ono i drukčije pravnotehnički tretira skoro svugdje u svijetu, pogotovo nakon kkk iz 2003. međutim, ti ne koristiš argument da to nije tjelesna stvar pa se ne može ukrasti (što je bila misao vodilja autora kkk), već argument da nema umanjenja imovine vlasnika, ovlaštenika ili kako god (biraj riječ) što je krivo

osim ako ne misliš da pravna znanost već 2000 godina nepravedno priznaje izmaklu dobit kao štetu?

Cassini PJ's Avatar

Ne, ne tvrdim da izmakla dobit nije šteta, već da ne postoji izmakla dobit. Naime, ako ti meni tvrdiš da bih ja umjesto stotina albuma i filmova koje imam na hardu ilegalno skinute imao zapravo sve njih legalno ili skinute ili kupljene, onda si ili lud ili glup.

Tobožnji gubici su smiješni, contenta ima više nego ikad i njihovi profiti su veći nego ikad, kao i prodaje, piratstvo im je nevjerojatno dobra reklama. Još se cijelo vrijeme usuđuju tvrditi da piratstvo guši kreativnost i inovacije. Ako itko guši kreativnost i inovacije, to je big content. A piratstvo je apsolutno ono što bi liberalni kapitalizam trebao biti, i uvijek se nagrađuje proizvod koji to zaslužuje. Dok se ne stvori alternativna koja ne povlađuje interesima nekoliko kompanija koje si isplaćuju ogromne bonuse za svoje pokušaje cenzure i monopola, treba aktivno rušiti korporativne pokušaje kao što su SOPA/PIPA/ACTA et al.

za drugo se većinom slažem

kaj se prvog tiče, ne. tvrdim da ih ne bi imao, odnosno da bi ih imao samo ako bi ih kupio. kao što se ne bi vozio tramvajem da je bolja kontrola. po tvojoj logici, zet ništa ne gubi jer si ti mogao uzeti taksi

uglavnom, ne da mi se više raspravljati jer o ACTA-i i sličnim aktima mislimo isto - nedopušteni su iz aspekta mnogih sloboda, posebno privatnosti i treba osujetiti njihovo izglasavanje/potpisivanje

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

zaštita autora i kreativaca je čisto politički aspekt acta-e, tu se radi o zaštiti profita, a od autorskog djela profitiraju velike kompanije, a ne autori. kako acta točno štiti fogertya. nikako, štiti wrangler ili levis. sopa se sada preimenovala u zakon koji štiti djecu od zlostavljanja. ponta je da je modus nebitan, bitna je kontrola interneta i korisnika.
    tu naravno upada i josipović koji doslovce baljezga pizdarije jer tu se ne radi o zaštiti autora. autori su zaštićeni. što međunardonim propisima, što domaćim zakonima.

mislim da je koncept itunesa bio velik poticaj za jednu realnu sliku odgovornog interneta. bilo koja pjesma za dvij ili tri kune napsram ideje da kupujem cd zbog te jedne pjesme za 150 kuna.

raznor i radiohead su pokazali da je takav model održiv i u vlastitoj produkciji - radi se primarno o kvaliteti sadržaja i uvjetno rečeno brand loyaltyu. škoro nikada neće prodati 150 000 singlica preko neta jer je govno od glazbe, a to maskira nekim morbidnim izgovorima da on ima pravo odlučivati da neće prodavati glazbu preko neta. odi rezat kulen...
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma Breeder's Avatar

p2p i open source su znak novoga doba! zadruzni rad na internetu! tocno onakva diktatura proleterijata kakva treba i biti!
    dolje prljavi kapitalizam, dolje privatno vlasnistvo!! jebes malogradansku sitnoburzuarziju!

i onda recimo ovo:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Social_business
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Yunus

itd...
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Mlada nada foruma Lucky38's Avatar

Topovska paljba na Josipovića na fejsu
    A nek uvedu tu ACTU, ja im sigurno neću kupovat software, radije ću se služit kompliciranijim open source programima. Prije da ću se odreći svih ovih oblika zabave do kojih dolazim ilegalno nego da ću za njih platit
    Ima nas još, koliko hoš

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Ajmo reć da je to sve ok. Ali di je tome onda kraj? Za vjerovati je da sam u krivu ali zašto onda kuhari ne bi osnovali nešto slično zampu-u i uzimali postotak od prodaje svakog lonca, kuhače i ostalog pribora? Ti ćeš možda kuhati njegovo autorsko jelo. Zašto frizeri ne bi uzimali postotak od škara, boja i ostalog. Možda će netko raditi nečiju autorsku frizuru.
    Taj zamp mi je stvarno teža nakaza od pojave

Još

ako neko patentira određeno jelo, on i može naplatiti to
    to je njegov izum, al s razlogom ta zaštita ne traje vječno
    ni autorsko pravo nije vječno...

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Meni taj zamp baca na stjecanje bez osnove. Kao, idemo naplatit tu naknadu jer bi ti mogao ilegalno kopirat zaštićeni materijal. A kaj ak neću? Veli Murphy da on sad bez ikakve grižnje savijesti kopira sve i svašta jer je plaćanjem te naknade zapravo to i platio.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Kuul forumaš Galijun's Avatar

Naravno da je zaštita autorskih prava paravan za nešto puno ozbiljnije, a to je direktno nadziranje aktivnosti internet korisnika. Već je sada Fejs uspio pokrenuti lavinu kontrole, Google to čini već odavno, a sada su se toga 'dosjetili' i zakonodavci (premda bih rekao kako kaskaju te i dalje ne raspolažu sa ljudstvom kao Fejs/Google). Ne kažem da ovi entiteti odavno ne surađuju, i tu sam jednom od rijetkih prilika bio na strani Fejsa i Googlea.

A i sama zaštita autorskih prava se treba prilagoditi novom vremenu. Baš kao što netko reče - iTunesi su učinili dobru stvar - mini naknada za puno sadržaja. Jer toliko oni realno i vrijede. A ne jebenih 150 kn za 2 singlice. Kako DA NE.
    There is nothing to fear, but fear itself !
    I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
    How do you drive mad that which is already insane?

Mlada nada foruma Pinhas's Avatar

Autorsko pravo treba međunarodnu zaštitu, zbog toga je ideja o ACTA-i dobra i treba je podržati. Dok sama ACTA je tek u razvoju i naravno da treba još hrpa dorada, javnih rasprava, uvođenje mehanizma kontrole i sl. Na tome se radi.. Bit je da ta ideja međunarodne zaštite intelektualnog vlasništva bitno mijenja sam koncept zaštite autorskog prava, po meni, u dobrom smjeru.

Malo mi je nevjerojatno da neki tu misle da neovlašteno korištenje/kopiranje, ne krši autorska prava i ne nanosi gubitak autoru... pljuska zdravom razumu, a šaka u facu ak još k tome studiraš pravo... no dobro... uzmimo da sam ja Pliva (kad već primjer sa Milom nije dovoljan) i proizvedem SUMAMED.. potošim milijarde na istraživanje, patentiram.. i naravno hoću zaradit i amortizirat trošak... indijska firma GeneričkiKreten (u nastavku: GK), kupi, još bolje, ukrade jednu tabletu SUMAMEDA i proizvede SIMIMED.. isti temeljni sastojak, samo umjesto E243 koriste E342 i tablete su roze boje, bitno je da je temeljni sastojak, ono na što sam ja potrošio milijarde da bi ga otkrio, ISTI.. i prodaju oni, u pola cijene mog sumameda, taj lijek okolnim zemljama, svijetu i zarade gro para.. jer ipak, ne znaju oni kaj je patent i po njihovom, niti je krađa, niti moralno upitna stvar koristiti nečije intelektualno vlasništvo kao da je tvoje... Ja, s druge strane propadam, milijarde koje sam potrošio za istraživanje nikad neću vratiti jer zašto bi netko kupovao skuplji lijek kad može kupit' jeftiniji (da ne bi bilo, moj lijek je skuplji jer sam puno uložio da ga izumim, a ne jer sam ja gramzljivi farmaceutski lobij koji mrzi ljudski rod...) i tako ja propadnem, a propadaju i ostale, meni slične kompanije.. al takvo je slobodno tržište, jel PJ?

Fat, slažem se s tobom da je itunes odličan koncept za umanjivanje piratstva i općenito, podizanja neke pravne kulture da moraš platit ono što nije tvoje... al se ne slažem da je autorsko pravo već zaštićeno međunarodnim pravom, jer nije.. ACTA je tome na tragu.. SOPA i PIPA malo manje, po meni su to propali zakoni, al o tom drugom prilikom..
    Liber amicorum Nikola Gavella

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by Pinhas View Post
    Autorsko pravo treba međunarodnu zaštitu, zbog toga je ideja o ACTA-i dobra i treba je podržati. Dok sama ACTA je tek u razvoju i naravno da treba još hrpa dorada, javnih rasprava, uvođenje mehanizma kontrole i sl. Na tome se radi.. Bit je da ta ideja međunarodne zaštite intelektualnog vlasništva bitno mijenja sam koncept zaštite autorskog prava, po meni, u dobrom smjeru.

Malo mi je nevjerojatno da neki tu misle da neovlašteno korištenje/kopiranje, ne krši autorska prava i ne nanosi gubitak autoru... pljuska zdravom razumu, a šaka u facu ak još k tome studiraš pravo... no dobro... uzmimo da sam ja Pliva (kad već primjer sa Milom nije dovoljan) i proizvedem SUMAMED.. potošim milijarde na istraživanje, patentiram.. i naravno hoću zaradit i amortizirat trošak... indijska firma GeneričkiKreten (u nastavku: GK), kupi, još bolje, ukrade jednu tabletu SUMAMEDA i proizvede SIMIMED.. isti temeljni sastojak, samo umjesto E243 koriste E342 i tablete su roze boje, bitno je da je temeljni sastojak, ono na što sam ja potrošio milijarde da bi ga otkrio, ISTI.. i prodaju oni, u pola cijene mog sumameda, taj lijek okolnim zemljama, svijetu i zarade gro para.. jer ipak, ne znaju oni kaj je patent i po njihovom, niti je krađa, niti moralno upitna stvar koristiti nečije intelektualno vlasništvo kao da je tvoje... Ja, s druge strane propadam, milijarde koje sam potrošio za istraživanje nikad neću vratiti jer zašto bi netko kupovao skuplji lijek kad može kupit' jeftiniji (da ne bi bilo, moj lijek je skuplji jer sam puno uložio da ga izumim, a ne jer sam ja gramzljivi farmaceutski lobij koji mrzi ljudski rod...) i tako ja propadnem, a propadaju i ostale, meni slične kompanije.. al takvo je slobodno tržište, jel PJ?

Fat, slažem se s tobom da je itunes odličan koncept za umanjivanje piratstva i općenito, podizanja neke pravne kulture da moraš platit ono što nije tvoje... al se ne slažem da je autorsko pravo već zaštićeno međunarodnim pravom, jer nije.. ACTA je tome na tragu.. SOPA i PIPA malo manje, po meni su to propali zakoni, al o tom drugom prilikom..
    Samo bi bilo isto tako super da kao u farmaceutskoj industriji patent vrijedi, kolko 5...10g, i onda mora postati dostupan svima...i to ti je jedan od razloga zasto Pliva vise nema astronomsku zaradu. Jer im je istekao patent na Sumamed.
    Znaci ja uopce ne bi trebao placati za silne albume Ramonesa i Clasha J e b e n o ! !

Daj odi spavat jebote...

UV fought the law, and UV won...

Cassini PJ's Avatar

Patenti za lijekove su malo drukčija problematika, ali da, generalno sam nastrojen protiv patenata ili barem u velikom ograničavanju istih. Mislim da bi indijci trebali imat iste lijekove, tj. iste mogućnosti za liječenje bolesti kao i mi, iako su siromašniji i nikakvo su tržište. Također mislim da bi i siromašni ljudi (bilo to klasno, bilo to nacionalno siromaštvo) također trebali moći konzumirati knjige, filmove, glazbu, umjetnost, mislim da je to bitnije nego da neki CEO dobije godišnji bonus od 50 milijuna dolara.

Nisam rekao da se autorska prava nebi trebala zaštititi, već da je usporedba s krađom promašena. Autorska prava će se zaštititi najbolje kada se onih 95% profita od albuma koje dobije diskografska kuća pretvori u 95% zarade koje ide autoru.

Quote Originally Posted by sickboy View Post
    Samo bi bilo isto tako super da kao u farmaceutskoj industriji patent vrijedi, kolko 5...10g, i onda mora postati dostupan svima...i to ti je jedan od razloga zasto Pliva vise nema astronomsku zaradu. Jer im je istekao patent na Sumamed.
    Znaci ja uopce ne bi trebao placati za silne albume Ramonesa i Clasha J e b e n o ! !

Daj odi spavat jebote...
    Patent obično vrijedi do 20 godina, ovisno o domaćem zakonu.. zato je i potrebna međunarodna zaštita.. A iz gornjeg primjera je trebalo zaključit da neki rade generičke lijekove bez da plate i kune proizvođaču originalnog lijeka za vrijeme trajanja patenta..

Quote Originally Posted by PJ View Post
    Patenti za lijekove su malo drukčija problematika, ali da, generalno sam nastrojen protiv patenata ili barem u velikom ograničavanju istih. Mislim da bi indijci trebali imat iste lijekove, tj. iste mogućnosti za liječenje bolesti kao i mi, iako su siromašniji i nikakvo su tržište. Također mislim da bi i siromašni ljudi (bilo to klasno, bilo to nacionalno siromaštvo) također trebali moći konzumirati knjige, filmove, glazbu, umjetnost, mislim da je to bitnije nego da neki CEO dobije godišnji bonus od 50 milijuna dolara.

Nisam rekao da se autorska prava nebi trebala zaštititi, već da je usporedba s krađom promašena. Autorska prava će se zaštititi najbolje kada se onih 95% profita od albuma koje dobije diskografska kuća pretvori u 95% zarade koje ide autoru.
    Ovo prvo stoji, samo zašto bi to trebalo biti na uštrb nečijeg autorskog prava? Može se to urediti i na drugačije načine, bez da se nečije autorsko pravo krši..

Ovo drugo ima veze sa distribucijom profita, a ne sa zaštitom autorskog prava. Meni kao autoru nije jedini problem profit, nego činjenica da netko prodaje moj rad kao svoj ili bez moje dozvole.. Zamisli da se npr. netko šeće tvojim dvorištem kad mu god padne napamet.. nije nikakav problem ako mu to dopuštaš, problem je ako ti pravni poredak ne da da mu to zabraniš...

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Kada se već dotiće pitanje piratstva i nov. gubitka, kao što je napomenuo PJ, piratstvo (u raznim oblicima) će se održati sve dok cijene medija ne budu na prihvatljivoj razini. Nažalost, cijene medija u RH su trenutno sve samo ne na prihvatljivoj razini. Kako bih ukazao na loše usporedbe stope "piratstva" u raznim državama na koje sam nailazio unazad godinu dana u medijima (RH je na poprilično visokoj razini, usput rečeno), usporedit ću cijene medija kod nas i u npr. SAD-u.
    Prosječna mjesečna plaća u RH iznosila je prošle godine 7894 kune. U SAD-u je iznosila 4120 dolara (23 484 kune). Prosjek cijene cd-a u SAD-u je 10 dolara (iliti, 57 kuna). Prosjek cijene cd-a u RH iznosi 135 kuna. Za jednu plaću, proizlazi, u SAD-u mogu kupiti točno 412, dok u RH mogu kupiti 58 do 9 original glazbenih albuma. Dakle, za građane RH vrijednost originalnog albuma je sedam puta veća negoli u SAD-u.
    Gušenjem "piratstva" na netu se neće dignuti stopa kupljenih original albuma sve dok se cijena medija ne prilagodi moći građana ove (ili neke druge) države.
    Usput rečeno, neće se niti smanjiti broj umnoženih kopija (iliti, vlasnici prava će biti i dalje na fiktivnom gubitku), a crno tržište može samo u tom slučaju rasti.
    Da se dotaknem malo i ACTA-e, držim da je slučaj "ACTA" puno više od "gušenja piratstva" i "borbe za autorska prava". Zar doista postoji netko tko misli da je ACTA kotačić u mehanizmu kontrole nedopuštenog kršenja autorskih prava?
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Kuul forumaš Galijun's Avatar

Pa evo, ti, pinhas misli
    There is nothing to fear, but fear itself !
    I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
    How do you drive mad that which is already insane?

Cassini PJ's Avatar

Ovo prvo stoji, samo zašto bi to trebalo biti na uštrb nečijeg autorskog prava? Može se to urediti i na drugačije načine, bez da se nečije autorsko pravo krši..

Ovo drugo ima veze sa distribucijom profita, a ne sa zaštitom autorskog prava. Meni kao autoru nije jedini problem profit, nego činjenica da netko prodaje moj rad kao svoj ili bez moje dozvole.. Zamisli da se npr. netko šeće tvojim dvorištem kad mu god padne napamet.. nije nikakav problem ako mu to dopuštaš, problem je ako ti pravni poredak ne da da mu to zabraniš...
    Distribucija profita je upravo sama srž tih legislativa, a ne zaštita autorskih prava, to je i sporno. Misliš da autori podižu tužbe? SOPA je imala odredbu da korporacije mogu praktički direktno narediti gašenje domene koja hosta copyright content.

Zar doista postoji netko tko misli da je ACTA kotačić u mehanizmu kontrole nedopuštenog kršenja autorskih prava?
    Da, i izgleda da ima tu sreću da biva predsjednik države.

Ma pimpek, ja sam majka Tereza ako on takvo što uistinu misli.

@Kalin: Sumnjam da bi snižene cijene išta puno promijenile.. Ljudi koji prže cd-e i dalje bi to radili, a ljudi koji kupuju i dalje bi kupovali.. stvar je pravne kulture i ćudoređa npr. Microsoft je imao neki akcijski popust za studenski office paket i kako se meni čini, jako malo ljudi ga je kupilo.. a bio jeste povoljan..
    @Galijun:
    @PJ: Ja mislim da je SOPA koma.. A ako ACTA ikad zaživi, vidjet ćemo..

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

@Kalin: Sumnjam da bi snižene cijene išta puno promijenile.. Ljudi koji prže cd-e i dalje bi to radili, a ljudi koji kupuju i dalje bi kupovali.. stvar je pravne kulture i ćudoređa npr. Microsoft je imao neki akcijski popust za studenski office paket i kako se meni čini, jako malo ljudi ga je kupilo.. a bio jeste povoljan..
    @Galijun:
    @PJ: Ja mislim da je SOPA koma.. A ako ACTA ikad zaživi, vidjet ćemo..
    Ja mislim da snižena cijena taksija ne bi ništa promijenila, ljudi se jednostavno ili voze ili ne voze taksijem, bila vožnja 120 ili 30 kuna.

Quote Originally Posted by Tkach View Post
    Ja mislim da snižena cijena taksija ne bi ništa promijenila, ljudi se jednostavno ili voze ili ne voze taksijem, bila vožnja 120 ili 30 kuna.
    da... zato valjda i Ameri ko ludi kupuju originalne CD-e

Siguran sam da bi se brojka kupljenih original albuma dignula kada bi cijena albuma pala na 60, odnosno na second hand tržištu na 20 kuna. Tzv. kolekcionari, kojima i ja sam pripadam, bi zasigurno u tom slučaju umjesto 4 albuma kupili 8 albuma mjesecno (odnosno, umjesto 4 second hand albuma bi kupili 2 od samog recordsa). Pad cijene utjeće i na psihu kupca koji je spreman izdvojiti u tom slučaju više novaca jer je uvjeren da "profitira".
    Dakako, ta brojka nebi bila šokantno visoka jer na ovim prostorima doista postoji tradicija kopiranja takvog sadržaja od gotovo pola stoljeća no to naposlijetku nije bitno, pošto je temelj tržišta ipak i isključivo zarada (a ne umjetnost ili ego, kao što nas vlasnici autorskih prava žele uvjeriti), bila ona velika ili mala.
    Usput rečeno, treba napraviti razliku između programa i glazbenih albuma/filmova i srodnih sadržaja no o tome potencijalno kasnije!

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

znaci ja nemam problema skinut neki film, igru, album s neta...ok, moralna sam nakaza ali ne dam 10...20...30...40eura za to. Placam naknadu ZAMP-u za svaki kurac pa zasto si ne bi skidao s neta kad sam vec platio...

Prije nekog vremena sam se zainteresirao za album DAmira Avdica: Mein Kapital...solidan uradak sa (meni) zanimljivim pjesmama.
    Kao skinut cu si album i prek googla dodjem do ove stranice:
    http://damiravdic.bandcamp.com/album/mein-kapital

znaci uredno pise:
    immediate download of 12-track album in your choice of MP3 320, FLAC, or just about any other format you could possibly desire.
    Album je besplatan ili sam odaberi cijenu.
    Free download or choose your price.
    Tu me sram doc i ostavit covjeku nula kuna za album...radje cu slusat pjesme prek youtubea neg uzet to za dzabe.

UV fought the law, and UV won...

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ma kakvi
    http://en.wikipedia.org/wiki/Berne_C...Artistic_Works
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...right_treaties

ali u pravu si, uzbekistan i somalija sad mogu raditi sranja mili hrniću i njegovim autorskim pravima... i papu nova gvineja
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    ma kakvi
    http://en.wikipedia.org/wiki/Berne_C...Artistic_Works
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...right_treaties

ali u pravu si, uzbekistan i somalija sad mogu raditi sranja mili hrniću i njegovim autorskim pravima... i papu nova gvineja
    Prijatelju, jesi pročitao šta piše o toj Bernskoj? Države jedna drugoj priznaju autorsko pravo, nešto malo o trajanju tog prava i ništa o međunarodnoj zaštiti... Zato i ima tako puno potpisnica...

Milo još uvijek ne može mirno spavati

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Bookmarks