Ajde nemoj izigravati moralista.
Slažem se da formulacija nije baš profesionalna, ali i ti tako znaš reagirati.
I ti si znao davati slične izjave, a siguran sam da bi i sad dao izjavu "nacist se objesio, koga briga" tako da neznam zašto sada pokrečeš raspravu o tome.
Riječ je o semantičkim formama koje mogu izazvati blage logičke greške.
Pripadnik vojnih formacija nemora nužno biti i politički istomišljenik utemeljitelja vojne formacije, to je istina. No, vojne formacije II. sv. rata kao takve su usko vezane uz određene ideologije i nose etikete istih.
Ustaške formacije su teorijski fašističke, kao što je Crvena armija u teoriji komunistička formacija. Nebih se previše bavio sada pitanjima što je fašizam, a što komunizam.
Partizanski pokret nije pak bio apsolutna formacija KP-a unatoč činjenici da je KP predvodio kroz vrijeme pokret tako da usporedba u ovom slučaju nije moguća.
Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.
Vidim, nije nam dugo trebalo da dođemo do ustaše vs. partizani![]()
"Nacist se objesio" Ok, ak je lik nacist il zlocinac,necu plakati. Ali ako je to neki Njemac koji se ubio i onda ga netko jos nazove nacistom da dodatno degradira njegovu smrt,to mi dize zivac. Jos gore ako se radi o ubojstvu. I zbilja tu nema nikakvog moraliziranja,jednostavno mi se digao zivac. Kao da netko o mucki ubijenim Hrvatima u Vukovaru govori kao o "mrtvim ustasama". Mislim,ja bar nisam politicki korektan seronja,ali neke granice ipak postoje.
Tkach, naravno da nemogu dokazati, isto kao sto ne mogu dokazati ni da pola forumasa ne siluje svoje kucne ljubimce,pa ipak necu ici raditi takve pretpostavke,pogotovo ne ako netko od njih umre nasilnom i okrutnom smrcu. A ove tvrdnje o Srbima i cetnicima su mi zbilja smijesne. Sjecam se kako si svojedobno imao mentalnu statistiku da je 90% hrvatskih Srba bilo u cetnicimaMislim Tkach,znas nekada biti realan, ali Srbi ti mute razum
![]()
Kao prvo, nedvojbeno je retardirano učit petogodišnjake o tome. Ne zato jer će ih iskvarit ili išta, nego zato jer su petogodišnjaci preglupi da bi to shvatili, a ne postoji ni bilo kakva potreba da to u tom trenutku života shvate.
Ali ova tu dramatiziranja o tome kak su djeca uplašena da se ne mogu igrati su takva hrpa govana da je to nevjerojatno.
Tako da ne znam ko u ovoj rundi dobiva nagradu za glupost.
gle klinci od 5 godina se vecinom ne igraju s curama...a ak im netko kaze da im ovaj s kojim se igraju moze bit decko normalno da ce se usrat...bjeze od curica pa ce tak bjezat i od decki![]()
Ma joj to su djeca zaboravit će da se išta dogodilo sljedeći dan i gotova priča. Drugo je što su današnji roditelji opsesivno-kompulzivne budale, a školstvo dovodi političku korektnost do apsurda na razini religije.
Koji idiotizam, pa gdje ces djecu vrticke dobi ici uciti o tome, po meni je sve prije petog osnovne prerano.
I ja bih se uplašio.
Mislim da su ovakve liste promasaj ako ih javno obznane, iako se radi o fasistima,prakticki se radi o pozivu na linc..
To je jednostavno trebalo predati policiji pa neka oni rade svoj posao. U svakom slucaju nadam se da ce i sada napravit svoj posao, i to u oba smjera.
Razumljivo je da se postupak pokreće protiv osoba koje javno pozivaju na mržnju simbolikom ili gestama, ali mi nije razumljivo kako netko može sakupljati privatne slike sa facebook-a i na temelju toga ikome suditi za išta.
Svatko bi barem u svojem prirodnom prostoru mogao činiti što god želi.
A i veoma je licemjerno ukoliko će se pokrenuti postupci protiv tih osoba, a ignorirat će se mnogi mladi koji uokolo šeću sa komunističkom simbolikom koja je također zabranjena.
No, mislim da ipak od svega toga neće biti ništa.
Mislim da KZ regulira rasisticke sadrzaje na internetu na temelju Konvencije o kibernetickom kriminalu. Internet je javan,jebiga. Sad,sto bi se trebalo smatrati javnim, jesu li u pitanju slike profila ili slike koje se nalaze unutar profila koji su privatni. A opet neznam ima li i to veze,jer relevantni clanak KZ-a govori opcenito o sadrzajima na internetu.
Hruškar pojašnjava da će članovi udruge, koji će dijeliti Brenine fotografije, biti u crnim odorama s oznakom NDH, ali da nije riječ o modernizaciji ustaštva i znaku ustaške države, već skraćenici od "Nezavisni dragovoljci Hrvatske" koji će, kaže, crnu uniformu nositi sve dok se ne otkrije sudbina i posljednjeg nestalog hrvatskog branitelja:
"Već dugo moji dečki nosi te odore i neće ih skinuti do momenta dok se ne nađe naš zadnji branitelj, odnosno civil."
hahahahahahahahahaha bit će u crnim uniformama NDH,ali nije modernizacija ustaštva.
Čim je netko stavio svoje slike na facebook to je prestalo biti privatno pogotovo kad su se ljudi počeli skupljati u grupe na facebooku. A za mlade što nose komunističke simbole slažem se da bi trebalo i po tom pitanju reagirati.
Dobro, budimo realni, kolikogod ekipa u Kumrovcu bili zadnji pajaci oni nisu opasni niti itko od njih poziva na ubojstvo ili diskriminaciju.
Nije tu problem licemjerje jer se ipak radi o dve razlicite stvari, problem je sto se radi o pozivu na linc. Sad, da li je taj cd u distribuciji ili su samo poslali novinarima da zaplase ove koji organiziraju "anti- gej prajd" to je drugo pitanje. Ali mislim da je neovlasteno prikupljanje osobnih podataka u svakom slucaju zakonom zabranjeno.
Last edited by Darkbuster; 09-06-2009 at 00:59.
http://www.slobodnaevropa.org/conten...a/1748145.html
Još me više nervira kad se povlači paralela sa Thompsonom-kao eto taj divni čovjek ne može,ali Brena može.
Pa kad se povlače paralele nek se povlače onda sa srpskom ekipom koja je pjevala antihrvatske pjesme i koja se ističe poput Thompsona veličanjem mržnje-Borom Čorbom i plejadom narodnjaka od kojih sam zapamtio Baju Malog Knindžu.
Dakle tim ljudima bi definitivno trebalo zabraniti nastup u Hrvatskoj,a ako se mene pita i bilo gdje.
Ali ovi nađoše napadat Brenu-ona nas je valjda povrijedila svojim hitovima "Mile voli disko" ili "Miki,Mićo".
Bez privole ispitanika samo ako je obrada podataka nuzna radi ispunajvanja zadataka u javnom interesu. Ili radi zastite zivota/tjelesnog integriteta drugih osoba. Ili ako je ispitanik sam objavio te podatke. :E
No rekla bih da se radi o posebnoj kategoriji osobnih podataka, koji se odnose na politicka stajalista. Recimo. Sto bi znacilo...da ipak vrijede zadnja dva uvjeta kao iznimka - ako su sami objavili ili radi zastite trecih.
....
tko bi bio voditelj zbirke podataka pitam se.
Mwihihihi.
Ambitious but rubbish.
Everything you say has water under it.
*u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*
Znao sam da ces reagirati!![]()
Dobro, budimo realni, ovdje je riječ isključivo o simbolici.
Desna ruka u zraku sama po sebi ne predstavlja nikakav poziv na ubojstvo ili diskriminaciju, no simbolika takvog salutiranja predstavlja.
Djeca od 13 godina na Thompsonovom koncertu sa U majicama ne pozivaju osobno na bilo kakva ubojstva ili diskriminaciju, no simbolika na njihovim majicama aludira na mržnju.
Zašto je simbolika takva?
Zato jer su pod simbolikom vezanom uz ideologije fašizma i nacional-socijalizma pobijeni milijuni nedužnih civila, zato jer su pod tom simbolikom uspostavljeni totalitarni režimi itd.
Pod simbolikom srpa i čekića ili CCCP-a su također uspostavljeni totalitarni režimi, a produkt tih režima su također bile smrti milijuna nedužnih civila.
I dok se pod simbolikom nacional-socijalizma pozivalo na fizičko istrebljenje pripadnika određenih nacija, pod simbolikom komunizma se pozivalo na fizičko istrebljenje pripadnika određenih klasa.
Ukoliko nije važno što uistinu osoba koja nosi određenu simboliku misli nego je važno koju simboliku nosi, onda je jasno da bi se procesuirati trebali i "pajaci" u Kumrovcu.
Ma vjerojatno je riječ upravo o strategiji zastrašivanja.
Iako sam osobno protiv zabrana isticanja bilo kakvih obilježja, baš mi je drago jer će sada uzdrmati pripadnike te debilne udruge Hrvatskih nacionalista, ili kako god da se točno zovu.
Ja između Thompsona i Lepe Brene ne vidim puno razlike.
Thompson je osoba koja je prisvojila ustašku simboliku jer je tada ona bila okarakterizirana kao element strategije za podizanje morala, a uz to je bila profitabilna.
Lepa Brena je osoba koja je prisvojila četničku simboliku jer je tada ona bila okarakterizirana u Srbiji kao element strategije za podizanje morala, a uz to je bila profitabilna.
Thompson se danas ograđuje od pjevanja ustaških himni te govori da je riječ o greškama koje su bile nažalost nužne.
Lepa Brena se danas ograđuje od pjevanja četničkim trupama te govori da je riječ o greškama koje su bile nažalost nužne.
Nikoga ne vrijeđaju tekstovi Lepe Brene, vrijeđa ih simbolika njezinog nastupa.
Veoma dobar komentar je dao jedan mladić u nekoj TV emisiji jučer.
Njega osobno ta simbolika nemože direktno vrijeđati niti ga može strašiti, ali u potpunosti shvača osobe koje su direktno sudjelovale u ratu i koje pomisao da osoba koja je za vrijeme rata pjevala njihovim neprijateljima da bi im podizala moral danas pjeva u Zagrebu pred par tisuća ljudi.
Što je tu čudno?
to je istina al ako to javno objavljuje onda se primjenjuju druga pravila...
npr Josip Broz Tito moze imat poglavnikovu sliku u svojoj sobi i salutirat joj svaki dan i pjevat ustaske pjesmice...no u trenutku kad to izvede vani ili slika i stavi na net ili polijepi po kvartu to vise nije privatno...
Jasno, s tim se u potpunosti slažem.
No onda se postavlja pitanje definicije privatnosti.
Odnosno, što je to privatnost?
To je zapravo ono zanimljivo u cijeloj priči, a ne sadržaj.
Facebook profili nemoraju biti otvoreni svima, no znači li to da su privatni?
Jeli opravdana odredba britanskog parlamenta da tajne službe imaju mogučnost upadati u profile korisnika facebook-a i koristiti se sadržajem tih profila u svoje svrhe?
Veći dio ustaških postrojbi nije nosio crne odore. Crne odore je nosila isključivo crna legija.
Inače, u neku ruku mi je drago za ovu ekipu koja će bit obrađena (iako će murija morat skočit do Austrije, Australije i Kanade). Takvima se ne može objasnit da crne odore i dizanje desnice nemaju veze s hrvatskim nacionalizmom. Mada je onaj spot na jutarnjem dobrano montiran jerbo prvo stavljaju klasične istetovirane neonaciste sa sf znakovljem, a nakon toga sasvim druge osobe, balavce s U kapama. Ona ženska sa istetoviranim U je na svakoj slici
![]()
Bookmarks