+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 31 to 60 of 61

Thread: I. Strani Jezik (I i II)

Početnik na forumu

Default Re: I. Strani Jezik (I i II)

Stariji kolege kako izgleđa pismeni ispit iz NJEMAČKOGA?

Početnik na forumu gracy's Avatar

Zna netko da li će sutra na predavanju u 8:30 kod Čubrić biti podjela potpisa?Ima uopće tog predavanja još?

Početnik na forumu Dea_L490's Avatar

Da li neko zna ako je puno teži ispitni rok 30.1. kod Husinec od predroka...na predrok nisam izašla , al su rekli da je bilo ful lagano pa me sad zanima da li je redoviti ispit puno teži?
    To buy the truth and sell a lie, the last mistake before you die, so don't forget to breathe tonight, tonight's the last so say goodbye....

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Quote Originally Posted by Dea_L490 View Post
    Da li neko zna ako je puno teži ispitni rok 30.1. kod Husinec od predroka...na predrok nisam izašla , al su rekli da je bilo ful lagano pa me sad zanima da li je redoviti ispit puno teži?
    Razlika nikada nije značajna i ne trebaš računati da će rok biti puno teži od predroka. Jednom se čak dogodilo i da je ispit na predroku bio za nijansu teži od redovnog roka.
    samo hrabro-nije to težak ispit
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

Mlad, sumnjiv i nedokazan

ja planiram izac na rok 13.2 kod prof husinec...a nisam jos ni taknuo eng pa me zanima sve moguce od kud uciti sta s pravokutnika skinuti i takve pojedinosti...posto soc imam ziher bar 2 onda se nadam da do tad uz malo ponavljanja soc mogu eng za ipak bolju ocjenu....unaprjed hvala za pomoć =)

Forumaš u usponu Moderator the blizzard's Avatar

Quote Originally Posted by caesarus 14 View Post
    ja planiram izac na rok 13.2 kod prof husinec...a nisam jos ni taknuo eng pa me zanima sve moguce od kud uciti sta s pravokutnika skinuti i takve pojedinosti...posto soc imam ziher bar 2 onda se nadam da do tad uz malo ponavljanja soc mogu eng za ipak bolju ocjenu....unaprjed hvala za pomoć =)
    Za Husinec (i visoku ocjenu iz ispita) su ti dovoljne one njezine prezentacije koje možeš skinuti sa stranice katedre. Njih nauči najbolje što možeš. Također dobro nauči gramatiku (ako ju još uvijek stavlja u ispit),ali taj dio nije težak. Objašnjenje gramatike je na kraju udžbenika.
    I prođi zadatke jer se znaju javljati neke riječi na ispitu koje su se javljale u zadatcima.
    U vinu je mudrost, u pivu je snaga, a u vodi su bakterije

jesu 2 dana za 1.rok kod husinec dovoljna s tim da ne znam apsolutno ništa od riječi?

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by bižuterija View Post
    jesu 2 dana za 1.rok kod husinec dovoljna s tim da ne znam apsolutno ništa od riječi?
    Ako ti eng inače ide i potrudiš se, da.

ako je 13.2 rok za engleski jedan kod husiinec kad mogu ocekivat usmeni ispit..... i taj isti dan mi je i rok za sociologiju al to idem samo na usmeni pa ne znam dal ce bit usmeni vec 13.2 il kasnije ... jel su oni koordinirani u takvim situacijama il spašavaj se ko može ( btw. sociologiju sam kod ksenije ) hvala

Moderator Moderator brinettica's Avatar

ako je 13.2 rok za engleski jedan kod husiinec kad mogu ocekivat usmeni ispit..... i taj isti dan mi je i rok za sociologiju al to idem samo na usmeni pa ne znam dal ce bit usmeni vec 13.2 il kasnije ... jel su oni koordinirani u takvim situacijama il spašavaj se ko može ( btw. sociologiju sam kod ksenije ) hvala
    neće ti biti isti dan...mislim da dosad nikada nisu bili pism i usm iz eng isti dan...ali ako se kojim slučajem dogodi da se poklopi (iako neće), uvijek možeš zamoliti husinec da ti usm bude idući dan.
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Početnik na forumu

jel mi mozete netko odg na pitanje-za utorak sam prijavio eng 2 za izv.studente(predavac je matijasevic) a na stranici od katedre mi pise da sam dobio Husinec-ucio sam po MAT.prezentacijama,pa jel moguce da su oni krivo napisali ili....(Husinec ima potpuno drugacije prezentacije i drugacije koncepiran ispit od Matijasevica)

Mlada nada foruma Grunf's Avatar

Quote Originally Posted by dklobucar View Post
    jel mi mozete netko odg na pitanje-za utorak sam prijavio eng 2 za izv.studente(predavac je matijasevic) a na stranici od katedre mi pise da sam dobio Husinec-ucio sam po MAT.prezentacijama,pa jel moguce da su oni krivo napisali ili....(Husinec ima potpuno drugacije prezentacije i drugacije koncepiran ispit od Matijasevica)
    Ako si taj eng 2 odslušao npr. prošle godine pa tek sad izlaziš na ispit moguće da si dobio Husinec, odnosno moguće je da dođeš kod bilo koga jer oni nakon nekoliko rokova ne paze više tko je kod koga slušao predavanja (tak sam ja svojedobno išao predavanja iz eng 3 kod Sočanac a odgovarao u idućem semestru kod Javornik).

Ali mislim da ne bi trebalo biti velike razlike između prezentacija, a možda će te i više pitat po knjizi ako vidi da nisi bio kod nje na predavanjima, al za to nisam siguran.

koliko realno treba ucit za engleski za 4/5 kod husinec? i po čemu učit..pošto me predavanja nisu vidjela hvala

uči po prezentacijama, ispit je dosta jednostavan- 1.zadatak gramatika- a , the i glagoli, 2.zadatak nadopunjavanje rečenica ( npr. the main sources of common law are...), 3. spajanje riječi s definicijom, 4. riječi s hrv na eng 6. s eng na hrv ( to su ti essential terms na kraju prezentacija). usmeni je meni bio puno teži, pita baš štreberski i nema nikakve veze s engleskim, treba znati i godine i imena pravnih akata

i za 4, 5 ocjenu ti trebaju oko 2 dana, nema toga puno
    Last edited by brinettica; 01-02-2012 at 16:39.

a ima di rješenja tih prezentacija ?

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by *tearsinheaven View Post
    Baš sam sad naletila na neke njegove prezentacije na kompu za eng2, šaljem ti link preko sendspacea jer mi pkt šteka kad ih ubacujem putem attachmenta pa pogledaj jel sve ok

LINK: (sad sam ga stavila i u 1.post ako će još nekome trebati)
    http://www.sendspace.com/file/5pr4jj
    Zamolio bih kolegicu *tearsinheaven ili nekog drugog od kolega tko ima prezentacije prof. Matijaševića ako bi mogli ponovno staviti link pošto se ovaj više ne može otvoriti.

Tnx.

Početnik na forumu

Hm,ako je Matijašević sad bio na 1.roku eng II , znači li to da će i na drugom biti? Tako da znam po čemu da učim, jer ipak se razlikuju testovi i ispitivanja.

jel onda za pismeni kod Husinec većinom dovoljno znat riječi pošto su kolko sam skuzio 3 od 5 zadataka tog tipa, a za usmeni onda učit procedure i ostala objašnjenja postupaka?!??...utješite me da je lagano .....hvala unaprjed

Mlada nada foruma apocalypse's Avatar

jel onda za pismeni kod Husinec većinom dovoljno znat riječi pošto su kolko sam skuzio 3 od 5 zadataka tog tipa, a za usmeni onda učit procedure i ostala objašnjenja postupaka?!??...utješite me da je lagano .....hvala unaprjed
    Lagano je.

Nauči se barem donekle snalaziti tako da znaš u kojoj lekciji i kojem kontekstu se koje riječi koriste, vidjet ćeš, budeš li učio po prezentacijama, sigurno će ti i nešto gradiva ostati u glavi.
    Svi su pravnici propali pjesnici.

I saw sinners making music and I've dreamt of that sound.

Početnik na forumu

jel ima mozda negdje rjesenja prezentacija od Husinec?

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by nika* View Post
    jel ima mozda negdje rjesenja prezentacija od Husinec?
    Imaš u prvom postu fajl engleski-legal_terms_072010. Pogledaj si što ti je još korisno.

Početnik na forumu

jel bio netko polagao eng2 kod javornik-ćubrić na čemu joj se bazira tst?

le derpina galatea's Avatar

Quote Originally Posted by mannam View Post
    jel bio netko polagao eng2 kod javornik-ćubrić na čemu joj se bazira tst?
    zadatak s umetanjem riječi u tekst (riječi su ponuđene), prijevod legal termsa, prijevod dvije rečenice iz knjige s engleskog na hrvatski, spajanje definicije i odgovarajuceg legal termsa
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Početnik na forumu

aha, hvala, a na čemu bazira usmeni, prezentacija ili knjiga, jer nisam bio njen dio abecede na predavanju, jel se može svojim riječima il se mora znat baš kako treba?

Moderator Moderator brinettica's Avatar

prezentacije su baza, možeš i svojim riječima... prof.javornik je divna tak da nema straha ak imaš nju na usm
    The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

le derpina galatea's Avatar

Quote Originally Posted by mannam View Post
    aha, hvala, a na čemu bazira usmeni, prezentacija ili knjiga, jer nisam bio njen dio abecede na predavanju, jel se može svojim riječima il se mora znat baš kako treba?
    mene je ispitivala po knjizi jer isto tako nisam bila njezin dio abecede tako da nije ni očekivala da ću znati njezine prezentacije
    naravno da možeš svojim riječima, ali moraš znati gradivo
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

kolko traje opće ispit iz eng?.. i jos jednom mi recite da je lagano ( kod HUsinec) :P

Početnik na forumu

Ja zaista ne znam jesam li ja glupa ili šta?! Engleski mi inače ide i stvarno ga dobro zna, ali na prvom roku sam pala kao kruška na pismenom! Da učim na pamet pezentacije? Stvarno ne vidim drugi način da riješim te zadatke :/! Nikad nisam mislila da će mi engleski predstavljati toliki problem ! Sutra idem na drugi rok i kak mi bog da :/

Početnik na forumu

Jel netko zna jel se može pristupiti usmenom iz engleskog ako je pismeni negativan kod prof. Horvatić - čajko? pitam jer se sjećam da je Matijašević ispitivao i negativne pismene ako su studenti htjeli...
    Last edited by brinettica; 19-04-2012 at 07:18.

Početnik na forumu Dancing Bear's Avatar

Quote Originally Posted by Vanjaa View Post
    Jel netko zna jel se može pristupiti usmenom iz engleskog ako je pismeni negativan kod prof. Horvatić - čajko? pitam jer se sjećam da je Matijašević ispitivao i negativne pismene ako su studenti htjeli...
    Mislim da kod svih profesora vrijedi da ispit nije eliminacijski
    ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast