+ Reply to Thread
Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011
Results 301 to 321 of 321

Thread: Izvanredni studenti

Početnik na forumu

Default Re: Izvanredni studenti

bok svima! imam samo jedno pitanje vezano uz potpise. znači, izvanredni sam student i prijavila sam rok za političku ekonomiju u drugom mjesecu, ali nemam potpis. tu sam negdje pročitala da ne moramo imat potpis da izađemo na ispit, pa me zanima da li je to stvarno istina? ako je pitanje glupo, žao mi je, zbunjena sam skroz. hvala unaprijed

Veteran foruma Moderator CroatianAngel's Avatar

Quote Originally Posted by Kristina7 View Post
    bok svima! imam samo jedno pitanje vezano uz potpise. znači, izvanredni sam student i prijavila sam rok za političku ekonomiju u drugom mjesecu, ali nemam potpis. tu sam negdje pročitala da ne moramo imat potpis da izađemo na ispit, pa me zanima da li je to stvarno istina? ako je pitanje glupo, žao mi je, zbunjena sam skroz. hvala unaprijed
    Da. Možeš izaći na ispit neovisno o potpisu. Usput, kod upisa ocjene traži potpis.

Početnik na forumu

Hvala ti puno

Početnik na forumu

Kako ganjamo profesore za potpis? Ja bas nisam isla na predavanja. Svi profesori su govorili da nemoramo ic na sva predavanja, da se to od nas ne ocekuje kao izvanredni. Jel dodemo na konzultacije po potpis il kako?

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

Trebali ste bar na zadnja predavanja otići. Sad jedino po konzultacijama ili možda kod tajnica katedre.
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

Pozdrav! Zna li itko koji su predmeti uvjet za drugu godinu? hvala..

le derpina galatea's Avatar

pa nema točno određenih predmeta, moraš imati 50 ectsa
    znači može ti ostati jedan ispit (bilo koji) od 8 ectsa + jedan engleski
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by galatea View Post
    pa nema točno određenih predmeta, moraš imati 50 ectsa
    znači može ti ostati jedan ispit (bilo koji) od 8 ectsa + jedan engleski

Znači to je za upis čiste godine jel? a što je s parcijalom? znači li to upisujem pad ili?

le derpina galatea's Avatar

da, ako imaš 50 ectsa možeš upisati čistu drugu godinu
    parcijale nema...upisuješ pad tj. u zimskom semestru 2.godine možeš upisati onoliko predmeta koliko si dala u zimskom semestru 1.godine
    What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Svi profesori teško, neki toleriraju nedolaske, ali ukoliko si izvanredni i ne možeš doći na predavanje trebaš na katedru donijeti potvrdu da u vrijeme predavanja radiš.
    Ja radim i na neka predavanja nisam stizala, pa sam se prebacivala u druge grupe ili sam profesoru na katedri donijela potvrdu o tome da u navedeno vrijeme radim.

Ne znam je li potvrda o radu po pravilniku faksa način da ti se toleriraju izostanci s predavanja, ali znam da su mi svi profesori izlazili u susret i na taj način nisam imala problema s nemogućnošću dolaska.

Zašto je teško otići na predavanje ukoliko ništa ne radiš i izvanredni si, osim ako ne živiš negdje daleko.

Ukoliko misliš da nećeš dati sve predmete, prvo položi sve predmete iz zimskog semestra prve godine jer ćeš onda ako i upišeš pad imati priliku da u zimskom semestru 2 godine polažeš ono što ti je ostalo iz ljetnog semestra prve godine i na taj način iako će ti u indexu pisati da imaš pad nećeš gubiti godinu jer ukoliko sve što ti je ostalo položiš do upisa ljetnog semestra druge godine moći ćeš normalno upisati sve predmete.

Administrator Moderator Malecka's Avatar

O čemu pričaš? Predavanja nisu obvezna na našem faksu, nije potrebna nikakva potvrda ili ispričnica.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Quote Originally Posted by Malecka View Post
    O čemu pričaš? Predavanja nisu obvezna na našem faksu, nije potrebna nikakva potvrda ili ispričnica.
    http://www.pravo.unizg.hr/studenti/pitanja_i_odgovori

Drugi odgovor,to što se tolerira ne znači da to nije obvezno.

Ni redovni nisu na svim predavanjima (to ne znači da po pravilu ne bi trebali dolaziti), ja na neke predmete nisam uopće mogla stići, a htjela sam iskoristi mogućnost koju imaju studenti koji redovito dolaze na predavanja (bilo redovni ili izvanredni)

To je isto kao i seminarski rad, po pravilu bi ga trebao imati, ukoliko ga nemaš možda se izvučeš, a možda ne.
    Last edited by IceCold; 05-02-2012 at 14:13.

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ti se zajebavaš. Molim te kani me se sa citiranjem pitanja & odgovora koji nisu editirani 5 godina i za koje se referada više uopće ne sjeća da ih je ikad stavila na net.
    Mnogo stvari na ovog faksu je propisano ali se ne primjenjuje u praksi.
    Tri godine nisam bila na predavanju, osim na zadnjima da pokupim potpis. Kao i 90% redovnih i izvanrednih studenata ovog faksa.
    htjela sam iskoristi mogućnost koju imaju studenti koji redovito dolaze na predavanja
    Takvih mogućnosti na višim godinama nema.

over&out
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Veteran foruma smart girl's Avatar

IceCold jel ti studiraš na istom faxu kao i mi?
    Ajmo ovako: od prve do pete godine ne moraš se pojaviti niti na jednom predavanju jer nijednog profesora to nije briga i dobit ćeš potpis normalno kao i svi drugi bez obzira idu li oni ili ne na predavanja. 90 % redovnih(o izvanrednima da i ne govorim) ne ide uopće na predavanja tako da ne znam o kakvoj mogućnosti ti pričaš. Čak možeš dati nekom drugom da ti pokupi potpis, ne moraš se ni tada pojaviti.

When asked if my cup is half-full or half-empty my only response is that I am thankful I have a cup.
    Sam Lefkowitz

Živciraju me lijeni ljudi koji nisu u stanju otići po potpis, a stalno žicaju informacije, kada nitko ne bi išao na predavanja baš me zanima od koga bi te informacije dobili, što je još gore onda te informacije krivo shvate i odjednom imaš glasinu koja nema veze s mozgom.

Normalno je da ukoliko ideš na neki faks, da se bar jednom mjesečno pojaviš na predavanju, predavanju su obvezna i za redovne i za izvanredne, a to što se nedolazak tolerira to je druga stvar.

Nije potrebno ići na predavanja, zašto bi itko išao na predavanja, ali onda kada trebaju na ispit svi se tu skupe i ispituju (one koji idu na predavanja) što su profesori na predavanjima posebno govorili da se mora znati.

Na nekim predmetima nisam mogla ići na kolokvij ukoliko nisam bila na predavanjima ili na predrok, isto tako nekada nisam mogla stizati na seminar.

Većina izvanrednih studenata ne radi, predavanja su maksimalno skraćena, zar je toliki problem jednom mjesečno otići, bar da vidiš profesora prije ispita.

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

Nekima je. Nije na tebi da prodikuješ ljudima zašto ne idu na predavanja. Niti vidim zašto te to pitanje tako osobno dira.
    Nitko tebe, kao studenta koji ide redovito na predavanja, ne tjera da odgovaraš na pitanja, pogotovo jer daješ dezinformacije. Rijetki su profesori koji izlazak na kolokvije uvjetuju pohađanjem predavanja, a nepostojeći oni koji time uvjetuju izlazak na ispit. Štoviše, pozamašna količina njih daje potpise na istima.

Ako cijeli ova post nije bio dovoljno jasan sam po sebi, podrazumijevam da ova rasprava sada staje, sve daljne postove brišem i prijavljujem dalje.
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu

molim vas jel mi moze netko reci kako izvanredni studenti mogu postati redovni studenti ?

Quote Originally Posted by miljo View Post
    molim vas jel mi moze netko reci kako izvanredni studenti mogu postati redovni studenti ?
    Imaš cijelu temu o tome ovdje (klik).

Početnik na forumu

Zna li netko kad bi se mogla pojavit opcija za prijavu ispita iz drugog semestra na studomatu. Konkretno engleski II.?
    Vidim da postoji rok početkom 6.mj. na katedri.
    A na studomatu ne postoji još mogućnost prijave pa ako netko zna... hvala unaprijed.

Quote Originally Posted by J_91 View Post
    Zna li netko kad bi se mogla pojavit opcija za prijavu ispita iz drugog semestra na studomatu. Konkretno engleski II.?
    Vidim da postoji rok početkom 6.mj. na katedri.
    A na studomatu ne postoji još mogućnost prijave pa ako netko zna... hvala unaprijed.
    Na studomatu se mogu prijaviti samo odslušani predmeti. Na vrijeme ćete moći prijaviti ispite, ali sada ćete još pričekati dok se predmeti koje trenutno slušate otključaju na studomatu.

+ Reply to Thread
Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011