+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 98

Thread: Demografsko izumiranje Zapada/multikulturalizam/

Mega kuuul forumaš

Default Demografsko izumiranje Zapada/multikulturalizam/

Da se čitav podforum ne bi sveo na komentiranje dnevnopolitičkih događanja, partizana i ustaša, evo jedne zanimljive teme.

Primjetio sam da se o ovoj temi ne voli pretjerano raspravljati kao da je riječ o nečemu što nas ne tiče i što s nama nema veze; a mnogi ovoj vrlo ozbiljnoj temi prilaze i s ironijom iako joj je ovdje ponajmanje mjesto. Ja smatram da nas se ova tema itekako tiče i da zavrjeđuje veliku pozornost; svakako veću nego big brotheri, farme i sl. debilane kojima se danas bavi prosječan čovjek. Ako se pogledaju statistike i predviđanja možemo vidjeti kako je stanje više nego alarmantno, toliko da se danas već može govoriti o smrti zapada i zapadnih zemalja. Istovremeno kako Zapad izumire u drugim dijelovima svijeta događa se prava espanzija stanovništva. A kako današnji globalni kapitalizam gleda samo na stjecanje profita, koristi, interes itd. dolazi do sve većeg seljenja stanovništa iz zemalja trećeg svijeta u zapadne kapitalističke demokracije gdje služe kao jeftina radna snaga i nadomještaju manjak radno aktivnog stanovništva. Time neminovno dolazi do miješanja različitih naroda, rasa i kultura. A svako miješanje različitih kultura i rasa nosi i opasnosti od međurasnih sukoba, nemira itd. Vlasnici velikih korporacija i kompanija, koje danas praktički posjeduje sve atribute moći kao nekada države-nacije, uz tendenciju da ih posve zamjene, znaju za opasnosti od potencijalnih nemira te počinju promovirati ideologiju multikulturalizma i suživota. Isti ti vlasnici multinacionalnih kompanije kontroliraju i medije u kojima se vrlo malo može pročitati o međurasnim sukobima. Ako se i piše u sukobima izbjegava se isticanje rasnog i etničkog podrijetla, a u nekim je državam etničko profiliranje i zakonski zabranjeno. Poznanici koji žive u Njemačkoj pričaju kako su etnički Njemci sve više žrtve napada različitih arapskih i turskih bandi, ali se u medijima o tome ne govori apsolutno ništa. Nedavno su primjerice Turci namlatili njemačkog penzionera jer ih je zamolio da ugase cigaretu u tramvaju. Formiraju se u Berlinu, Stuttgartu i Munchenu čitave turske četvrti gdje Njemaca praktički nema, a tako i škole gdje je 80-90% stranaca i gdje su Njemaci izvrgnuti diskriminaciji. Njemačka je samo jedan od primjera, a zbog teškog povijesnog nasljeđa i rigoroznih zakona (pričanje vica o strancima je primjerice kazneno djelo) boje se protiv toga pobuniti.
    Primjer Pariza ne treba ni spominjati.

Prema procjenama Brussel kao glavni grad EU imat će za 15 g. 50% arapsko-turskog stanovništva. U Njemačkoj su 1970 postojale 3 džamije, danas ih je preko 2 5000. Švedska će do 2040 imati polovicu stanovništva arapsko-turskog stanovništva. Preko 50 djece ispod 18 g. u Njemačkoj su emigranti. Čitao sam nedavno da EU sprema uvesti 50 milijuna Afrikanaca jer nedostaje radne snage.

Naravno isti oni koji se kunu u multikulturalizam žive u elitnim bjelačkim četvrtima i šalju svoju djecu u privatne škole gdje nema Turaka, Arapa i crnaca. Dugoročno gledano ovakve tendencije, ma kako to nekima sada bilo nerealno, vode do smrti bijelog čovjeka. Statistike su neumoljive. A vodi i do rasnih nemira. Ja za to ne krivim emigrante, oni idu trbuhom za kruhom, nego one koji ih dovode radi stjecanja profita. I krivim dako zapadnog čovjeka kojemu je na pameti isključivo novac, profit, karijera i uspjeh, a sve manje djeca i život. Zanimljivo je spomenuti kako je drastičan pad nataliteta uslijedio sredinom šezdesetih godina u doba najvećeg postratnog prosperiteta i u doba kada započinje seksualna revolucija i popularizacija feminističkih i sličnih pokreta te pilule i kondoma koje neki s pravom zovu srpom i čekićem nvoe kulturne revolucije. S jedne strane zapadni svijet se tako sve više tehnološki, gospodarski i znanstveno razvija, a s druge strane sve je manje ljudi. Iako neki vole pričati bajke o multikulturalizmu i suživotu (a spoznaje o dotičnoj temi grade na temelju nekoliko kontakata s par emigranata i na temelju pisanja liberalnih medija) i one koji su protivnici taljenja rasa prozivaju fašistima (dakako etikete su uvijek vrlo efikasne), ja mislim da upravo ovakvi procesi sadrže diskriminatorsku narav jer uništavaju različitost. Reduciraju različite narode, rase, kulture, običaje. A kažu da je različitost naše najveće bogatstvo?

Još par natuknica:

- 2000 g. Europa, od Islanda do Rusije, broji 728 milijuna stanovnika
    - uz pretpostavku sadašnjeg nataliteta broj će se do 2050. smanjiti na 600 milijuna (prema izvješću Populacijskog odjela UN-a)
    - do kraja 21 st. broj stanovnika Europe, uz pretpostavku sadašnjeg nataliteta, smanjit će se na 207 milijuna što je manje od 30% današnjeg broja stan.

Primjeri većih i mnogoljudnijih država:

Njemačka – do 2050 broj će se smanjit sa 82 milijuna na 59 mil.;
    Italija – do 2050 broj stan smanjit će se sa 57 milijuna na 41 mil.
    Rusija – do 2050. broj će se smanjit sa 147 mil. na 114 mil.

Govoreći o Hrvatskoj:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...Bjelovara.html

«Iz SDP-a su poručili da negativnu demografsku sliku, po kojoj će Hrvatska do 2031. svake godine gubiti 25.224 stanovnika ili jedan grad poput Bjelovara»

«o 2031. moglo biti gotovo 600 tisuća manje radno sposobnih, pa bi do 2050. omjer biti 1,5 milijuna zaposlenih naspram 1,1 milijuna umirovljenika».

Očekujem konstruktivnu raspravu i molim vas da me iznenadite, a ne da prvi post bude tipa « trebamo više hebat i sve bude ok»

Forumaš u usponu leptirić's Avatar

Default Re: Demografsko izumiranje Zapada/multikulturalizam/

Istina, napokon ozbiljna tema.
    A jesi li znao da je Njemačka sada uvela novi program koji stimulira "izvorne" njemice i one "asimilirane" (koji žive na području njemače više od 10 godina mislim) sa cifrom od 40 000 eura za rađanje djeteta?
    Naravno, time nije obuhvaćena cijela promenada nacija koja već ionako obavlja marginalne poslove.

A kada pogledamo da svaka prosječna njemice moze zaraditi tipa 2000 eura mjesecno ovo uvelike premašuje njezin dohodak te se već sada vide rezultiti tog programa.
    Mi smo baš bili raspravljali o tome, pri čemu je postojalo divno zapažanje da kad se skupi dovoljno njemaca da će sve pridošlice lijepo dopratiti do granice i reći: "Hvala, doviđenja!"

Mislim hej - multikulturalizam je navodno divna stvar. I meni je to zanimljivo vidjeti kada su na ulici prisutne sve nacionalnosti. Ali to je to, koja je cijena tog multikulturalizma? Izumiranje naroda koji je prvotno živio na tom prostoru?
    Između te dvije opcije ipak biram izvorni narod.

Mega kuuul forumaš

leptirić imaš li ti djecu?
    ako nemaš krajnje je vrijeme da počneš raditi na tom pitanju za boljitak Hrvatske.

jer u 35oj će biti prekasno.

druga stvar je što je europa trebala jeftinu radnu snagu i velikodušno je uvozila ljude od svuda i sad im oni smetaju e pa zajebi to. nikome se neda rađati a isto tako nikome se neda obavljati najgore poslove a pa bože-ja onda rješenja ne vidim.
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by leptirić View Post
    Mislim hej - multikulturalizam je navodno divna stvar. I meni je to zanimljivo vidjeti kada su na ulici prisutne sve nacionalnosti. Ali to je to, koja je cijena tog multikulturalizma? Izumiranje naroda koji je prvotno živio na tom prostoru?
    Između te dvije opcije ipak biram izvorni narod.
    onda koji kurac tu radiš kradeš rimljanima ili keltima životni prostor...
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš

Geniiiiijalna usporedba.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by legionar View Post
    Geniiiiijalna usporedba.
    ajde, ajde, srbi su u bjelovaru od 5 tisućljeća prije krista
    nemoraš se bojat
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Cassini PJ's Avatar

Kratkoročno i trenutno ti problemi se doista čine alarmantnima te velikom opasnosti, no dugoročno gledajući to je jedini smjer u kojem možemo ići, i sa kojeg ne možemo skrenuti.

Afrički i azijski svijet je stoljećima bio pod omčom zapada, koji mu je kao dominantan nametnuo kulturu, običaje, pravo, itd. To se događa i danas, no ne kroz neke nacionalne kanale koliko kroz korporativne. No kako se zapadno društvo liberaliziralo tako je i kulturna dominacija oslabila, barem kod kuće, i sada bi mogli reći da je neizbježna obrnuta situacija. Primjetit ćete da sa kineskim i indijskim imigrantima ima daleko manje problema nego sa muslimanima, jer je Islam religija i kultura koja se želi nametnuti.

Radnici se uvoze jer netko mora raditi poslove koje europljani više ne žele - prekvalificirani su, preskupa radna snaga. Ako Europa želi ostat kompetitivna onda mora uvozit radnu snagu koja joj je potrebna jer ju ne nalazi kod kuće.

Dakle ti elementi, od vječno gladnog kapitalizma, do postkolonijalističke reakcije te globalističke mobilnosti dovode do velikog sljevanja populacije koja se više ili manje uspješno pokušava prilagoditi novom društvu.

I to je neizbježno, barem dok se ne nađe neka alternativa u vidu nadomještanja manjkave radne snage i povećanja nataliteta. A na takve stvari se ne možemo oslanjat. Imamo imigranata koliko imamo, i taj broj će se povećavat kako ekonomija to bude zahtjevala. Imamo samo jednu opciju ako želimo očuvati naš "način života", a to je asimilacija pridošlica. A to će zahtjevati drukčiji pristup njima od neprijateljskog koji je do sada postojao.

U globalu ja mislim da su to problemi prve polovine ovog stoljeća i da ćemo se globalizacijom svi stopiti u jedno društvo prije ili kasnije, i da, tu će se izgubiti kulture, običaji, religije i razne druge stvari, ali ljudi su uvijek imali veće prioritete od toga.

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by suni View Post
    leptirić imaš li ti djecu?
    ako nemaš krajnje je vrijeme da počneš raditi na tom pitanju za boljitak Hrvatske.

jer u 35oj će biti prekasno.

pa ti ganjaj karijeru.
    kak si okrutna

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Romana View Post

pa ti ganjaj karijeru.
    kak si okrutna
    da znam i ja sam u istoj kaši

nažalost gledam oko sebe dosta uspješnih žena koje imaju 35+ i sada muke prolaze da zatrudne.
    naš fax koji u prosjeku ljudi završavaju nakon 7g+3g ili 5g vježbeništva+pravosudni+šef koji ti visi na vratom ajajajjaa

UFSF

Cassini PJ's Avatar

Evropejci, ako namjeravaju opstat, morati će nać alternativu konvencionalnom rađanju i ranom odgoju djece. Obitelj je više-manje postala neodrživa u mnogo slučajeva.

Kuul forumaš konzerva's Avatar

nažalost gledam oko sebe dosta uspješnih žena koje imaju 35+ i sada muke prolaze da zatrudne.
    naš fax koji u prosjeku ljudi završavaju nakon 7g+3g ili 5g vježbeništva+pravosudni+šef koji ti visi na vratom ajajajjaa
    zato je nebum ženio curu s prava

na legionarov osvrt,hm mislim da bijela rasa nije u opasnosti a i da je ne dira me puno jer ne razmišljam toliko u kategorijama rasa koliko naroda. tak da mene brine demografski problem Hrvata (ah kako sam uskogrudan...)
    uglavnom, svi su fine guzice, rad smrdi, nitko ne želi imat više od 1-2 klinca,ipak je to odricanje i puno posla...pa onda tko nam kriv.
    moja loza sigurno neće izumrijet i više od toga ne mogu doprinijet!
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mega kuuul forumaš

Ima uvijek alternative. Suprotno su propovjedali svi dosadašnji totalitarizmi tvrdeći da postoji samo jedan ispravni put kojemu nikako ne može biti alternative. NIšta ne spriječava nacionalne vlade da izrade kvalitetne demogografske strategije, stimuliraju djecu s više obitelji sl. Jednako tako bio bi red da se svake godine abortusima ne pobije nekoliko milijuna nerođene djece. AKo su već kukavice i šupci da naprave dijete pa ga ne žele, ne moraju biti i govna da ga ubiji dok s druge strane hrpa obitelji čeka na posvajanje djece. U hrvatskom slučaju moglo bi se potaknuti ljude koji se emigrirali da se vrata, eto radne snage, potražnje za stanovima, u slučaju umirovljenika priljeva mirovina iz švabije i australije itd.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Kulture, rase i narodi su se oduvijek mjesali. Da nije Arapa recimo danasnji Europljani bi ostali zakinuti za ogroman dio znanosti,filozofije i umjetnosti. Nije uopce problem u multikulturalizmu ili smanjenju broja odredenog fenotipa,niti u mjesanju kultura, problem je kada se kultura unificira tj. u danasnjem svijetu amerikanizira. To je onda cisto nametanje kulture i unistavanje kulturnog bogatstva. Veca prijetnja je cola nego kus-kus

Cassini PJ's Avatar

Ima uvijek alternative. Suprotno su propovjedali svi dosadašnji totalitarizmi tvrdeći da postoji samo jedan ispravni put kojemu nikako ne može biti alternative. NIšta ne spriječava nacionalne vlade da izrade kvalitetne demogografske strategije, stimuliraju djecu s više obitelji sl. Jednako tako bio bi red da se svake godine abortusima ne pobije nekoliko milijuna nerođene djece. AKo su već kukavice i šupci da naprave dijete pa ga ne žele, ne moraju biti i govna da ga ubiji dok s druge strane hrpa obitelji čeka na posvajanje djece. U hrvatskom slučaju moglo bi se potaknuti ljude koji se emigrirali da se vrata, eto radne snage, potražnje za stanovima, u slučaju umirovljenika priljeva mirovina iz švabije i australije itd.
    Ma takvo što nebi polučilo nikakve značajne rezultate. Dok bi se stariji emigranti možda i htjeli vratiti, tko bi od mladeži htio tu živjet? Oni imaju svoj dom i domovinu gdje su odrasli, i većini je to važnije od podrijetla.

Što se tiče abortusa i obitelji koje čekaju na posvajanje, ne znam o čemu govoriš. Koliko ja znam, postoji hrpa djece u sirotištima koje nitko ne posvaja. Napravit dijete je najmanji problem, problem je sljedećih 18+ godina.

Što vrijeme ide dalje to je teže pomirit ideju modernog života sa institucijom obitelji, osim ako ideš u nekom aspektu u regres, pod čime prvenstveno mislim na nametanje obaveza ženama. I to nije samo vidljivo u tome koliko se djece rađa, nego i kako se ta djeca odgajaju i koliko im se vremena (ne)posvećuje.

Mega kuuul forumaš

Osobno sam za kulturni pluralizam i današnju američku kulturnu hegemoniju smatram opasnošću. Ali su jednako tako i fenotipske razlike naše bogatstvo ne? Crna rasa dominantna je nad bijelom i kada se miješaju bijelac i crnkinja ili crnkinja i bijelac dijete će uvijek ispasti tamnije. A koliko sam primjetio mulati se vrlo rijetko kulturološki i načinom života povezuju s bijelcima, a u većini slučajeva s crncima.

Mega kuuul forumaš

U hrvatskom slučaju moglo bi se potaknuti ljude koji se emigrirali da se vrata, eto radne snage, potražnje za stanovima, u slučaju umirovljenika priljeva mirovina iz švabije i australije itd.
    ma s čim potaknuti? zemlja je u raspadu 30% ljudi ispod trideset godina je u ovoj zemlji bez posla. jedini koji imaju paru su penzići i ljudi koji rade u upravi. njih milijun i pol majko mila.

bila sam ovaj vikend u slavoniji srce mi je pucalo kakva je situacija tamo. plodna zemlja, predivno za seoski turizam, beskrajna polja i mogućnosti a svi sjede uz cestu u dronjcima ko da si došao u neki drugi svemir jao jao. o dalmaciji da ne pričam još ih drži zemlja(koju prodaju i onda zapiju) i turizam ali do kad?

@konzerva-a lako tebi.- neko i nas s prava mora ženit

UFSF

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Private Joker View Post
    Ma takvo što nebi polučilo nikakve značajne rezultate. Dok bi se stariji emigranti možda i htjeli vratiti, tko bi od mladeži htio tu živjet? Oni imaju svoj dom i domovinu gdje su odrasli, i većini je to važnije od podrijetla.

Kako znaš da ne bi? Imaš li neke konkretne pokazatelje za tu tvrdnju, kontaktiraš s velikim brojem ljudi vani ili lupaš napamet? Znam dosta ljudi koji su ovdje vratili, i to baš mlađih osoba. Problem je dakako što se je mnogima mrsko vratit se u zemlju i vidjet da ista bagra koja ih je odavde otjerala opet vlada. A da ne kažem da su veze s iseljenom hrvatskom doslovce uništene unazad 9 g.

Što se tiče abortusa i obitelji koje čekaju na posvajanje, ne znam o čemu govoriš. Koliko ja znam, postoji hrpa djece u sirotištima koje nitko ne posvaja. Napravit dijete je najmanji problem, problem je sljedećih 18+ godina.
    Ja jednako tako znam mnoge koji čekaju dugo vremena na posvojenje. A druga tvrdnja ti baš ne stoji jer upravo bogatuni imaju malo djece, a znam gro obitelji sa po desetak djece koje nisu bogate. Zapravo sve koje znam a da imaju velik broj djece nisu bogate.

Mega kuuul forumaš

ma s čim potaknuti? zemlja je u raspadu 30% ljudi ispod trideset godina je u ovoj zemlji bez posla. jedini koji imaju paru su penzići i ljudi koji rade u upravi. njih milijun i pol majko mila.
    U raspadu je zbog debila koji ne znaju vladat i iskorištavat kapacitete. Počevši od poljoprivrede pa do turizma. A za to smo krivi mi koji takve biramo ili ne izlazimo na birališta.

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by konzerva View Post
    zato je nebum ženio curu s prava
    onda odmah u stalking oko najblize strukovne srednje, za koju godinu ces bit prestar za njih

Cassini PJ's Avatar

Kako znaš da ne bi? Imaš li neke konkretne pokazatelje za tu tvrdnju, kontaktiraš s velikim brojem ljudi vani ili lupaš napamet? Znam dosta ljudi koji su ovdje vratili, i to baš mlađih osoba. Problem je dakako što se je mnogima mrsko vratit se u zemlju i vidjet da ista bagra koja ih je odavde otjerala opet vlada. A da ne kažem da su veze s iseljenom hrvatskom doslovce uništene unazad 9 g.
    Nikada se ne događaju takvi masivni dobrovoljni povratci, pogotovo ne generacija koje su se rodile u inozemstvu, čak i da postoje neki preduvjeti da se to dogodi (tipa mogućnost zaposlenja), a ne postoje. Šta misliš da će netko od djece naših emigranata doć u Hrvatsku da bi radio na baušteli?

Ja jednako tako znam mnoge koji čekaju dugo vremena na posvojenje. A druga tvrdnja ti baš ne stoji jer upravo bogatuni imaju malo djece, a znam gro obitelji sa po desetak djece koje nisu bogate. Zapravo sve koje znam a da imaju velik broj djece nisu bogate.
    Čeka se dugo vremena na posvojenje radi komplicirane procedure posvajanja, ne zato jer nema dovoljno djece. Moja stara baš često posjećuje jedno sirotište, odnosi im igračke i to, ima klinaca kolko oćeš.

Za ovo zadnje ne znam točno na što misliš i kako se to odnosi na nešto što sam ja rekao...

Mega kuuul forumaš

1.Nitko ne govori o masovnom povratku da će se sad valjda vratit cijela emigracija. Ali bi povratak izvjesnog broja poglavito visokostručnih kadrova (a ima ih vani koliko hoćeš) svakako bio pozitivan. To sam spomenuo samo kao jedno od mogućih rješenja, nikako ne ključno i jedino.

2. Spomenuo si da je napravit dijete najmanji problem i da je problem daljnjih 18 godina. Pod problemom si vjerojatno mislio na materijalne izdatke koje odgoj, obrazovanje i podizadnje djeteta zahtjevaju. A ja kažem da bogatuni koji imaju sve uvjete ne žele imat djecu i da više djece imaju siromašnije obitelji.

Cassini PJ's Avatar

1.Nitko ne govori o masovnom povratku da će se sad valjda vratit cijela emigracija. Ali bi povratak izvjesnog broja poglavito visokostručnih kadrova (a ima ih vani koliko hoćeš) svakako bio pozitivan. To sam spomenuo samo kao jedno od mogućih rješenja, nikako ne ključno i jedino.
    Pa stvar je u tome što je potrebno puno više bauštelaca i sličnih (koje se i uvozi) nego visokostručnih. Država sa 450 000 VSS ljudi i 140 000 studenata prikazuje ti prvenstveno na šta će se u budućnosti ljudski resurs ove države koncentrirati.
    Osim toga, visokostručni kadrovi slabo rađaju djecu. Ako će se riješit ovaj problem to se mora dogodit nečim masivnijim i perspektivnijim. Još je na zapadu gore, bar što se tiče omjera djece rođene u europskim i imigrantskim obiteljima, tamo su još takve mjere manje moguće.

2. Spomenuo si da je napravit dijete najmanji problem i da je problem daljnjih 18 godina. Pod problemom si vjerojatno mislio na materijalne izdatke koje odgoj, obrazovanje i podizadnje djeteta zahtjevaju. A ja kažem da bogatuni koji imaju sve uvjete ne žele imat djecu i da više djece imaju siromašnije obitelji.
    Ne, mislio sam prvenstveno na vrijeme i trud koje treba posvetiti za odgoj djece. Mnogo ljudi nije spremno žrtvovati svoje karijere i druge stvari za to.

Veteran foruma Breeder's Avatar

Kratkoročno i trenutno ti problemi se doista čine alarmantnima te velikom opasnosti, no dugoročno gledajući to je jedini smjer u kojem možemo ići, i sa kojeg ne možemo skrenuti.
    U globalu ja mislim da su to problemi prve polovine ovog stoljeća i da ćemo se globalizacijom svi stopiti u jedno društvo prije ili kasnije, i da, tu će se izgubiti kulture, običaji, religije i razne druge stvari, ali ljudi su uvijek imali veće prioritete od toga.
    Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    Nije uopce problem u multikulturalizmu ili smanjenju broja odredenog fenotipa,niti u mjesanju kultura, problem je kada se kultura unificira tj. u danasnjem svijetu amerikanizira. To je onda cisto nametanje kulture i unistavanje kulturnog bogatstva. Veca prijetnja je cola nego kus-kus
    bas sam ja to htio reci...

sto se tice nacija...ljudi su jos uvijek majmuni koji provode evoluciju kroz tehnolosku revoluciju...sredstava i resursa imamo i previse...a kako koristimo?
    bili smo i ostali primitivci koji se drze plemenskog mentaliteta

...uostalom svaka civilizacija propada kada udje u fazu dekadencije...i onda nestane...za par tisuca godina spear britney, hollywood i cola ce biti ekvivalenti piramidama

to sto smo sebicna govna pa smo se usrali je nas problem...tako to ide...krug zivota

da znam i ja sam u istoj kaši

ali glavno da ja planiram sa 50 godina izvesti tu svetu duznost
    viva la in vitro oplodnja!
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by Breeder View Post
    to sto smo sebicna govna pa smo se usrali je nas problem...tako to ide...krug zivota
    Indeed. Važno je istaknuti da se na umrlim kulturama stvaraju nove, koje ne moraju biti lošije. Europska civilizacija se digla iz pepela rimske civilizacije.

Što se tiče fenotipa, tu je najmanji problem, već se genetskom manipulacijom mogu dodati svakakve karakteristike i dizajnirati potomci, a mogućnosti toga će se uvelike povećati u sljedećim godinama. Moći ćeš imat i ljubičasto dijete ako želiš. Moći će i svijetliti u mraku. Svašta.

Osobno sam za kulturni pluralizam i današnju američku kulturnu hegemoniju smatram opasnošću. Ali su jednako tako i fenotipske razlike naše bogatstvo ne? Crna rasa dominantna je nad bijelom i kada se miješaju bijelac i crnkinja ili crnkinja i bijelac dijete će uvijek ispasti tamnije. A koliko sam primjetio mulati se vrlo rijetko kulturološki i načinom života povezuju s bijelcima, a u većini slučajeva s crncima.

Fenotipske razlike bas i nisu kulturno bogatstvo,ali slazem se da je lijepse kad ima razlicitih ljudi i izgledom. Razlicitost veseli.. Ali opet, nema smisla braniti ili provoditi neki demografski inzinjering samo zato jer bi mi htjeli gledati sisate plavuse i guzate crnkinje

Ja sam bas primjetio, da ce se mulati puno cesce povezati s bijelim stanovnistvom,sto je i logicno jer imaju vise prilike izdici se iz predrasuda,sto zasnovanih,sto nezasnovanih. Evo,pogledaj recimo onog mulata koji je postao WASPovac i sad vodi SAD

Fenotipske razlike bas i nisu kulturno bogatstvo

nisu direktno, ali itekako imaju utjecaj...veca je sansa da crnac ide traziti bogatsvo svoje kulture (glazba je dobar primjer) nego bijelac tudje?

inace ovakva unifikacija kulture je vec ocita u glazbi...kako je bob brozman jednom simpaticno rekao:

you have black metal, trash metal, speed metal, heavy metal, stoner metal...and in one little corner you have WORLD MUSIC...wtf?!

ili tako nekako

evo intervjua
    http://www.youtube.com/watch?v=7oPXRWRxda8

ne mora vam se svidjeti niti glazba ni covjek, ali poslusajte sto ima za reci jer pogodi par bitnih zakljucaka...ako vam se da odvojiti mizernih 20 min

edit: sada sam pogledao ponovo, vjerojatno vecini nece biti jasno o cemu se tu glazbeno radi rofl...malo sam pretjerao cini se :P
    Last edited by Breeder; 03-06-2009 at 17:31.

Mega kuuul forumaš

Fenotipske razlike bas i nisu kulturno bogatstvo,ali slazem se da je lijepse kad ima razlicitih ljudi i izgledom. Razlicitost veseli.. Ali opet, nema smisla braniti ili provoditi neki demografski inzinjering samo zato jer bi mi htjeli gledati sisate plavuse i guzate crnkinje

Ja sam bas primjetio, da ce se mulati puno cesce povezati s bijelim stanovnistvom,sto je i logicno jer imaju vise prilike izdici se iz predrasuda,sto zasnovanih,sto nezasnovanih. Evo,pogledaj recimo onog mulata koji je postao WASPovac i sad vodi SAD
    Ne znam, ja bi radije sutra gledao u RH i tu i tamo kojeg bijelca, a ne samo mulate. Mada se meni čini da sutrašnji moderni purgeri ne budu toliko potamnili, koliko će im se ukosit oči. Ne znam kako si uspio primjetiti da ĆE SE ćešće povezivati s bijelcima, ja samo znam da se mulati, barem u Americi, identificiraju s crncima, a ne bijelcima. A ti sad možeš tvrdit i da je lakše hodat na trepavicama, nego na nogama, al to nije tako

A na temelju cega si to primjetio? Filmova o hudari?
    No na stranu to, ne brini se, za svog zivota neces gledati smeđe Zagrepcane, ako se to i dogodi,dogodit ce se postupno,tako da ce to tvojim unucima ili praunucima biti potpuno svejedno,isto kao sto je meni svejedno sto pola ljudi u Zagrebu govori s naglaskom
    Ali zato nekom starijem mozda to dosta odudara jer se u njegovo doba govorilo iskljucivo purgerski.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Naša ekonomija, a i šire gledano europska je tako konstruirana da su djeca ovisna o roditeljima bar do 25. godine a možemo reći i do 30. Ja sam i za Rvate i za bijelce, ali sam prije svega za sebe i ne planiram hraniti 30 godina više od jedne osobe mimo svoje malenkosti.

U SAD-u ljudi imaju veće obitelji nego u Europi jer tamo 18-godišnjaka možeš šutnuti nogom u guzicu jer su ekonomske prilike fleksibilnije. Tamo svatko kreće sam od prizemlja u Europi roditelji moraju nositi klince do trećeg kata.

Quote Originally Posted by Tkach View Post
    Naša ekonomija, a i šire gledano europska je tako konstruirana da su djeca ovisna o roditeljima bar do 25. godine a možemo reći i do 30. Ja sam i za Rvate i za bijelce, ali sam prije svega za sebe i ne planiram hraniti 30 godina više od jedne osobe mimo svoje malenkosti.

U SAD-u ljudi imaju veće obitelji nego u Europi jer tamo 18-godišnjaka možeš šutnuti nogom u guzicu jer su ekonomske prilike fleksibilnije. Tamo svatko kreće sam od prizemlja u Europi roditelji moraju nositi klince do trećeg kata.
    kod nas je jos i dobro, njemcima je posve normalno kada dijete upise faks da se seli u svoj stan...makar zivi u istome gradu gdje i studira i faks mu je 5 min od roditelja

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks