+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 91 to 98 of 98

Thread: Demografsko izumiranje Zapada/multikulturalizam/

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Default Re: Demografsko izumiranje Zapada/multikulturalizam/

Ne znam zašto se o BNP-u govori kao ekstremno desnoj stranci kad je njezina biračka baza lijevo orijentirana bijela radnička fukara koja inače glasa za laburiste. Kad će se napokon u svakodnevnom govoru udomaćiti činjenica koja je sasvim jasna nakon ozbiljne političke analize - da je fašizam ljevičarska ideologija...

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Koji tok misli i ideja
    Cinjenica je da za njih glasa dio lijeve radnicke klase koja je razocarana New Labourom,no to ih,ocito,ne cini fasistima. Njih ne zanima pretjerano mrznja prema manjinama,jacanje utjecaja drzave i sl,vec je BNP jedina eksponirana stranka u VB koja se bar nacelno protivi kapitalizmu,ili njegovim elementima.
    Vec smo uostalom raspravljali o toj pojavi u Europi pa mi se neda opet o jednom te istom.
    Ionako je jedini uspjeh koji ce BNP poluciti onaj na sljedecim parlamentarnim izborima gdje ce mozda dobiti jedno mjesto,a kada prode kriza,a u roku od 5-6 godina hoce, nece imati nijedno. Drustvo je u VB previse pomjesano i meduovisno da takva stranka ima ikakvog znacajnijeg dugotrajnog utjecaja.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    Koji tok misli i ideja
    Ma baitam besramno okolo

BNP-u ne ide na ruku većinski izborni sustav, teško da oni mogu pobjediti u nekoj izbornoj jedinici sve tri establishment stranke + UKIP koji ima isto izolacionistički ali nerasistički program. No zato BNP na onim izborima za Europski parlament ubija - tamo je razmjerni sustav i uvijek vrlo slab odaziv što ide na ruku strančicama s malim ali fanatiziranim biračkim tijelom.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Sad mi nije jasno o na kojeg mislis? Na kojoj sekundi se to nalazi?
    Da nebih sada trošio mb da bih gledao na kojoj se sekundi nalazi.
    Samo je jedna osoba iz publike u prva tri dijela emisije pričala o logorima, a da je riječ o mladiću do možda 20 godina.

SF zbilja nije relevantan izvor informacija. Cak ni kad ih prenose. Njima su svi Zidovi,pederi,lezbe(nastavi niz). Vjerojatno su pronasli nekoga tko ima istu boju kose na nekom gay sajtu i na temelju toga ga povezali sa doticnim. Po onome sto sam citao tamo tako to funkcionira.
    SF je relevantan izvor informacija kao i svaki drugi forum jer funkcionira na istom principu.
    Dakle, ne govorim o komentarima usera nego o linkovima koje su useri stavili.
    User otvori temu i posta linkove sa određenih portala, a zatim daje svoje mišljenje.
    Mišljenja dakako da ne čitam jer su pretežno idiotska.
    A pošto se pretežno stavljaju linkovi kako velikih ozbiljnih novina, kako tabloida isl., SF je trenutno bio najbolji izvor informacija vezanih uz ovu emisiju jer je Griffin zanimljiv večini usera.

Stranke su bile sve samo ne udruzene. Pola emisije se svelo na nadmudrivanje Torijevaca,Laburista i Liberala. Smisao emisije i sastava je ocito bio da budu predstavljena sva stajalista (iako se nitko nije sjetio iznjeti stajaliste da su Britanci,a ne imigranti krivi za stanje u ekonomiji),a Nick Griffin je dobio puno prostora za celnika jedne marginalne stranke. Koja nakon ovoga mozda vise i nece biti tako marginalna.
    Tema je bila BNP.
    Naravno da je Griffin time dobio puno prostora.
    No smisao je bio ipak napasti BNP i stavove stranke, a ne predstavljati vlastita stajališta (pošto su i torijevci i laburisti i liberali isključivo moderni populisti koji će imati stajališta kakva trebaju imati da bi privukli populaciju, a po ovom pitanju ta stajališta su više nego slična).
    Opet moram spomenuti da u 3 dijela emisije (dakle, pola sata od sat vremena emisije) ja nisam vidio nikakva prepucavanja. Doduše, svatko je pokušavao biti pametnijim od drugoga, no imali su isti cilj iliti "razvaliti" Griffina.

Ja bih rekao da su i publika i gosti bili poprilicno neprijateljski raspolozeni i prema laburistu Strawu.
    Usporedba je promasena jer se ovdje radi o izlaganju marginalca i opskurne politike na mainstream mediju. Po meni, Griffinu ne treba davati nikakav publicitet, ni pozitivni ni negativni,a kamoli da se zove jos njegovih stranackih kolega.

Pa, oprosti, no očito nije riječ o marginalnoj političkoj struji pošto je ipak ostavila simboličan trag na izborima za Europski parlament, koju podržava 5% (a po nekim statistikama i do 10%) populacije u VB (što realno nije mnogo, no mnogo je kada je riječ o jednoj tako ekstremnoj stranci) i pošto je riječ o stranci protiv koje se vodio največi propagandni rat u zadnjih 20ak godina u Britaniji.
    A i mislim da je veoma licemjerno Griffina ignorirati dok npr. i sam smatraš da bi Die Linke u Njemačkoj trebalo pratiti (medijski). Ispričavam se, no Die Linke je također nastala kao pro-komunistička (ekstremna, samim time) marginalna stranka, a pretvorila se u izuzetno jaku i ozbiljnu stranku.
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

zbilja,isprika,uopce nisam skuzio kapicu. Njegov izgled mi je bio toliko stereotipan da sam mislio da nema sanse da je Zidov

Linkovi koje SF useri prilazu mozda jesu relevantni i istiniti,no nacin na koji ih oni tumace i cesto svjesno iskrivljuju nuzno nije. Kako uopce doci do informacije iz nekog casopisa koji datira prije QT-a da je netko iz publike gay. No to je nevazno.

Malo precjenjujes moje simpatije za Die Linke. Ali Die Linke i BNP ocito nisu jedno te isto. Die Linke je stranka otvorena svima koja ne zastupa niti rasisticka niti sovinisticka stajalista. Rijec "ekstremizam" zapravo ne znaci nista konkretno tako da ne govorimo bas o istim stvarima.
    BBC je ocito jako glupa tv kuca kada nakon desetljeca iskustva misli potkopati jednog politicara,znajuci da ce mu davanjem prostora dati na znacenju i na povecanju clanstva.

BNP ce za mene,kao i svaka druga stranka, biti marginalna dokle god ne ude u parlament ili eventualno ne napravi neku masovnu izvanparlamentarnu akciju.

Linkovi koje SF useri prilazu mozda jesu relevantni i istiniti,no nacin na koji ih oni tumace i cesto svjesno iskrivljuju nuzno nije. Kako uopce doci do informacije iz nekog casopisa koji datira prije QT-a da je netko iz publike gay. No to je nevazno.
    Opet ponavljam, aposlutno mi nije važno kako useri SF-a tumače informacije.

Malo precjenjujes moje simpatije za Die Linke. Ali Die Linke i BNP ocito nisu jedno te isto. Die Linke je stranka otvorena svima koja ne zastupa niti rasisticka niti sovinisticka stajalista. Rijec "ekstremizam" zapravo ne znaci nista konkretno tako da ne govorimo bas o istim stvarima.
    BBC je ocito jako glupa tv kuca kada nakon desetljeca iskustva misli potkopati jednog politicara,znajuci da ce mu davanjem prostora dati na znacenju i na povecanju clanstva.
    Bit je ta da je Die Linke ekstremno lijeva (tojest, prije se tako predstavljao, danas su postali profinjeniji no i dalje je svima jasno tko su) stranka. Odnosno, članovi Die Linke-a su ekstremisti.
    BNP je, s druge strane, ekstremno desna stranka.
    Sličnost se nalazi u tome da je riječ o ekstremistima, o strankama čija ideološka podloga se ne uklapa u tradicionalno prihvačene podloge modernih lijevih i desnih stranaka.
    Iliti, ako ti je teško shvatiti, HČSP je ekstremno desna, a SRP ekstremno lijeva "stranka". Sličnost im se nalazi u ekstremitetu.

Shvacam ja sto ti zelis reci, no u tom smislu prefiks ekstremizma nije isti za obje stranke,barem u oci medija, pogotovo u Njemackoj,gdje je znatno veci javni otklon od desnog ekstremizma upravo zbog te rasisticke/sovinisticke komponente.

No,ja sam prilicno siguran da ce se Die Linke s vremenom transformirati u socijal-demokratsku stranku,nesto poput SPD-a prije neoliberalnog zaokreta.

Ah,sta mi ovo treba,a bas sam neki dan pomislio kako sam se rjesio impulsa da komentiram sve sto ima veze s politikom. Smara me sve to vec neko vrijeme ali se navike tesko rjesit..ili ja to imam soft spot za Nickyja
    Last edited by Darkbuster; 29-10-2009 at 10:56.

Shvacam ja sto ti zelis reci, no u tom smislu prefiks ekstremizma nije isti za obje stranke,barem u oci medija, pogotovo u Njemackoj,gdje je znatno veci javni otklon od desnog ekstremizma upravo zbog te rasisticke/sovinisticke komponente.
    Ah, pa to je jasno pošto je riječ o državi koja je proizvela ideju nacional-socijalizma.
    U spomenutoj postoji i javni otklon od same desnice, jasno je da postoji i otklon od desnog ekstremizma.

No,ja sam prilicno siguran da ce se Die Linke s vremenom transformirati u socijal-demokratsku stranku,nesto poput SPD-a prije neoliberalnog zaokreta.
    Sumnjam.

+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Bookmarks