+ Reply to Thread
Results 1 to 21 of 21

Thread: Radna knjižica

Početnik na forumu

Arrow Radna knjižica

ovako....ja sam diplomirala 29.10. (ponedjeljak),a 27.10. (subota) je stupio novi zakon na snagu.Iťla sam neki dan, sa potvrdom koju su mi na faksu izdali dan prije toga, upisati diplomu u radnu knjiŞicu.I kaŞe meni Şenska da mi ne moŞe upisati dok se ne usuglase oko titula i pozove se ona na zakon u kojem èl.18 piťe da se danom stupanja na snagu novog zakona prijaťnji stavlja van snage, a par èlanaka prije piťe da imaju 3 mjeseca fore da se dogovore oko novih titula. I to znaèi da dok se oni ne dogovore, nikome od nas se ne mogu upisati titule.Ja poludila! Koji apsurd....dobila sam potvrdu s faksa da sam diplomirani pravnik....TO I JESAM!!!!....a ona meni ne Şeli upisati jer Ìe se to moŞda promijeniti.I to samo zato ťto sam diplomirala 29., a ne 26. jer bi mi tada mogli upisati....i sad ti budi pametan!!! KATASTROFA!
    ------------------------------------------
    tražim posao :-(

Veteran foruma Romana's Avatar

Ma nije ti to neki bed, ja sam imala praznu radnu knjizicu do promocije jer mi zenska rekla da bolje da cekam da dobijem diplomu da se ne upisuje dvaput potvrda pa diploma. Kao moze se upisat odmah i to uvjerenje, al ionak poslodavci kad vide uvjerenje i praznu knjizicu skuze o cem je rijec.

huainan
    Guest

Quote Originally Posted by danijelak
    ovako....ja sam diplomirala 29.10. (ponedjeljak),a 27.10. (subota) je stupio novi zakon na snagu.IĹĄla sam neki dan, sa potvrdom koju su mi na faksu izdali dan prije toga,...
    meni uopÌe nisu htjeli ni razmotriti upis zvanja u radnu knjiŞicu bez diplome, odnosno samo s uvjerenjem. ja joj pokaŞem uvjerenje, a Şena mi reèe neka se vratim kad budem imao diplomu, jer oni ne upisuju na temelju uvjerenja veÌ samo diplome, a pritom doda kako mi je za zapoťljavanje ionako dovoljno uvjerenje, pa neka se ne bediram ťto imam praznu radnu knjiŞicu... pih

Početnik na forumu

na ovo sve imam dodati samo katastrofa.....

Početnik na forumu

Pa da, nije sad toliko do knjiĹžice kad imate diplomu..upisat ĂŚe vam kad tad. Mislim, nije da te nitko ne moĹže zaposliti.
    I don't want to be a product of my environment. I want my environment to be a product of me.
    Frank Costello

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Romana
    Ne kuzim, zakaj katastrofa?
    Ma katastrofa je u èinjenici da kod nas niťta ne moŞeť obaviti bez problema i kompliciranja....ťto god kreneť obaviti uvijek ti neťto ťteka...ili te vraÌaju po neke papire, ili ne znaju ťto da rade jer zakoni neke stvari ne rjeťavaju dovoljno jasno i precizno i stvaraju se prevelike pravne praznine, ili pak neťto treÌe.Ali èinjenica je da ne mogu vjerovati da je sad nastala takva zbrka oko tih diploma....ili Ìemo dobiti nove titule ili neÌemo, a dok se ne dogovore bi mi bilo normalno da upiťu ovo ťto je bilo dosad...ne znam...ljute me takve stvari!

Mlada nada foruma

Postaviti cu ovdje pitanje, dovoljno je "primjereno" mjesto.... :smt024
    Ovako...sto kad diplomiramo, sto se tice papirologije i sl., moramo obaviti na faksu? I kad se time rijesimo faksa, sto i kuda onda moramo ici, eventualno u kojem roku to sve bi donekle trebali obaviti? :-k
    Nadam se da ce netko biti voljan bar nesto o tome napisati, ima nas neupucenih, pa je svaka informacija dragocijena! :flower: :wav:

Veteran foruma Romana's Avatar

Kad zavrsis sa profesorom odes u referadu i oni ce ti dat hrpu papira za popunit i reci ti kad da dodjes po uvjerenje da si diplomirala.

Kupis radnu knjizicu, s uvjerenjem odes u opcinu/grad da ti ispune knjizicu, pa se odes prijavit na burzu, pa odes na HZZO da se prijavis kao osiguranik/nezaposlena osoba. Rok za zdravstveno je mislim 30 dana, za burzu nemam pojma, valjda se krece oko istog broja dana.

Nemrem se vise sjetit niceg.

Mlada nada foruma

Ajme, sto je brz odgovor bio! :smt023 Svaka cas kolegice i hvala!

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by andy
    Ajme, sto je brz odgovor bio! :smt023 Svaka cas kolegice i hvala!
    vrlo bitno, ne popunjavaj radnu knjiŞicu... ne smijeť to napraviti, naime graðani su predebilni da bi sami znali svoje ime i datum roðenja
    ja sam bio debilan pa sam platio novu radnu
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma

Ovo je bio stvarno dobar savjet - zasigurno bi i ja to ispunila, vec mi navika popunjavati silne paprie i sl., pa sto je onda prva stranica radne knjizice... :-D

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by andy
    Ovo je bio stvarno dobar savjet - zasigurno bi i ja to ispunila, vec mi navika popunjavati silne paprie i sl., pa sto je onda prva stranica radne knjizice... :-D
    a da i u nn traĹži da ti daju sve papire.. ja sam idiot doĹĄao i traĹžio radnu knjiĹžicu, kupio radnu pa su mi rekli da mi fali joĹĄ pokoji formular
    sreÌom da u vodnikovoj ima kiosk nn... ne èekaj to je u juriťiÌevoj... damn...
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma

Narodne novine su u Jurisicevoj i kod tzv. dzamije, a ima jos na nekim mjestima, ako slucajno nekome ta informacija promakne. :-D

Početnik na forumu

Default Re: Rimsko pravo

Radna knjiĹžica se otvara u vodnikovoj, isto tako ako veĂŚ imate radnu knjiĹžicu tamo se ide upisati diploma (ALI BAĹveliki kurac DIPLOMA,NE UVJERENJE-pa do tada niti ne morate iĂŚi tamo tim povodom ).
    Na burzu viĹĄe nemate obavezu prijave u niti jednom roku otkad burza viĹĄe nije vezana uz zdravstveno.Tako da se moĹžete tamo prijaviti kad hoĂŚete, ili ne morate.
    I jedino joĹĄ se naoruĹžati strpljenjem i traĹžiti posao... :-D

huainan
    Guest

na burzu se trebaĹĄ prijaviti u roku 90 dana od kad si diplomirao/la ukoliko ĹželiĹĄ biti nositelj poticaja po M1 (nezaposlene osobe bez radnog iskustva).

petrica
    Guest

Default nemogućnost upisa zvanja dipl.pravnik u radnu knjižicu

htjela bih ukazati na nemogućnost upisa zvanja dipl. pravnik u radnu knjižicu
    u gradskim uredima za zdravstvo rad i socijalnu skrb , odjel za rad, žrtve i stradalnike rata
    kažu kako nije u skladu s novom nomenklaturom
    a na faksu ne mogu izdati uvjerenja pod drugim nazivljem
    eventualno kasnije u nekom egzotičnom postupku priznavanja diploma

takva je praksa samo u gradu zagrebu
    dok je drugdje u hr u redu

ne odstupaju od toga iako im je ministarstvo pravosuđa naložilo drugačije
    i tajnik fakulteta imao sastanak s njima
    kada sam upitala što mi je činiti
    dobila sam odg -žalite se resornom ministarstvu
    osim školskog primjera birokracije
    mislim da se ovime kroz retroaktivnost vrijeđaju stečena prava
    i nikako mi nije jasno kako je mogla nastati ovakva besmislena situacija

Erdinger
    Guest

Default Re: nemogućnost upisa zvanja dipl.pravnik u radnu knjižicu

Welcome to Croatia & have a nice day!

Početnik na forumu

Problem još uvijek nije riješen.Ja danas diplomirala i danijel mi je rekao da se još ne može upisati u radnu knjižicu i da će se na jesen valjda riješiti situacija, jer nama još piše dipl.pravnik

Mlad, sumnjiv i nedokazan

glavno je da se možeš zaposlit, a kaj ti piše u radnoj knjižici zaboli te...

Početnik na forumu

Ja sam bio prije par dana u vodnikovoj i upisali su mi zvanje dipl. pravnik u knjižicu bez problema, još su mi rekli da mogu tražiti potvrdu od faksa o izjednačavanju stare diplome i nove pa mi mogu upisati i da sam magistar prava, tako da slobodno pohrlite u vodnikovu .

Mlad, sumnjiv i nedokazan

ja ću pričekat da faks počne dijeliti te mag.iur. diplome, pa ću onda to upisat...ionako sam se zaposlio bez obzira što mi retardacije u vodnikovoj nisu htjeli upisat dipl.iur.

+ Reply to Thread

Bookmarks