+ Reply to Thread
Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 307

Thread: Links vs. Rechts

Mega kuuul forumaš

Default Re: Links vs. Rechts

Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    Super bi bila ta revolucija, vec sada bi si pol tih stranaka grkljan prerezalo medusobno
    Ni ta mogućnost nije isključena. Ja sam apsolutno za da se ujedine svi ekstremni ljevičari i desničari u EUropi i sruše sadašnji sustav, a tad se međusobno pomlate pa ko spretniji njegova djevojka

@PJ - ima i gorih od "profašističkih luđaka", a to su npr. oni koje boli nono za emigrante i koje sadašnji procesi ne brigaju.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Ah, neka mi sad netko kaže da sam bio u krivu kada sam davno "prorekao" uzdignuće ekstremizma u Europi.
    Kako god bilo, ništa se neće samo od sebe razriješiti.
    Kriza će se sve više osječati na koži prosječnog građanina, nezadovoljstvo će rasti, a sa vremenom i mržnja prema grupacijama koje masa odredi kao uzročnike ili elemente loše situacije. A onda sve ovisi o "duhu naroda".
    Duh se iskazuje kroz toleranciju populacije, odnosno stupanj do kojeg je populacija sklona trpiti lošu ili nepodnošljivu situaciju, te naklonjenosti populacije ka određenim filozofijama, kulturama i ideologijama što se zatim odražava na određenim dijelovima društva.
    Glupo je misliti da će cijela Europa riješenje situacije vidjeti u ekstremnoj desnici.
    Ekstremna desnica raste usporedno s ekstremnom ljevicom.
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Mega kuuul forumaš

Cassini PJ's Avatar

O njima je govorio Gaetano Saya, optužen prije pet godina zbog širenja “ideja temeljenih na na rasnoj superiornosti i mržnji”.
    To mi je najjače... superiorni talijani

Mega kuuul forumaš

Povijesno dokazan oksimoron.

Cassini PJ's Avatar

Mega kuuul forumaš

Vidovit sam. Samo sam čekao da PJ ili Darko popravkom foruma ubace točno ovaj link. Od ekipe na slici ne znam jedino tko je onaj istetovirani. Ovaj s desnicom ispruženom je PTSP-ovac, bivši HOS-ovac, dragovoljac koji je prošao sva od 91-95 bojišta i na kraju pomalo prosviro. Za njega razumijem, ali za ove druge ne zašto, ako se i naslikavaju u crnim košuljama koje za njih znače nekakvo hrvatstvo ili što već, stavljaju te slike na fb. Iako mi je smiješan naslov članka, ako im ova ekipa predstavlja neke fašiste i naciste i opasnost onda oni očito ne znaju tko su pravi nacisti i fašisti kojih ima u Zg-u. Da dođu do slika od takvih likova mislim da bi proglasili elementarnu nepogodu.

Cassini PJ's Avatar

Puno važnije je otvoreno deklariranje predsjednika HČSP-a kao ustaše.

I novi pogled na inicijativu Krug Za Trg, koju btw. podržavam.

Mega kuuul forumaš

A kao je novost da je Miljak ustaša On je samo jedan od organizatora prosvjeda. Organizator prosvjeda stegnite remen bando je još veći od ustaša od njega
    p.s. začudio bi se koliko je još medijski eksponiranih osoba proustaške orijenatacije, osobe za koje nikad ne bi pomislio, al šute o tome
    Last edited by legionar; 15-06-2009 at 16:17.

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Takva su vremena...

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by legionar View Post
    A kao je novost da je Miljak ustaša On je samo jedan od organizatora prosvjeda. Organizator prosvjeda stegnite remen bando je još veći od ustaša od njega
    p.s. začudio bi se koliko je još medijski eksponiranih osoba proustaške orijenatacije, osobe za koje nikad ne bi pomislio, al šute o tome
    Jedno je kad je neko osobno ustaša i šuti o tome, jer su svi jako defenzivni po tom pitanju. Kad prozoveš nekog očitog ustašu odma te optužuju da ih želiš na "goli otok" i slično. Ovako kad je netko otvoreno mi je posebno drago, jer nema nikakve muljaže. Nisam za nikakve gole otoke, ali dobro je znati tko šta misli.

Mega kuuul forumaš

Zapravo on to nije rekao javno nego u telefonskom razgovoru koji je ne znam na koju foru sniman a još manje znam na koju je foru završio u medijima. Autor članka na jutarnjem se je, barem na temelju saznanja o nekim osobama, inače poprilično zajebao potpisavši se.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Vrlo nezanimljiv clanak. Nije receno nista novog. Blood and honor je u RH za sada potpuno irelevantna organizacija. Jedina prava opasnost od fasizma predstavljaju subkulturne bande koje uglavnom i jesu clanovi tih raznoraznih "organizacija".
    Dakako,dobro bi bilo takve pojave sasjeci u korijenu,ali poznavajuci hrvatske institucije...
    Ovdje dakako ne govorim o elementima fasizma na visim razinama nego o eksplicitno fasistickim skupinama.

Cassini PJ's Avatar

Da, zanimljivo je da se to "infiltriranje redova ekstremne desnice" sastojalo u tome da ih je novinar prisluškivo na kavama i išao po nekim forumima.

Neš ti investigejtiv đurnalizm u 'rvata.

Mega kuuul forumaš

Ma vraga se taj frajer šuljao i sluša, dobio bi po lampi pri prvom pokušaju. Sere kvake sve u 16. Sve navedene informacije su općepoznate i dostupne ne fb-u i forumima.

Veteran foruma Breeder's Avatar

Quote Originally Posted by legionar View Post
    onda oni očito ne znaju tko su pravi nacisti i fašisti kojih ima u Zg-u. Da dođu do slika od takvih likova mislim da bi proglasili elementarnu nepogodu.

a tko su?
    bas me zanima, zivim u zgu od kada znam za sebe i jos nisam naisao na nista strasnije od hrpe maloumnih budala koja sve sto znaju je lemati se okolo
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Mislim da cilja na neke poznatije politicare koji se u javnosti prodaju kao demokrati. Ali mislim da su oni nevazni kao fasisti jer isto tako ima i puno komunista koji se danas prodaju kao demokrati. I jedni i drugi su oportunisti i ako sazriju mogucnosti za fasizam ili komunizam oni ce se preodjenuti u sto god bilo potrebno bez obzira sto oni osobno mislili.

Veteran foruma Breeder's Avatar

to je i meni palo na pamet, ali opce je poznata stvar da hrvatskom gospodare dupeglavci pa me zanima da li misli na nesto drugo...isticanje ocitosti nije bas pretjerano potrebno
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    Vrlo nezanimljiv clanak. Nije receno nista novog. Blood and honor je u RH za sada potpuno irelevantna organizacija. Jedina prava opasnost od fasizma predstavljaju subkulturne bande koje uglavnom i jesu clanovi tih raznoraznih "organizacija".
    Kojih to organizacija pošto sveukupno 3 postoje u Hrvatskoj ,ignorirajući "organizacije" za koje su čuli samo klinci u obližnjem parku? :lol:

Primijeti znakovite navodnike

Ispričavam se, nisam primjetio.
    No da dam osvrt na taj članak.
    Mislim da je tip "špijunirao" klince od 14 godina koji u grupama uokolo teroriziraju javnost. Još da nije spomenuo određen "klub" bi čovjek mogao pomisliti da je riječ o nečem drugačijem, ali ovako cijeli članak ispada smiješan.
    Ah, mediji više nemaju o čemu pisati pa se bave subkulturama.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

članak je smiješan.

za razliku od većine zapadnoeuropski društava u kojima je fašizam subverzivan i na rubovima...kod nas je isprepleten sa svakodnevicom i dio mainstreama...od pop koncerta do utakmice ili nedjeljne mise.

ali dok fašističko prakticiranje u vidu nebulozne pjesmice, skandiranja ili opskurnih političkih stavova prolazi kao dio jednog bizarnog društva u kojem je svatko od nas pomalo komunist, pomalo fašist, u kojem je korupcija i nemoral doveden do razine anegdote, svakome je nakon tri pive dopušteno da zauze stav o bilo čemu i svima je uopće najnormalnije da u krugu od deset metara oko sebe uvijek ima šaroliko društvo od radikalnog ateista, sotonista, staljinista do srbomrsca, klerikalista ili antieuropejca....ostaje samo zdravorazumska konstatacija koju djele svi potonji, taj "ja sam protiv fašizma", nakon kojeg dolazi onaj "ali", kao nadomjestak onoga što se čak i u ovom vremenu sveopće slobode (?) smatra rigidnim i skandaloznim - a deklariranje sebe kao fašista/ustaše, to svakako jest.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Mega kuuul forumaš

Zapravo je u ostalim zemljama Zapada fašizam puno češći nego u RH. Jedino je problem što se u medijima toliko ne piše o tome kao kod nas gdje je to u funkciji spina za druge društvene i političke probleme kao što je primjerice bolestan inozemni dug, financijska kriza ili totalna nesposobnost vladajućih. U SAD-u kao paradigmi demokracije, tolerancije i ljudskih prava je otvoreno dopušteno iskazivanje bilo kakvih stavova, bili oni komunistički, fašistički ili nacistički i ako netko želi samo mora prijaviti neki skup gdje se otvoreno može štovat nacistička, fašistička ili komunistička ikonografija. A da ne pričam da su neonacističke organizacije nemjerljivo razvijenije u Njemačkoj, Bugarskoj, Irskoj, Engleskoj, Americi itd., nego u RH. Jedino naše budale na vlasti i novinari stavljaju takve stvari u prvi plan umjesto da to kao i ostale normalne zemlje pokušavaju što više prikrit medijskim marginaliziranjem. Ista stvar je i s korupcijom i ostalim časnim pojavama kojih je na zapadu daleko više samo umotanijih u ljepši celofan. A bojim se da nama ne prijeti nikakvi fašisti nego komunistički relikti reciklirani u europejce, demokrate i liberale koji sa svojim medijskih, političkih i sveučilišnih sinekura samo nastavljaju tamo gdje su stali kad su se 91 na kratko zavukli u mišje rupe.

Sve 5, ali Irskoj?? Tamo je i subkulturalni fasizam na izrazito niskoj razini,a kamoli nekakav organizirani. Naravno ovdje opet ne ukljucujem institucionalne manifestacije.

Mega kuuul forumaš

U Irskoj je hrpa faši udruga, zadruga i nadruga. Daleko manje nego u ostalim nabrojanim zemljama, ali daleko više nego u RH.

Prvi glas, cuo sam samo za 'celtic wolves',no ta organizacija je konstantno pod fizickim napadima i otprilike su relevantni koliko i 'hrvatski nacionalisti'

Mega kuuul forumaš

Glavni vođa hrvatskih nacionalista - "srbosijek" je balonja od 16-17 godina. A ekipa je takva da mene smatra ljevičarom. Toliko
    Last edited by legionar; 16-06-2009 at 23:07.

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon View Post
    članak je smiješan.

za razliku od većine zapadnoeuropski društava u kojima je fašizam subverzivan i na rubovima...kod nas je isprepleten sa svakodnevicom i dio mainstreama...od pop koncerta do utakmice ili nedjeljne mise.

ali dok fašističko prakticiranje u vidu nebulozne pjesmice, skandiranja ili opskurnih političkih stavova prolazi kao dio jednog bizarnog društva u kojem je svatko od nas pomalo komunist, pomalo fašist, u kojem je korupcija i nemoral doveden do razine anegdote, svakome je nakon tri pive dopušteno da zauze stav o bilo čemu i svima je uopće najnormalnije da u krugu od deset metara oko sebe uvijek ima šaroliko društvo od radikalnog ateista, sotonista, staljinista do srbomrsca, klerikalista ili antieuropejca....ostaje samo zdravorazumska konstatacija koju djele svi potonji, taj "ja sam protiv fašizma", nakon kojeg dolazi onaj "ali", kao nadomjestak onoga što se čak i u ovom vremenu sveopće slobode (?) smatra rigidnim i skandaloznim - a deklariranje sebe kao fašista/ustaše, to svakako jest.
    Fašizam u Hrvatskoj se svodi na maloljetničke romantičarske fantazije o lijepoj i velikoj NDH gdje cvijeće raste, ptićice pjevaju, a momci pjevaju herojske pjesme u crnim košuljama te na subkulture koje svakih par mjeseci izazovu neku tučnjavu na utakmici, oko utakmice ili u kafiću gdje ionako nitko normalan ne izlazi.
    Što želim reči?
    Fašizam u Hrvatskoj je bajka, jednako opasan za građane koliko i pričice o Snjeguljici i sedam patuljaka. Zapravo je i veoma smiješan, gotovo groteskan pošto ga predstavljaju krezube babe i par metuzalema, deformirana iskompleksirana djeca čudnog imena ili pak tamburaši na nečijoj svedbi koji pjevaju Evo zore, evo dana.
    Za razliku od Hrvatske, u Mađarskoj se održavaju fašistička okupljanja u samom centru Budimpešte koja pohodi par tisuća u crne odore obučenih muškaraca velikih odprilike kao prosječan trokrilni ormar, u Njemačkoj se maršira po ulicama, drže se veliki govori, organiziraju se festivali (Gera npr), u Italiji postoje ozbiljne stranke koje se otvoreno deklariraju kao profašističke te financiraju VFS festivale na kojima se okuplja po par tisuća poprilično rabijatnih tipova iz cijele Europe, u Francuskoj je deklariran simpatizer nacizma prije par godina skoro postao predsjednik itd.
    Gdje smo mi?
    Kod nas ništa nije razvijeno, pa tako nije razvijena niti ta zločesta fašistička scena koju ovdje predstavlja stranka kao što je HČSP, čiji članovi unatoč čestim izljevima antisemitizma štuju osnivača stranke koji je Židov, stranka koju vode tobožnji mrzitelji Srba i homoseksualaca koji su i sami porijeklom Srbi, a neki su i osnivaći homoseksualnih udruga.
    Ili fašističku scenu predstavlja HSP, sa svojim predsjednikom koja je statistički najviše puta posjetio Izrael od svih ostalih građana Hrvatske?
    Kod nas nema niti komunizma, da se nebi zabunili.
    Barem ne onog organiziranog vala kakav se može vidjeti u drugim državama, gdje mladi bacaju molotovijeve na policajce, tuku političare, zazivaju anarhiju i organiziraju festivale koje pohode tisuće ljudi iz Europe.
    Kod nas, realno, nema ničega.
    Čak smo toliko zaostali da nismo u stanju organizirati bilo kakav "ozbiljan" val anahizma, fašizma i ostalih -izama. Ali zato imamo dugu tradiciju profinjene kaste vladajućih koji su odavno naučili kako egzistirati na leđima ostatka naroda.
    A ta kasta svakih par godina nađe neke nove tobožnje neprijatelje koje će ostatak naroda progoniti, bili oni nacionalisti, komunisti, homoseksualci ili danas fašisti.

Cassini PJ's Avatar

Politička je dimenzija u hrvata nedefinirana u cijelom spektru političkih opredjeljenja, što je produkt uspješnog njegovanja glupog, inertnog i ekstremno podaničkog mentaliteta od strane vodećih društvenih sila, kao i povijesti u kojoj rijetko koja ličnost nije djelovala prvenstveno za svoje interese, ili interese svoje stranke.

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ne vidim ništa loše u nedostatku ekstremizma u hrvata, tako nam je bilo i kroz cijelu povijest pa nije čudo da je hss imao najširu potporu naroda kad mu je moto bio "nebi se štel mešat"
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

+ Reply to Thread
Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks