+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Osnova sustava Europske unije - novi predmet na pravosudnom

Veteran foruma Romana's Avatar

Arrow Osnova sustava Europske unije - novi predmet na pravosudnom

eu - boze, sustigla me ta muka.
    a ja bila sva sretna kaj se nisam srela s tim na faksu, da bi mi sad isli dodavat neke bolesne konvencije, kog briga za to, europljane nije briga za europu, evo nitko ni na izbore ne izlazi.

to cu ucit dva dana prije usmenog - ko je lud da na tom rusi, jel tak.
    recite da je
    law guru?

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Default Re: Pitanja s pravosudnog ispita

Quote Originally Posted by Romana View Post
    eu - boze, sustigla me ta muka.
    a ja bila sva sretna kaj se nisam srela s tim na faksu, da bi mi sad isli dodavat neke bolesne konvencije, kog briga za to, europljane nije briga za europu, evo nitko ni na izbore ne izlazi.

to cu ucit dva dana prije usmenog - ko je lud da na tom rusi, jel tak.
    recite da je
    law guru?

ma, nece te rusit

nemaju jos ni literaturu, a mislim da ce biti problem i naci ispitivaca - nas je na dsi pitala neka psihologica, koja je pak luda za politikom, niti jedno normalno pitanje, a kamoli pravno, nije bilo, vec cista politika.
    iskreno, za pola toga nisam nikad cula, niti sam imala pojma o cemu se uopce radi, svi smo je u cudu gledali o cemu to ona, i nije nikoga rusila!
    na pravosudnoj akademiji je svojevremeno bila objavljena nekakva literatura za rujan, pod eu je bilo samo:

"Osnove sustava Europske unije

1. Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i Protokoli 1,4,6,7 i 11 - "Narodne novine" – Međunarodni ugovori, broj 18/97. "

ali su to maknuli sa stranice, ne znam zasto

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Default Re: Osnova sustava Europske unije - novi predmet na pravosudnom

evo friskih vijesti ispod pulta

sudac koji je trenutno posudjen ministarstvu i koji nas je rasporedjivao po prostorijama te bio zaduzen za poslove oko komisije i izdavanja uvjerenja, nam je rekao da ce izgleda on pitati eu te da ce u literaturi biti dosta eu direktiva.

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Imamo i literaturu! Jeeeeeeeej!

Osnove sustava Europske unije
    OSNOVE PRAVA EUROPSKE UNIJE – autori: Tamara Ćapeta i Siniša Rodin
    jel to ovo > http://www.pravo.hr/_download/reposi...EU_2009_1.pdf?

Ako jest, rispekt katedri sto je to ucinila dostupnim na internetu i odrekla se izdavanja svega skupa u jednoj lijepoj tvrdo uvezenoj knjizici koja bi kostala oko 200 kn...
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Forumaš prvog reda

ffs, nadam se da će propast eu do mog polaganja pravosudnog :lol:

no vjerojatno neće, literatura će se eventualno još povećat na gavella-format

tolko o mojoj motivaciji da ću za pravosudni barem kvalitetno učit pravnu dogmatiku a ne šuć-muć-pa-prolij "znanosti" kojih je pravni faks prepun, a kakvo je i ejp

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ok, ova knjigica je negdje sto puta bolja od onog kupusa koji smo imali ove godine na predavanjima. Zasto je nisu napisali malo prije
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

+ Reply to Thread

Bookmarks