+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 192

Thread: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobranitelja sto nam nije jasno :)

Početnik na forumu Moderator Ured Pravobraniteljice's Avatar

Question Pitanja & odgovori - pitajmo pravobranitelja sto nam nije jasno :)

Elem,

Ovo je topic suprotan od gorenavedenog "Online prijava krsenja prava". Otvoren je za sve nedoumice, situacije u kojima ne dobivate odgovore ili dobivate, ali su proturjecni i nemaju veze sa zdravim razumom.

Studenti koji imaju trazene informacije su pozvani podijeliti ih ovdje sa kolegama, kao i otvarati diskusije o gorucim pitanjima - npr., kako se dovraga spojiti na eduroam i slicno.
    Last edited by Ured Pravobraniteljice; 10-06-2009 at 05:58.
    URED STUDENTSKE PRAVOBRANITELJICE

Pravobraniteljica: Anella Buković
    Zamjenici pravobraniteljice: Branka Obradović i Matija Grabar

Ne oklijevajte obratiti nam se ako se Vaša prava krše ili ako o njima želite saznati nešto više.

Mail: pravobranitelj.pravo @ gmail.com
    Uzivo: bilo kad uz prethodni dogovor
    Facebook:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=1767055384

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobraniteljicu sto nam nije jasno :)

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Postoje priče o nekoj molbi da se upišu predmeti koje nisi uspjela upisati ako položiš sve ostalo ali o njoj ne znam ništa osim da postoji. Mada je i to "možda".
    Moze par informacija o toj molbi? Koji su uvjeti, da se poloze svi upisani predmeti do srpnja?
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

50 kila cinizma Moderator Browneyes's Avatar

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobraniteljicu sto nam nije jasno :)

Uvjeti su ti položeni svi upisani predmeti i valjda neki prosjek, jer ljudi koji su to dobili, imali su preko 4.
    I onak ljudi bilo bi totalno kul kad bi naučili razlikovati pravobraniteljstvo (kao ljudi koji su tu kad vam se zapravo prekrše neka statutom zajamčena prava) od referade (koja bi vam zapravo trebala služiti za dobivanje ovakvih inih informacija), jer koliko god se trudili, ipak vam oni mogu dati najbolji odgovor (it's their job and shit).
    edit- još i tu prilažem brojeve referade 4564-332, 4564-327, 4564-328.
    Last edited by Browneyes; 18-06-2009 at 23:13.
    I use sarcasm instead of punching you on the face.
    ...
    Don't push it, though.

Početnik na forumu Moderator Ured Pravobraniteljice's Avatar

Quote Originally Posted by Malecka View Post
    Moze par informacija o toj molbi? Koji su uvjeti, da se poloze svi upisani predmeti do srpnja?
    Ovo nije u skupini informacija kojima raspolažemo.
    Bilo bi ti bolje da nazoveš referadu i tamo saznaš, oni bi to morali znati. Brojevi su u postu iznad.

Ne oklijevajte obratiti nam se ako se Vaša prava krše ili ako o njima želite saznati nešto više.

Facebook:

Banned

Cemo da pitamo...
    Ima tu neke nagovijesti o smanjenju cijene ECTS boda ?!?!
    BDP je pao ogromno, place su pale ogromno. Cijene su hmm, nisu pale, vec otisle gore...
    Ili se svi prave ludi, a Kregar lize rane, nakon poraza, mada je utrosio gotovo 2 milijuna kuna na kampanju... Uostalom, ne kuzim sto sam ja platio 2x visu skolarinu, a nisam imao pravo da izadjem niti na jedan kolokvij (taj njihov bolonjski proces tipa - uzmi pare, a kasnije tko te **be). Na jednima je bila guzva, pa su maknuti, a drugi nisu nudili, jer sam kao odradio druge seminare i ne mogu vise... Treba se nesto poraditi na toj cijeni... To je previse. Godina je kada poslodavci traze 600 kuna mjesecno po radniku subvencije od drzave zbog rececije, a to je otprilike moja skolarina na pravu na mjesecnom nivou... Ovako (prakticki) ispada da ja radim i placam skolarinu i jos uzdrzavam nekog radnika koji ce raditi jedan dan manje od mene (sa time da ja moram uciti, a on moze laditi muda da mi prostite)... Za ime Boga tko je jos vidio da studenti subvencioniraju radnike, trebalo bi biti obrnuto. Takvo nesto se ne dogadja niti u africkim banana drzavama...
    Last edited by Mrgud; 30-06-2009 at 05:05.

Mlada nada foruma Pravobranitelj's Avatar

Uglavnom, odgovor na tvoje pitanje je - ne.

Facebook:

Banned

Quote Originally Posted by Pravobraniteljica View Post
    Uglavnom, odgovor na tvoje pitanje je - ne.
    Uglavnom, jel' netko pokrenuo tu temu tamo ?!?! BTW.
    Ja sam prebacen na bolonjski proces i kada sam prebacen i placam 2x vise, onda je red da ga i imam.
    Ovo sto ja sada imam nije bolonjski proces. Ovo ja zovem stari program sa vise obveza, ali manje mogucnosti. Dobio sam neke vjezbe, dobio sam obvezu kolokviranja seminara i jedan pismeni seminar godisnje kao izvanredni (prije nisam niti imao vjezbe i seminare), a nisam dobio mogucnost da izadjem na niti jedan kolokvij po pitanju 'ispita', a da ne spominjem broj rokova preko godine. Ima tamo da netko zna nesto reci ili svi klimaju glavom 'potvrdno' i govore 'da najdrazi moj profesore' ?!?!
    Last edited by Mrgud; 01-07-2009 at 04:55.

Quote Originally Posted by Mrgud View Post
    Uglavnom, jel' netko pokrenuo tu temu tamo ?!?! BTW.
    Ja sam prebacen na bolonjski proces i kada sam prebacen i placam 2x vise, onda je red da ga i imam.
    Ovo sto ja sada imam nije bolonjski proces. Ovo ja zovem stari program sa vise obveza, ali manje mogucnosti. Dobio sam neke vjezbe, dobio sam obvezu kolokviranja seminara i jedan pismeni seminar godisnje kao izvanredni (prije nisam niti imao vjezbe i seminare), a nisam dobio mogucnost da izadjem na niti jedan kolokvij po pitanju 'ispita', a da ne spominjem broj rokova preko godine. Ima tamo da netko zna nesto reci ili svi klimaju glavom 'potvrdno' i govore 'da najdrazi moj profesore' ?!?!
    Kad si vec u zaletu, mogao si i napisati tko su oni i gdje je to misticno tamo, ne?

Ja sam u jednakoj situaciji kao i ti glede provedbe Bolonje i znam o cemu pricas. Na takve se stvari studenti, studentski predstavnici i bog Isus zale svaki dan barem 5 puta, ako je to tvoje pitanje. Razloga je za ignore mali miljon- nedostatak prostora, nedostatak kadrova, previse ljudi, dva programa, odbijanje pojedinih katedri, pretrpanost seminarskih i vjezbalackih grupa, bolonjski kalendar rokova itd itd itd.
    Primjer ejp ove godine ti sve pokazuje - promjene ce trajat kolko i doba dinosaura. Vjerojatno ce slicno i zavrsiti.

Broj rokova je svima isti pa bi ih imao jednako i da si ostao na starom programu, nazalost. Odgovorila sam ti da se skolarine nece spustati a recesiju, financiranje radnika i slicne tokovi svijesti nisam i necu komentirati jer ce rasprava zavrsiti nakon sto ti kazem da se slazem da nece biti lako doci do tih para na sljedecim upisima i da postoji fond koji studentima bez sredstava podmiruje skolarine. Na njegovom povecanju, dovlacenju sponzora i prikupljanju sredstava vec dulje vrijeme radi Studentski zbor.

Dalje od toga ne mogu raspravljati jer ti em ne znam odgovoriti, em ne sjedim na vijecu i u odboru za unapredenje studija, em nemam dekana na speed-dialu. Opis mog posla je u drugom topicu ovog podforuma - osim "da, najdrazi moj profesore" demagogije, tu i tamo radim jos ponesto jednako besmisleno.
    Last edited by Pravobranitelj; 01-07-2009 at 07:35.

Facebook:

Banned

Ma mi mora da smo elita...
    Eno znam vec sada za 2 fakulteta koji spustaju cijene skolarina (dobro, jedan je spustio za 20%, ali se placa odjednom). Taj fond si mogu turnuti u onu rupu na guzicu... Taj fond se financira od nas koji sljakamo (zato nam i daju da sto dulje placamo skolarine, a da imamo sto manje prava), jedini je problem sto su svima place otisle na dolje, ali to njih ocito ne brine, oni su si povecali. Uostalom, jel' ijednom izvanrednom studentu taj fond subvencionirao 'skolarinu' ? Evo bas me zanima. Pa neka ga imenuju... Ne zanima me razlog, niti cu pitati za razlog. Oni preko veze ionako su redovni.

P.S. I nema potrebe da pretjerano reagirate na moje recimo to 'ispade'. Predstavnici studenata na ovom forumu prodaju maglu ili kako bi se to po starome reklo 'cisti hrvatski zrak'.
    Moze se vidjeti da nitko ne reagira tamo na moje post... Oni prestavljaju koloniju puzeva i dok dopuze do 'poante', ja cu vec davno biti 2 metra pod zemljom. Tako je oduvijek bilo, tako je i sada...
    Last edited by Mrgud; 07-07-2009 at 04:35.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Draga kolegice...eto da i ovdje postavim pitanje-dva o svojim pravima tj. o jednom pitanju koje se po neznam koji put pojavilo na fakultetu a tiče se Bolonje...Kao što sam postavila pitanje i na topicu o dekanskom roku (možda promašeno ali nisam znala kamo drugdje a tema se zakotrljala...) započinjem i ovdje sa objašnjenjem : Prof Sikirić (koji mi se čini ozbiljan i zaista korektan profesor, divcan čovijek i prijatelj studentima) je na svom zadnjem kolokviju objavio da svi pregovori na fakultetu idu u smjeru prebacivanja SVIH SVIH SVIH studenata na B....Dakle, i ovih sa par ispita...Bio je zamoljen od strane studentice da ne govori to ako nije istina jer da je jučer pala ispit i da joj nisu potrebna plašenja i nepotrebni dodatni stresovi na što je on odgovorio da će osobno moliti Boga za nju da joj to bude najveće zlo koje će joj se u životu dogoditi...Dakle, poprilično uvjerljiv odgovor...:-) E sad, ja se nadam da je patka ali na zadnjem roku je i prof Markovinović imao slične izjave...neznam jeste li Vi čuli išta o tome a ako je to istina možete li i kako pomoći...mogu li to i možemo li ih barem zamoliti o nekom očitovanju pa da nas barem ljudski obavjeste o tome koji mjesec ranije a ne tamo pred upise...?
    Moje slijedeće pitanje je imate li ikakvog pojma šta se samnom može dogoditi..Upisala sam faks davne 1997...prošle godine apsolventsku sa 4 ispita...(dakle,upisu aps.su prethodile one dvije, starog programa izvanrednih studenata )..sada su mi ostala 3....Bilo rečeno da aps. neće dirati no eto..sada više neznam koja su mi prava i mogućnosti...
    Hvala...

Quote Originally Posted by Mrgud View Post
    Ma mi mora da smo elita...
    Eno znam vec sada za 2 fakulteta koji spustaju cijene skolarina (dobro, jedan je spustio za 20%, ali se placa odjednom). Taj fond si mogu turnuti u onu rupu na guzicu... Taj fond se financira od nas koji sljakamo (zato nam i daju da sto dulje placamo skolarine, a da imamo sto manje prava), jedini je problem sto su svima place otisle na dolje, ali to njih ocito ne brine, oni su si povecali. Uostalom, jel' ijednom izvanrednom studentu taj fond subvencionirao 'skolarinu' ? Evo bas me zanima. Pa neka ga imenuju... Ne zanima me razlog, niti cu pitati za razlog. Oni preko veze ionako su redovni.

P.S. I nema potrebe da pretjerano reagirate na moje recimo to 'ispade'. Predstavnici studenata na ovom forumu prodaju maglu ili kako bi se to po starome reklo 'cisti hrvatski zrak'.
    Moze se vidjeti da nitko ne reagira tamo na moje post... Oni prestavljaju koloniju puzeva i dok dopuze do 'poante', ja cu vec davno biti 2 metra pod zemljom. Tako je oduvijek bilo, tako je i sada...
    Znate mozda koji su to fakulteti? Pitam jer ja nemam pojma, a informacija dobro dode.
    Sigurna sam da je medu navedenim studentima prosle godine bilo i izvanrednih - njihova imena su bila javno objavljenja, medutim ja ih necu ovdje navoditi jer ljude ne poznajem i nemam njihovo odobrenje za takvo nesto. U svakom slucaju, fond nije dovoljno velik za pokrivanje svih potreba - trenutno na tome radi SZ koji na svoju ruku prikuplja potencijalne sponzore i donatore koji bi mogli pripomoci povecanjem sredstava. Nazalost, dojma sam kako ce ih unatoc svemu uvijek nedostajati.

Mozda da svejedno probate sa prijavom? Cak bi i pokrivanje makar dijela skolarine bilo od velike pomoci, vjerujem.

Facebook:

Quote Originally Posted by silvija View Post
    Prof Sikirić (koji mi se čini ozbiljan i zaista korektan profesor, divcan čovijek i prijatelj studentima) je na svom zadnjem kolokviju objavio da svi pregovori na fakultetu idu u smjeru prebacivanja SVIH SVIH SVIH studenata na B....Dakle, i ovih sa par ispita...Bio je zamoljen od strane studentice da ne govori to ako nije istina jer da je jučer pala ispit i da joj nisu potrebna plašenja i nepotrebni dodatni stresovi na što je on odgovorio da će osobno moliti Boga za nju da joj to bude najveće zlo koje će joj se u životu dogoditi...Dakle, poprilično uvjerljiv odgovor...:-) E sad, ja se nadam da je patka ali na zadnjem roku je i prof Markovinović imao slične izjave...neznam jeste li Vi čuli išta o tome a ako je to istina možete li i kako pomoći..
    Draga Silvija,
    Upravo sam vidjela ovaj tvoj upis na gornjem topicu i dekanskom. Ufff.
    Ovi navodi su u suprotnosti s obecanjem danim prosle godine o neprebacivanju studenata kojima je odobren ostanak na starom programu, a koji su 4. godina.

Po mom sudu, postoje dvije mogucnosti - prva je da su ovi navodi prodekana tocni i da zaista planiraju sve studente prebaciti na Bolonju (sto sumnjam) a druga je da je to receno kako bi se studente motiviralo da poloze sto vise ispita prije samih upisa, buduci da bi bilo kakvo izjasnjavanje bilo kontraproduktivno (nitko ne bi nista ucio i studenti bi lezerno pristupali ispitima, svjesni da im ne prijeti opasnost od prebacivanja).

Kako zaista ne znam sto ce se tocno dogoditi na upisima, ovo su neka moja razmisljanja koja vam mozda mogu biti od neke utjehe.

Prebacivanje svih studenta na bolonju je tehnicki tesko izvedivo, za pocetak. Dogodila bi se situacija u kojoj bi bio prebacen velik broj studenata cetvrte godine koji jos vuku neki predmet sa trece a dali su pak nekoliko predmeta sa 5. (izborni) i slicno.
    Postoji beskonacan broj kombinacija koje bi se mogle pojaviti.

Glede motivacije studenta ovakvih izjavama - ona je vrlo ucinkovito oruzje za nekakvo rjesavanje broja vjecnih studenata kojih je, sada vec godinama, velik broj.

mogu li to i možemo li ih barem zamoliti o nekom očitovanju pa da nas barem ljudski obavjeste o tome koji mjesec ranije a ne tamo pred upise...?
    SZ ima sastanak ovih dana na kojem cu biti prisutna pa cu predloziti sastavljanje dopisa po ovom pitanju. Javit cu se ovdje odmah nakon sastanka.

Moje slijedeće pitanje je imate li ikakvog pojma šta se samnom može dogoditi..Upisala sam faks davne 1997...prošle godine apsolventsku sa 4 ispita...(dakle,upisu aps.su prethodile one dvije, starog programa izvanrednih studenata )..sada su mi ostala 3....Bilo rečeno da aps. neće dirati no eto..sada više neznam koja su mi prava i mogućnosti...
    Hvala...
    Da, receno je prosle godine da se apsolvente ne dira i da ce se uprava tog obecanja drzati. To spada u ovu gornju "vidjet cemo" kategoriju pa nam ne preostaje drugo nego nadati se da ce obecanje ispostovati.

Naravno, cim netko od nas sazna nesto vise od toga - objavit ce to ovdje isti tren. Nadam se da se to podrazumijeva.
    Last edited by Pravobranitelj; 05-09-2009 at 17:27.

Facebook:

Quote Originally Posted by fake purgerka View Post
    Draga naša pravobraniteljice...već sam pitala na drugom topicu, i znam da je rano i sve skupa, ali zanima me imaš li ti kakvih saznanja o mogućnosti dekanskog roka ove godine...bar da nam svima skupa malo daš nade da ne odustanemo već sad. Jer po svim informacijama, neslužbenim, mi bolonjci na 3.nećemo imat, ali ja se ipak vodim onom DUM SPIRO, SPERO!
    Draga lazna purgerko,
    Male su sanse. Bolonjski kalendar je inace potpuno neprijateljski nastrojen prema dekanskom roku (nastava pocinje ranije, ne trebaju nam rokovi jer smo genijalni i slicno) tako da ne sumnjam da ce istog raspolozenja biti i ove godine.

Realno, jedina sansa za dekanski je porazavajuce nizak postotak ljudi koji su dali uvjet - i na 3. i na 4. godini. Za takvo prognoziranje je sad prerano, iako je moj neki dojam da rezultati studenata zasad nisu sjajni.

Facebook:

:-) Još draža pravobraniteljice,
    Puno hvala na odgovoru....
    I ja se nadam da je patka i da je riječ o motivaciji ali eto radilo se o prof Sikiriću kojeg jako cjenim i nisam ga vidjela u toj ulozi davanja , za mene, bolne motivacije :-)...morala sam pitati i nekako smiriti ili barem prividno spriječiti šok na jesen..
    Ono što vam još mogu napomenuti, kada i ako budete argumentirali naše pozicije, je nastojanje da vode računa o studentima koji nisu svojom voljom vječiti studenti..Ima nas sigurno sa raznim životnim situacijama i zdravstvenim problemima i trebali bi biti tu da nam kao pravi mentori i profesori u pravom smislu riječi pomognu ili barem ne otežaju. Naravno nemoraju biti ni služba za psihološku pomoć ali znam da vam je poanta jasna pa eto tu zastajem..
    Nisam znala za vaše silne odlaske u dekanat pa se ispričavam za moje prijedloge koji su mogli zazvučati kao "otkrivanje tople vode" ;-)...Prof. Potočnjaku u tom smislu svaka čast.
    Ako trebate podršku...ima nas...
    Lijepi pozdrav..čujemo se...

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

a i 5. godina je besplatna
    svima ili?

Još

To je bila ideja, buduci da je Primorac nakon prosvjeda pristao da ministarstvo snosi te troskove, however - I'll get back to you on that one kad skuzim sta je tocno s tim.

Glede prebacivanja i svjezih vijesti - SZ ce uskoro objaviti potpuniju i suvisliju obavijest, ali od mene zasad ovoliko - predstavnici su bili kod tajnika danas. Odgovor na upit o prebacivanju na Bolonju je glasio:

Na bolonju se sigurno NE prebacuju
    1. ljudi koji su sada apsolventi (kad god da su upisali)
    2. ljudi na nizim godinama kojima jos nije isteklo 7 godina studiranja.

Pratite podforum studentskih predstavnika ukoliko imate jos pitanja.
    Last edited by Pravobranitelj; 08-07-2009 at 16:27.

Facebook:

Ma je...nije ti to bila dužnost..hvala puno i od srca...nadam se da će se toga držati jer je mojoj frendici mailom odgovorio Relković da još nije utvrđeno s koliko preostalih ispita neće prebacivati...no šta on zna...ovo je friško..novo...i HVALA..jedna kamenčuga manje na duši....

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

evo, upravo o tome ja govorim... kako očkivati neku normalnu interakciju s faksom kada iz referade stižu ovakve vijesti.
    ili je relković šašava šaljivđija ili ga netko fila krivim infosima
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Početnik na forumu

Ili je Relković zapravo u pravu, a tajnik samo kupuje vrijeme ?!

E, a sto je to zapravo SZ ??

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Studentski zbor.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

naravno.... samo se tebe čekalo da nas upoznaš sa skepsom i sumnjom
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma Danny C's Avatar

Evo jedno pitanje, a nema veze s prebacivanjem na bolonju.. Čisto da razbijem monotoniju
    Zanima me u kojoj mjeri se može utjecati na raspored predmeta u zimskom i ljetnom semestru? Dakle, ako pogledate nastavne planove, na svakoj godini je i u zimskom i u ljetnom semestru jednak broj predmeta, a jedino su na 4. godini 3 predmeta u zimskom, 4 u ljetnom. Zašto nam uprava ne bi izašla u susret i preokrenula broj jer je u svakom slučaju jednostavnije za mnoge od nas što prije odslušati što veći broj predmeta da nam raspored bude elastičniji i da imamo više manevarskog prostora. Jer, teoretski, ispite ljetnog semestra mogu počet polagat tek u 6. mjesecu ili 4., a ako sam u parcijali sredila dva ispita iz zimskog, lagano pa nekoliko mjeseci imam za hladit tabane..

Quote Originally Posted by utopist View Post
    ako je realnost=skepsa, a optimizam=euforija, ja uvijek biram ono prvo.
    Drugim riječima, euforije nema, dok mi uprava ne potvrdi ove glasine, a do tada čak i Relković je više služben nego...SZ (WTF?!?)

daj pročitaj par postova više...SZ= bili su danas kod tajnika...radi nas..našeg-svojeg -tvojeg interesa...malo zahvalnosti...obzira....:-)?
    Last edited by silvija; 08-07-2009 at 22:10.

Quote Originally Posted by Danny C View Post
    Evo jedno pitanje, a nema veze s prebacivanjem na bolonju.. Čisto da razbijem monotoniju
    Zanima me u kojoj mjeri se može utjecati na raspored predmeta u zimskom i ljetnom semestru? Dakle, ako pogledate nastavne planove, na svakoj godini je i u zimskom i u ljetnom semestru jednak broj predmeta, a jedino su na 4. godini 3 predmeta u zimskom, 4 u ljetnom. Zašto nam uprava ne bi izašla u susret i preokrenula broj jer je u svakom slučaju jednostavnije za mnoge od nas što prije odslušati što veći broj predmeta da nam raspored bude elastičniji i da imamo više manevarskog prostora. Jer, teoretski, ispite ljetnog semestra mogu počet polagat tek u 6. mjesecu ili 4., a ako sam u parcijali sredila dva ispita iz zimskog, lagano pa nekoliko mjeseci imam za hladit tabane..

Woohoo, pitanje koje se ne tice bolonje ili dekanskog! 12 bodova i Kinder Bueno za Danny C!
    Eh, da. Razmatrala sam nedavno slican mejl koji sam dobila (mozda i tvoj?) i kemijala na papiru kako bi to izgledalo. Nakon dvodnevne rasprave same sa sobom, mislim da sam dosla do zakljucka kako bi to potencijalno bilo kontraproduktivno za one koji na 4. godini tzv. "uvjet" love davanjem prvog semestra. Ili bi morali dati sva 4 ispita (a ne samo 3) ili ih u sljedecem zimskom cekaju samo 3 ispita.

Mislim da sam isla takvom nekom logikom, al trenutno mi mozak stoji. Mozda i nisam. Fat? Input?

Facebook:

očito ću i ja morati uzeti papir i olovku

. Moderator Elisa Day's Avatar

Woohoo, pitanje koje se ne tice bolonje ili dekanskog! 12 bodova i Kinder Bueno za Danny C!
    Eh, da. Razmatrala sam nedavno slican mejl koji sam dobila (mozda i tvoj?) i kemijala na papiru kako bi to izgledalo. Nakon dvodnevne rasprave same sa sobom, mislim da sam dosla do zakljucka kako bi to potencijalno bilo kontraproduktivno za one koji na 4. godini tzv. "uvjet" love davanjem prvog semestra. Ili bi morali dati sva 4 ispita (a ne samo 3) ili ih u sljedecem zimskom cekaju samo 3 ispita.
    a za one koji s treće love "uvjet" za četvrtu prvim semestrom, imaju 30 bodova iz tog semestra na trećoj, onda baš i ne bi mogli upisati 38 bodova u prvom semestru čevrte ako nisu dali "pravi" uvjet s treće. Bar mislim...
    ????

hm... da
    što se tiče rasporeda kolegija sačekajmo do sutra s odgovorom/idejama, imam par ideja

Quote Originally Posted by Elisa Day View Post
    a za one koji s treće love "uvjet" za četvrtu prvim semestrom, imaju 30 bodova iz tog semestra na trećoj, onda baš i ne bi mogli upisati 38 bodova u prvom semestru čevrte ako nisu dali "pravi" uvjet s treće. Bar mislim...
    ????
    Bingo, Elisa - tu sam ja pocela kmecat.

Facebook:

Početnik na forumu

Jesam li ja igdje napisala da su to sluzbene informacije? Mislim, topic ima jednu i pol stranu, jel problem to procitat prije?
    Nisi! A ja pročitao cijeli topic! I svi sretni!
    Samo sam upozorio da dok ne bude info na ploči/stranici faxa, razloga za euforiju nema. Imam loša iskustva od prošle godine, informacije dobivene od službenika i profesora fakulteta su iz dana u dan bile drugačije.
    Tako da ljudi, oprez! Eto to je bila moja jedina namjera.
    Inače, nadam se u najbolji ishod, jer i o meni samom se radi.

. Moderator Elisa Day's Avatar

Ah tih 8 bodova viška, samo bode u oči.
    Nek prebace na petu, ionako su tamo natrpali svega i svačega

+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast

Bookmarks