+ Reply to Thread
Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 181 to 192 of 192

Thread: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobranitelja sto nam nije jasno :)

Mlada nada foruma

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobraniteljicu sto nam nije jasno :)

Quote Originally Posted by vinko_p View Post
    zanima me da li išta plaćam ako upišem tzv. parcijalu, a upisao sam se kao redovni student oslobođen plaćanja?

Školarinu ne placas,ali trebas platiti upisninu od 300 kn.

Veteran foruma nobody0770's Avatar

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobraniteljicu sto nam nije jasno :)

Molim pravobraniteljicu za što ažurnije i uspješnije rješavanja pitanja literture iz MP-a. Ova situacija dovodi u neprriliku mene i mnoge moje kolege,budući da smo MP-e počeli učit po literturi po kojoj su se odvijala predavanja i seminar ove godine te vodeći se pravilnikom iz odredbom o ispitivanju po ispredavanoj literturi imajući k tome na umu da je literatura tek došla u knjižare prije par dana što nas praktički dovodi u objektivnu nemogućnost spremanja ovog ispita za 11 mjesec. Osim toga zanima me da li će meni katedra iz MP-a kompenzirat troškove nabavljane sada očito zastarjele literature koja je do prije par tjedana bila važeća??
    "Ono što sam naučio,više ne znam.Ono što još znam,dokučio sam sam"

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

samo da se ubacim, već jedno 6 mjeseci imate pravobranitelja Jana Kapića... eto
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma Pravobranitelj's Avatar

Quote Originally Posted by nobody0770 View Post
    Molim pravobraniteljicu za što ažurnije i uspješnije rješavanja pitanja literture iz MP-a. Ova situacija dovodi u neprriliku mene i mnoge moje kolege,budući da smo MP-e počeli učit po literturi po kojoj su se odvijala predavanja i seminar ove godine te vodeći se pravilnikom iz odredbom o ispitivanju po ispredavanoj literturi imajući k tome na umu da je literatura tek došla u knjižare prije par dana što nas praktički dovodi u objektivnu nemogućnost spremanja ovog ispita za 11 mjesec. Osim toga zanima me da li će meni katedra iz MP-a kompenzirat troškove nabavljane sada očito zastarjele literature koja je do prije par tjedana bila važeća??
    Već smo se obratili katedri iz mp-a, koja nas je uputila prodekanu Petraku. Ovim problemom se bavimo, stoga nema potreba ka oštrim tonom usmjerenim ka pravobraniteljstvu. Čim saznamo podrobnije o svemu, i dobijemo službeni odgovor dekanata biti će objavljeno.

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    samo da se ubacim, već jedno 6 mjeseci imate pravobranitelja Jana Kapića... eto
    Hvala fd

*Ured pravobranitelja*
    URED STUDENTSKE PRAVOBRANITELJICE

Pravobraniteljica: Anella Buković
    Zamjenici pravobraniteljice: Branka Obradović i Matija Grabar

Mail: pravobranitelj.pravo @ gmail.com
    Uzivo: bilo kad uz prethodni dogovor
    Facebook:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=1767055384

Početnik na forumu Pepsi's Avatar

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobranitelja sto nam nije jasno :)

Pozdrav,

Zanima me imaju li studenti ponavljaci, upisani kao redovni, pravo na kolovije iz kolegija koje ponavljaju? Je li to nesto sto svaka katedra samostalno odlucuje ili je negdje normirano (samo bacih oko na statut i ovako na prvu nista ne nadjoh)?

Prilicno mi je jasna logika po kojoj imaju pravo, odnosno logicno mi je da netko tko je upisao i platio ponavljanje ima i jednaka prava/duznosti kao i ostali ali u slucaju da nije tako zanima me i logika takve odluke.

Hvala!

Default Re: Pitanja & odgovori - pitajmo pravobranitelja sto nam nije jasno :)

Quote Originally Posted by Pepsi View Post
    Pozdrav,

Zanima me imaju li studenti ponavljaci, upisani kao redovni, pravo na kolovije iz kolegija koje ponavljaju? Je li to nesto sto svaka katedra samostalno odlucuje ili je negdje normirano (samo bacih oko na statut i ovako na prvu nista ne nadjoh)?

Prilicno mi je jasna logika po kojoj imaju pravo, odnosno logicno mi je da netko tko je upisao i platio ponavljanje ima i jednaka prava/duznosti kao i ostali ali u slucaju da nije tako zanima me i logika takve odluke.

Hvala!
    Članak Pravilnika o studiju koji si tražio je ovaj:
    Članak 18. (1) Ispiti se polažu usmeno, ili pisano i usmeno, ili izvedbom odnosno prezentacijom praktičnog rada.
    (2) O načinu polaganja ispita odlučuje Fakultetsko vijeće na prijedlog katedre.

Ono što većina katedri, koje ne dopuštaju kolokvije ponavljačima, navodi kao argument jest da osobe koje ponovno upisuju su već imale priliku položiti ispit preko kolokvija.

S druge strane, jasna mi je i tvoja logika, pa predlažem da to staviš kao prijedlog studentskom zboru da eventualno lobiraju kako bi se takva praksa možda uvela.

Što se tiče rada pravobraniteljstva, u prošlosti smo pokušavali sugerirati katedri za kazneno pravo jest da se uvede neki drugi kriterij za kolokvije - poput pohađanja na predavanje ili slično, no isti je odbijen uz navođenje da kolokviji nisu obvezni, tako da ga oni ne moraju uopće izvoditi. Tako da je ostao navedeni kriterij.

Nadam se da sam time odgovorila na tvoje pitanje.
    LP,
    Ured pravobranitelja

Facebook:

Veteran foruma nobody0770's Avatar

Quote Originally Posted by Pravobranitelj View Post
    Već smo se obratili katedri iz mp-a, koja nas je uputila prodekanu Petraku. Ovim problemom se bavimo, stoga nema potreba ka oštrim tonom usmjerenim ka pravobraniteljstvu. Čim saznamo podrobnije o svemu, i dobijemo službeni odgovor dekanata biti će objavljeno.
    Nije bilo oštrih tonova nikakvih prema pravobraniteljstvu, nego bijes prema ovoj katedri koja iz godine u godinu prema studentima se odnosi ko prema običnoj marvi. Ne samo da imamo 4 knjige koje se svake godine po jedna ubaci kao nova,nego ih ubacuju kad im se sprdne i slično. Napomijem pravobranitelju da katedra po novoj knjizi nije izvodila ni predavanja ni seminar tako da nemaju nikakvih argumenata da ovo rade. Zahvaljujem u naprijed na vašim naporima u ime nekolicine studenata.
    "Ono što sam naučio,više ne znam.Ono što još znam,dokučio sam sam"

Forumaš u usponu leptirić's Avatar

Quote Originally Posted by maya maya View Post
    samo da nadodam -ako i tvrde da su predavali po novoj literaturi (koja nije bila ni štampana pa se po njoj nije ni moglo učiti) onda nikako nisu smjeli u 6mj i 9mj i na dekanskom ispitivati po staroj literaturi nego po toj novoj koja je bila nedostupna!mislim koji kretenizam tvrditi da su predavali po novoj virtualnoj literaturi i onda ispitivati po staroj koju su predavali generaciji prije

da sumiramo : nisu smjeli predavati po literaturi koja nije dostupna-štampana! i sad umjesto da se poklope ušima i šute jer su napravili gaf oni još imaju obraza u 11mj uvesti novu literaturu ne bi li koju kunu zaradili na jadnim studentima.ma sramota
    Dakle, ja nisam došla do međunarodnog ali radi boljeg razumijevanja par pitanja:
    *objasnili su mi do postoji ta druga knjiga koja je stara i da je kao njezina razrada u cetvrtoj knjizi. Da li ova nova knjiga predstavlja onda zamjenu za te dvije ili samo dodatnu literaturu?
    *I da li itko zna koliko je velika ta nova knjiga?
    *Pretpostavljam da se radi o ovdje navedenoj dopunskoj literaturi?
    http://www.pravo.hr/MP/literatura
    Tommy,before z germanz come again!

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Imaš četiri knjige. Sve su zastarjele, neke više neke manje.
    Nova knjiga koju mi pokušavamo stopirat od ispitivanje prije vremena ti zamijenjuje staru prvu knjigu, proširuje ju i ima više stranica.
    Nikako ne utječe na ostale tri knjige.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Forumaš u usponu leptirić's Avatar

Quote Originally Posted by Malecka View Post
    Imaš četiri knjige. Sve su zastarjele, neke više neke manje.
    Nova knjiga koju mi pokušavamo stopirat od ispitivanje prije vremena ti zamijenjuje staru prvu knjigu, proširuje ju i ima više stranica.
    Nikako ne utječe na ostale tri knjige.
    Otprilike koliko više stranica?
    Tommy,before z germanz come again!

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Romulus je napisao 90 ako se ne varam, ali efektivno možda manje od toga jer su slova nešto veća nego u staroj knjizi.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Pod topicom OBAVIJESTI O RADU možete dobiti povratnu informaciju od katedre međunarodnog prava i dekanata.
    link na: http://www.pravokutnik.net/forum/sho...l=1#post535085

LP,
    Urep pravobranitelja

Facebook:

+ Reply to Thread
Page 7 of 7 FirstFirst ... 567