Originally Posted by
legionar
Ja ništa ne mješam, nego ti pariš kruške i jabuke i dokazuješ nedokazivo samo zato da nešto kažeš. Da si pročitao gdjekad nešto ozbiljnije literature vezane uz Balkan od 45-91 znao bi čiji je Juga bila produkt, a bila je britanski (o čemu piše i nekoliko samih poštenih britanskih autora, ako te zanima dadem ti popis knjiga, veliki demokrat Churchill je tako za Titića tvrdio da mu je jako dobar prijatelj itd.). Dakako Juga je bila samo paravan za Veliku Srbiju, jer je britanski strateški cilj jačanje Srbije na Balkanu (radi sjebavanja Njemačke itd.). I prva i druga Juga. A veze i prijateljstva britanske krune i Srba vuku još od balkanskih ratova i prije (srpski kralj Milan se tako ženio s nekom iz dvora Londona itd). A i danas su bliske veze pa je tako mlađi Karađorđević časnik brit. ob. službe. Ovo sve govorim zato što je međ. faktorima, koje prevodi VB, bio cilj uklanjanje komunizma u Jugi, ali očuvanje Juge. A to pokazuje i činjenica zašto su RH pokušavali opstruirat stjecanje nazavisnosti i radili na očuvanju Juge (što zna svaki magarac, nadam se barem), a s druge strane su radili žurno na demontiranju SSSR-a (koji im se oteo kontroli, dok im je Juga od 48 bila pod kontrolom potpunom). Dakle, raspad Juge nije bi baš izvjestan, a dokaz za to je i rat neki što je bio, a dokaz je i uvođenje embarga kojeg nam je isposlovao savjetnik Mesića Lončar čime je zapravo omogućen genocid i stvaranje Velike Srbije. Za nacional-romantike je raspad Juge bio izvjestan i prije pada Berlinskog zida, ali to 89 nije nitko mogao sa sigurnošću previdjeti, barem ne triijezne glave i trezvene, jer je ipak postojala oporuka JNA, jednoj od većih vojnih sila u Europi, od druga Tita da očuva Juga (a RH je dakako imala par lovačkih pušaka). A sam sam sebi rekao da s osobama koje negiraju očite činjenice i koriste trećerazrednu ironiju kao surogat za diletantizam u određenim područjima više neću raspravljat. Rasprava završena, barem za mene.
Bookmarks