+ Reply to Thread
Page 16 of 16 FirstFirst ... 6141516
Results 451 to 476 of 476

Thread: Bespuća povijesne zbiljnosti

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Re: Bespuća povijesne zbiljnosti

he he, kad je frend govorio nekom davidu u ny-u da su amerikanci ganocidni barem kolko i švabe ovaj je popizdio
    oni nemaju uopće pojam lošeg naspram pokolja indijanaca, bačenih bombi na hiroshimu i nagasaki, intervencije u koreji i vijetnama pa sad iraku i afganistanu
    samo kaj su oni pobjednici i niko ih ništa ne pita

Još

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    jučer je mesić po 250 put iznio morbidno glupu tezu da kako to da možemo osuđivati pobjedničku vojsku (pod tim je mislio na partizane).
    čudno da taj rezon ne primjenjuje na domovinski rat...
    ah ne, onda to bi bilo previše konzistentno za njegovu ličnost.

ratovi 20 stoljeća nikada kao posljedicu nisu imali osuđivanje djela pobjednika, iako nisu bila ništa manje grozna od djela poraženih.
    mi eto, imamo tu sreću da su nam nametnuli teret osude naše uloge u obrambenom ratu. ne zvuči fer, ali rat nije jedinstveni događaj već dugogodišnja pojava s mnogo odvojenih i ne nužno povezanih događaja. nažalost imamo romantičnu kauzalističku sliku rata u kojem je sve sveto i sve nužno proizlazi iz svega.
    mislim da nije toliko prisutna neka mitizacija d.rata i stav da je "sve sveto" ali kad ti branitelja vukovara koji je nakon 3 mjeseca u paklu opkoljenog vukovara proveo 9 mjeseci u srpskim logorima i bio svakodnevno zlostavljan, optuže za zločin potkrepljujući to priznanjem danim u tim logorima i pod takvim uvjetim, e onda je stvar dovedena do apsurda i onda zbilja možeš reć da se radi na kriminalizaciji d.rata.
    osobno nikad nisam to smatrao i vjerovao sam da odgovorni moraju odgovarat za svoje zločine i propuste ali ovo pokazuje da se tu uopće ne radi o odgovornosti i propustima nego o političkom pitanju izjednačavanja krivnje radi izbjegavanja posljedica (prije svega ekonomskih) koje bi imalo priznanje činjenice da je srbija izvršila agresiju na hrvatsku i bosnu. i priznanje činjenice da je srpska strana u ratu provodila sustavnu politiku etničkog čišćenja i ujedinjavanja u veliku srbiju (npr. postoje dokumenti, odluke rsk i rs o ujedinjenju s srbijom).

šta se tiče znanstvenog pristupa ratu tu kvalitetno radi memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Quote Originally Posted by konzerva View Post
    šta se tiče znanstvenog pristupa ratu tu kvalitetno radi memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata
    Ali rekao je Puhovski da za memorijalno-dokumentacijski centar rade i neki branitelji (doduše dr. sc.) pa da on ne može biti objektivan nego treba osnovati regionalni centar koji je već utvrdio da je RH i BiH napala Jugoslavija, a ne Srbija.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    U novom Globusu zanimljiv "okršaj", kompleksaš Banac/iritantni demagog Mesić.
    Predlažem svima da pročitaju!
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

mislim da nije toliko prisutna neka mitizacija d.rata i stav da je "sve sveto" ali kad ti branitelja vukovara koji je nakon 3 mjeseca u paklu opkoljenog vukovara proveo 9 mjeseci u srpskim logorima i bio svakodnevno zlostavljan, optuže za zločin potkrepljujući to priznanjem danim u tim logorima i pod takvim uvjetim, e onda je stvar dovedena do apsurda i onda zbilja možeš reć da se radi na kriminalizaciji d.rata
    moraš mi objasniti logički slijed kako se iz posebnog odlika transferira na općenito

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

kako im legionar jebe mater...
    uvijek gust pogledat...
    Last edited by sickboy; 11-02-2011 at 20:17.

UV fought the law, and UV won...

moraš mi objasniti logički slijed kako se iz posebnog odlika transferira na općenito
    nije purda jedini, u igri su popisi sa stotinama običnih branitelja... nakon generala sad i obični branitelji a vidimo u slučaju bh hrvata u haagu i državni vrh. pa tko onda ostaje?
    ako su svi nabrojani ratni zločinci onda je očito kriminalizacija rata. jer tu više nije slučaj rat je bio pravedan ali neki su činili zločine, nego je konstrukcija da je sve od državnog vrha, preko generala i časnika do običnih vojnika bilo u službi zločinačkog poduhvata stvaranja velike hrvatske
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Administrator georgee's Avatar

kaj se mesića tiče: načelno sam ga uvijek podržavao. al ovo kaj ona sad govori, otišlo je predaleko
    ja kužim njegove motive, uz one očite, a to je ideja "ne može neko isticat zločin komunista da bi amnestirao počinitelje kaznenih djela u jasenovcu". i s tom idejom se slažem. al bezuvjetno amnestiranje svih komunističkih zločina, negiranje zločina na bleiburgu je smiješno. lik je ošo u pičku materinu

vjerujem da će stat samo na ovim kaznenim prijavama, nema se volje za nečim višim, davno je sve to bilo..
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Quote Originally Posted by georgee View Post
    vjerujem da će stat samo na ovim kaznenim prijavama, nema se volje za nečim višim, davno je sve to bilo..
    Pitaj židove dal oni staju. Kolko godina je imao Artuković kad su ga osudili? Jednostavno ako su živi, sposobni pratiti suđenje i ako ima dovoljno dokaza nek im se sudi. Ne samo njima.

Quote Originally Posted by konzerva View Post
    nije purda jedini, u igri su popisi sa stotinama običnih branitelja... nakon generala sad i obični branitelji a vidimo u slučaju bh hrvata u haagu i državni vrh. pa tko onda ostaje?
    ako su svi nabrojani ratni zločinci onda je očito kriminalizacija rata. jer tu više nije slučaj rat je bio pravedan ali neki su činili zločine, nego je konstrukcija da je sve od državnog vrha, preko generala i časnika do običnih vojnika bilo u službi zločinačkog poduhvata stvaranja velike hrvatske
    jeah, tu se bojim se razilazimo u mišljenju, poltronu rimokatoličke kurije!!!!
    oko popisa branitelja se vodila divna nearguemantirana rasprava u medijima između medija 1 i medija 2 tko će više dramatizirati oko događaja o kojem nemaju nikakve validne argumente
    tajni popis, tristo tisuća branitelja koji strepe hoće li ih zle snage srbije pohapisiti dok doma ušuškaaju djecu u krevete s poplunom dr. ante starčević da bi se na kraju uspostavilo da srbija ima određeni popis ljudi koji, eto, baš ne ažurira redovito
    purda je 4 godine bio na tjeralici i u te četiri godine rado je odlazio u republiku srpsku potkradati hrvatski proračun plaćajući neizravne poreze neprijatelju. srbi, ažurna verzija hrvata, su ga opetovano puštali dok se netko jebeno nije sjetio pogledati na limeni zid kućice na graničnom prijelazu u brodu i uzviknuti - pa to je isti purda
    rat, po mom mišljenju nije singularan događaj, iako sam možda u krivu. rat 91 i rat 95 nisu ista stvari objektivno i subjektivno. da, možemo reći da je postojao domovinski rat, ali smatrati da je to bila ista stvar na početku i na kraju je pomalo naivno.
    kalkuliralo se i lagalo u banskim dvorima i na pantovčaku 91 kao i 95.
    od vukovara pa do z4, od mostara do daytona, hrvatska politika je vukla vrlo pederske poteze.

odvojimo pederske poteze u kojima se žmiri na jedno oko 91 kada se vukovar granatira ili kada pada most u mostaru, kada mi razmišljamo o planu z4,a srbima ni na kraj pameti nije takva pizdarija (iz kojeg god razloga) i pederske poteze nekog pere perića koji je možda malo lud, možda mu je svega dosta, možda se želi osvetiti ili možda samo izvršava pederske zapovijedi.

danas je meni lako govoriti o tome kako je veleizdaja što je vukovar pao, stvarno je. da sam ja bio na tuđmanovom mjestu i ja bih ga prodao, vjerojatno. ali je jako loše što mi percipiramo tuđmana kao mitsku figuru, a ne kao čovjeka koji je u jednom trenutku razmišlja o o srpskom entitetu na području hrvatske koji je nastao oružanom pobunom ili o čovjeku koji je imao takav odnos prema vukovaru.
    meni je to kriminalizacija domovinskog rata, a ne birokratsko izjednačavanje krivnje u nizozemskoj koje ionako nitko ne jebe ni pol posto jer nitko nije zadovoljan presudama, kakve god one bile.

sumnjam da je nekom purdi naredba došla dirket iz zagreba da puca po srpskim civilima. ako je itko 91 pucao po srbima pucao je to na svoju ruku ili jer mu je neposredno naređeno.

purda je završio u zatvoru jer je politika igra u kojoj ako je dosadno netko mora napraviti sranje kako bi opravdao svoje postojanje. tip je bio logoraš, priznanje su dobili tako što su ga mlatili ko vola u kupusu i sada srbi tjeraju mak na konac i razvlače ovo do kraja jer bi bilo bed da samo ovako priznaju - a da uhitili smo tipa kojem bi realno trebali isplačivati rentu do kraja života

stanimirović naravno, srbin veći od svetog lazara i kralja ujedinitelja brine se za položaj srba u hrvatskoj tako što podiže tenzije i samo je pitanje vremena kada će ga neki srbin upucat u glavu jer ih sramoti sve svojim debilnim izjavama

na području balkana ljudi nažalost nisu dovoljno sposobni za neke složene stratageme već se stvari kompliciraju jer su nesposobni

Početnik na forumu H-8's Avatar

http://www.vecernji.hr/vijesti/cicak...-clanak-251894

Ova su dva idiota upravo izgubili sve tračke poštovanja koje sam još imao prema njima. Starce od 90 godina, od kojih su dvojica itekako zaslužni za ovu državu, ćeš u pritvor za nešto prije 70 godina.... Za ovo bi valjda i legionar rekao da je neukusno i jadno.

Mislio sam apstionirati na ovim izborima, ali zbog ovoga ću glasovati protiv HDZ-a jer je to njihovo bijedno predizborno maslo. Nadam se da neće otići predaleko sve ovo dok HDZ ne izgubi izbore.

Quote Originally Posted by H-8 View Post

Ova su dva idiota upravo izgubili sve tračke poštovanja koje sam još imao prema njima. Starce od 90 godina, od kojih su dvojica itekako zaslužni za ovu državu, ćeš u pritvor za nešto prije 70 godina.... Za ovo bi valjda i legionar rekao da je neukusno i jadno.

Mislio sam apstionirati na ovim izborima, ali zbog ovoga ću glasovati protiv HDZ-a jer je to njihovo bijedno predizborno maslo. Nadam se da neće otići predaleko sve ovo dok HDZ ne izgubi izbore.
    Ratni zlocin je gadna stvar...

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Jako mi je zabavna cinjenica da je Banac povjesnicar po struci, ili je jednostavno htio istaknuti da je oslobodenje od strane junacke Crvene Armije bio pozeljan scenarij i za Hrvatsku?

Početnik na forumu H-8's Avatar

Quote Originally Posted by sickboy View Post
    Ratni zlocin je gadna stvar...
    Aha, ratni zločin. Ne znam zašto onda spominju Manolića tamničara...

Aha, ratni zločin. Ne znam zašto onda spominju Manolića tamničara...
    zato što navodno postoje dokazi i svjedoci da je i on sudjelovao u tim zločinima...

Administrator georgee's Avatar

htio je reci da to nije ratni zlocin
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

ne treba sažaljevat te egzekutore i masovne ubojice krivih, pravih i svih koji im se nisu svidjeli.
    to šta ih pravda dostiže tek u starosti je tužna činjenica, isto kao što je tužno šta su gro nacista pohvatali tek kao starce.

a mesić s tvrdnjama da na bleiburgu nije bilo zločina... dno dna je dotaknuo

Quote Originally Posted by georgee View Post
    htio je reci da to nije ratni zlocin
    ne, to su popularno zvane "Zavrsne ratne operacije" citaj: egzekucije bez sudjenja.
    Ne pada mi na pamet opravdavati -U-stase ili naciste ali ovi mesicevi puleni su mi se popeli na vrh glave sa tim svojim "Nismo mi radili zlocine", ne...oni su Jazovku i fojbe popunili cvijecem.
    Kad ste vec tolke baje, bar recite...da, pobili smo ih ko stoku i mirna Bosna!

Forumaš u usponu

j
    danas je meni lako govoriti o tome kako je veleizdaja što je vukovar pao, stvarno je. da sam ja bio na tuđmanovom mjestu i ja bih ga prodao, vjerojatno. ali je jako loše što mi percipiramo tuđmana kao mitsku figuru, a ne kao čovjeka koji je u jednom trenutku razmišlja o o srpskom entitetu na području hrvatske koji je nastao oružanom pobunom ili o čovjeku koji je imao takav odnos prema vukovaru.
    meni je to kriminalizacija domovinskog rata, a ne birokratsko izjednačavanje krivnje u nizozemskoj koje ionako nitko ne jebe ni pol posto jer nitko nije zadovoljan presudama, kakve god one bile.
    uuu, sad smo si dali oduška.

probat ću biti kratka.

1. gospon kolega, presuda nizozemskog suda koju niko ne jebe ni pol posto daje erga omnes (da, pravim se pametna) uvid u domovinski rat, tako da... kad smo već bili toliki idioti da prihvatimo igru, moramo igrati prema pravilima. teška srca, ali ipak - jer one odredbe o zap.odg.su gluparija žešća.
    dakle, važna je prvo za optužene, njihove obitelji, važna je za sve sudionike domovinskog rata, njihove obitelji, važna je za budućnost naše djece koja će tebe pitati kad će u udžbeniku za povijest pisati kako je gen.hr vojske Gotovina dobio 30 godina zatvora, a Šljivančanin i ekipa max.10, ''oče naš, kako je to moguće, kaj je gotovina pobio pola srbije?'' i sl.) , itd. dalke BITNO je. sad ti to možda nije jasno jer očito rat na tebe nije imao ni posredne ni neposrednog efekta - to je sindrom većine stanovnika kontinentalne HR

2. ovo s Vukovarom je ko da slušam veleumnog historičara Budi...Tvrtka Jakovinu. daj si malo pogledaj kartu Hrvatske do kud su sve ušli Srbi kroz Bosnu prema Zadru i di su bili u momentu pada VUkovara. Kaje trebalo po tebi, povuć sve vojnike da brane Vukovar?! Pa da 'odseku Hr na tri dela', dio kod Zadra, dio kod Karlovca?

a kaj se Manolića i Boljkovca tiče...nije ni Stipe daleko, njega bi za radi proterivanja srba uhapsila. FIno lijepo nek izvade govore njegove po Australiji i posebno po Kanadi pa da vidimo ko je više ''veličao'' NDH Mesić il Tuđman (pod navodnicima jer Tuđman je izjavio kako je NDH bila izraz višest.težnji HR naroda, što je uostalom točno, i odmah se u drugoj rečenici okomljavao na marionetsko vodstvo koje je činilo zločine, bla bla bla, samo novine nisu nikad to citirale, jer ovo prvo je naravno, puno interesantnije - a za preuveličavanje Jasenovca su ga maltene razapeli iako su mu procjene sasvim realne kad se danas gledaju brojke koje povjesničari podastiru o tome)
    osobno mislim da će MUP pokrenuti cijelu stvar jerbo imaju stari jarci itekako dobre veze, iako bi trebao pokrenuti DORH, da malo odsjede prije odlaska na Mirogoj

djordji, svaka čast na podršci mesiću, dobar je on. kako je počeo da na Bleiburgu nije bilo zločina, na kraju će reć da ni rata u HR nije bilo (ovog 90te). ko nas bre to zavadi? zavadi li nas uopšte?
    Last edited by unknown_heroine; 13-02-2011 at 12:35.

Forumaš u usponu

e, al ovo mi je najbolje od ovih budućih uhićenika - da je to predizborno maslo
    istraživanja i čeprkanja po zemljištima se vrše od 2007. aktivno, i po tom užasno glupom načelu ''u predizborne svrhe se nešto radi'' se nikad ništa ne bi trebalo istraživat! jer svake godine su neki jebeni izbori.

jel i istraga protiv polančeca predizborno maslo?, protiv ovih iz HACa? je, al kad se krene na lijevo (točno je ono da ' lieve iti ne', al za nikog ni za lijeve ni za desne) , kad se komunisti oće pred sud, ili Linić, koji će nadam se konačno dolijati, onda je to predizborno maslo. joj, joj, joj .... predizborno maslo. pih

Quote Originally Posted by unknown_heroine View Post
    2. ovo s Vukovarom je ko da slušam veleumnog historičara Budi...Tvrtka Jakovinu. daj si malo pogledaj kartu Hrvatske do kud su sve ušli Srbi kroz Bosnu prema Zadru i di su bili u momentu pada VUkovara. Kaje trebalo po tebi, povuć sve vojnike da brane Vukovar?! Pa da 'odseku Hr na tri dela', dio kod Zadra, dio kod Karlovca?
    Žalosno ali istinito. Vukovar u strateškom smislu nije imao nikakvu vrijednost. Ali s druge strane hrabrost tih ljudi nas je spasila.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Koliko sam shvatio to su opet unutar-HDZ-ovski obračuni, jer uključuju ljude koji su se devedesete udružili u tu stranku radi stvaranja države (i svega drugog blabla).
    Pod parolom nacionalne pomirbe koja je izgleda doživjela poraz, bar u tom smislu kako ju je Tuđman zamislio.
    A zapravo te podjele nisu nikad ni prestale, pa čak ni u okviru te stranke - iako ljudi koji su na kraju rata imali 20 god, danas imaju 85, znači ta generacija je što se tiče jedne i druge strane već u vječnim lovištima ili u dubokoj starosti, ali rasprave i dalje žive. E sad, "čačkanje mečke" u predizborne svrhe mi se čini licemjerno...al ako će se išta raščistiti, nikad nije prekasno.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Quote Originally Posted by unknown_heroine View Post
    uuu, sad smo si dali oduška.

probat ću biti kratka.

1. gospon kolega, presuda nizozemskog suda koju niko ne jebe ni pol posto daje erga omnes (da, pravim se pametna) uvid u domovinski rat, tako da... kad smo već bili toliki idioti da prihvatimo igru, moramo igrati prema pravilima. teška srca, ali ipak - jer one odredbe o zap.odg.su gluparija žešća.
    dakle, važna je prvo za optužene, njihove obitelji, važna je za sve sudionike domovinskog rata, njihove obitelji, važna je za budućnost naše djece koja će tebe pitati kad će u udžbeniku za povijest pisati kako je gen.hr vojske Gotovina dobio 30 godina zatvora, a Šljivančanin i ekipa max.10, ''oče naš, kako je to moguće, kaj je gotovina pobio pola srbije?'' i sl.) , itd. dalke BITNO je. sad ti to možda nije jasno jer očito rat na tebe nije imao ni posredne ni neposrednog efekta - to je sindrom većine stanovnika kontinentalne HR

nizozemski sud je tu radi nas i realno omnes zaboli penis za domovinski rat. matematičko niveliranje krivnje sa eventulanim zatvorskim kaznama je naivno jer podrazumjeva da ništa ne znamo o pravu i načinu na koji se donose presude.
    zašto je šljivančanin dobio deset godina? jer smo gledali tv kada smo trebali prikupljat dokaze
    nizozemski sud za balkance i crnje je biroktatski vođena farsa za balkance i crnje koji bi se ubijali dan danas i čekali da im ne ponestane i zadnji kamen koji bi bacili jedni na druge, a ne izraz realne zabirnutosti međunarodne zajednice za počinjene ratne zločine.
    kada će me djeca pitati zašto je gotovina pobio pola srbije slušajući fašistoidnog marka perkovića vjerojatno ću im dati šamar.
    što ćeš ti napraviti?

jesi pročitala i shvatila bit moje filipike o vukovaru?

rekao bih ne.

Forumaš u usponu

nema sumnje da je nizozemski sud politički sud, ja to uvijek govorim. da ima pravde, gotovina ne bi nikad tamo ni dospio. ali kad smo se već dali napeljat, onda moramo svim sredstvima djelovati za oslobađanje. generalno sve što ima veze s EU ima veze sa ekonomijom, njih istina ne zanima, i tu se očito slažemo, jerbo nisu reagirali ni '90 pa zašto bi sad bilo drugačije.

pa, sigurno se neću izložiti mogućnosti da mi djeca nazovu Plavi telefon i da me prijave za nasilje u obitelji, već ću im pojasniti i razjasniti ovo u prvoj rečenici, iako bit će teško - i zato treba prije liječiti, no spriječiti.

ne, naravno da nisam shvatila, ti i djordji ćete mi za svaku svoju filozofiju tiskati posebni post s pojašnjenjima.

naravno da ćemo ti đorđi i ja tiskati objašnjenje uz svaki post, đorđi ti doma upravo crta nešto

ali dopusti da ti objasnim post koji si tako fino posrala nekom gaygeopolitikom bez da si se potrudila shvatiti što želim reći. baš si gjenaro.

nadao sam se da neću morati objašnjavati još jednom, ali ajmo. tuđman je koristio ideju vukovara kao patničkog grada koji se branio do kraja, iako je dobro znao da će ga morati prepustiti prije il kasnije. nije to ništa čudno, loše ili neobjašnjivo, ali je krasan primjer kako se može trgovati sa samoproglašenim svetinjama s jedne strane, a s druge strane kmečati ni pedlja hrvatske zemlje. ni pedlja zemlje osim onog što je u planu z4. ali van toga nema šanse.
    trgovalo se s hrvatskom zemljom ili za vrijeme ili za ustupke, kako je rat odmicao tako se mijenjalo mišljenje. 94 je plan z4 bio prihvatljiva ideja, 95 je bio morbidna glupost.
    tko bi danas od nas bio sretan konceptom države u državi?

ne pizdim ja jer je tuđman prepustio vukovar srbima 91, jebe se meni za to.
    pizdim jer je razmišljao o tome 94.

možda je odugovlačio dok je pripremao bljesak i oluju, ne znam, možemo naći svakakve isprike (tito je rekao da nikoga ne ubiju na bleiburgu)
    ali to je sve apologetizam

+ Reply to Thread
Page 16 of 16 FirstFirst ... 6141516

Tags for this Thread

Bookmarks