Inače sam podosta miran za volanom. Ne urlam, ne psujem (osim u sebi), ne pokazujem srednjak, rogove i slično. Ne vrijeđam žene jer si mislim, sigurno ne bi bio takva faca da se svađam s ćelavim bez vrata u bemburi pa neću ni s njima. Danas, taman nakon što sam ubrzao kako bi uhvatio zadnje sekunde zelenog ubacio mi se motorist duplo manjom brzinom i bez žmigavca pred auto. Kočenje i «ko ga jebe, daj si oduška» reakcija. Sjednem ko slon na trubu i nakon što sam vidio da mi nešto pokazuje u retrovizoru pokažem mu srednji. Dvojica grmalja u kacigama stignu me na semaforu. Jedan održi propovijed, drugi mi zavari šaku u glavu i strga naočale. Veli prvi sestri i meni: «kako se to ponašate, zar ne vidite da svaki dan pogibamo?» Koji k, jesam se ja tebi sunovratio pod kotače?
Nije do šake u glavu, ni do strganih naočala, već poniženje da dvojica kretena sa zbrojem IQ-ova jednakim lijevoj cipeli Joe Pescija rade (s tobom) što hoće. Inače sam prilično indiferentan na naslove tipa «crni vikend za motocikliste», a danas mi je taj dojam prešao u «hvala bogu, nekoliko budala manje». Frapira koliko su se uživili u medijsku patetiku koja nam servira stav da su oni iz nekog razloga slabiji i nezaštićeniji u prometu, a vozači automobila siledžije koje ih kvače. Sva kvazipraktičnost motora proizlazi iz protupropisnog korištenja i da me nije strah da ću završtiti u zatvoru ako pogazim budalu i da vozim neku staru ragu ne bi ni upola pazio koliko pazim.
Ili u meni čuči neki manijak kad o smotanom oko stupa pomislim: neka, neka.
Iskustva, mišljenja?

Reply With Quote
ali mnogi se ponašaju kao da su sami na cesti i da ostali sudionici stoje u prometu a na njima je samo da ih zaobiđu. Mene skuteraš jednom udario dok sam ja kakti oduzimao prednost. Stvar je bila u tome da me propustio auto u koloni i ja sam krenuo lijevo ispred njega. I krenem polagano da mi netko ne doleti u žutoj i kad sam vidio da nitko ne dolazi dam malo gasa i paf. Na sudu je lik ispričao da je on zapravo bio u koloni i da je izletio iz kolone da ih sve prestigne i da je mislio da ću ja dat gas pa da će proći iza mene. Da napomenem, udarac je bio malo iza retrovizora u suvozačka vrata tak da se poprilično preračunao. Sutkinja mu je rekla da mu je bolje da se drži priče da je htio skrenut desno tamo kamo sam ja htio lijevo jer je pretjecanje kolone teži prekršaj al da se to mene ne tiče jer sam ja automatski kriv s obzirom da je oduzimanje prednosti treći najteži prekršaj. Reko aj dobro.

a onda se čude što ih toliko stradava u nesrećama.
6

Bookmarks