+ Reply to Thread
Results 1 to 30 of 30

Thread: Motordžije

Mlad, sumnjiv i nedokazan Jorek's Avatar

Default Motordžije

Inače sam podosta miran za volanom. Ne urlam, ne psujem (osim u sebi), ne pokazujem srednjak, rogove i slično. Ne vrijeđam žene jer si mislim, sigurno ne bi bio takva faca da se svađam s ćelavim bez vrata u bemburi pa neću ni s njima. Danas, taman nakon što sam ubrzao kako bi uhvatio zadnje sekunde zelenog ubacio mi se motorist duplo manjom brzinom i bez žmigavca pred auto. Kočenje i «ko ga jebe, daj si oduška» reakcija. Sjednem ko slon na trubu i nakon što sam vidio da mi nešto pokazuje u retrovizoru pokažem mu srednji. Dvojica grmalja u kacigama stignu me na semaforu. Jedan održi propovijed, drugi mi zavari šaku u glavu i strga naočale. Veli prvi sestri i meni: «kako se to ponašate, zar ne vidite da svaki dan pogibamo?» Koji k, jesam se ja tebi sunovratio pod kotače?

Nije do šake u glavu, ni do strganih naočala, već poniženje da dvojica kretena sa zbrojem IQ-ova jednakim lijevoj cipeli Joe Pescija rade (s tobom) što hoće. Inače sam prilično indiferentan na naslove tipa «crni vikend za motocikliste», a danas mi je taj dojam prešao u «hvala bogu, nekoliko budala manje». Frapira koliko su se uživili u medijsku patetiku koja nam servira stav da su oni iz nekog razloga slabiji i nezaštićeniji u prometu, a vozači automobila siledžije koje ih kvače. Sva kvazipraktičnost motora proizlazi iz protupropisnog korištenja i da me nije strah da ću završtiti u zatvoru ako pogazim budalu i da vozim neku staru ragu ne bi ni upola pazio koliko pazim.

Ili u meni čuči neki manijak kad o smotanom oko stupa pomislim: neka, neka.

Iskustva, mišljenja?

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Default Re: Motordžije

Neću generalizirat i reć da ih sve treba izbatinat ali mnogi se ponašaju kao da su sami na cesti i da ostali sudionici stoje u prometu a na njima je samo da ih zaobiđu. Mene skuteraš jednom udario dok sam ja kakti oduzimao prednost. Stvar je bila u tome da me propustio auto u koloni i ja sam krenuo lijevo ispred njega. I krenem polagano da mi netko ne doleti u žutoj i kad sam vidio da nitko ne dolazi dam malo gasa i paf. Na sudu je lik ispričao da je on zapravo bio u koloni i da je izletio iz kolone da ih sve prestigne i da je mislio da ću ja dat gas pa da će proći iza mene. Da napomenem, udarac je bio malo iza retrovizora u suvozačka vrata tak da se poprilično preračunao. Sutkinja mu je rekla da mu je bolje da se drži priče da je htio skrenut desno tamo kamo sam ja htio lijevo jer je pretjecanje kolone teži prekršaj al da se to mene ne tiče jer sam ja automatski kriv s obzirom da je oduzimanje prednosti treći najteži prekršaj. Reko aj dobro.

Cassini PJ's Avatar

Ma znaš šta, njihov motor, njihov stil vožnje, njihov život, njihova odgovornost. Sigurno neću suzu pustit kad se neki strmopizde jer precjenjuju svoje mogućnosti. Po meni je to čisti darvinizam.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

trebo si ga zgazit
    jebeni motoristi

nije da su svi isti ali ako 90% ljudi ima loša iskustva mora da postoji neki problem

nego, kaj si uopće spuštao prozor? fino zatvoriš auto i smiješ se liku u facu
    ako je bahat kreneš lagano na njega
    gazi čobana!

Još

Mlada nada foruma Lewis Hamilton's Avatar

Heh ja sam svog prvog motoristu skoro zgazio još u auto-školi, a od tada sam imao još cca. desetak bliskih susreta. činjenica je da se većina motorista vozi k'o stoka i ponašaju se kao da su sami na cesti a onda se čude što ih toliko stradava u nesrećama.
    čast iznimkama
    -prvi crnac na Pravokutniku
    192/308 6

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

mene isto uzasno zivciraju...kaj ja trebam u zatvoru zavrsit zato kaj se on provlaci izmedju dva auta a ja ga ne vidim jer ide 130 di je dozvoljeno 50? budale...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Ma brijem da bi svaki svaki sud oslobodio optužbe da se smrt dogodi njegovom krivicom.

Forumaš prvog reda

stvar je s motoristima kaj oni misle da ih vidiš,a zapravo ih ne vidiš.
    ovi iz city expressa su na skuterima poskidali retrovizore da se lakše provlače medju autima, i onda se cude kad se desi sranje. Covjece meni na biciklu treba retrovizor, kamoli ne na motoru!
    big pimpin buraz

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

jučer vidim tipa na motoru kako se provlači između kamiona i prokletog policijskog auta...
    realno to su sve debili i ako se provlače između automobila zaslužuju smrt. krše pravila prometa i ugoržavaju druge

pička im materina, ne postoji izmišljena međutraka za vas!!!
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Cassini PJ's Avatar

http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...om/438608.aspx

Eto, ako i preživi vjerojatno si je sjebo karijeru i život.

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

Pih, nemate poima

Vozim motore od trinaeste godine i nisam nikad imal nikakvu nesreću. Par puta sam se zaustavil izvan asfalta jer sam krivo procjenil zavoj ali nisam se nikad razbio

I sad ak imate neko negativno iskustvo ne znači da su svi motoristi gamad.

Ja se uvijek guram kad vozim po gradu. Ziher ću čekat u koloni ak mogu proć kraj auta. Doh!

Quote Originally Posted by remorker988 View Post
    Ja se uvijek guram kad vozim po gradu. Ziher ću čekat u koloni ak mogu proć kraj auta. Doh!
    Tu se ne priča o koloni već o vožnji. Stoput mi se dogodilo da se hoću prestrojit na zelenom valu gdje su 3 trake i motorist mi tak brzo dođe da nikakvo gledanje u mrtvi kut ne pomaže. Nitko ne kaže da su svi gamad ali mnogi se ponašaju kao da su jedini na cesti. To ko da se ja autom počnem prestrojavat bez žmigavca i gledanja dal nekog ima u drugoj traci.

i onda kad neko pokupi motorista svi se zgražaju i pitaju kaj je bilo

Još

No dobro, takve gluposti ne radim, ali ak je kolona onda ziher neću čekat u redu ak mogu proć sa strane. I po gradu nikad ne jurim jer pješak može lako izletjet, a naglo kočenje sa motorom nije baš preporučljivo.

Svoju potrebu za brzom vožnjom iskaljujem na zavojitim i pustim cestama kojih ima dosta u mom kraju gdje živim.

Jučer mi se baš frend skršio sa skutera, u pola četiri ujutro dok smo išli doma sa pijanke. Prebrzo je došao u zavoj i zaustavio se u zidu sa ogrebotinama po ruci, izvijanom prvom vilicom na motoru i razbitom kacigom. Dobro je prošao. Ali vozio je prebrzo i bio pijan. Događa se nažalost. Ja sam isto bio sa motorom (ovaj put sa malim tomosom) ali dok sam pijan uvijek vozim sporo tak da izbjegnem takve situacije.

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Ma brijem da bi svaki svaki sud oslobodio optužbe da se smrt dogodi njegovom krivicom.
    ma bila bi moja krivica zbog oduzimanja prednosti jer sam uletio u njegovu traku...a to kaj njega prije 3 sekunde nije bilo tam nije vazno...zivcira me takvo racunanje krivnje...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Quote Originally Posted by veteran View Post
    ma bila bi moja krivica zbog oduzimanja prednosti jer sam uletio u njegovu traku...a to kaj njega prije 3 sekunde nije bilo tam nije vazno...zivcira me takvo racunanje krivnje...

Ma dobro al ovdje se ipak radi o zatvorskoj kazni. To mi je bilo pitanje na pismenog iz kpp-a - razlike između kaznenog i prekršajnog postupka. Jedna od - prekršaji su lakše povrede pravnih dobara pa se postupak može odvijat uz manje mjera opreza i obzira prema pravima optuženika pa se može stavit naglasak na brže odvijanje iliti da si autmatski kriv ak je tvoj prekršaj teži. Iako bih se možda i izvukao da sam išao srat.

no ovo je odlično... tip koji pijan vozi govori nam da nemamo pojma.

sklanjam se pred ovakvim autoritetom
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Ovo "pijan" kaj je pisalo gore sam mislil na dvije pive. Kao da nitko nikad nije vozio nakon što je popio dvije-tri pive. Ziher sam imao ispod 0.5 promila ali pošto sam mlad vozač ne bi smio imati ni to.

A onda vozim posebno oprezno jer ak se dogodi bilo kakva nesreća biti ću kriv.

Ja sam u 6 godina jednom vozio nakon pive. Jedne 0.33. Znam i kad. Prima piva u Hard rock cafeu na PKT tulumu.

Još

Ja sma se jednom preparkiro tri mjesta unazad nakon par piva.

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    nego, kaj si uopće spuštao prozor? fino zatvoriš auto i smiješ se liku u facu
    ako je bahat kreneš lagano na njega
    gazi čobana!
    Zbilja se brzo odigralo. Imao sam auto ispred i iza sebe u traci za skrenuti lijevo. Jedan mi se s motorom stao s lijeve, drugi s desne strane na koju sam mogao pobjeći. Spuštena stakla, auto nema klimu, bilo je užasno vruće taj dan. Pored svega, auto nije moj, a morao sam popriličan krš napraviti i srušiti ovog s desne strane da bi pobjegao; tada bi me vjerojatno strefio neki auto u brzini (radi se o Zagrebačkoj aveniji) koji bi pogodio suvozačevu stranu na kojoj mi je sestra bila, a "desni" motorist bi bio istog trenutka palačinka pod mojim kotačima (riskiram ubiti dvoje ljudi od kojih mi je jedno sestra). Teško je odreagirati, sto kombinacija ti prolazi kroz glavu. Na kraju je ispala šteta od 300 kuna za stakla naočala i malo mog povrijeđenog ponosa. Mogao sam oslijepiti, ubiti, uništiti si život, natovariti neke luđake željne osvete sebi i svojima. Njih će već šleper satrati s takvim stilom života ili će se namjeriti na manijaka poput ovog što mi je popravljao naočale - dečko je u istoj takvoj situaciji izbatinao frajera po bubrezima s teleskopskom cijevi.

Kao što sam rekao, sve se te bajke o motoru kao dozlaboga praktičnom prijevoznom sredstvu temelje na zaobilaženju propisa.

Ziher ću čekat u koloni ak mogu proć po žutoj ili traci za ENC. Doh!

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

Ovo "pijan" kaj je pisalo gore sam mislil na dvije pive. Kao da nitko nikad nije vozio nakon što je popio dvije-tri pive. Ziher sam imao ispod 0.5 promila ali pošto sam mlad vozač ne bi smio imati ni to.

A onda vozim posebno oprezno jer ak se dogodi bilo kakva nesreća biti ću kriv.
    Kako bi' ja tebe i takve tukla, majke mi premile.
    Jebla te piva, a nakon nje i druga.

Ontopic - ne vidam previse motorista i ne dizu mi zivac nesto puno u samoj voznji jer naletavam na one sta opizde pokraj mene u roku sekunde. Vise me nerviraju kad sjedim u sobi/hodam po gradu sa onim prokletim "brrrrrrm brrrrrrrrm brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm". E tad bi im po glavi skakala da mogu nac svoju koja u tom trenu radi osmice po plafonu.

Na cesti su mi veca opasnost biciklisti. Ti em imaju slusalice na usima, em nemaju retrovizore, em se ne mogu odlucit jel voze po cesti ili po plocniku i najbitnije - lelujaju. Ne vozim bajs vec godinama pa se ne sjecam, al brate - jel tolko tesko drzat ravnu liniju ako si se vec odlucio vozit po cesti? I niko ne nosi kacigu.
    Quote Originally Posted by djevojcica sa sibicama View Post
    ne nosim se dobro s tim psihopatima kod kojih odgovaranje uključuje psihološku igricu dominacije i moći jer na ispite uglavnom dolazim kao psihofizička ruina

Quote Originally Posted by BaF View Post
    Ontopic - ne vidam previse motorista i ne dizu mi zivac nesto puno u samoj voznji jer naletavam na one sta opizde pokraj mene u roku sekunde.
    Vidiš, već sam i zaboravio. Kad sam izašao iz auto škole, u jednoj od prvih vožnji, jedan takav mi je prozujao i odvalio lijevi retrovizor. Isto na Zagrebačkoj aveniji (tada Ljubljanskoj).

Na cesti su mi veca opasnost biciklisti. Ti em imaju slusalice na usima, em nemaju retrovizore, em se ne mogu odlucit jel voze po cesti ili po plocniku i najbitnije - lelujaju. Ne vozim bajs vec godinama pa se ne sjecam, al brate - jel tolko tesko drzat ravnu liniju ako si se vec odlucio vozit po cesti? I niko ne nosi kacigu.
    Već ga vidim, apsolvent jamajkologije s košnicom na glavi odjeven u dugine boje jezdi zelenim valom u suprotnom smjeru prkoseći društvenom poretku i zakonima fizike.

Uuuu, retrovizor. Mislim, nije smjesno al ono.. je malo.
    A glede vozikajuce kosnice - dobro, jasno mi mi je zasto taj ne moze drzat pravac ali koji je bog svima drugima?

E, da. Zene na motorima ne volim.
    Nemam razloga nit je povezano s temom, samo mi je doslo da to podijelim s vama.
    ne nosim se dobro s tim psihopatima kod kojih odgovaranje uključuje psihološku igricu dominacije i moći jer na ispite uglavnom dolazim kao psihofizička ruina

Kako bi' ja tebe i takve tukla, majke mi premile.
    Jebla te piva, a nakon nje i druga.

Ne vidim gdje je problem u jednoj ili dvije pive. Iako, možda bi čak bilo nula promila nakon pol sata jer mi se alkohol u zadnje vrijeme brzo razgradi
    Da se razumijemo, nikad nisam vozio pijan u pravom smislu te riječi. A ne možeš reći da ti se smanjuju sposobnosti nakon 0.33 ili 0.5 litara pive...

Ti si dakle za 0.0 promila?

Poanta je u tome da ti moras bit na 0.0 a nisi, sto je onako bas frajerski.
    Nakon toga kreces sa dvije pive, koje prema kraju recenice prelaze u dvije-tri pive, a tri reda kasnije bi valjda presle u "ne isplati mi se pit malo kad ono, otrijeznit cu se dotad".

Iz mog iskustva, ljudi sa takvom sprehom svjesno ili nesvjesno ne stanu ni na trecoj pa onda iznimno pazljivom voznjom koja podrazumijeva upravo sirom otvorene oci i grcenje vratnih misica nekoga pokupe posred ceste.

Tak da ono, iako nisam za 0.0 nemam previse tolerancije prema ljudima koji piju a voze. Jedno je casa vina uz rucak/veceru a jedno je izlazak van s ciljem da konzumiras alkohol i onda se vozis doma. Ak se mislis samoubit, izvrsi veliku nuzdu nasred dekanata il nesto, al mi se makni s ceste.

Poanta je u tome da ti moras bit na 0.0 a nisi, sto je onako bas frajerski.
    Nakon toga kreces sa dvije pive, koje prema kraju recenice prelaze u dvije-tri pive, a tri reda kasnije bi valjda presle u "ne isplati mi se pit malo kad ono, otrijeznit cu se dotad".

Kao što sam napisao gore u postu, nikad nisam vozio pijan u pravom smislu te riječi.

Prije dvije godine, na jednom turniru u nogometu sam poslije ručka popio dvije pive. Nešto kasnije sam išao doma sa motorom i zaustavila me policija. Napuhao sam 0.0 promila.
    Treba razlikovati vozače koji popiju pivu-dvije jer to ne utječe nimalo na njihovu sposobnost vožnje i potpuno su trijezni već za sat ili dva i one vozače koji se napiju ko stoka i onda voze.

Ja se nikako ne svrstavam u dugu kategoriju i smatram da ne ugrožavam promet svojim ponašanjem jer još nikad nisam napravio ni najmanju prometnu nesreću a vozim motore od 13. godine, a aute od 18.

osobno sam mišljenja da alkohol i auto nisu dobra kombijnacija. nešto kao skrotum i blender.
    da, blender je možda isključen, ali ipak, radi se o mom skrotumu

pojam dvije pive meni malo znači. jel to bio chimay bleue sa 9% alkohola koji odlazi u boci od 0,75 ili stella sa 5% u boci od 0,33 ipak je bitna razlika. tim više što si mladi vozač i riskiraš jebene kazne ako te ulove

Kao što sam napisao gore u postu, nikad nisam vozio pijan u pravom smislu te riječi.

Prije dvije godine, na jednom turniru u nogometu sam poslije ručka popio dvije pive. Nešto kasnije sam išao doma sa motorom i zaustavila me policija. Napuhao sam 0.0 promila.
    Treba razlikovati vozače koji popiju pivu-dvije jer to ne utječe nimalo na njihovu sposobnost vožnje i potpuno su trijezni već za sat ili dva i one vozače koji se napiju ko stoka i onda voze.

Ja se nikako ne svrstavam u dugu kategoriju i smatram da ne ugrožavam promet svojim ponašanjem jer još nikad nisam napravio ni najmanju prometnu nesreću a vozim motore od 13. godine, a aute od 18.
    Gle, razumijem da ti pritom nisi ugrozavajuce pijan i kuzim sta pricas.

Ali. Mene nervira cinjenica da si vani s vozilom & da pijes, kao i ta sigurnost kojom tvrdis da ti sigurno imas 0.0 promila (pa makar ih i nakon dvije pive stvarno imao). Realno, procjenjujes na temelju jedne situacije i procjenjujes odoka buduci da nemas alkotest uz sebe.

Takvih koji "znaju svoju mjeru" i procjenjuju svoje promile dijametralno suprotno gelu kojeg imaju u kosi smatram opasnima na cesti, jer nerijetko zajebu sa strucnom analizom. Nervira princip u kojem se ide na svoju ruku, jer ne mos ti naseg covjeka zajebat i pricat mu kolko su tri pive nakon pljeskavice.

Ako ne smijete pit, onda ne smijete pit jeboga sve - nece svijet propast ako popijes kolu taj dan vani ili prosetas doma, ne?

Mlad, sumnjiv i nedokazan plavacnapravu's Avatar

U vezi motorista na cesti...moooram komentirati. Čitajuči ove postove slažem se s većinom argumenata i jedne i druge strane (misleći pritom na forumaše s jedne i onog usamljenog jadnika s druge strane). Prek tjedna sam na našem velebnom faksu, ali vikendima (kada to vrijeme dopušta, naravno) opuštam se pohodeći motorijade po lijepoj našoj. U ove tri godine koliko provodim tu praksu upoznala sam fakat svakakvih ljudi, mladih, starih, snobova, spaljenih, žena koje sliče na muškarce i obratno, ali svima njima je nešto zajedničko – obožavaju motore, to im je stil života. Svaki od njih će radije kupiti staru kramu iz devedesetih nego novu jurilicu, ako ju smatra kvalitetnijim motorom. No kad se vrate u svoje uvjetno rečeno prave živote, nikada ih na cesti ne bi skužili, imaju djecu, žene, jebačke poslove (ok, ne baš svi…) i naravno, soli u glavi. Onaj soj o kojemu vi ovdje raspravljate su manjina u bajkerskom svijetu, usamljeni individualci koji žive za gas. Oni nisu svoj motor stekli poštenim radom, već su to većinom sinčeki bogatih starčeka koji zbog veličine svog penisa imaju potrebu dokazivati se na druge načine pa stvaraju probleme na cesti. I njih pravi bajkeri ne vole. Bajkerica sam, al nikada nisam žalila za nekim tko je poginuo jer je odlučio D1 pretvoriti u Grobnik.
    I da, veliko NE alkoholu za volanom (ili upravljačem motora).
    Isto tako pliz da se jebeni skuteraši ne nazivaju motoristima, to čak ni u zakonu nije pod kategorijom motora, a kamoli negdje drugdje (o razlozima i tehničkim karakteristikama nećemo, već su me pržili zbog oftopičarenja…)
    my boss is a singer from new jersey...

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Bookmarks