Rezultati ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Voters
79. You may not vote on this poll
  • Apsolutno, što prije!

16 20.25%
  • Nipošto!

20 25.32%
  • Da, ali ne treba se žuriti.

43 54.43%
  • Nemam mišljenja.

0 0%
+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 30 of 80

Thread: Evrópska uníja - anketa

Cassini PJ's Avatar

Default Evrópska uníja - anketa

Kao što možda neki od vas i znaju, Hrvatska je trenutno u pristupnim pregovorima za EU. Ne preostaje previše posla i u idealnoj situaciji bi mogla postati punopravna članica za oko dvije godine.

No naša slovenska braća ne podupiru tu našu ambiciju te nas u tome blokiraju u mnogim poglavljima. Osim njih, blokiraju nas i neke druge članice u poglavlju pravosuđa, uglavnom zemlje beneluksa i Velika Britanija.

Sa tim novim razvojem događanja otvaram i novu anketu po ovom pitanju poradi preispitivanja pravokutničkog mijenja, koje kako svi znamo ima ogroman društveni utjecaj na ovim prostorima.

Dakle, što vi mislite o uniji, europskim integracijama, i svemu što hrvatskoj slijedi kada u nju uđe.

Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu.

Forumaš prvog reda

Default Re: Evrópska uníja - anketa

nakaradna tvorevina koja ce se raspast kroz 20-ak godina.
    Nuzno zlo, nisam za, ali moramo uci. Jednostavno sami smo nesposobni za bilo što, nama očito treba neko ko ce nas vodit i bok.
    Bljuje mi se od frazi tipa "europski duh" "europski dijalog" , "euorpskog zajedništvo" kada nikad jedna velika britanija ili Francuska nece na nas gledat kao na ravnopravnog člana. Isto kao sto ni mi kad udjemo u EU necemo gledat sloveniju kao ravnopravnog člana
    big pimpin buraz

Mega kuuul forumaš

1989. g. je CIA izašla u javnost s predviđanjem da će se Juga raspast u narednih 18 mjeseci. Nebitno zašto, ali očito je da je bila u pravu. Pred par mjeseci u jednoj svojoj projekciji svijeta do 2020 g. predviđa raspad EU na Zapadnu Europu tj. stare članice (Njemačka, VB, Francuska itd), Novu Europu (gdje trpa i nas) i Istočnu Europu tj. Balkansku federaciju gdje trpa sve pravoslavne zemlje, a misterij je zašto je u zadnju grupaciju utrpala i BiH s obzirom da će muslimani tada već, čisto zbog demografije, suvereno gospodarit. Ja osobno u potpunosti vjerujem ovome predviđanju jer je sasvim jasno da SAD neće dopusti stvaranje snažne sile unutar Zapadne civilizacije koja bi im predstavljala dostojnog konkurenta. A dovoljno se je sjetit Domovinskog rata i činjenice da nam EU nije pomogla sve dok nije dobila blagoslov iz SAD-a. EU je obična fufica Amerike, a Hrvatska dvostruka fufica - Europe i Amerike. A konačno gledano EU će se sigurno raspast kao i sve umjetne nakaradne tvorevine, povijest to jasno pokazuje. EU se gradi na pogrešnim temeljima - kapital, kapital i samo kapital. A još dok nam uđe 50 milijuna Afrikanaca kao radna snaga, bit će veselo. Jedva čekam. Veliki obožavatelji liberalnog kapitalizma su se još par mjeseci prije krize kunuli u taj sistem i grozili od bilo kakve državne intervencije, pa vidimo da su danas okrenuli ploču. Jedva čekam vidjet face eu jebivjetara skupa sa Ivom dok se EU bude rušila kao kula od karata.

Veteran foruma Breeder's Avatar

kada bi ova mutava zemlja imala bilo kakvo vodstvo koje nekoga kurca valja bez problema bih se slozio za neku vrstu izolacije i neutralnosti (ne potpune autarkije ofc)

ali...jebiga...da...radije bi da bruxelles malo jebe m nekome ovdje onda
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Forumaš u usponu Josip Broz Tito's Avatar

Ja sam protiv,a kao rješenje vidim da državu predamo u ruke Lukašenku

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

ja bi da uđemo samo da mogu lakše putovat i da ne moram u redove za non-EU ljude sa činosima i afrikancima
    kmeeeee

Još

Veteran foruma Breeder's Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    ja bi da uđemo samo da mogu lakše putovat i da ne moram u redove za non-EU ljude sa činosima i afrikancima
    kmeeeee
    ma krasnoga li razloga
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Cassini PJ's Avatar

Zanimljivo... očito nijedan protivnik ulaska u EU, i samo jedan koji zastupa ovo što naša vlada radi, gotovo svi zastupaju nešto treće.

Forumaš prvog reda

malo je ljudi glasovalo.
    stvar je u tom kaj ovaj podforum pratite ti i jos trojca
    big pimpin buraz

Cassini PJ's Avatar

Pa ako uzmeš da tu većinom obitavaju ovi die hard desničari, rezultat je tim više čudniji.

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by legionar View Post
    1989. g. je CIA izašla u javnost s predviđanjem da će se Juga raspast u narednih 18 mjeseci. Nebitno zašto, ali očito je da je bila u pravu.

Kak je pronicljiva ta CIA.
    '89. nikom drugom nije bilo ni u primisli da ce se Juga raspast, cvale su lale, potocici zuborili, narodi i narodnosti se volili.

Nije bas najostriji noz u ladici ta CIA

ont - sve manje ljudi je briga hocemo li uc il ne.
    na kraju cemo uci po inerciji.

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Romana View Post

Kak je pronicljiva ta CIA.
    '89. nikom drugom nije bilo ni u primisli da ce se Juga raspast, cvale su lale, potocici zuborili, narodi i narodnosti se volili.

Nije bas najostriji noz u ladici ta CIA

ont - sve manje ljudi je briga hocemo li uc il ne.
    na kraju cemo uci po inerciji.
    lol koka

baš po inerciji kaj veliš...bez uzrujavanja

anketa je aktualna kolko i lanjski snijeg( samo da ne zacopram pa da nam i sutra padne)
    If you want the girl next door, go next door.

UFSF

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Josip Broz Tito View Post
    Ja sam protiv,a kao rješenje vidim da državu predamo u ruke Lukašenku
    široko ti polje. platit cemo ti kartu prvog razreda do bjelorusije! ma i do moldavije ako zelis, čujem da je tamo jako sexy

UFSF

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Ovi Slovenci su me počeli tolko živcirati da to više nije normalno....sa jednom Crnom Gorom možemo dogovoriti granicu pred međunarodnim sudom dok sa ovim budalama nemožemo....mislim kaj će nama EU ak nas može zajebavat ko god hoće?? imamo Kinu, Rusiju, SAD, treba se povezati sa njima, sa zeljama koje nisu u EU i na taj način graditi gospodarstvo, a ne klećati tamo pred EU da nam se Zlovenci smiju....

Veteran foruma legal_neverland's Avatar

ne! europskoj uniji.....
    "Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by don_mario View Post
    imamo Kinu, Rusiju, SAD, treba se povezati sa njima, sa zeljama koje nisu u EU i na taj način graditi gospodarstvo, a ne klećati tamo pred EU da nam se Zlovenci smiju....
    da kina, sad i rusija samo nas čekaju lol

UFSF

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by legal_neverland View Post
    ne! europskoj uniji.....
    jer...

da se citiram "Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu."

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Quote Originally Posted by suni View Post
    da kina, sad i rusija samo nas čekaju lol
    a kaj je najbolje mislim da cemo lakse s njima nego s EU...makar bih ja bazirao ekonomiju na nerazvijenim drzavama i bliskim istokom (npr voda)...ekonomski nam je isplativije poslovati s Armenijom, Gruzijom i Pakistanom nego ikim iz EU...samo kaj su lobiji prejaki...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by veteran View Post
    a kaj je najbolje mislim da cemo lakse s njima nego s EU...makar bih ja bazirao ekonomiju na nerazvijenim drzavama i bliskim istokom (npr voda)...ekonomski nam je isplativije poslovati s Armenijom, Gruzijom i Pakistanom nego ikim iz EU...samo kaj su lobiji prejaki...
    ma ja mislim da se ko prvo svi mi moramo dogovoriti s nasim glavama kak da si napravimo najbolje za sebe. pesimist sam kao i obično ili mozda realist preciznije
    jos kad nam sezona padne a stvarno nije zasad nesto obecavajuca situacija. a šteta plodna i krasna zemlja, puno potencijala samo bubini u glavu

UFSF

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by Private Joker View Post
    jer...

da se citiram "Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu."
    Hrvatska trenutno nije u EU...ali je po bruto društvenom proizvodu per capita u korelaciji s kupovnom moći, bogatija od čak 6 država članica Europske unije
    -Litve
    -Latvije
    -Poljske
    -Mađarske
    -Bugarske
    -Rumunjske
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm...toolbox=legend

po podacima eurostata od prošle godine, hrvatski standard je usporediv otprilike s onim u Estoniji, a Češka, Slovačka i Portugal su samo nešto bolje rangirani.

znači, može se zemlja razvijati i izvan EU...iako sam ja uvjeren da će približavanje članstvu i samo članstvo u slijedećih nekoliko godina pozitivno utjecati na ekonomiju i društvene standarde.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Cassini PJ's Avatar

Sve navedene zemlje imaju znatno brži gospodarski napredak od RH. Odnosno imale su ga do prošle godine. Imaju velike Europske fondove za najrazličitije projekte, investicije su visoke. Jedinstveno tržište također tu igra veliku ulogu.

Hrvatski standard (kao i slovenski) je imao određenu prednost nad zemljama bivšeg istočnog bloka, a i ne samo standard nego i mentalitet, odnosno relativno slobodniji duh društva.

Tržište izvan granica EU-a, pogotovo poljoprivredno je dosta ugroženo njihovim proizvodima koji su često puno jeftiniji, te pokraj kojih naši poljoprivrednici nisu kompetitivni.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by Private Joker View Post
    Sve navedene zemlje imaju znatno brži gospodarski napredak od RH. Odnosno imale su ga do prošle godine. Imaju velike Europske fondove za najrazličitije projekte, investicije su visoke. Jedinstveno tržište također tu igra veliku ulogu.

Hrvatski standard (kao i slovenski) je imao određenu prednost nad zemljama bivšeg istočnog bloka, a i ne samo standard nego i mentalitet, odnosno relativno slobodniji duh društva.

Tržište izvan granica EU-a, pogotovo poljoprivredno je dosta ugroženo njihovim proizvodima koji su često puno jeftiniji, te pokraj kojih naši poljoprivrednici nisu kompetitivni.
    istina, HR je 1990 bila daleko ispred svih zemalja srednje Europe koje su danas članice EU...s izuzetkom Slovenije. nazadovanje devedesetih je evidentno...dok je većina tih zemalja doživljavala ubrzani rast u usporedbi s onim što su imali za vrijeme komunizma. češka posebno. slovenija je još 1997. imala skoro 80% bdp-a unije...mi ni danas nemamo toliko.

u slovačkoj i baltičkim zemljama je značajan rast uslijedio tek pred ulazak u uniju i u godinama nakon toga. naravno, ne treba zanemariti da su trenutno najpogođenije krizom u uniji baš litva, latvija i mađarska.

ali ne treba zanemariti ni da je HR u zadnjih deset godina od 50% prosjeka unije došla na 65%. pitanje je koliko ćemo profitirati od ulaska u uniju. recimo, slovačka je doživjela ogroman boom, dok je mađarska stagnirala ili zadnjih godina čak i nazadovala u pogledu životnog standarda.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Cassini PJ's Avatar

Dobro, to su sad stvari pojedinih ekonomija. EU otvara veliki potencijal, naravno na domaćim gospodarstvima i politici je da to iskoristi. Slovačka se tome bolje prilagodila nego ostali, liberalnim reformama uz veći rizik kojeg sada prati krah.

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

http://www.index.hr/vijesti/clanak/e...as/448291.aspx

Bogu hvala sad smo na cisto s ovom "zajednicom"...sad je trenutak za odjebat Slovence...proglasit ZERP i napravit sva ona sranja koja se nismo usudili napravit jer "necemo u EU"...

Ajmo Jaca pokazi da imas muda
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

http://www.jutarnji.hr/eu-odobrio-fi...vatske/392942/

3,5 mlrd Eura... jao, što bismo od ovog mogli napraviti da imamo imalo mozga u vodstvu!
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

mogli bismo se još više zadužiti ili napraviti bar osamdeset pelejških mostova sa šarenim svjetlima
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Ili bismo jednostavno pokrili trošak dovršenja maksimirskog stadiona...
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

gle, dinamo je svetinja!
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Banned

Kaže se Europska a ne Evropska unija, osim ako nisam slučajno zalutao na PFBG, u tom slučaju moje isprike

Koje jeftine fore, mame ljude sa nekakvih 3.5 milijarde eura.
    Je da, jedva čekaju da mi uđemo da nam još i daju lovu, samo se moramo pojavit.
    Mogli bi i neku lutriju organizirat tipa ko god glasa za ulazak u EU taj glasački listić ulazi u bubanj za nagrade iz fonda od 3.5 mld eura,

LOOOOOL

A što se tiče tog strelovitog uzleta nekih zemalja sjetite se Irske kako su se svi kurčili s njom kao neki keltski tigar, čudo božje, a danas u najvećoj krizi od svih zemalja.
    Valjda su i oni sami bili toliko naivni da povjeruju u svoj "čudesni ekonomski uspon" koji će valjda trajat stoljećima.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

S obzirom da je Irska prije 30 godina bila otočna Albanija s pjegavim ženama i pijanim muškarcima, rekao bih da su i uz ovu krizu u plusu.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks