+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Dopust za učenje za pravosudni?

Mlada nada foruma Law Guru's Avatar

Talking Dopust za učenje za pravosudni?

Quote Originally Posted by O Death the Healer View Post
    Za pravosudni sam mislio da obavezno moraš dobiti barem dva mjeseca slobodno , a znam da se ljudi snalaze na razne načine, npr. popularno je nekako si nariktati bolovanje i tako dobiti još koji tjedan viška za učenje
    ovisi gdje tko radi.

u firmama - tesko, pogotovo privatnim. dobijes godisnji, par dana po kolektivnom za polaganje ispita, a malo i zloupotrebljavas bolovanje.
    jedino ako uspijes kakav neplaceni uzicat. no, ne zaboravimo da je neplaceni dopust odluka poslodavca, a ne pravo radnika

drzavne ili velike firme, gdje ima dosta pravnika, pa je zamjena osigurana, daju i placeni dopust do 3 mjeseca, ovisi kako je uredjeno kolektivnim ugovorom i pravilnicima. nekad su znali davati i po 6 mjeseci.

u drzavnoj sluzbi, tj. ministarstva, uredi vlade, uredi drzavne uprave i sl. - koma, tamo ti pravosudni ne treba, pa te tako i tretiraju. uglavnom, tamo kombiniras godisnji s neplacenim, osim ako si bas takav nesretnik da si u nekom tijelu pri vladi. onda se mos` fuckat ili otici na bolovanje/porodiljni.

sto se udruga - sindikata, i sl., tice, tamo je obicno jedan pravnik koji nema nikakvu zamjenu pa opet popusi, jedino sto si sindikati ne smiju priustiti los glas, da krse prava vlastitih radnika, pa se nekako sklepa, kroz godisnji i slobodne dane (dopust), oko mjesec dana, a i imaju normalno radno vrijeme, uglavnom do 16h.

na sudu dobijes najvise, i do 6 mjeseci. i u drzavnom odvjetnistvu su siroke ruke. ali, u pravosudnim tijelima moras poloziti p.i., inace ostajes bez posla

odvjetnici - ovisi, neki daju i do 4 mjeseca, dok je prosjek 2 mjeseca.

paul oakenfold - ready steady go

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Default Re: Dopust za učenje za pravosudni?

Quote Originally Posted by Law Guru View Post

odvjetnici - ovisi, neki daju i do 4 mjeseca, dok je prosjek 2 mjeseca.
    sad jedno ekstraglupo pitanje...

Ovo je neplaćeno, jel?
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

eee, to i mene zanima

mislim da je, ali priupitat cu jos kolege odvjetnike.

dobro je sto im seminar placa HOK. ja morala sama platiti 3500 kn, a od materijala dobijes sipak - moras sam hvatati biljeske. jedino su se lovricka i garacicka sazalili i dali nam svoje ppt-ove

Veteran foruma Romana's Avatar

kod odvjetnika bi to trebalo bit placeno, po kolektivnom imas pravo na mislim 45 radnih dana.

znaci - ak se dogovoris s sefom da ce te pustit na ucenje, a ti se poslije vracas njemu radit - platit ce ti to.

ak ti ne zeli platit - znas kolko je sati.
    polozi i gibaj odatle

Prvoborac foruma

eee, to i mene zanima

mislim da je, ali priupitat cu jos kolege odvjetnike.
    Znam da moj sef uredno placa kolegici ova 3 mjeseca sto je ucila za pravosudni. Nekakva praksa je da se dobiva 3 mjeseca za ucenje, barem kako su meni rekli.
    Inace na sudu se dobiva 6 mjeseci za učenje, ali po novom zakonu to ce im smanjiti na dva mjeseca.

dobro je sto im seminar placa HOK. ja morala sama platiti 3500 kn, a od materijala dobijes sipak - moras sam hvatati biljeske. jedino su se lovricka i garacicka sazalili i dali nam svoje ppt-ove
    To je valjda jedina stvar koju HOK daje besplatno
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

Quote Originally Posted by Insomniac View Post
    Znam da moj sef uredno placa kolegici ova 3 mjeseca sto je ucila za pravosudni. Nekakva praksa je da se dobiva 3 mjeseca za ucenje, barem kako su meni rekli.
    Inace na sudu se dobiva 6 mjeseci za učenje, ali po novom zakonu to ce im smanjiti na dva mjeseca.
    dobar neki sef

navodno i na sudu i u DO dobijes slobodnog ovisno o tome kakav ti je sef, sto bi moglo biti istina, jer kad sam radila u drzavnoj sluzbi, imala sam pravo na 7 dana po KU za polaganje drzavnog strucnog, a sef mi je dao samo 3 dana :roll:, da ne pricam koliko godisnjeg mi je propalo zbog posla i koliko neplacenih prekovremenih sam imala...gadno je vjezbenistvo

Quote Originally Posted by Insomniac View Post
    To je valjda jedina stvar koju HOK daje besplatno
    zapravo, sve to jadni vjezbenici odrade i to krvavo

+ Reply to Thread

Bookmarks